CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEdka wrote:Dobra amh zrobione,wynik za 8 dni roboczych
Trzymam kciuki za dobrą rezerwę!
Może ja też zrobię... mój gin twierdzi, że nie ma sensu.
Mam 34 lata i może warto wiedzieć jaka jest pula, tym bardziej przy stymulacji. Co Wy na to?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:31
Edka lubi tę wiadomość
-
Zalamka... Letrozole brany od 3dc przez 5dni dzis 11dc jeden pecherzyk 10,5mm a drugi 9mm lekarz mowi ze powinno szybciej zadzialac... Kolejny cykl stracony... A dupne testy paskowe wszystkie wyrzucilam bo od kilku dni wychodzily kreseczki widoczne golym okiem. Na trsty owulacyjne nie mam co liczyc bo przy moich policystycznych jajnikach beda wuchodzic pozytywne i rzeczywiscie sprawdzilo sie....
tulipanna, Asiasia, Martynka30 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Wyobraźcie sobie, że myślałam, że już pożegnam się z CLO a tu na wizycie w 7dc przy pęcherzyku 9mm dr powiedział, że mam przez 5ni brać znów 0,5tabletki. W sobotę monitoring i jakieś inne zastrzyki niby tym razem na śluz ale nie powiedział jakie.
W pracy mam znajomą, która ma bliźniaki z IVF i ona mówi, że z własnego doświadczenia radzi od razu do Bociana ruszyć. Że szkoda nerwów, siły i pieniędzy. Nie wiem gdzie Wy się leczycie, ja w Poznaniu i mimo, że nawet jeszcze nie rok to jakoś mam wiele wątpliwości co do ich podejścia.Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Edka a w jakiej klinice sie leczysz? Pytam bo moim kolejnym krokiem jest tez IUI. Dwa miesiące temu dostałam wykaz badani do zrobienia ale, ze miałam dwa cykle w których odpuściliśmy starania ze względu na rożne okoliczności to nie chciało mi sie ich robić. Dobrze na tym na szczescie wyszłam, bo w piątek okazało sie ze w związku z jakas nowa ustawa zmieniają sie wytyczne oraz doszły inne badania do IUI. Np wczesniej badania musiały byc ważne przed rozpoczęciem procedury 5 miesięcy, tak teraz tylko miesiac. Cytologia mogła byc ważna 3 lata teraz rok. W dodatku badania ktore były zalecane teraz sa obowiązkowe. Także jest tego troche:
Grupa krwi
HBs antygen
HBc przeciwciała
HCV
HIV
WR
Toksoplazmoza IgG,IgM
Cytomegalia IgG,IgM
Różyczka IgG, IgM
Przeciwciała chlamydii trochematis IgG,IgM
PRL, Fsh
Cytologia
Usg piersi z ocena wg BIRDAS
Jak patrzę na wykaz tych badan to aż mi sie cos robi. Maz tez ma swój wykaz.
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Byłam... Na wstępie przy usg od razu mówi widzę guz...myślałam że zapadne się pod ziemię... Coś z torbiela bo mówił że może peknac i trzeba dać luteine dopochwowo. To coś ma 6cm..porażka. Dobrze ze poszłam coś czułam że powinnam. Clo mam brać od 5dc i dwie tabletki...A ja się po dwóch źle czuje niestety kazał przytrzymać bo to inaczej sensu nie ma.i da mi pregnyl 10000 a potem 5000 jak będzie trzeba. Nie wiem czy zer nie za dużo dałam
nie wiem już sama, wystraszylam się trochę przez dzisiejsze spotkanie. Nie wiem czy Noe darować sobie wszystko..
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
pabelka88 wrote:U mnie 8 pg doninujacych...masakra.endo 12mm,pęcherzyki od 16-21mm...nie dostalam pękacza,bo lekarz powiedział że za duże ryzyko "rozdmuchania" jajek....w czwartek mam kolejny monit.buziaki i powodzenia!
Trzymam kciuki!pabelka88 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
nick nieaktualny
-
A jednak się starała
progesteron z pierwszego pękniętego pęcherzyka raczej zablokuje pęknięcie pozostałych. Ją tylko raz w życiu miałam 3 jajka, jedno pękło, z pozostałych dwóch zaczynały się już robić torbiele, ale dzięki dupkowi się wchlonely
Angie 31 lubi tę wiadomość
-
Sowaa wrote:Edka a w jakiej klinice sie leczysz? Pytam bo moim kolejnym krokiem jest tez IUI. Dwa miesiące temu dostałam wykaz badani do zrobienia ale, ze miałam dwa cykle w których odpuściliśmy starania ze względu na rożne okoliczności to nie chciało mi sie ich robić. Dobrze na tym na szczescie wyszłam, bo w piątek okazało sie ze w związku z jakas nowa ustawa zmieniają sie wytyczne oraz doszły inne badania do IUI. Np wczesniej badania musiały byc ważne przed rozpoczęciem procedury 5 miesięcy, tak teraz tylko miesiac. Cytologia mogła byc ważna 3 lata teraz rok. W dodatku badania ktore były zalecane teraz sa obowiązkowe. Także jest tego troche:
Grupa krwi
HBs antygen
HBc przeciwciała
HCV
HIV
WR
Toksoplazmoza IgG,IgM
Cytomegalia IgG,IgM
Różyczka IgG, IgM
Przeciwciała chlamydii trochematis IgG,IgM
PRL, Fsh
Cytologia
Usg piersi z ocena wg BIRDAS
Jak patrzę na wykaz tych badan to aż mi sie cos robi. Maz tez ma swój wykaz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 23:02
-
podczytuję was
Pabelka niezły wynik! :o
ryzykujesz czy odpuszczasz??
u mnie @ się pojawiła, w 27-28dc plamienia, już nadzieja, ale testy negatywne a w poniedziałek już @ się przypałętała. to teraz odpuszczam całkowicie na jakiś czastrzeba się napić, pomęczyć i trochę zregenerować psychikę!
01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
stymulacja CLO- -
basia7777 jak mi nie pękły pecherzyki to dała mi duphaston na wchłonięcie,w miedzy czasie poszłam na wizytę do innego lekarza i się okazało że torbiele mają po 6cm, czyli rosną .Kazał wszystko odstawić i dał mi antyki na miesiąc.Po wybraniu antyków byłam na usg i wszystko ładnie się wchłonęło. w tym cyklu biorę inny lek a na monitoring idę w poniedziałek czy coś urosło.