X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf, pabelka super wieści :)

basia będzie dobrze :)

ja pewnie sobie poczekam na nowy cykl

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Z tego, co wiem, to robią ją też w weekendy, przynajmniej w naszej klinice. Dopytaj jak w Twojej to wygląda :)
    Weekend to nie problem ale święta Bożego Narodzenia czy wigilia to juz raczej tak

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś do 3 lekarza na konsultacje... Już jest starszy... Ale ordynator. Dowiedziałam się że zawszw konsultuje się z nim mój obecny lekarz... Co mi szkodzi..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, trzeba się konsultować w razie wątpliwości:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra amh zrobione,wynik za 8 dni roboczych

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    Dobra amh zrobione,wynik za 8 dni roboczych

:) Trzymam kciuki za dobrą rezerwę!

Może ja też zrobię... mój gin twierdzi, że nie ma sensu.
    Mam 34 lata i może warto wiedzieć jaka jest pula, tym bardziej przy stymulacji. Co Wy na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 08:31

Edka lubi tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamka... Letrozole brany od 3dc przez 5dni dzis 11dc jeden pecherzyk 10,5mm a drugi 9mm lekarz mowi ze powinno szybciej zadzialac... Kolejny cykl stracony... A dupne testy paskowe wszystkie wyrzucilam bo od kilku dni wychodzily kreseczki widoczne golym okiem. Na trsty owulacyjne nie mam co liczyc bo przy moich policystycznych jajnikach beda wuchodzic pozytywne i rzeczywiscie sprawdzilo sie.... :-(

tulipanna, Asiasia, Martynka30 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 14 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyobraźcie sobie, że myślałam, że już pożegnam się z CLO a tu na wizycie w 7dc przy pęcherzyku 9mm dr powiedział, że mam przez 5ni brać znów 0,5tabletki. W sobotę monitoring i jakieś inne zastrzyki niby tym razem na śluz ale nie powiedział jakie.

W pracy mam znajomą, która ma bliźniaki z IVF i ona mówi, że z własnego doświadczenia radzi od razu do Bociana ruszyć. Że szkoda nerwów, siły i pieniędzy. Nie wiem gdzie Wy się leczycie, ja w Poznaniu i mimo, że nawet jeszcze nie rok to jakoś mam wiele wątpliwości co do ich podejścia.

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka a w jakiej klinice sie leczysz? Pytam bo moim kolejnym krokiem jest tez IUI. Dwa miesiące temu dostałam wykaz badani do zrobienia ale, ze miałam dwa cykle w których odpuściliśmy starania ze względu na rożne okoliczności to nie chciało mi sie ich robić. Dobrze na tym na szczescie wyszłam, bo w piątek okazało sie ze w związku z jakas nowa ustawa zmieniają sie wytyczne oraz doszły inne badania do IUI. Np wczesniej badania musiały byc ważne przed rozpoczęciem procedury 5 miesięcy, tak teraz tylko miesiac. Cytologia mogła byc ważna 3 lata teraz rok. W dodatku badania ktore były zalecane teraz sa obowiązkowe. Także jest tego troche:
    Grupa krwi
    HBs antygen
    HBc przeciwciała
    HCV
    HIV
    WR
    Toksoplazmoza IgG,IgM
    Cytomegalia IgG,IgM
    Różyczka IgG, IgM
    Przeciwciała chlamydii trochematis IgG,IgM
    PRL, Fsh
    Cytologia
    Usg piersi z ocena wg BIRDAS

Jak patrzę na wykaz tych badan to aż mi sie cos robi. Maz tez ma swój wykaz.

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam... Na wstępie przy usg od razu mówi widzę guz...myślałam że zapadne się pod ziemię... Coś z torbiela bo mówił że może peknac i trzeba dać luteine dopochwowo. To coś ma 6cm..porażka. Dobrze ze poszłam coś czułam że powinnam. Clo mam brać od 5dc i dwie tabletki...A ja się po dwóch źle czuje niestety kazał przytrzymać bo to inaczej sensu nie ma.i da mi pregnyl 10000 a potem 5000 jak będzie trzeba. Nie wiem czy zer nie za dużo dałam ;-) nie wiem już sama, wystraszylam się trochę przez dzisiejsze spotkanie. Nie wiem czy Noe darować sobie wszystko..

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    U mnie 8 pg doninujacych...masakra.endo 12mm,pęcherzyki od 16-21mm...nie dostalam pękacza,bo lekarz powiedział że za duże ryzyko "rozdmuchania" jajek....w czwartek mam kolejny monit.buziaki i powodzenia! :-)

Trzymam kciuki!

pabelka88 lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    U mnie 8 pg doninujacych...masakra.endo 12mm,pęcherzyki od 16-21mm...nie dostalam pękacza,bo lekarz powiedział że za duże ryzyko "rozdmuchania" jajek....w czwartek mam kolejny monit.buziaki i powodzenia! :-)

Powodzenia jutro!

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Trzymam kciuki!
    jakie kciuki! jak ona ma zakaz starań!!! No proszę Was... zaryzykowałybyście 8-raczki???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Możesz spróbować pęknąć jajka gonapeptylem. To zupełnie inny lek. Nie hcg.
    Ale wiesz, co full natura z kobiecych sików to full natura :) Warto spróbować 10 000 jednostek sików ciężarnych :P:P:P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak się starała :-P progesteron z pierwszego pękniętego pęcherzyka raczej zablokuje pęknięcie pozostałych. Ją tylko raz w życiu miałam 3 jajka, jedno pękło, z pozostałych dwóch zaczynały się już robić torbiele, ale dzięki dupkowi się wchlonely

Angie 31 lubi tę wiadomość

age.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Edka a w jakiej klinice sie leczysz? Pytam bo moim kolejnym krokiem jest tez IUI. Dwa miesiące temu dostałam wykaz badani do zrobienia ale, ze miałam dwa cykle w których odpuściliśmy starania ze względu na rożne okoliczności to nie chciało mi sie ich robić. Dobrze na tym na szczescie wyszłam, bo w piątek okazało sie ze w związku z jakas nowa ustawa zmieniają sie wytyczne oraz doszły inne badania do IUI. Np wczesniej badania musiały byc ważne przed rozpoczęciem procedury 5 miesięcy, tak teraz tylko miesiac. Cytologia mogła byc ważna 3 lata teraz rok. W dodatku badania ktore były zalecane teraz sa obowiązkowe. Także jest tego troche:
    Grupa krwi
    HBs antygen
    HBc przeciwciała
    HCV
    HIV
    WR
    Toksoplazmoza IgG,IgM
    Cytomegalia IgG,IgM
    Różyczka IgG, IgM
    Przeciwciała chlamydii trochematis IgG,IgM
    PRL, Fsh
    Cytologia
    Usg piersi z ocena wg BIRDAS

Jak patrzę na wykaz tych badan to aż mi sie cos robi. Maz tez ma swój wykaz.
    Ja we wrocławskim Invimedzie. Mam wykaz badań ale mniejszy: Oboje: WR, HBs,HIV i HCV i grupę krwi(ale grupę mamy już wcześniej zrobioną). Ja AMH, świeża cytologia, wymaz ogólny i chlamydia też swieża, bo jak nas diagnozował to już robiłam.PRL i FSH nie muszę, robiłam dwukrotnie i nie ma się czego czepić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 23:02

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Releaseme Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuję was :)

Pabelka niezły wynik! :o
    ryzykujesz czy odpuszczasz??

u mnie @ się pojawiła, w 27-28dc plamienia, już nadzieja, ale testy negatywne a w poniedziałek już @ się przypałętała. to teraz odpuszczam całkowicie na jakiś czas ;) trzeba się napić, pomęczyć i trochę zregenerować psychikę!

01.2013-12.2014 starania na luzie bez badań i leków
    01.2015- diagnostyka- hiperprolaktynemia, podwyższone TSH, słaba morfologia nasienia,
    stymulacja CLO- :(
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też daje ostatnia szansę z tym lekarzem a potem odpuszczam.. Trudno

• Smile Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 jak mi nie pękły pecherzyki to dała mi duphaston na wchłonięcie,w miedzy czasie poszłam na wizytę do innego lekarza i się okazało że torbiele mają po 6cm, czyli rosną .Kazał wszystko odstawić i dał mi antyki na miesiąc.Po wybraniu antyków byłam na usg i wszystko ładnie się wchłonęło. w tym cyklu biorę inny lek a na monitoring idę w poniedziałek czy coś urosło.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest jeden ale oby się wchlonal. Powiedział że luteina to też progesteron jak w antykoncepcji więc podobne działanie...

‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ