X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Pragnąca super że reagujesz na CLO -ja w pierwszym cyklu zareagowałam trzema pęcherzykami z czego jeden pękł, w drugim było 5 pęcherzyków ale uległy atrezji i w kolejnym lekarz kazał brać podwójne CLO i dziś byłam na monicie i mam na lewym dwa pęcherzyki 10,5 i 15,5 a jutro pregnyl i w czwartek kolejny monitoring.
    A jaka dawke pregnylu dostajesz? Ja dostaje 10.000 jednostek w na 4 cykle tylko w 1 pekl pecherzyk,lekarz mi powiedzial,ze w takim przypadku tylko in vitro,jestem zalamana.Teraz biore 5 cykl clo i w czwartek ide na monit- zobaczymy co mi powie lekarz

2nn3dqk38okw5rud.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Tak dlugi ale zawsze mialam cykle 31,32dniowe.lekarz kazal wziac letrozol od 7do 11dc.Drugi lekarz powiedzial ze moge wziac juz od 2,3 dc ze to lepiej ze przyspieszy owulacje i moze skroci lub wyrowna moj cykl.Jesli chodzi o trojaczki to tylko tekst napisany w stanie desperacji. Zdaje sobie sprawe ze to wysokie ryzyko dla dzieciaczkow i dla mnie.
    Pierwszy raz slysze zeby od 7-11dc ktos bral jakikolwiek lek do stymulacji...i wcale sie nie dziwie ze nic z tego nie wyszlo...zdecydowanie drugi lekarz ma racje i wczesniej trzeba brac..przeciez to musi byc synchron.. Endometrium ten znie moze byc za grube a do 18dc to ono rooosnie... A Ty jeszcze jajko masz nie pekniete...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    A jaka dawke pregnylu dostajesz? Ja dostaje 10.000 jednostek w na 4 cykle tylko w 1 pekl pecherzyk,lekarz mi powiedzial,ze w takim przypadku tylko in vitro,jestem zalamana.Teraz biore 5 cykl clo i w czwartek ide na monit- zobaczymy co mi powie lekarz
    A nie latwiej na poczatek sprobowac z innym lekiem na pekniecie? Ovitrelle? Sa jeszcze inne (Aszka Ty cos chyba innego jeszcze bralas)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A nie latwiej na poczatek sprobowac z innym lekiem na pekniecie? Ovitrelle? Sa jeszcze inne (Aszka Ty cos chyba innego jeszcze bralas)
    Ovitrelle tez bralam,niestety nie pekl pecherzyk,tal czytalam, ze Aszka brala gonapeptyl i w czwartek powiem o tym lekarzowi, zastanawiam sie czy mozna wziasc wieksza dawke tego pregnylu tzn.15.000 jednostek?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna widzisz jak ze mna postapil?powiedzial tak"Pani ma i tak dlugie cykle to wezmie Pani 7dnia"pajac jeden przeniose sie do tego drugiego lekarza!aha i jak w 21dc sprawdzal czy peklo to powiedzial ze tak a z tym endometrium to siedzial cicho dopiero jak zapytalam czy tamta plamka to jest endometrium to powiedzial ze tak ale powinno byc troche grubsze ale to nie ma znaczenia. I tak poszlam uradowana ze nawciskal mi kity i teraz o prosze mam @ jak stad do Ameryki

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po ovitrelle raz pękł raz nie. Teraz nie pękł to brałam luteine i dziś w nocy miałam taką masakrę, że głowa boli. Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, poszłam do toalety i @ 26dc. Ale ból nie mijał wiec poszłam po nospe i co - ocknelam się na podłodze w kuchni, najzwyczajniej zemdlalam z bólu. Mam mętlik w głowie bo nie wiem czy to od leków, dodatkowo pije zioła ojca stoki przez cały cykl. Nadmienię, że już raz taka akcje miałam ale wtedy nie zemdlalam i nie bylam na lekach. Słyszała któraś z Was może o takim przypadku, co może być przyczyną? Dziś dzwonie do mojego dr zobaczymy co powie tylko boje się mu powiedzieć, że pije zioła.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Smile Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, moja przygoda z clo się już zakończyła, miałam 3 cykle.Ze względu na słabe endometrium od tego cyklu mam brać tamoxifen od 2-6dc.I o dziwo kazał mi pić ACC600 na poprawę śluzówki, a to podobno jakiś lek na kaszel czy coś w tym stylu.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Tulipanna widzisz jak ze mna postapil?powiedzial tak"Pani ma i tak dlugie cykle to wezmie Pani 7dnia"pajac jeden przeniose sie do tego drugiego lekarza!aha i jak w 21dc sprawdzal czy peklo to powiedzial ze tak a z tym endometrium to siedzial cicho dopiero jak zapytalam czy tamta plamka to jest endometrium to powiedzial ze tak ale powinno byc troche grubsze ale to nie ma znaczenia. I tak poszlam uradowana ze nawciskal mi kity i teraz o prosze mam @ jak stad do Ameryki
    no nie dziwię się... po tylu dniach cyklu że @ obfita...bierz jak Ci mówił ten inny lekarz - 3-7 dc, bo od 7 to za późno. Najpóźniej Laseczki brały clo od 5-9 dc.I około 12 dc idz na monitoring. A jak nie pękł pecherzyk to powiedz temu drugiemu i zasugeruj pregnyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:16

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Hej Dziewczyny, moja przygoda z clo się już zakończyła, miałam 3 cykle.Ze względu na słabe endometrium od tego cyklu mam brać tamoxifen od 2-6dc.I o dziwo kazał mi pić ACC600 na poprawę śluzówki, a to podobno jakiś lek na kaszel czy coś w tym stylu.
    Mówiłam, że będzie Tamoxifen ? :) ACC pij, albo czekaj, my tu sobie ordynoiwałyśmy na śluz...guajazyl!!! 1 butelka przez kilka dni szła :) I śluz się pojawiał... wiesz, ogóleni w oskrzelach jest śluz który poprawia odksztuszanie, stąd te leki, żeby śluzu było wiecej żeby łatwiej kaszel odksztusic :P I tam na dole zadziała podobnie :)

Edka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna tak zrobie dzieki sliczne za wsparcie bede sledzic wasze starania na tej stronce i dzielic sie swoimi doswiadczeniami pozdrawiam i za wszystkie trzymam kciukaski z calej sily:-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Mi po ovitrelle raz pękł raz nie. Teraz nie pękł to brałam luteine i dziś w nocy miałam taką masakrę, że głowa boli. Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, poszłam do toalety i @ 26dc. Ale ból nie mijał wiec poszłam po nospe i co - ocknelam się na podłodze w kuchni, najzwyczajniej zemdlalam z bólu. Mam mętlik w głowie bo nie wiem czy to od leków, dodatkowo pije zioła ojca stoki przez cały cykl. Nadmienię, że już raz taka akcje miałam ale wtedy nie zemdlalam i nie bylam na lekach. Słyszała któraś z Was może o takim przypadku, co może być przyczyną? Dziś dzwonie do mojego dr zobaczymy co powie tylko boje się mu powiedzieć, że pije zioła.
    Zawsze powtarzałam, że sobie można ziołami (wszelkiemi) krzywdę zrobić. A już łącząc je z lekami bez wiedzy lekarza.... Dunda no.... Dunda!!!! <wali młotkiem po głowie>

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ovitrelle tez bralam,niestety nie pekl pecherzyk,tal czytalam, ze Aszka brala gonapeptyl i w czwartek powiem o tym lekarzowi, zastanawiam sie czy mozna wziasc wieksza dawke tego pregnylu tzn.15.000 jednostek?
    któraś dziewczyna brała 3 sztuki...musiałabyś przekopać wątek pregnylowy i wątek clo, bo nie pamiętam na którym to było. Pamiętam, że pękła, chociaż to rzadkość w takiej dawce.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Mówiłam, że będzie Tamoxifen ? :) ACC pij, albo czekaj, my tu sobie ordynoiwałyśmy na śluz...guajazyl!!! 1 butelka przez kilka dni szła :) I śluz się pojawiał... wiesz, ogóleni w oskrzelach jest śluz który poprawia odksztuszanie, stąd te leki, żeby śluzu było wiecej żeby łatwiej kaszel odksztusic :P I tam na dole zadziała podobnie :)

Tulipanna, Ty chyba musisz zrobić jakis certyfikat hehe jestes skuteczniejsza chyba od tych wszystkich lekarzy razem wziętych haha:)ACC600 mam pić od 2dc przez cały czas.Orzechy chyba zbytnio nie pomogły bo stwierdził że miesiączka będzie skąpa

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 6 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipana przestudiowalam cały wątek o ziołach i tam nie było przeciwskazan do łączenia z lekami. Ale chyba każdy reaguje inaczej...

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Tulipana przestudiowalam cały wątek o ziołach i tam nie było przeciwskazan do łączenia z lekami. Ale chyba każdy reaguje inaczej...
    Dunduś...wielokrotnie tutaj na clo dziewczyny radziły uważac łącząc jedno z drugim...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się zastanawiam czy z clo pić zioła ojca sroki. ale na mnie te zioła nie działają tzn. po nich pęcherzyki mi nie rosną - ale za to mam lepszy sen, jestem spokojniejsza i mam śluz - więc pomyslałam ze to może być taki wspomagacz. przecież są tacy co uważają, że zioła to jak zabobon.... ;)

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Tulipanna, Ty chyba musisz zrobić jakis certyfikat hehe jestes skuteczniejsza chyba od tych wszystkich lekarzy razem wziętych haha:)ACC600 mam pić od 2dc przez cały czas.Orzechy chyba zbytnio nie pomogły bo stwierdził że miesiączka będzie skąpa
    eeeeesa tu lepsze i bardziej doswiadczone Specjalistki (Anatolka, Pabelka) :*

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Wątpię, że to od ziół czy leków. Omdlenia z bólu i silne bóle przy @ są często charakterystyczne dla endometriozy. Choć wiadomo bez badań można sobie gdybać. Poczytaj sobie to co za choroba, czym się objawia i zastanów się ile z tych objawów do Ciebie pasuje. Na razie bez nakręcania się, bo to może też świadczyć o czym zupełnie innym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:57

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Wątpię, że to od ziół czy leków. Omdlenia z bólu i silne bóle przy @ są często charakterystyczne dla endometriozy. Choć wiadomo bez badań można sobie gdybać. Poczytaj sobie to co za choroba, czym się objawia i zastanów się ile z tych objawów do Ciebie pasuje. Na razie bez nakręcania się, bo to może też świadczyć o czym zupełnie innym.
    A to fakt, ale łączenie jednego z drugim bez wiedzy lekarza nie jest....mądre??

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    ja też się zastanawiam czy z clo pić zioła ojca sroki. ale na mnie te zioła nie działają tzn. po nich pęcherzyki mi nie rosną - ale za to mam lepszy sen, jestem spokojniejsza i mam śluz - więc pomyslałam ze to może być taki wspomagacz. przecież są tacy co uważają, że zioła to jak zabobon.... ;)
    Zioła to nie zabobon... tasznik działa przeciwkrwotocznie, jagody zapierająco etc, etc... naprawdę ziołami można zrobić krzywdę..większość trucizn to substancje roślinne..Ja osobiście nigdy nie pijałam, bo ja mam na większość uczulenie, ale nie radzę bagatelizować ich działania..

Edka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ