X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko trzymaj się kochana. Ja nadal będę cię wspierać i całą reszte dziewczyn. Czas jest okrutny ale sprawiedliwy. Trzeba się pogodzić z tym co się ma. Porozrzucano nas po świecie ale każda z nas miała w tym cel. O becie blagaj nic nie mów pół dnia wydzwanialam gdzie się dało i dopiero w środę.do tego czasu wszystko się wyjaśni.
    Wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek na ovu.
    Atat będzie dobrze. Musi być. Nie pozwól dopuścić do siebie myśli że ktoś ci zabierze waszą fasolinke. Ona juz jest i pecznieje pieknie.

atat lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie dzięki! :) dobrze ze napisałaś o tym zaproszeniu bo Edka ( dziękuje Edka za zaproszenie :) ) tez mi wysłała a ja nawet o tym nie wiedziałam :)
    Dlatego ja cie rozumiem Angie. Ja mam w grudniu te wizytę ale nie liczę na nic bo wydaje mi sie ze to bedzie taka wizyta organizacyjna i pewnie skierują mnie tylko na usg i juz mnie cholera na sama myśl bierze bo ja mam ovu co miesiąc i wiem ze problem leży gdzieś indziej :(
    Ja mieszkam za granica bo niestety w pl za 1200 zł to nawet nie mozna myślec o rodzinie :( a tu takie problemy z lekarzami.
    Angie trzymam za ciebie kciuki bardzo kochana i mam nadzieje ze to bedą pozytywne wiadomości!!!!

Edka lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powinnam byc czekoladamonster :) heh no tyle ma człowiek co sobie ciasteczko schrupa, a co :) gdyby nie czekolada to bym chyba depresji dostała ;)

34bwugpje1vo91cp.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na złość, dzis 13, nie ma jeszcze wynikow!
    Nam czekac do rana. A juz cały dzien chodziłam w nerwach.
    Nie wiem jak zasnę, dziewczyny naprawdę strasznie sie boje...
    Tyle znowu nadziei i znowu sie boje. Niech ta fasolinka sie zdrowo zadomowi...

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat spokojnie napewno wszystko jest ok. Nie denerwuj sie bo to moze tylko zaszkodzić. Jutro bedzie piękna beta, zobaczysz !!!

34bwugpje1vo91cp.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będziemy się miały w znajomych, to się zawsze znajdziemy czy to tu czy po fioletowej stronie :) ja wróciłam z kina, uwyłam się, wyłam już na reklamach przed (świąteczna allegro mnie tak poruszyła) Ach te hormony ;). Byliśmy na Listach do M. Zmykam spać

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Oprócz tarczycy to wszystkie badania hormonów wyszły super. Tarczycy nie mam zbadanej, nie wiem czemu to ignorują a juz tyle razy sie upraszalam. Teraz w grudniu po 1.5 roku łażenia do gp mam pierwsza wizytę w szpitalu. Tu w uk niestety wszystko trwa wieki i nic nie przeskoczysz bo takie procedury i juz, wiec dobrze rozumiem Angie. Dziewczyny szczególnie Tulipana odnoszę sie do Ciebie, nie krytykuj pochopnie bo w pl jest inaczej a za granica to nie koniecznie moze byc takie proste. Ja nawet bety nie mam gdzie prywatnie zrobic .

Szkoda, że w uk tak wygląda sytuacja z diagnostyką, znam to od mojej znajomej, która urodziła tam dwójkę dzieci i twierdzi, że w uk ciąża traktowana jest jak zapalenie gardła, liczba badań okrojona, kobieta przychodzi w dniu porodu, po 12 h wychodzi z dzieckiem pod pachą..

• Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CookieMonster witaj!

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka to przeciągnij mnie na tą fioletowa stronę mocy ;) a jak film warty obejrzenia?

Edka lubi tę wiadomość

34bwugpje1vo91cp.png
  • Nikoleta Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:

A-tat, A-tat, A-tat! Będzie super, zobaczysz!

atat, Biedronka7 lubią tę wiadomość

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie dzięki! :) dobrze ze napisałaś o tym zaproszeniu bo Edka ( dziękuje Edka za zaproszenie :) ) tez mi wysłała a ja nawet o tym nie wiedziałam :)
    Dlatego ja cie rozumiem Angie. Ja mam w grudniu te wizytę ale nie liczę na nic bo wydaje mi sie ze to bedzie taka wizyta organizacyjna i pewnie skierują mnie tylko na usg i juz mnie cholera na sama myśl bierze bo ja mam ovu co miesiąc i wiem ze problem leży gdzieś indziej :(
    Ja mieszkam za granica bo niestety w pl za 1200 zł to nawet nie mozna myślec o rodzinie :( a tu takie problemy z lekarzami.
    Angie trzymam za ciebie kciuki bardzo kochana i mam nadzieje ze to bedą pozytywne wiadomości!!!!

Na fajerwerki w tym cyklu nie liczę choć mam nadzieję a co. Wolałabym tylko juz szybciej go zacząć i zadziałać od podstaw.
    Grudzień już tuż tuz najważniejsze ze cos sie zacznie dziać i w końcu ci zbadają tą tarczyce. Póki co ciesz sie sexem bez myśli że będzie w tym cyklu fasolinka bo i tak tarczyca ci w tym zaszkodzi. Tak mysl. A czy tak będzie pożyjemy zobaczymy.
    Atat ty zrobiłaś szybciutko bete dlatego taka wyszła teraz jak ci strzeli w oko wysokim wynikiem to oslepniesz przez chwilę później sobie zygniesz (jak to czasem miewaja zafasolkowane)i będzie gitara!

Biedronka7, Nikoleta, atat, Miśkowa lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • atat Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was dziewczyny:)
    Mądre, dobre i zabawne :)

Co do badań za granica, moze dobrym rozwiązaniem jest przyjazd do pl na cały cykl badań?
    Moja koleżanka przed wyprowadzka do USA w pl wymeczyla zeby zbadała meza siebie, dobrała leki.
    My tu jednak mamy świetna opiekę medyczna nie ma co mowić.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ty to jesteś jedyna !!! :)

34bwugpje1vo91cp.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Uwielbiam Was dziewczyny:)
    Mądre, dobre i zabawne :)

Co do badań za granica, moze dobrym rozwiązaniem jest przyjazd do pl na cały cykl badań?
    Moja koleżanka przed wyprowadzka do USA w pl wymeczyla zeby zbadała meza siebie, dobrała leki.
    My tu jednak mamy świetna opiekę medyczna nie ma co mowić.

Myślałam tez nad tym ale jednak tutaj też u mnie można. Niedługo dowiem się jak. Tylko to potrwa.Urlop mogę sobie zrobić ale bez mojego lubego to ja nie zawojuje. Miesiąc to za dużo. Ale w wakacje czemu nie.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz myslalam nad zrobieniem hsg w pl jak bedena wiosnę w domu ale nie wiem czy muszę miec skierowanie jesli to chce zrobic prywatnie?

34bwugpje1vo91cp.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam w gamecie i musiałam miec najpierw wizytę kwalifikacyjną u nich. wlasnie tam mi lekarka wystawila skierowanie i jakbym poszła okolo 4-5 dc to byłaby może mała kolejka i bym miała zrobione hsg w tym samym cyklu. Warto jest zadzwonić do miejsca gdzie chcesz robić i się dowiedzieć.

M&M
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Trzymam kciuki!

Biedronko, ja rzucam się na wszystko, co słodkie:)

Dzięki Nikoletta za powitanie:)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat czekamy na wieści! :-)

atat lubi tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce Wam tu dodać trochę wiary w siebie i przekazać Wam moja siłę do walki. Aczkolwiek miałam parę kryzysów. I szczerze tez rozważalam pójście do psychologa to nic złego ja ma nam pomóc.

Nie wiem do końca co w moim przypadku zadziałało, czy to ze w szczęśliwym cyklu brałam clo 7-11dc a nie 3-7dc (w sumie moje cykle przed lekami były nieregularne od 26-42dni, wiec może takie skracanie lekami nie ma sensu). Czy to, że dodatkowo dostałam fostimon...

14h, 50h, 66h po ovitrelle było <3

Wiem, że moje pół roku starań z pomocą medyczna to nic w porównaniu z latami. Ale zanim zaczęliśmy starania ja się przebadalam i wykryto u mnie wirus HPV18. Niby żadna przeszkoda w zajściu w ciążę ale zawsze dodatkowy stres.

A wczoraj odebrałam druga betę 1060mIU/mL ta sprzed 48h 565mIU/ wiec jest ok.
    No i oficjalnie zarażamy!

pabelka88, Angie 31, atat, Edka, Płatek szkarłatny, Dea28, Martek32 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam drugie hcg. Teraz całkowite, poprzednie z poniedziałku było beta. Nie wiem czy to robi różnice.
    W pon 29dc 42. Wczoraj 330!
    Czy juz sie cieszyć?
    Co zmieniłam w ostatnich miesiącach? Dietę, po operacji przestałam mieć takie torbiele na jajnikach, zaleczylamł endo. Mogłam wziac clo.

Zeby sie udało! Życzę tego Wam wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 10:07

pabelka88, cookiemonster, Angie 31, Edka, Smile, Płatek szkarłatny, Dea28, Miśkowa, Martek32 lubią tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ