CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
:'( i co ja mam teraz robić jak mi nawet po zastrzyku nie pęka...
Pęcherzyk 28mm więc już za duży aby sam z siebie peknal... Choć lekarz kazał wspolzyc bo nigdy nie wiadomo..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:59
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
basia7777 nie martw się, u mnie raz po pregnylu pękło, drugim nie pękło. Taka oto ruletka...Kazał ci kolejny raz przyjść na monitoring czy już nie?
Edka na AMH chyba nie ma wpływu dzień cyklu ani leki. Ja zrobiłam przy okazji jakiegoś innego badania.Edka lubi tę wiadomość
-
To ze dzień cyklu nie ma znaczenia to wiem, ale tak sobie na trzeźwo
Myślę że gin by mnie nie wysyłał na amh jednocześnie podając mo clo. Więc chyba faktycznie nie ma to wpływu. Amh miałam robić wczoraj,ale mnie rozłożyło wiec nie pojechałam, dzis tez jeszcze odpuszczam, jutro to zalatwie -
No ja też już czytałam że za duży jest i u mnie... Konsultowal się z lekarzem znajomym z Krakowa co prowadzi in vitro i nie kazał wstrzykac drugi raz... Ale mówił próbować bo może a nóż coś zatrybi. Ty jesteś przed zastrzykiem więc masz jeszcze nadzieję że pęknie - nadzieja jest
dziwne ze juz każe brać duphaston mi dopiero powiedział że wezmę jak się okaże że pękło
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Pamiętam jak zaszłam na chwilę w ciążę w marcu. Nie miałam miesiaczki a już był 30 dc i owulacji nie widziała. Kazała brać duphaston na wywołanie, po skończeniu brania leku za dwa dni miałam nitki w sluzie to była implantacja bo po tygodniu byłam w ciąży... I jak to możliwe...https://www.maluchy.pl/li-72635.png
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybasia7777 wrote:No ja też już czytałam że za duży jest i u mnie... Konsultowal się z lekarzem znajomym z Krakowa co prowadzi in vitro i nie kazał wstrzykac drugi raz... Ale mówił próbować bo może a nóż coś zatrybi. Ty jesteś przed zastrzykiem więc masz jeszcze nadzieję że pęknie - nadzieja jest
dziwne ze juz każe brać duphaston mi dopiero powiedział że wezmę jak się okaże że pękło
Idziesz jeszcze raz sprawdzić czy pęknie? Jeśli nie to może lepiej wziąć coś na wchłonięcie, żeby nic się nie zrobiło nieciekawego. Ja dostałam kiedyś primolut.
Co prawdo mój gin (który de facto przypisał mi jednak ten primolut) mówił, iż naturalnie kobietom robią się wielokrotnie torbiele z niepękniętych pęcherzyków i potem same się wchłaniają, nie można zatem aż tak bardzo przesadzać (jego zdaniem).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:18
-
nick nieaktualnyrebe wrote:Przerąbane, 14dc, 1 cykl z CLO.
Endometrium faktycznie urosło do 6.23, ale pecherzyki niestety tez...dominujący ma 2.9!! Gin kazała wstrzyknąć dzisiaj po pracy ovitrelle i sie starać.
Rownież dzisiaj mam zacząć brac globulki z progesteronem (mimo ze ovitrelle działa po 24-36h)
Widziałam na bocianie wypowiedz eksperta (lekarza) ze i z takiego pęcherzyka moze byc ciaza, ale wszystkie inne strony temu przeczą.
Chyba mozna powiedzieć ze jestem przestymulowana i nic z tego nie bedzie:(
Progesteron jest hormonem II fazy cyklu i dopiero się go włącza po owulce. NIby minimalna dawka duphastonu nie hamuje owulki (nie pamiętam ile).
Może gin liczy na to, że i tak zaraz pęknie ten pęcherzyk, a progesteron podziała na endometrium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:31
-
Dziewczyny po ilu cyklach z CLO lekarz kazał Wam zrobić przerwę? Ja jestem po 2 cyklu, po którym udało mi się zajść w ciążę, ale poroniłam. Mam teraz właśnie miesiąc przerwy sobie zrobić. Już zaczynając 2cykl, lekarz mówił, że zrobimy przerwę miesiąc.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Prawie 20 miesięcy starań ...
październik 2015 - 6tc (*)
Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
nick nieaktualnyagape wrote:Dziewczyny po ilu cyklach z CLO lekarz kazał Wam zrobić przerwę? Ja jestem po 2 cyklu, po którym udało mi się zajść w ciążę, ale poroniłam. Mam teraz właśnie miesiąc przerwy sobie zrobić. Już zaczynając 2cykl, lekarz mówił, że zrobimy przerwę miesiąc.
Tak mi przykro
Często wymienia się 6 miesięcy jako taki cykl działań, ale to ponoć umowna ilość. Zależy od dawki, problemu itd. Może ktoś coś jeszcze dopowie w temacie.
Odnośnie robienia przerwy- Jeśli dobrze reagowałaś na stymulację to w cyklu bez clo czy innego wspomagacz jajniki z rozpędu (bo wcześniej były stymulowane) mogą ładnie pracować.
Jak to jest po poronieniu to nie wiem, może poczytaj tutaj:
https://ovufriend.pl/forum/poronienie,8.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:31
-
nick nieaktualnyrebe wrote:Mam brać ultragestan, on podobno super działa na endo, noe wiem czy nie blokuje owulacji...chyba wezmę pierwsza globulke 24 h po zastrzyku, świat sie nie zawali a moze niczego nie zablokuje...
Utrogestan to progesteron, który sprawdza się lepiej od luteiny.Aż taki drogi?
http://www.dokteronline.com/pl/utrogestan/
Tutaj jest o duphastonie i dawce, która nie hamuje owulki
"Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego]. "
http://wiki.28dni.pl/abc_progesteronu_i_duphastonu
-
Elf wrote:Tak mi przykro
Często wymienia się 6 miesięcy jako taki cykl działań, ale to ponoć umowna ilość. Zależy od dawki, problemu itd. Może ktoś coś jeszcze dopowie w temacie.
Odnośnie robienia przerwy- Jeśli dobrze reagowałaś na stymulację to w cyklu bez clo czy innego wspomagacz jajniki z rozpędu (bo wcześniej były stymulowane) mogą ładnie pracować.
Jak to jest po poronieniu to nie wiem, może poczytaj tutaj:
https://ovufriend.pl/forum/poronienie,8.html
Całkiem dorbrze zareagowałam na stymulację, bo w pierwszym cyklu z CLO miałam 1 pęcherzyk i owulację, a w drugim dwa pęcherzyki i podwójną owulację i wtedy się udało, ale jednocześnie pękła mi torbiel i lekarz powiedział, że możliwe, że to spowodowało nieutrzymanie ciąży. Czytałam trochę w tamtym wątku, ale jest tam tyle smutnych historii, że aż strach czytaćAle każdy mówi, że po tak wczesnym poronieniu i samooczyszczeniu organizmu łatwiej zajść w ciążę. Zobaczymy.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie -
Nie wiem, jak duphaston, ale mi lekarz powiedział, że luteina przyjmowana za wcześnie zahamuje owulację. I ja tak właśnie ją hamowałam przez pół roku, bo brałam luteinę na wyregulowanie okresu od 16dc, a jak się okazało później na monitoringu mam owulację 17-18dc.Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
nick nieaktualnyagape wrote:Nie wiem, jak duphaston, ale mi lekarz powiedział, że luteina przyjmowana za wcześnie zahamuje owulację. I ja tak właśnie ją hamowałam przez pół roku, bo brałam luteinę na wyregulowanie okresu od 16dc, a jak się okazało później na monitoringu mam owulację 17-18dc.
Mi też dawali luteinę przed owulką, ech....
A u Ciebie wszystko już się oczyściło i jest ok? Chcesz jak najszybciej wrócić do starań a gin zaleca przerwę? Czy tak?
-
Ehh i takim sposobem można zaprzepaścić kilka ładnych cykli, które mogłyby zaowocować dzieciątkiem...
Mam wizytę kontrolną w sobotę i wtedy się okaże, ale nie mam żadnych dolegliwości, ani plamień już.
Ja miałam samoistne poronienie, które było mocnym krwawieniem i bólem podbrzusza przez kilka dni. Mam nadzieję, że lekarz nie zaleci przerwy, tym bardziej, że nic o niej poprzednio nie wspominał.
Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
PCO
wysoka prolaktyna
Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie