Artvimed Kraków In Vitro
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVanili wrote:Nooo to już wszystko jasne Jutro 10:30.
Ale emocje. Kurka zapomniałam zapytać czy nadal jest 6-ka...
Na pewno jest szóstka skoro nic nie mówiliWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 14:34
Vanili lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Orientujecie się jakie są wskazania do podania dwóch zarodków bo że, wiek to wiem. A inne? Z tego co wiem to Vanili tak jak ja będzie miała podany jeden zarodek
"4.2. W trakcie transferu podaje się do jamy macicy zwykle jeden lub dwa zarodki. Jedynie w uzasadnionych przypadkach (takich jak niska jakość zarodków, wiek pacjentki powyżej 35 rż) dopuszczalne jest podanie do jamy macicy maksymalnie trzech zarodków. Pozostałe uzyskane zarodki zamraża się. " -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:aaa, no tak, już się pogubiłam.
"4.2. W trakcie transferu podaje się do jamy macicy zwykle jeden lub dwa zarodki. Jedynie w uzasadnionych przypadkach (takich jak niska jakość zarodków, wiek pacjentki powyżej 35 rż) dopuszczalne jest podanie do jamy macicy maksymalnie trzech zarodków. Pozostałe uzyskane zarodki zamraża się. " -
jakieś 160 zaledwie...
wiesz, ja się aż tak nie doszukuję co to za inne powody, bo mam odpowiedni wiek do podania dwóch lub więcej zarodków. i mam możliwość samodzielnego podjęcia decyzji (no- z mężem i lekarzem prowadzącym heh). raczej wgryzam się w temat co oznaczałoby dla mnie podanie jednego lub podanie dwóch zarodków.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVanili wrote:Nooo to już wszystko jasne Jutro 10:30.
Ale emocje. Kurka zapomniałam zapytać czy nadal jest 6-ka...ComeToMeBaby, Vanili lubią tę wiadomość
-
Julita76 wrote:Czyli masz tak jak chciałaś super... nie martw się na pewno nadal jest 6-tka... ogromne emocje są też jak embriolog pokazuje fotki zarodków, tłumaczy co i jak, pokazuje przebieg rozwoju, a potem wam powie które sugeruje do podania a po wszystkim na karcie wypisowej dostaniecie fotkę malucha który wraca z Wami do domu
oczy mi się trochę spociły...
Vanili!!! ty tam na mnie poczekaj- chcę zobaczyć fotę twojego malucha!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 15:28
-
ComeToMeBaby wrote:
oczy mi się trochę spociły...
Vanili!!! ty tam na mnie poczekaj- chcę zobaczyć fotę twojego malucha!!!
My właśnie mamy powódź...
Fajnie Julita, że to opisalas )
Zobaczymy Kometa co da się zrobić
ComeToMeBaby lubi tę wiadomość
-
ewlinaaa85 wrote:Orientujecie się jakie są wskazania do podania dwóch zarodków bo że, wiek to wiem. A inne? Z tego co wiem to Vanili tak jak ja będzie miała podany jeden zarodek
Nie wnikalam w to czy cos możemy nagiac pod dwa. Moze lepiej, ze ktoś podjął decyzję za mnie, bo w tym stanie emocjonalnym (od kilku dni ciągle ryczec mi sie chce-juz wolalam glupawke) było by trudno o decyzję.ewlinaaa85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vanili wrote:Zobaczymy Kometa co da się zrobić
bo wiesz- będę do wszystkich babeczek się przysiadać i pytać dyskretnie: Vanili? Vanili? (pokazując jednocześnie forum w telefonie)
hahahaaaa
ewlinaaa85, Julita76, Ania1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyewlinaaa85 wrote:Julitaa jak przebiega transfer? Bolesne to czy raczej nie?
Ja się cały czas martwię o punkcję a raczej o mojego męża który na 100% przed samymi świętami nie dostanie wolnego.
Potem 20 minut leżakowania i po wypis i receptę do lekarza, potem już można do domu jechać. My pojechaliśmy jeszcze na śniadanie do pobliskiej piekarni bo na 8 byliśmy w klinice i nie jedliśmy nic wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 16:40
ewlinaaa85, Lonia lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:
bo wiesz- będę do wszystkich babeczek się przysiadać i pytać dyskretnie: Vanili? Vanili? (pokazując jednocześnie forum w telefonie)
hahahaaaa
Będę w obcasach więc uda Ci się spojrzeć prosto w moje piękne zielone oczy. To tak trochę auto promocji
A całkiem serio, może będziesz wcześniej:) może my będziemy mieć lekki poślizg jak przed punkcja to nam styknie kawa w poczekalni.
ewlinaaa85, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewlinaaa85 wrote:Mieszkam pod Wodzisławiem Śląskim do Krakowa mam w sumie bliziutko w porównaniu do większości z was bo ok. 150 km
ewlinaaa85, Julita76 lubią tę wiadomość