CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Ovitrelle tez bralam,niestety nie pekl pecherzyk,tal czytalam, ze Aszka brala gonapeptyl i w czwartek powiem o tym lekarzowi, zastanawiam sie czy mozna wziasc wieksza dawke tego pregnylu tzn.15.000 jednostek?
-
Dziewczyny! dostałam maila z mojej kliniki z zaproszeniem do udziału w webinarium.
Czy ustawa jest korzystna dla pacjentów? Jakie ma plusy, a jakie minusy?
Dowiedzieć się tego będą mogły wszystkie osoby, które 7 października (środa) o 18.00 wezmą udział w webinarium poświęconym ustawie o leczeniu niepłodności.
Jak któras zainteresowana pisać na priv. Podam linka -
tulipanna wrote:A to fakt, ale łączenie jednego z drugim bez wiedzy lekarza nie jest....mądre??
Myślę, że większość lekarzy powiedziałaby, żeby robiła co chce i że dozwolone jest wszystko łącznie z pielgrzymka do Częstochowy jak ktoś wierzy, że to pomoże.
Myślę, że tu nie chodzi o zioła. Jakby szkodziły one to wyszłoby to wcześniej niż przy @.
Dziewczyny, można spróbować połączyć, ale w momencie kiedy cokolwiek Was niepokoi to odstawiacie zioła w pierwszej kolejności. Ja też kiedyś regularnie sledziłam Zielarski wątek i wiele dziewczyn z powodzeniem łączyło jedno z drugim, ale trzeba uważać i obserwować siętulipanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:
Dziewczyny, można spróbować połączyć, ale w momencie kiedy cokolwiek Was niepokoi to odstawiacie zioła w pierwszej kolejności. Ja też kiedyś regularnie sledziłam Zielarski wątek i wiele dziewczyn z powodzeniem łączyło jedno z drugim, ale trzeba uważać i obserwować się
popieram u mnie zioła spowodowały wizyte na sorze. Ale jestem nielicznym wyjatkiem.Anatolka, daktylek, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Uwaga dla dziewczyn, które chcą spróbować łączenia. Zioła często uczulaja. Wysypka, kaszel, duszności to mogą być objawy uczulenia.
Dwa, absolutnie nie powinny pić ziół dziewczyny uczulone na kwas acetylosalicylowy (acard, aspiryna, polopiryna itp.), bo wiele ziół zawiera właśnie salicylany. Osobiście tak mam.aszka lubi tę wiadomość
-
No właśnie o to mi chodziło, że należy uważac. I patrzcie- Aszka, Anatolka to już dwa forumowe przykłady, zatem zdarza się, więc trzeba być ostrożnym.
A co do tego omdlenia, to może ono być spowodowane również silnym krwawieniem, w sensie dużą utratą krwi, samym bólem również. I koniecznie powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi.aszka lubi tę wiadomość
-
aszka wrote:tak mi dal gonappetyl bo wg niego po pregnylu i ovitrelle u duzej ilosci kobiet nie pekało. Mi polowa gonapeptylu wyleciała na podloge bo za mocno pociagnelam tłok a były dwie ampulki -strzykawki i zadziałało, wiec chyba jednak cos w tym jest, ze to dziala, mimo ze i tak zamiast dwoch dawek ktore sa w opakowaniu, ja wzielam jedna.
-
PragnącaDziecka wrote:Aszka a pamietasz ile placilas za ten gonapeptyl? Ja znalazlam na 185 zl,ale tam bylo chyba 7 ampulek,a Ty wspomnialas o dwoch tzn. w sumie jednej. Powiedz mi jeszcze na jakiej wielkosci pecherzyka dostalas gonapeptyl?
Dzieli się opakowania. Lekarz wypisze 1 czy 2 szt to zaplacisz mniej.aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPragnącaDziecka wrote:Aszka a pamietasz ile placilas za ten gonapeptyl? Ja znalazlam na 185 zl,ale tam bylo chyba 7 ampulek,a Ty wspomnialas o dwoch tzn. w sumie jednej. Powiedz mi jeszcze na jakiej wielkosci pecherzyka dostalas gonapeptyl?
-
nick nieaktualnydaktylek wrote:aszka a co Ci się działo po ziołach? łączyłaś je z czymś?
-
Ja biorę mastodynon któraś też to ma? 2x dziennie po 1 tabletce. Dzisiaj idę w końcu do gina mam 10 dzień cyklu.. Ciekawe czy owulka się pojawi już. Zobaczymy czy da mi pregnyl czy inny i w jakiej dawce. przy monitorowanym cyklu do pregnylu ile mialyscie wizyt? Bo z tego co czytam niektórzy dają zastrzyk w ciemno...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
nick nieaktualnyDziewczyny wracam od gina - to mój pierwszy cykl z clo 1x1 3-7 dc.
Ogólnie chodzę do dwóch ginów.
W 9dc mam pęcherzyki 18mm, 16mm i 10 mm i endometrium 4 mm
Takiej ilości to się nie spodziewałam, ale cienkiego endo to tak- mam z tym problem. Czy uważacie, ze jestem przestymulowana tą 1 tabletką prze 5 dni?Przyszły cykl może pół tabletki clo.
Jak myślicie?
Gin ocenił, że dwa pęcherzyki są do pęknięcia, a z trzeciego nic nie będzie, ale przy endo 4mm to i tak nic z tego i cykl z głowy
Dostałam estrofem (dzisiaj 2 tabletki), jutro 3x1- ale to już chyba za późno, nawet jak potem zacznę brać duphaston to raczej nie dobiję do tych min.7/8 mm.
Jutro idę do mojej drugiej gin, która przypisała mi clo, a w czwartek do gina z dzisiaj(tego z dzisiaj ma w pakiecie i nie płacę za wizyty).
Tak czekałam na ten cykl, wcześniej były bezowulacyjne
btw piłam po lampce czerwonego wina od 1 dc.
Teraz tez sobie nalałam solidną lampkę ...ach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:55
-
Niestety dziewczyny muszę opuścić ten wątek, jestem w 7dc. Niestety nie udało się, muszę zrobić sobie przerwę z CLO. Może i dobrze bo psychiczne muszę odpocząć.
Myślałam, że będzie pięknie, a nie jest. Może jest to prawda, że zbyt bardzo chce, że stało się to moją obsesją i, że istnieje jakaś blokada psychiczna.
Walczyć będę dalej tylko z inofiolicem i olejem z wiesiołka, a nóż się uda.
W styczniu zamierzam udać się do kliniki bo straciłam wiarę, że zwykły ginekolog mi pomoże.
Za WSZYSTKIE DZIEWCZYNY 3mam kciuki!
Będę od czasu do czadu zaglądać :*aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMichasia powodzenia
Elf dwa pecherzyki to ok,pytanie czy ten 10 mm dobije do dojrzalego. Wg mnie dobrze gin sugeruje ze od nastepnego cyklu po pol tabletki codziennie. Co do endometrum to faktycznie masz mega malutkie minimum to 7-8 mm. Lekarz powinien przepisac lek na endometrium bo przy pierwszym cyklu z clo takie endo dobrze nie wrozy na przyszlosc, jednak takie endo moze byc po kilku cyklach z clo a nie przy pierwszym. -
aszka wrote:Michasia powodzenia
Elf dwa pecherzyki to ok,pytanie czy ten 10 mm dobije do dojrzalego. Wg mnie dobrze gin sugeruje ze od nastepnego cyklu po pol tabletki codziennie. Co do endometrum to faktycznie masz mega malutkie minimum to 7-8 mm. Lekarz powinien przepisac lek na endometrium bo przy pierwszym cyklu z clo takie endo dobrze nie wrozy na przyszlosc, jednak takie endo moze byc po kilku cyklach z clo a nie przy pierwszym.
Ja po 5 miesiącach brania CLO endometrium miałam 'książkowe'.
Z tego co pamiętam to przez pierwsze 2 miesiące z CLO brałam estrofem na endometrium.
Nie nastawiałam bym na ten cykl -
nick nieaktualnymichasia-K wrote:Ja po 5 miesiącach brania CLO endometrium miałam 'książkowe'.
Z tego co pamiętam to przez pierwsze 2 miesiące z CLO brałam estrofem na endometrium.
Nie nastawiałam bym na ten cykl