X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    Ale u mnie nawet nic nie uroslo! wiec nie ma co pekac :( Cykle mam roznie ale srednio okolo 35dni, ostatnio mialam skracany dupkiem to mialam 30dni

U mnie tez nic nie urosło w tym cyklu... Coz poradzic...gadac gdybac nam pozostalo i myslec ale niektóre z nas naprodukowaly jajeczka i trzeba je teraz dopingować i czekac na te najlepsze wiesci na swiecie!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny jak zawsze.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Jestes pewna? Ale @ nie ma?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Michasia:-[ bardzo mi przykro...pewnie nic Ci to nie pomoze,ale puki niema @ jest nadzieja! Nie trać nadziei i próbuj dalej! Musisz uwierzyć że się uda!pamiętaj że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu! :-) wspieram!

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • gogo19 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak się w lipcu przytrafiła cudem owulka to na teściku zobaczyłam dwie grube, tłuste krechy. A ile ich wcześniej zużyłam? Nie pytajcie:))
    Teraz też robię ale na razie same negatywy.

• michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okresu nie ma.
    Tym razem przyjęłam to na klate. Zawsze mi sie plakac chcialo, a dzisiaj wyjatkowo spokój. Moze sie tego spodziewalam.

Jedyne czym sie martwie to tym, ze znowu mam niereguralnie.

Jak nie teraz to innym razem:-)

gogo19 lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Goszu Znajoma

Wysłany: 29 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wcześniej pisałam chyba w nie tym wątku co trzeba :)

Ja jestem po pierwszej dawce z CLO. Przeczuwam że nic z tego nie wyjdzie. W piątek miałam usg- pęcherzyk miał chyba 24mmm, dostałam pregnyl, byłam w pon zobaczyć czy pękł- nie pękł i miał 30mm i dostałam znowu pregnyl. Lekarz powiedział, że nie jest stracone jeszcze ( w sensie wg niego 30 mm to nie jest za duży). Czy znacie przypadki, że udało się zajść w ciąże z takim dużym pęcherzykiem?

Miałam nadzieję, że nie będę musiała brać znowu CLO- kiepsko się czułam po tych tabletkach. Ogólnie od poniedziałku boli mnie lewy jajnik (tam jest/ był pęcherzyk) momentami tak mocno, jak przy bolesnej @... mam nadzieję, że to nie oznacza nic złego.

• Neytira Koleżanka

Wysłany: 29 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Hej dziewczyny, to moj pierwszy cykl z clo. Kazano mi brac od 2- 6 dc. Dzis biore ostatnio. W pn bede miec pierwszy monitoring. I potem duphaston mam brac. Ale u mnie pecherzyki rosly same. Clo ma niby ulepszyc to wszystko. Co ile mialyscie robione usg? Myslicie, ze u mnie mimo ze bylabowulacja naturalnie to clo cos moze zdzialac?

Hej Aaneta, u mnie też pęcherzyki same rosną - problem jest z pęknięciem. Mam teraz pierwszy cykl z CLO. Ma wspomóc rośnięcie pęcherzyka - biorę 1/2 tabletki na dobę od 5 do 9 dnia cyklu. W sobotę, 10 dnia cyklu będę mieć usg w celu sprawdzenia jak reaguje na leki i czy ta dawka wystarczy. Jeśli będzie okej to dostanę zastrzyk no i będziemy czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:25

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj mialam drugi monitoring i endo juz ładne bo 7,2 mm a to był 12 dc, dominujacy pecherzyk miał wczoraj 14.3 mm czyli przez dwa dni urosły 3 mm niby ok ale lekarz stwierdził że się lenia moje pecherzyki ale po wizycie zas czułam lewy jajnik wiec pewnie coś urosły. Zauważyłam że najbardziej pracują mi wieczorem a u ginekologa byłam o 16

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pabelka, Micha - NO F..G WAY ale pamiętajcie, że jesteśmy tu z Wami. W nas siła!

Jeżeli mogę coś doradzić dziewczynom wierzącym w temperatury i testy owu - to dajce sobie spokój - dodatkowo się stresujecie, że skoki-sroki, że kreski-sreski! Przecież jesteście stymulowane lekami - czyli tak naprawdę naturalny cykl jest podkręcany i dlatego nie ma co wierzyć temperaturom i testom.

W kółko powtarzamy, że przy CLO konieczny jest monitoring i na nim trzeba się skupić. Jak go nie ma to zmień lekarza.

pabelka88, Edka lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • alloffkowa Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć??
    Jestem po poronieniu, łyżeczkowaniu i zapaleniu przydatków. Poprzednio nam się udało za 1 razem, teraz 2 cykle i cisza, wiem że krótki okres starań, ale ginekolog przypisał mi CLO, widząc że owulacja w tym cyklu raczej nie nastąpi....
    michasia-K widzę że jesteśmy podobnym stażem po ślubie :)
    My ślubowaliśmy 6 września 2014

W oczekiwaniu
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda ja właśnie dalam sobie spokój z mierzeniem temperatur i nawet nie sprawdzam śluzu.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostala mi luteina. Myslicie, ze brac ja przez 5 dni i odstawic?

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• atat Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Denerwuję sie strasznie. Nie wiem czy pękły te pęcherzyki.
    Czułam jakieś kłucie ale też z tej strony, po której monitoring nie wykazał pęcherzyków.
    Boję się, żeby te pecherzyki nie przerodziły się w jakieś torbiele.
    Nastepny monitoring za tydzien, chyba umre do tego czasu.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Ona nie może raczej zaszkodzic.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat - mam tak samo. czekam czy pęknie i obawiam się torbieli. ale jesli zrobi się torbiel to wystarczy duphaston na wchłonięcie?

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duphaston juz biorę. Tak kazała gin.

Ale kolejnej operacji chyba nie zniose.

Jutro idę na nadprogramowe USG - dla swietego spokoju. To 17 dc jesli mialo peknac to peklo.,

daktylek lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Okresu nie ma.
    Tym razem przyjęłam to na klate. Zawsze mi sie plakac chcialo, a dzisiaj wyjatkowo spokój. Moze sie tego spodziewalam.

Jedyne czym sie martwie to tym, ze znowu mam niereguralnie.

Jak nie teraz to innym razem:-)
    ja w dniu terminu @ zrobiłam test i wyszedł negatyw, 2 dni później juz były dwie krechy. Poczekaj 2 dni i nasikaj jeszcze raz :)

Angie 31, atat lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Jeżeli mogę coś doradzić dziewczynom wierzącym w temperatury i testy owu - to dajce sobie spokój - dodatkowo się stresujecie, że skoki-sroki, że kreski-sreski! Przecież jesteście stymulowane lekami - czyli tak naprawdę naturalny cykl jest podkręcany i dlatego nie ma co wierzyć temperaturom i testom.

W kółko powtarzamy, że przy CLO konieczny jest monitoring i na nim trzeba się skupić. Jak go nie ma to zmień lekarza.
    NIC DODAĆ NIC UJĄĆ!!! :)

Angie 31 lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Ja nie jestem zwolennikiem samodzielnego dawkowania sobie leków hormonalnych. Może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj?

ijpbi09kncb0qlr5.png
‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ