CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
PragnącaDziecka wrote:A jaka dawke pregnylu dostajesz? Ja dostaje 10.000 jednostek w na 4 cykle tylko w 1 pekl pecherzyk,lekarz mi powiedzial,ze w takim przypadku tylko in vitro,jestem zalamana.Teraz biore 5 cykl clo i w czwartek ide na monit- zobaczymy co mi powie lekarz
ja dostałam dziś 5.000 jednostek jutro mam zgwałcić chłopa a w czwartek monit i zobaczymy jak pękł to fajnie a jak nie to kolejna dawka 5.000 jednostek. ale to mój 3 cykl z CLO a pierwszy z Pregnylem -
nick nieaktualnyDea28 wrote:Elf głupoty gadasz
ja wczoraj 10dc miałam 3,7mm endo i lekarz powiedział, że ok w czwartek ide na monit i przeważnie po tych paru dniach dobija do tych 7-10mm
nic straconego dla Ciebie jeszcze pamiętaj!
Obyś miała racjęu mnie zawsze było słabe endo i dobijało do 7mm ok 17/18 dc. Owulki też mniej więcej wtedy były. Jak dla mnie to moje endo jeszcze się chyba nie zregenerowało po @. Zobaczymy jaki będzie przyrost 10 i 11 dc. Dam znać
No i trzymajcie kciuki, żeby ten trzeci pęcherzyk się nie rozkręciłWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:16
-
nick nieaktualnyElf wrote:Obyś miała rację
u mnie zawsze było słabe endo i dobijało do 7mm ok 17/18 dc.
coś pomyliłam - przy dwóch monitoringach miałam 5 mm 11 dc, 7 mm 15 dc, 8mm 16 dc - te 7 i 8 mm przed włączeniem progesteronu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:29
-
Byłam u gina.
Są 3 pęcherzyki ale jeden rokuje że coś może z niego być 7,1 mm endometrium 5mm... Idę w piątek i zobaczymy czy uda się dać zastrzyk. On nie daje pregnyl tylko inny zapomniałam nazwy. Czyli 3 dni czekania, ale czułam że to za wcześnie dla mnie ja mam późniejsze owulacje ok 14 dnia cyklu a dzisiaj 10 dcWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:35
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Dea a jaki miałaś pęcherzyk duży że dostałaś zastrzyk.
Ja się trochę obawiam czy nie powinnam mieć pojutrze aby nie było za późno.. Te 3 dni czekania...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:43
nick nieaktualnyDea28 wrote:ja jeśli w ogóle mam owulacje (bo mam rzadko) to 14 dnia już jest po, ide w czwartek tj.13dc i zobaczymy co będzie.
Powodzenia!
Ja na każdy monitoring idę z taką nadzieją...nakręcam się za bardzo tym wszystkim, takim rozkładaniem na czynniki pierwsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:50
-
basia7777 wrote:Byłam u gina.
Są 3 pęcherzyki ale jeden rokuje że coś może z niego być 7,1 mm endometrium 5mm... Idę w piątek i zobaczymy czy uda się dać zastrzyk. On nie daje pregnyl tylko inny zapomniałam nazwy. Czyli 3 dni czekania, ale czułam że to za wcześnie dla mnie ja mam późniejsze owulacje ok 14 dnia cyklu a dzisiaj 10 dc
W piatek miała byś dostać zastrzyk? Przecież jak pecherzyk ma 7mm i liczac ze rosnie 2mm dziennie(1,5-2) to w piatek bedzie miał 13mm...to zdecydowanie za mało na "pękacza"...jeśli coś będzie z tego pecherzyka to zastrzyk najwczesnie w poniedziałek przy wielkości pecherzyka 19-20mm...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 21:59
tulipanna lubi tę wiadomość
-
Oo dzięki za info bo bałam się że może za późno hehe. Wiesz co, nie znam się ile pęcherzyk na dobę rośnie ;-)lekarz Nie mówił że w piątek będzie zastrzyk tylko sprawdzi czy jest szansa. Dziękuję za info uspokoilas mnie... Mam jeszcze szansę na powodzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 22:30
hej. dolaczam do "clo" dziewczyn
Pierwszy cykl z clo. Od 3 dnia cyklu kolejno po 1,1,2,2,2 tabletek. Jak nie bedzie bolal brzuch na owu to w przyszlym cyklu zwiekszyc do 2,2,2,2,2. Lekarz nie mowil nic o monitoringu, ani zastrzykach.. Troche sie martwie.. ktos tu zaszeedl po clo ? dodam, ze mam endo... jak nie zajde po clo, planujemy in vitro........
2012- laparotomia, diagnoza endo
2013 - 6 tc [*]
2015- laparoskopia- endo 3 stopien, jajowody drożne -
lilyrose wrote:hej. dolaczam do "clo" dziewczyn
Pierwszy cykl z clo. Od 3 dnia cyklu kolejno po 1,1,2,2,2 tabletek. Jak nie bedzie bolal brzuch na owu to w przyszlym cyklu zwiekszyc do 2,2,2,2,2. Lekarz nie mowil nic o monitoringu, ani zastrzykach.. Troche sie martwie.. ktos tu zaszeedl po clo ? dodam, ze mam endo... jak nie zajde po clo, planujemy in vitro........
CLOSTILBEGYT niesie ze sobą ryzyko ciąży wieliraczej!!! Poza tym istnieje mozliwosc przestymulowania,co same w sobie jest ryzykiem dla naszego organizmu!!! Co Ci wasi lekarze? CLO TYLKO Z MONITORINGIEM POD OKIEM LEKARZA! Ktoras z kolezanekCli-wiczek ma cudowne okreslenie dla leku-"clo to nie cukierki".
Powodzenia kochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 06:22
tulipanna lubi tę wiadomość
-
tulipanna wrote:No właśnie o to mi chodziło, że należy uważac. I patrzcie- Aszka, Anatolka to już dwa forumowe przykłady, zatem zdarza się, więc trzeba być ostrożnym.
A co do tego omdlenia, to może ono być spowodowane również silnym krwawieniem, w sensie dużą utratą krwi, samym bólem również. I koniecznie powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi.
Wczoraj dzwoniłam do mojego lekarza i mu o wszystkim opowiedziałam. Powiedział, że to omdlenie na pewno nie od luteiny. Wyznaje też zasadę, że jeżeli ktoś jest podatny na reklamy to niech sobie zażywa kwas czy tam pije zioła ale musi się liczyć z ewentualnymi konsekwencjami. Dlatego on nie propaguje takich suplementów. A co do silnego krwawienia to nigdy takiego nie miałam ani teraz nie mam więc to raczej nie to. Zastanawia mnie ta endometrioza ale u mnie to był teraz tylko ten jeden przypadek a reszty objawów typowych dla tego schorzenia nie mam.
Ja na obecnym etapie mojego leczenia kończę przygodę z CLO. Teraz będą jakieś droższe zastrzyki ale tego dowiem się na wizycie. Ciekawe jakie?
Trzymajcie się Dziewczyny i uważajcie na siebie!Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
pabelka88 wrote:Radzę zmienić lekarza! Czasem nie wierzę w to co czytam..."jak nie będzie bolał brzuch"...paranoja.
CLOSTILBEGYT niesie ze sobą ryzyko ciąży wieliraczej!!! Poza tym istnieje mozliwosc przestymulowania,co same w sobie jest ryzykiem dla naszego organizmu!!! Co Ci wasi lekarze? CLO TYLKO Z MONITORINGIEM POD OKIEM LEKARZA! Ktoras z kolezanekCli-wiczek ma cudowne okreslenie dla leku-"clo to nie cukierki".
Powodzenia kochana! -
Też uważam że teraz musimy wszystko studiować... Na wszystkim się znać. Jeszcze kilka miesięcy temu nic nie czailam
najgorsze jest to że jak się zwróci uwagę to od razu działa to na lekarza jak Płachta na byka. A niedajboze wspomni się że w internecie wyczytało..
https://www.maluchy.pl/li-72635.png