X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było śmiesznie z ciąża biochemiczna..
    Tak sobie wracam wstecz z moją ciąża w marcu... Pamiętam że okres miałam 8 stycznia i 3 lutego byłam u ginekolog stwierdziła brak owulacji. Zaczęłam w tym dniu brać duphaston przez 5 dni czyli do 9 lutego. 13 lutego plamienie brązowe a w kolejnym dniu nitki krwi w sluzie- zapewne implantacja- dziwne bo brałam duphaston. .2 marca beta ruszyła, po dwóch dniach skoczyła podwójnie i po kolejnych dwóch dniach spadła i do tej pory bez rezultatów..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Duzo by opowiadac…ale to opowiesci naprawde smutne, wiec nie bede i Was ciagnac w dol. Po tym jak udało nam się zajść w ciaze w polowie lipca z pęcherzyka, który naprawdę nic nie obiecywal, przed Ovitrelle miał on 16mm, jestem „niestety” ponownie z Wami. Co prawda po zabiegu jeszcze nie pozbierałam i nie wiem czy mi się ten wewnętrzy smutek i zal kiedykolwiek uda do końca wyleczyć, ale jestem z Wami. Teraz już po przeprowadzce, jestem w nowej klinice. No i tu mam pytanie. Dzis lekarz przepisal mi Clo w dawce 5dni ale po 0,25 tabletki! Powiedzialam mu, ze dotychczas miałam dawke 5dni po 2 Tabl., na co on powiedział,ze zawsze można zwiekszyc w kolejnych cyklach. Pozatmy ze moje PCOS, nie jest jakies poważne, pęcherzyki dość dobrze wygladaja i wartości hormonalne w porównaniu z poważnym PCOS nie sa zle. A ja nie chce tracic czasu… Czy ktoras w Was kiedykoliwek dostala tak niska dawke? Podzialalo? Ja się martwię, skoro dawke miałam już ta z najwyższych i ledwie cokolwiek powstalo, a teraz takie okrychy tych tabletek! Z góry dziekuje Wam za odpowiedzi

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziwne bardzo...może mu powiedz ze nie chcesz czekać jak będzie bo tak naprawdę wiesz...

• agape Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia nikogo nie ciągniesz w dół, a czasem warto się wygadać. Też jestem po stracie, więc doskonale Cię rozumiem...
    Ale dawkę CLO masz faktycznie dziwną, nigdzie nawet na forum nie spotkałam się z tym, żeby ktoś przyjmował po ćwiartce tabletki.

basia7777 a od razu ponownie się starałaś, bierzesz dalej CLO lub inne leki? Chorujesz na coś,czy nie ma jasnej przyczyny tego, że nie możesz zajść w ciążę?

Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwycięzcami...
    PCO
    wysoka prolaktyna
    Prawie 20 miesięcy starań ...
    październik 2015 - 6tc (*) :(
    Sierpień 2016- HSG - drożne jajowody
    Wrzesień 2016- seminogram M. - wyniki dobre, jedynie obniżona nieco ilość plemników o prawidłowej budowie
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Tak kolejny cykl znowu. pytałam o pregnyl powiedział niby że ovitrelle ma silniejsza dawkę od razu więc nie trzeba kombinować z drugą dawka jak z pregnylem.
    A co za bzdura... dwa pregnyle to więcej niż 1 ovitrelle...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    :'( i co ja mam teraz robić jak mi nawet po zastrzyku nie pęka...
    Pęcherzyk 28mm więc już za duży aby sam z siebie peknal... Choć lekarz kazał wspolzyc bo nigdy nie wiadomo..
    Jakoś nie jestem zaskoczona że przy 3 pęcherzykach i 1 ovitrelle nie popękało..jednak na 3 sztuki to za mała dawka i nie pierwszy raz tu na forum się to okazało...

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rebe wrote:
    Przerąbane, 14dc, 1 cykl z CLO.
    Endometrium faktycznie urosło do 6.23, ale pecherzyki niestety tez...dominujący ma 2.9!! Gin kazała wstrzyknąć dzisiaj po pracy ovitrelle i sie starać.
    Rownież dzisiaj mam zacząć brac globulki z progesteronem (mimo ze ovitrelle działa po 24-36h)

Widziałam na bocianie wypowiedz eksperta (lekarza) ze i z takiego pęcherzyka moze byc ciaza, ale wszystkie inne strony temu przeczą.

Chyba mozna powiedzieć ze jestem przestymulowana i nic z tego nie bedzie:(
    Rebe nie jesteś przestymulowana...gdybyś była to pęcherzyków miałabyś 8 a masz 1. Po prostu coś u Cibie clo powoduje że nie rośnie endo jak powinno...no u niektórych tak jest, chociaż w pierwszym cyklu to jednak rzadkość jak tak tu jestem od ponad roku.. Ale na słabe endo lekarze zmieniają clo na letrozol albo tamoxifen. Pogadaj z lekarzem i się nie załamuj. Jest jeszcze wiele opcji..
    A co do ciąży z tego 29mm pęcherzyka... no zdaaaarzają się wyjątki, tu już nie takie cuda się na forum działy... w bawełnę nie będę owijać...ale obawiam się ze do czasu zadziałania Ovitreelle to pęcherzyk jeszcze urośnie i zrobi się torbiel na którą miejmy nadzieję podziała progesteron..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape wrote:
    Dziewczyny po ilu cyklach z CLO lekarz kazał Wam zrobić przerwę? Ja jestem po 2 cyklu, po którym udało mi się zajść w ciążę, ale poroniłam. Mam teraz właśnie miesiąc przerwy sobie zrobić. Już zaczynając 2cykl, lekarz mówił, że zrobimy przerwę miesiąc.
    3 cykle-przerwa-przerwa-laparo-przerwa-3 cykle-ciąża

agape lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Czesc dziewczyny! Duzo by opowiadac…ale to opowiesci naprawde smutne, wiec nie bede i Was ciagnac w dol. Po tym jak udało nam się zajść w ciaze w polowie lipca z pęcherzyka, który naprawdę nic nie obiecywal, przed Ovitrelle miał on 16mm, jestem „niestety” ponownie z Wami. Co prawda po zabiegu jeszcze nie pozbierałam i nie wiem czy mi się ten wewnętrzy smutek i zal kiedykolwiek uda do końca wyleczyć, ale jestem z Wami. Teraz już po przeprowadzce, jestem w nowej klinice. No i tu mam pytanie. Dzis lekarz przepisal mi Clo w dawce 5dni ale po 0,25 tabletki! Powiedzialam mu, ze dotychczas miałam dawke 5dni po 2 Tabl., na co on powiedział,ze zawsze można zwiekszyc w kolejnych cyklach. Pozatmy ze moje PCOS, nie jest jakies poważne, pęcherzyki dość dobrze wygladaja i wartości hormonalne w porównaniu z poważnym PCOS nie sa zle. A ja nie chce tracic czasu… Czy ktoras w Was kiedykoliwek dostala tak niska dawke? Podzialalo? Ja się martwię, skoro dawke miałam już ta z najwyższych i ledwie cokolwiek powstalo, a teraz takie okrychy tych tabletek! Z góry dziekuje Wam za odpowiedzi
    No ja startowałam od połowy tabletki i było ok, w pierwszym cyklu dwa pęcherzyki. Ale jak dotychczas brałaś 2 tabletki a teraz 1/4 tabletki to w sumie dziwne mi się wydaje... na pewno trafiłaś do lekarza, który obeznany jest w leczeniu niepłodności???bo takie obniżenie dawki bez jakiś konkretnych przyczyn z Twojej strony jak dla mnie wskazuje na brak doświadczenia lekarza w stosowaniu clo i jego ostrożność (no czegojakoś ganić strasznie nie można)...
    Ja bym pewnie mając już doświadczenie z clo wzięła więcej wyciągając wnioski z dotychczasowej stymulacji..Ale to ja i na włąsną odpowiedzialnośc. Oczywiście nie zalecam sprzeciwiać się lekarzom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 17:29

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po wizycie:

16 dc
    endometrium po estrofemie 3x1 przez tydzień urosło z 5,2 mm do zaledwie 6,7 mm
    Zaczynam duphaston i mam nadzieję, że przez kilka dni do czasu implantacji podrośnie 1-2 mm. Musi podrosnąć, bo pękły mi 2 pęcherzyki z 3! Płyn był po obu stronach.

agape lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanna ja tez sie dziwie, bo mowilam lekarzowi ze w poprzednich cyklach bralam 5dni po 2. Niemniej hmm...na usg, teraz po tym poronieniu, pecherzyki faktycznie wydawaly sie troche wieksze. A mozesz mi powiedziec ile mialy Twoje w stanie spoczynku, znaczy jakie byly wielkosci przed stymulacja?

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf to super!

Tulipanna myślę że tak powiedział bo ja dociekalam o drugiej dawce a pewnie już było za późno aby ją podać bo w piątek zastrzyk a dziś wtorek i pewnie dlatego bo zbyt duży odstęp czasu... Kuźwa kolejny zajebisty lekarz aż tak powiem no ręce opadają...

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia tak bardzo mi przykro. Na prawdę. Tak się cieszyłam, że chociaż Tobie się udało, że jednak się da :(
    ale głowa do góry jeśli raz Ci się udało to i drugi raz się uda, zobaczysz :)

Mnie też wydaje się to dziwne.
    Aż tak mało? 0,25? Rozumiem jedna tabletka, ale ćwierć?
    Może skonsultuj to z innym lekarzem, albo spróbuj to z tak małą dawką, a nóż się uda.
    W końcu trzeba komuś zaufać.

Mnie najbardziej wkurza jak lekarze mówią, że mam lekkie PCOS, że jestem młoda, krótko się staram i powinno się udać. A jednak nie udaje się.
    Został mi inofiolic, olej z wiesiołka i zioła ojca Sroki.

Asiasia lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    A co za bzdura... dwa pregnyle to więcej niż 1 ovitrelle...

Więcej jednostek, ale "moc" jednego syntetyku (Ovitrelle) i dwóch naturalnie pozyskanych hcg (pregnyl) jest bardzo zbliżona.

lipa lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam przygotowania badaniowe do inseminacji. Jutro zrobię to AMH, bo na nie czeka się 2 tygodnie. Oboje musimy zrobić WR, HBs,HIV i HCV. Jeśli któreś z tych badań na wynik czeka się dłużej to wtedy tez szybciej zrobimy, a jak nie to trochę czasu na to jeszcze mamy. W poniedziałek będę miała 9dc więc będę już świeżo po @, z resztą krwawienie to raczej już jutro ustąpi, będę jeszcze tylko plamić, ale do poniedziałku powinno być już czysto, wtedy zrobię wymazy; ogólny, na chlamydię i cytologię. Wszystko to już miałam, ale musi być świeże, a cytologia z 12 m-cy a moja ma z 1,5 roku. Na cyto też na wynik czeka sie 2 tygodnie. w czwartek 22.10 w 12 dc idę na monit, zobaczymy co tam urosło po clo, które żrem od dziś do soboty. Pewnie na jednym monicie się nie skończy. Tak liczyłam mniej więcej, to jak sie nie uda w tym cyklu to w następnym bym chciała robic tą IUI, to by było ok. 20.11, wszystko oczywiście zależy od tego cyklu ile trwał będzie itp. Badania zrobię, bo jak nawet zajdę to już nie będę musiała ich robić w ciąży, mówię o tych WR<HBs, HIV i HCV. Nie wiem tylko jak gin podejdzie do tego mojego pomysłu że w listopadzie, czy nie bedzie chciał zrobić znowu cyklu odstępu w stymulacji, wtedy IUI by mi wypadała ok 20.12 co trochę lipnie, bo jak się przesunie owu to kto mi tą IUI zrobi w wigilię czy święta??

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka to teraz dopiero mam metlik w głowie...

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tego, co wiem, to robią ją też w weekendy, przynajmniej w naszej klinice. Dopytaj jak w Twojej to wygląda :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Anatolka to teraz dopiero mam metlik w głowie...

Możesz spróbować pęknąć jajka gonapeptylem. To zupełnie inny lek. Nie hcg.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    napiszcie jak po monitach? :)
    U mnie 8 pg doninujacych...masakra.endo 12mm,pęcherzyki od 16-21mm...nie dostalam pękacza,bo lekarz powiedział że za duże ryzyko "rozdmuchania" jajek....w czwartek mam kolejny monit.buziaki i powodzenia! :-)

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję zapytam lekarza...

‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ