X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :'( i co ja mam teraz robić jak mi nawet po zastrzyku nie pęka...
    Pęcherzyk 28mm więc już za duży aby sam z siebie peknal... Choć lekarz kazał wspolzyc bo nigdy nie wiadomo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:59

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka dawkę dostałaś. Może inny lek trzeba zastosować??

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musze zrobić to AMH a biorę clo to chyba nie ma znaczenia co????

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 nie martw się, u mnie raz po pregnylu pękło, drugim nie pękło. Taka oto ruletka...Kazał ci kolejny raz przyjść na monitoring czy już nie?

Edka na AMH chyba nie ma wpływu dzień cyklu ani leki. Ja zrobiłam przy okazji jakiegoś innego badania.

Edka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze dzień cyklu nie ma znaczenia to wiem, ale tak sobie na trzeźwo
    Myślę że gin by mnie nie wysyłał na amh jednocześnie podając mo clo. Więc chyba faktycznie nie ma to wpływu. Amh miałam robić wczoraj,ale mnie rozłożyło wiec nie pojechałam, dzis tez jeszcze odpuszczam, jutro to zalatwie

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kolejny cykl znowu. pytałam o pregnyl powiedział niby że ovitrelle ma silniejsza dawkę od razu więc nie trzeba kombinować z drugą dawka jak z pregnylem.

• rebe Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 21:27

mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też już czytałam że za duży jest i u mnie... Konsultowal się z lekarzem znajomym z Krakowa co prowadzi in vitro i nie kazał wstrzykac drugi raz... Ale mówił próbować bo może a nóż coś zatrybi. Ty jesteś przed zastrzykiem więc masz jeszcze nadzieję że pęknie - nadzieja jest :-) dziwne ze juz każe brać duphaston mi dopiero powiedział że wezmę jak się okaże że pękło

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak zaszłam na chwilę w ciążę w marcu. Nie miałam miesiaczki a już był 30 dc i owulacji nie widziała. Kazała brać duphaston na wywołanie, po skończeniu brania leku za dwa dni miałam nitki w sluzie to była implantacja bo po tygodniu byłam w ciąży... I jak to możliwe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Nie pękło... Jestem w szoku....

niesprawiedliwe :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    No ja też już czytałam że za duży jest i u mnie... Konsultowal się z lekarzem znajomym z Krakowa co prowadzi in vitro i nie kazał wstrzykac drugi raz... Ale mówił próbować bo może a nóż coś zatrybi. Ty jesteś przed zastrzykiem więc masz jeszcze nadzieję że pęknie - nadzieja jest :-) dziwne ze juz każe brać duphaston mi dopiero powiedział że wezmę jak się okaże że pękło

Idziesz jeszcze raz sprawdzić czy pęknie? Jeśli nie to może lepiej wziąć coś na wchłonięcie, żeby nic się nie zrobiło nieciekawego. Ja dostałam kiedyś primolut.

Co prawdo mój gin (który de facto przypisał mi jednak ten primolut) mówił, iż naturalnie kobietom robią się wielokrotnie torbiele z niepękniętych pęcherzyków i potem same się wchłaniają, nie można zatem aż tak bardzo przesadzać (jego zdaniem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rebe wrote:
    Przerąbane, 14dc, 1 cykl z CLO.
    Endometrium faktycznie urosło do 6.23, ale pecherzyki niestety tez...dominujący ma 2.9!! Gin kazała wstrzyknąć dzisiaj po pracy ovitrelle i sie starać.
    Rownież dzisiaj mam zacząć brac globulki z progesteronem (mimo ze ovitrelle działa po 24-36h)

Widziałam na bocianie wypowiedz eksperta (lekarza) ze i z takiego pęcherzyka moze byc ciaza, ale wszystkie inne strony temu przeczą.

Chyba mozna powiedzieć ze jestem przestymulowana i nic z tego nie bedzie:(

Progesteron jest hormonem II fazy cyklu i dopiero się go włącza po owulce. NIby minimalna dawka duphastonu nie hamuje owulki (nie pamiętam ile).

Może gin liczy na to, że i tak zaraz pęknie ten pęcherzyk, a progesteron podziała na endometrium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:31

• rebe Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 21:28

mhsvl6d8myv1scse.png
    starania od 2014, PGD NGS: ❄️❄️❄️ Crio 02.19 i 04.19 nieudane, crio 06.19: 14 dpt beta 1613, 16 dpt beta 3391, 19 dpt 7172, 7t4d mamy ❤️
  • agape Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po ilu cyklach z CLO lekarz kazał Wam zrobić przerwę? Ja jestem po 2 cyklu, po którym udało mi się zajść w ciążę, ale poroniłam. Mam teraz właśnie miesiąc przerwy sobie zrobić. Już zaczynając 2cykl, lekarz mówił, że zrobimy przerwę miesiąc.

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Dziewczyny po ilu cyklach z CLO lekarz kazał Wam zrobić przerwę? Ja jestem po 2 cyklu, po którym udało mi się zajść w ciążę, ale poroniłam. Mam teraz właśnie miesiąc przerwy sobie zrobić. Już zaczynając 2cykl, lekarz mówił, że zrobimy przerwę miesiąc.

Tak mi przykro :(

Często wymienia się 6 miesięcy jako taki cykl działań, ale to ponoć umowna ilość. Zależy od dawki, problemu itd. Może ktoś coś jeszcze dopowie w temacie.

Odnośnie robienia przerwy- Jeśli dobrze reagowałaś na stymulację to w cyklu bez clo czy innego wspomagacz jajniki z rozpędu (bo wcześniej były stymulowane) mogą ładnie pracować.

Jak to jest po poronieniu to nie wiem, może poczytaj tutaj:
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie,8.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rebe wrote:
    Mam brać ultragestan, on podobno super działa na endo, noe wiem czy nie blokuje owulacji...chyba wezmę pierwsza globulke 24 h po zastrzyku, świat sie nie zawali a moze niczego nie zablokuje...

Utrogestan to progesteron, który sprawdza się lepiej od luteiny.Aż taki drogi?
    http://www.dokteronline.com/pl/utrogestan/

Tutaj jest o duphastonie i dawce, która nie hamuje owulki

"Duphaston w małej dawce nie powoduje zahamowania owulacji, powinien być jednak podawany przy planowanej ciąży dopiero po stwierdzeniu jajeczkowania, aby nie utrudniać zapłodnienia. Ustalono jednak, że blokowanie owulacji następuje przy dawce przekraczającej 30 mg na dobę [patrz artykuł J. Tomaszewskiego i W. Baranowskiego]. "

http://wiki.28dni.pl/abc_progesteronu_i_duphastonu

• agape Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Tak mi przykro :(

Często wymienia się 6 miesięcy jako taki cykl działań, ale to ponoć umowna ilość. Zależy od dawki, problemu itd. Może ktoś coś jeszcze dopowie w temacie.

Odnośnie robienia przerwy- Jeśli dobrze reagowałaś na stymulację to w cyklu bez clo czy innego wspomagacz jajniki z rozpędu (bo wcześniej były stymulowane) mogą ładnie pracować.

Jak to jest po poronieniu to nie wiem, może poczytaj tutaj:
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie,8.html

Całkiem dorbrze zareagowałam na stymulację, bo w pierwszym cyklu z CLO miałam 1 pęcherzyk i owulację, a w drugim dwa pęcherzyki i podwójną owulację i wtedy się udało, ale jednocześnie pękła mi torbiel i lekarz powiedział, że możliwe, że to spowodowało nieutrzymanie ciąży. Czytałam trochę w tamtym wątku, ale jest tam tyle smutnych historii, że aż strach czytać :( Ale każdy mówi, że po tak wczesnym poronieniu i samooczyszczeniu organizmu łatwiej zajść w ciążę. Zobaczymy.

PCO
    wysoka prolaktyna
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • agape Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jak duphaston, ale mi lekarz powiedział, że luteina przyjmowana za wcześnie zahamuje owulację. I ja tak właśnie ją hamowałam przez pół roku, bo brałam luteinę na wyregulowanie okresu od 16dc, a jak się okazało później na monitoringu mam owulację 17-18dc.

PCO
    wysoka prolaktyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Nie wiem, jak duphaston, ale mi lekarz powiedział, że luteina przyjmowana za wcześnie zahamuje owulację. I ja tak właśnie ją hamowałam przez pół roku, bo brałam luteinę na wyregulowanie okresu od 16dc, a jak się okazało później na monitoringu mam owulację 17-18dc.

Mi też dawali luteinę przed owulką, ech....

A u Ciebie wszystko już się oczyściło i jest ok? Chcesz jak najszybciej wrócić do starań a gin zaleca przerwę? Czy tak?

• agape Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i takim sposobem można zaprzepaścić kilka ładnych cykli, które mogłyby zaowocować dzieciątkiem...

Mam wizytę kontrolną w sobotę i wtedy się okaże, ale nie mam żadnych dolegliwości, ani plamień już.
    Ja miałam samoistne poronienie, które było mocnym krwawieniem i bólem podbrzusza przez kilka dni. Mam nadzieję, że lekarz nie zaleci przerwy, tym bardziej, że nic o niej poprzednio nie wspominał.

PCO
    wysoka prolaktyna
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ