X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ovitrelle tez bralam,niestety nie pekl pecherzyk,tal czytalam, ze Aszka brala gonapeptyl i w czwartek powiem o tym lekarzowi, zastanawiam sie czy mozna wziasc wieksza dawke tego pregnylu tzn.15.000 jednostek?
    tak mi dal gonappetyl bo wg niego po pregnylu i ovitrelle u duzej ilosci kobiet nie pekało. Mi polowa gonapeptylu wyleciała na podloge bo za mocno pociagnelam tłok a były dwie ampulki -strzykawki i zadziałało, wiec chyba jednak cos w tym jest, ze to dziala, mimo ze i tak zamiast dwoch dawek ktore sa w opakowaniu, ja wzielam jedna.

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! dostałam maila z mojej kliniki z zaproszeniem do udziału w webinarium.

Czy ustawa jest korzystna dla pacjentów? Jakie ma plusy, a jakie minusy?

Dowiedzieć się tego będą mogły wszystkie osoby, które 7 października (środa) o 18.00 wezmą udział w webinarium poświęconym ustawie o leczeniu niepłodności.

Jak któras zainteresowana pisać na priv. Podam linka :)

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A to fakt, ale łączenie jednego z drugim bez wiedzy lekarza nie jest....mądre??

Myślę, że większość lekarzy powiedziałaby, żeby robiła co chce i że dozwolone jest wszystko łącznie z pielgrzymka do Częstochowy jak ktoś wierzy, że to pomoże.

Myślę, że tu nie chodzi o zioła. Jakby szkodziły one to wyszłoby to wcześniej niż przy @.

Dziewczyny, można spróbować połączyć, ale w momencie kiedy cokolwiek Was niepokoi to odstawiacie zioła w pierwszej kolejności. Ja też kiedyś regularnie sledziłam Zielarski wątek i wiele dziewczyn z powodzeniem łączyło jedno z drugim, ale trzeba uważać i obserwować się :-)

tulipanna lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Dziewczyny, można spróbować połączyć, ale w momencie kiedy cokolwiek Was niepokoi to odstawiacie zioła w pierwszej kolejności. Ja też kiedyś regularnie sledziłam Zielarski wątek i wiele dziewczyn z powodzeniem łączyło jedno z drugim, ale trzeba uważać i obserwować się :-)

popieram u mnie zioła spowodowały wizyte na sorze. Ale jestem nielicznym wyjatkiem.

Anatolka, daktylek, tulipanna lubią tę wiadomość

• daktylek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka a co Ci się działo po ziołach? łączyłaś je z czymś?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga dla dziewczyn, które chcą spróbować łączenia. Zioła często uczulaja. Wysypka, kaszel, duszności to mogą być objawy uczulenia.

Dwa, absolutnie nie powinny pić ziół dziewczyny uczulone na kwas acetylosalicylowy (acard, aspiryna, polopiryna itp.), bo wiele ziół zawiera właśnie salicylany. Osobiście tak mam.

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodziło, że należy uważac. I patrzcie- Aszka, Anatolka to już dwa forumowe przykłady, zatem zdarza się, więc trzeba być ostrożnym.
    A co do tego omdlenia, to może ono być spowodowane również silnym krwawieniem, w sensie dużą utratą krwi, samym bólem również. I koniecznie powinnaś o tym powiedzieć lekarzowi.

aszka lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak mi dal gonappetyl bo wg niego po pregnylu i ovitrelle u duzej ilosci kobiet nie pekało. Mi polowa gonapeptylu wyleciała na podloge bo za mocno pociagnelam tłok a były dwie ampulki -strzykawki i zadziałało, wiec chyba jednak cos w tym jest, ze to dziala, mimo ze i tak zamiast dwoch dawek ktore sa w opakowaniu, ja wzielam jedna.
    Aszka a pamietasz ile placilas za ten gonapeptyl? Ja znalazlam na 185 zl,ale tam bylo chyba 7 ampulek,a Ty wspomnialas o dwoch tzn. w sumie jednej. Powiedz mi jeszcze na jakiej wielkosci pecherzyka dostalas gonapeptyl?

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Aszka a pamietasz ile placilas za ten gonapeptyl? Ja znalazlam na 185 zl,ale tam bylo chyba 7 ampulek,a Ty wspomnialas o dwoch tzn. w sumie jednej. Powiedz mi jeszcze na jakiej wielkosci pecherzyka dostalas gonapeptyl?

Dzieli się opakowania. Lekarz wypisze 1 czy 2 szt to zaplacisz mniej.

aszka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka dziekuje za rade :)

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    przy wielkosci chyba 18 mm. Tak ja miałam dwie ampułki, a w sumie wzielam 1/4 i druga cała, bo przy tej wylanej to troche zostało i sobie wstrzyknełam ten kawałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daktylek wrote:
    aszka a co Ci się działo po ziołach? łączyłaś je z czymś?
    chyba wtedy nie łączyłam, zaczał mnie najpierw boleć brzuch, a pozniej dostałam mega wzdecia, ale takiego ze az mnie rozrywało, najpierw poszłam do lekarza a ten mi dał skierowanie na sor bo myslał ze to śledziona. Po wywiadzie na sorze od razu powiedzieli ze to przez zioła, bo juz mieli takie przypdki, dali mi chyba 3 kroplowki z lekami (juz po pierwszej mi pusciło wszystko) i do domu z zakazem picia zioł.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę mastodynon któraś też to ma? 2x dziennie po 1 tabletce. Dzisiaj idę w końcu do gina mam 10 dzień cyklu.. Ciekawe czy owulka się pojawi już. Zobaczymy czy da mi pregnyl czy inny i w jakiej dawce. przy monitorowanym cyklu do pregnylu ile mialyscie wizyt? Bo z tego co czytam niektórzy dają zastrzyk w ciemno...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam od gina - to mój pierwszy cykl z clo 1x1 3-7 dc.
    Ogólnie chodzę do dwóch ginów.

W 9dc mam pęcherzyki 18mm, 16mm i 10 mm i endometrium 4 mm :(
    Takiej ilości to się nie spodziewałam, ale cienkiego endo to tak :( - mam z tym problem. Czy uważacie, ze jestem przestymulowana tą 1 tabletką prze 5 dni?Przyszły cykl może pół tabletki clo.
    Jak myślicie?

Gin ocenił, że dwa pęcherzyki są do pęknięcia, a z trzeciego nic nie będzie, ale przy endo 4mm to i tak nic z tego i cykl z głowy :(
    Dostałam estrofem (dzisiaj 2 tabletki), jutro 3x1- ale to już chyba za późno, nawet jak potem zacznę brać duphaston to raczej nie dobiję do tych min.7/8 mm.

Jutro idę do mojej drugiej gin, która przypisała mi clo, a w czwartek do gina z dzisiaj(tego z dzisiaj ma w pakiecie i nie płacę za wizyty).

Tak czekałam na ten cykl, wcześniej były bezowulacyjne :(
    btw piłam po lampce czerwonego wina od 1 dc.
    Teraz tez sobie nalałam solidną lampkę ...ach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:55

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny muszę opuścić ten wątek, jestem w 7dc. Niestety nie udało się, muszę zrobić sobie przerwę z CLO. Może i dobrze bo psychiczne muszę odpocząć.
    Myślałam, że będzie pięknie, a nie jest. Może jest to prawda, że zbyt bardzo chce, że stało się to moją obsesją i, że istnieje jakaś blokada psychiczna.
    Walczyć będę dalej tylko z inofiolicem i olejem z wiesiołka, a nóż się uda.
    W styczniu zamierzam udać się do kliniki bo straciłam wiarę, że zwykły ginekolog mi pomoże.
    Za WSZYSTKIE DZIEWCZYNY 3mam kciuki!
    Będę od czasu do czadu zaglądać :*

aszka lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze też boję się tego endometrium. Ciekawe jakie u mnie będzie..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia powodzenia :)

Elf dwa pecherzyki to ok,pytanie czy ten 10 mm dobije do dojrzalego. Wg mnie dobrze gin sugeruje ze od nastepnego cyklu po pol tabletki codziennie. Co do endometrum to faktycznie masz mega malutkie minimum to 7-8 mm. Lekarz powinien przepisac lek na endometrium bo przy pierwszym cyklu z clo takie endo dobrze nie wrozy na przyszlosc, jednak takie endo moze byc po kilku cyklach z clo a nie przy pierwszym.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Michasia powodzenia :)

Elf dwa pecherzyki to ok,pytanie czy ten 10 mm dobije do dojrzalego. Wg mnie dobrze gin sugeruje ze od nastepnego cyklu po pol tabletki codziennie. Co do endometrum to faktycznie masz mega malutkie minimum to 7-8 mm. Lekarz powinien przepisac lek na endometrium bo przy pierwszym cyklu z clo takie endo dobrze nie wrozy na przyszlosc, jednak takie endo moze byc po kilku cyklach z clo a nie przy pierwszym.

Ja po 5 miesiącach brania CLO endometrium miałam 'książkowe'.
    Z tego co pamiętam to przez pierwsze 2 miesiące z CLO brałam estrofem na endometrium.
    Nie nastawiałam bym na ten cykl

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Ja po 5 miesiącach brania CLO endometrium miałam 'książkowe'.
    Z tego co pamiętam to przez pierwsze 2 miesiące z CLO brałam estrofem na endometrium.
    Nie nastawiałam bym na ten cykl
    u mnie przy ostatnich cyklach niestety ale endo zleciało. takze wiadomo ze clo moze to zjadac i trzeba monitorowac.

• pabelka88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia-k priv ;-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ