CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie .. Tez czuje ze to ryzyko .. Na wizyte mam przyjsc za 4 miesiace . Dwa miesiace z Clo i dwa bez bo podobno dalej bedzie stymulowal . Jak bede miala kase to przejade sie do innego lekarza w przyszlym miesiacu . Juz bylam u tylu lekarzy ze nie Zlicze . A co za glupoty slyszalam od nich to wstyd mowic . Niby ten powinien byc "madry" Profesor dr n hab cos tam cos tam .. Dzieki za slowa wsparcia ..2012- laparotomia, diagnoza endo
2013 - 6 tc [*]
2015- laparoskopia- endo 3 stopien, jajowody drożne -
nick nieaktualnyJa już po wizycie u mojej drugiej gin. Wczoraj wizyta u innego gina1 (9dc endo 4mm, pęcherzyki 10, 16,18 mm - dostałam estrofem i mam przyjść w 11dc).
10 dc pęcherzyki nie urosły za bardzo od wczoraj 17,18 mm, jeden mniejszy, którym mam się nie przejmować (nie podała mi ile ma mm).
Endo 5mm (przyrost na dzień 1mm) i wg niej dużo za małe. W pon. mam potwierdzić czy pękły i od wtorku brać duphaston, również na poprawę endo.
Ona wyjeżdża i jej nie będzie w pon. zatem mam iść do kogoś innego.
Zapytałam czy nie lepiej iść w piątek i jak coś wziąć zastrzyk na pękanie.
Powiedziała, że nie i że przy clo może mi pękną - czyli testuje czy przy clo mi jednak pękną (nie chcę testować na sobie, wolę zastrzyk!)
Śluz słaby i nie da rady zrobić testu penetracji.
Przyszły cykl proponuje lametta - mam przyjść jak ona wróci czyli w moim 23 dc.- to oczywiście podyktowane tym, ze ona będzie, a nie ze to jakiś konkretny dzień cyklu.
Teraz współżycie 12, 13, 14 dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:00
-
Dziewczyny to dopiero moj 4dc biore od 3dc letrozol i zrobilam test owulacyjny druga kreska troche bledsza od czerwonej "troche" wyglada jakby przy juttzejszym tescie miala byc taka sama z moich eyliczen wyglada na to ze niby owulacja powinna nastapic jeszcze przed 10dc wyczytalam gdzies ze to niedobrze ze najlepsza owulacja powinna byc miedzy 10-18dc czy az tak podzialalby na mnie letrozol?w poprzednim cyklu wzielam za pozno od 7dc owulacja w 20dc.ja juz zglupialam:-(
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Dziewczyny to dopiero moj 4dc biore od 3dc letrozol i zrobilam test owulacyjny druga kreska troche bledsza od czerwonej "troche" wyglada jakby przy juttzejszym tescie miala byc taka sama z moich eyliczen wyglada na to ze niby owulacja powinna nastapic jeszcze przed 10dc wyczytalam gdzies ze to niedobrze ze najlepsza owulacja powinna byc miedzy 10-18dc czy az tak podzialalby na mnie letrozol?w poprzednim cyklu wzielam za pozno od 7dc owulacja w 20dc.ja juz zglupialam:-(
-
Bo mimo okresu bola mnie jajniki i kują i zakupiłam dość sporo wiec zrobiłam. Niepotrzebnie sie teraz glowkuje....
lilyrose lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualnyDziewczyny, mam pytanie, jestem po stymulacji clo, pęcherzyk dominujący,zastrzyk pregnyl, 4 dni po owulacji lekarz stwierdził płyn w zatoce Douglasa, ale powiedział, że nic z tego, bo pęcherzyk się luteinizuje, poza tym endometrium 8 mm za małe.
Czy ten cykl już jest stracony?
Czy mogę mieć niedrożne jajowody? -
Elf - nam zabronił lekarz współżyć codziennie powiedział, że to źle działa na nasienie że wystarczy co 2 dzień.
basia ja miałam teraz dwa pęcherzyki w 10dc 10,5 i 15,5mm i w 11dc miałam zastrzyk.zobaczymy co jutro powie na wizycie.
Przy CLO monitoring jest bardzo konieczny!!!! Radze zmienić lekarza jak nie zaproponował monitoringu.
Dabtka płyn w zatoce świadczy o tym, że odbyła się owulacja. a endo masz super. mi tak mówi lekarz a nigdy nie miałam większego niż koło 10mm. powiedział też że nie może być za grube bo wtedy nie dojdzie do implantacji. -
Witajcie Dziewczyny,
Ja dzisiaj trochę z innej beczki...czy przy lekach na stymulacje pijecie alkohol? zaczęłam od dzisiaj brać tamoxifen i wypadają mi akurat 2 imprezy podczas brania tego leku.Sama nie wiem...z tyłu głowy juz słysze teksty typu"czemu nie pijesz, w ciąży jestes" lub "napij się, są taksówki"....Jakaś masakra, niby to pierdoła ale nie mam zbytnio chęci na tłumaczenie się przed nikim. Jak to u Was wygląda? -
nick nieaktualnyDea28 wrote:Elf - nam zabronił lekarz współżyć codziennie powiedział, że to źle działa na nasienie że wystarczy co 2 dzień.
.
Wiem, tym bardziej, że u nas morfologia poniżej normy (2%) - przypomniałam jej o tym i nic. Mój drugi gin zawsze każe co 2 dni i nie zastanawia się nad pękaczami tylko je daje.
Muszę zdecydować się jednak na jednego gina, bo zwariuję. Tylko weź tu zaufaj jednemu jak oni potrafią zawsze jakiś numer wykręcić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:12
-
nick nieaktualny
-
Julita 76 witamy cieplutko! Napisz coś o sobie! Jakie badania do tej pory,jakie zabiegi,ile czasu się staracie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 10:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypabelka88 wrote:Julita 76 witamy cieplutko! Napisz coś o sobie! Jakie badania do tej pory,jakie zabiegi,ile czasu się staracie.
Mam 39 lat, oraz syna 16-latka z poprzedniego małżeństwa, a teraz w nowym związku, kiedy już się dotarliśmy i poukładaliśmy wszystko zachciało nam się dzieciaczka.
Staramy się od 15 miesięcy, w drugim się udało ale ciąża obumarła. Miałam zabieg w szpitalu i od tamtej pory nic nie wychodzi. W tym roku postanowiłam zdać się w 100 % na medycynę i zaczęłam od stymulacji CLO, miałam dokładny monitoring i ponieważ wszystko przebiegało książkowo w 1 fazie lekarka zdecydowała że należy zrobić histeroskopie, podejrzewa jakieś powikłania po czyszczeniu.
Wcześniej miałam badane AMH - niestety nie pamiętam wyniku, ale lekarka powiedziała że jest ok, teraz ponownie hormony - w normie, od kilku lat leczę niedoczynność tarczycy - jestem pod stałą kontrolą endokrynologa - wyniki w lipcu 1,64, w przyszłym tygodniu kolejne badanie i wizyta u endo.
Moja druga połowa przebadana - wyniki dobre.
Chciałam bardzo zdążyć przed 40, ale chyba mi już nie wyjdzie.
No to tyle w kwestii przedstawienia się
-
Julita, histeroskopia to dobry trop. Rodziłaś SN czy cc? Po cc albo przebytych stanach zapalnych mogły się jakieś zrosty porobić i może wypadałoby sprawdzić drozność jajowodow (hsg)? Może być np uposledzona drozność albo jeden drożny a drugi nie. Podpytaj lekarza jak to widzi.
-
nick nieaktualny