CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea28 wrote:Pragnąca super że reagujesz na CLO -ja w pierwszym cyklu zareagowałam trzema pęcherzykami z czego jeden pękł, w drugim było 5 pęcherzyków ale uległy atrezji i w kolejnym lekarz kazał brać podwójne CLO i dziś byłam na monicie i mam na lewym dwa pęcherzyki 10,5 i 15,5 a jutro pregnyl i w czwartek kolejny monitoring.
-
Angie 31 wrote:Tak dlugi ale zawsze mialam cykle 31,32dniowe.lekarz kazal wziac letrozol od 7do 11dc.Drugi lekarz powiedzial ze moge wziac juz od 2,3 dc ze to lepiej ze przyspieszy owulacje i moze skroci lub wyrowna moj cykl.Jesli chodzi o trojaczki to tylko tekst napisany w stanie desperacji. Zdaje sobie sprawe ze to wysokie ryzyko dla dzieciaczkow i dla mnie.
-
PragnącaDziecka wrote:A jaka dawke pregnylu dostajesz? Ja dostaje 10.000 jednostek w na 4 cykle tylko w 1 pekl pecherzyk,lekarz mi powiedzial,ze w takim przypadku tylko in vitro,jestem zalamana.Teraz biore 5 cykl clo i w czwartek ide na monit- zobaczymy co mi powie lekarz
-
tulipanna wrote:A nie latwiej na poczatek sprobowac z innym lekiem na pekniecie? Ovitrelle? Sa jeszcze inne (Aszka Ty cos chyba innego jeszcze bralas)
-
Tulipanna widzisz jak ze mna postapil?powiedzial tak"Pani ma i tak dlugie cykle to wezmie Pani 7dnia"pajac jeden przeniose sie do tego drugiego lekarza!aha i jak w 21dc sprawdzal czy peklo to powiedzial ze tak a z tym endometrium to siedzial cicho dopiero jak zapytalam czy tamta plamka to jest endometrium to powiedzial ze tak ale powinno byc troche grubsze ale to nie ma znaczenia. I tak poszlam uradowana ze nawciskal mi kity i teraz o prosze mam @ jak stad do Ameryki
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Mi po ovitrelle raz pękł raz nie. Teraz nie pękł to brałam luteine i dziś w nocy miałam taką masakrę, że głowa boli. Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, poszłam do toalety i @ 26dc. Ale ból nie mijał wiec poszłam po nospe i co - ocknelam się na podłodze w kuchni, najzwyczajniej zemdlalam z bólu. Mam mętlik w głowie bo nie wiem czy to od leków, dodatkowo pije zioła ojca stoki przez cały cykl. Nadmienię, że już raz taka akcje miałam ale wtedy nie zemdlalam i nie bylam na lekach. Słyszała któraś z Was może o takim przypadku, co może być przyczyną? Dziś dzwonie do mojego dr zobaczymy co powie tylko boje się mu powiedzieć, że pije zioła.
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Hej Dziewczyny, moja przygoda z clo się już zakończyła, miałam 3 cykle.Ze względu na słabe endometrium od tego cyklu mam brać tamoxifen od 2-6dc.I o dziwo kazał mi pić ACC600 na poprawę śluzówki, a to podobno jakiś lek na kaszel czy coś w tym stylu.
-
Angie 31 wrote:Tulipanna widzisz jak ze mna postapil?powiedzial tak"Pani ma i tak dlugie cykle to wezmie Pani 7dnia"pajac jeden przeniose sie do tego drugiego lekarza!aha i jak w 21dc sprawdzal czy peklo to powiedzial ze tak a z tym endometrium to siedzial cicho dopiero jak zapytalam czy tamta plamka to jest endometrium to powiedzial ze tak ale powinno byc troche grubsze ale to nie ma znaczenia. I tak poszlam uradowana ze nawciskal mi kity i teraz o prosze mam @ jak stad do Ameryki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 11:16
-
Smile wrote:Hej Dziewczyny, moja przygoda z clo się już zakończyła, miałam 3 cykle.Ze względu na słabe endometrium od tego cyklu mam brać tamoxifen od 2-6dc.I o dziwo kazał mi pić ACC600 na poprawę śluzówki, a to podobno jakiś lek na kaszel czy coś w tym stylu.
ACC pij, albo czekaj, my tu sobie ordynoiwałyśmy na śluz...guajazyl!!! 1 butelka przez kilka dni szła
I śluz się pojawiał... wiesz, ogóleni w oskrzelach jest śluz który poprawia odksztuszanie, stąd te leki, żeby śluzu było wiecej żeby łatwiej kaszel odksztusic
I tam na dole zadziała podobnie
Edka lubi tę wiadomość
-
Tulipanna tak zrobie dzieki sliczne za wsparcie bede sledzic wasze starania na tej stronce i dzielic sie swoimi doswiadczeniami pozdrawiam i za wszystkie trzymam kciukaski z calej sily:-)
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Dunda wrote:Mi po ovitrelle raz pękł raz nie. Teraz nie pękł to brałam luteine i dziś w nocy miałam taką masakrę, że głowa boli. Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, poszłam do toalety i @ 26dc. Ale ból nie mijał wiec poszłam po nospe i co - ocknelam się na podłodze w kuchni, najzwyczajniej zemdlalam z bólu. Mam mętlik w głowie bo nie wiem czy to od leków, dodatkowo pije zioła ojca stoki przez cały cykl. Nadmienię, że już raz taka akcje miałam ale wtedy nie zemdlalam i nie bylam na lekach. Słyszała któraś z Was może o takim przypadku, co może być przyczyną? Dziś dzwonie do mojego dr zobaczymy co powie tylko boje się mu powiedzieć, że pije zioła.
-
PragnącaDziecka wrote:Ovitrelle tez bralam,niestety nie pekl pecherzyk,tal czytalam, ze Aszka brala gonapeptyl i w czwartek powiem o tym lekarzowi, zastanawiam sie czy mozna wziasc wieksza dawke tego pregnylu tzn.15.000 jednostek?
-
tulipanna wrote:Mówiłam, że będzie Tamoxifen ?
ACC pij, albo czekaj, my tu sobie ordynoiwałyśmy na śluz...guajazyl!!! 1 butelka przez kilka dni szła
I śluz się pojawiał... wiesz, ogóleni w oskrzelach jest śluz który poprawia odksztuszanie, stąd te leki, żeby śluzu było wiecej żeby łatwiej kaszel odksztusic
I tam na dole zadziała podobnie
Tulipanna, Ty chyba musisz zrobić jakis certyfikat hehe jestes skuteczniejsza chyba od tych wszystkich lekarzy razem wziętych haha:)ACC600 mam pić od 2dc przez cały czas.Orzechy chyba zbytnio nie pomogły bo stwierdził że miesiączka będzie skąpa -
Tulipana przestudiowalam cały wątek o ziołach i tam nie było przeciwskazan do łączenia z lekami. Ale chyba każdy reaguje inaczej...
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
ja też się zastanawiam czy z clo pić zioła ojca sroki. ale na mnie te zioła nie działają tzn. po nich pęcherzyki mi nie rosną - ale za to mam lepszy sen, jestem spokojniejsza i mam śluz - więc pomyslałam ze to może być taki wspomagacz. przecież są tacy co uważają, że zioła to jak zabobon....Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Smile wrote:Tulipanna, Ty chyba musisz zrobić jakis certyfikat hehe jestes skuteczniejsza chyba od tych wszystkich lekarzy razem wziętych haha:)ACC600 mam pić od 2dc przez cały czas.Orzechy chyba zbytnio nie pomogły bo stwierdził że miesiączka będzie skąpa
-
Dunda wrote:Mi po ovitrelle raz pękł raz nie. Teraz nie pękł to brałam luteine i dziś w nocy miałam taką masakrę, że głowa boli. Obudziłam się ze strasznym bólem podbrzusza, poszłam do toalety i @ 26dc. Ale ból nie mijał wiec poszłam po nospe i co - ocknelam się na podłodze w kuchni, najzwyczajniej zemdlalam z bólu. Mam mętlik w głowie bo nie wiem czy to od leków, dodatkowo pije zioła ojca stoki przez cały cykl. Nadmienię, że już raz taka akcje miałam ale wtedy nie zemdlalam i nie bylam na lekach. Słyszała któraś z Was może o takim przypadku, co może być przyczyną? Dziś dzwonie do mojego dr zobaczymy co powie tylko boje się mu powiedzieć, że pije zioła.
Wątpię, że to od ziół czy leków. Omdlenia z bólu i silne bóle przy @ są często charakterystyczne dla endometriozy. Choć wiadomo bez badań można sobie gdybać. Poczytaj sobie to co za choroba, czym się objawia i zastanów się ile z tych objawów do Ciebie pasuje. Na razie bez nakręcania się, bo to może też świadczyć o czym zupełnie innym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:57
-
Anatolka wrote:Wątpię, że to od ziół czy leków. Omdlenia z bólu i silne bóle przy @ są często charakterystyczne dla endometriozy. Choć wiadomo bez badań można sobie gdybać. Poczytaj sobie to co za choroba, czym się objawia i zastanów się ile z tych objawów do Ciebie pasuje. Na razie bez nakręcania się, bo to może też świadczyć o czym zupełnie innym.
-
daktylek wrote:ja też się zastanawiam czy z clo pić zioła ojca sroki. ale na mnie te zioła nie działają tzn. po nich pęcherzyki mi nie rosną - ale za to mam lepszy sen, jestem spokojniejsza i mam śluz - więc pomyslałam ze to może być taki wspomagacz. przecież są tacy co uważają, że zioła to jak zabobon....
Edka lubi tę wiadomość