CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkie tu wiemy jak to jest zobaczyc ta cholerna jedna kreche na teście. Rozczarowanie, zlosc, lzy. Kazdej z emocjo po trochu.
Ja postaralam sie w tym miesiacu nie robic sobie nadziei. Nie zrezygnowalam ze starań, ale wzucilam na luz. Przyszedl okres i pierwszy raz od dawna przyjęłam to na spokojnie. Cudowne uczucie
Wiem, ze ciezko jest sie calkowicie wyłączyć, ale chocby o 20% mniej o tym myslec. To, ze tak bardzo chcemy nie zmieni tego w ciaze.
Spokoju Wam życzę kochane!
I cierpliwosci... -
Płatek u mnie były 3 teraz w grudniu lekarz zrobił mi przerwę od clo i w styczniu ciąg dalszy.
Ja jak patrze już na 18 test ciążowy z jedna kreska to siedzę i płacze z godzinami. Ale muszę jakoś się trzymać i walczyć dalej dla syna bo to on chce najbardziej siostrę.
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
u mnie już ponad rok starań
lepiej nie liczyć, który dokładnie cykl, zaczęłam robić badania od lipca, tsh i prolaktyna zbijana-jak na razie tylko w tym był problem. Jeden cykl z clo zakończony torbielą. Co do niepękniętego pęcherzyka dziś jest 24dc a mi się zaczęły plamienia jak zazwyczaj przed okresem, wg plamień powinnam dostać okres 26dc-to wg mnie dość wcześnie, tym bardziej, że ginka powiedziała że z torbielą cykl może mi się wydłużyć
mój organizm robi sobie ze mnie jaja
-
Witajcie. Widzę,że Wy w większości to "weteranki" z CLO. Ja we wtorek mam mieć monitoring,ale jakoś boję się jaki będzie wynik,czy wyhodowałam jakieś złote jajka
Liczyłam jakimś cudem,że uda się w tym cyklu,ale jak czytam,że już macie za sobą po kilka cykli z tym lekiem to aż się boję. My o maleństwo walczymy od 2011 roku -
Moj tescior dziś rano tez minusowy. Kurde. @nadal nie ma ale wiem że czai się za rogiem bo mam ciągle mokro w majtkach bol pleców do tego wczoraj biegunka mnie złapała na noc.
Jak malpiszon nadejdzie chcę zrobić sobie wyniki na własną rękę tylko pomóżcie jakie!
Napiszcie mi jak dla cielaka. Wydrukuje sobie i z tym pójdę do laboratorium.
Owulacja była piękna choć dokuczliwa były dwa jaja!pekly same!bzykanko było jak cholera i dupa!
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie31 o jakich badaniach mówisz o tym podstawowych co się robi przed ciążą?
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Tak o takie mi chodzi.w sierpniu miałam w Polsce badania. I usg brzucha piersi szyji itd. Tarczyca ok. Brzuch bolał mnie okropnie dostawałam skurczy itp okazało się że mam bakterie w żołądku i w moczu. Dostałam na to leki i przeszło ale już wtedy nie robiłam badań czy jest ok. Teraz czuję się świetnie tylko w ciążę zajść nie mogę
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
MI lekarz zalecił:
- morfologia
- glukoza
- TSH
- toxoplazmoza IgG
- toxoplazmoza IgM
- różyczka IgG
- różyczka IgM
- cytomegalia IgG
- cytomegalia IgM
No i jeszcze cytologie i usg.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Dokładnie to nie wiem. Ja też miałam i szczepiona też byłam i lekarz mi zalecił.
Angie 31 lubi tę wiadomość
34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
a co jeżeli w wynikach wyjdzie, że obecnie chorujemy na toksoplazmozę/cytomegalię/różyczkę -podają na to jakieś leki?
Nie wiem czy wiedza, że się wcześniej chorowało na toksoplazmozę/cytomegalię/różyczkę ma jakieś znaczenie przy zachodzeniu w ciążę? -
Jeśli chorujemy to nie wskazane jest zachodzenie w ciąże bo wszystkie te trzy choroby są groźne dla płodu. Na toksoplazmoze tak a na resztę to nie wiem.
Jeśli chorowałaś to organizm powinien wytworzyć przeciwciała i to w tych badaniach też widać.34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
A jeżeli nie chorowałam a obecnie jestem chora to czy ta wiedza ma jakieś znaczenie? Teraz wydaje mi się że robienie badania na wykrycie czy byłam chora niczego do starań nie wnosi. Wg mnie ważne jest zrobienie badań czy obecnie na te choroby chorujemy żeby można było w razie "w" leczyć.
Nie znam się na tym, ale tak na chłopski rozum można to tak zrozumiećWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 15:23
-
michasia-K wrote:Płatku a bralas tez pregnyl?
Bo moj lekarz nie przepisal mi tego leku.Wielu dziewczyna z tego forum polaczenie tych dwóch lekow pomoglo i sa w ciazy.
On uważa, że jeśli pęcherzyk sam nie pęka to cos jest nie tak i należy wdrożyć inne leki, żeby pekał.
A gdzie ty chodzisz do lekarza? Może chodzimy do tego samego, jesli twój też nie przepisuje. -
Dziewczyny aż muszę to napisać!
Dziś mój 29dc test negatywny ale... Dziś mam różowy sluz. Dokładnie różowy purpurowy. I gdybym nie trafiła na te forum to sfiksowac można.
Wpisałam w google różowy sluz a tam wypowiedzi no tak niedoswiadczonych dziewczyn że masakra od razu że to implantacja że też tak miały jak zaszły w ciąży itd itp. No tak nakręcić się można a później tak zdołować że ciężko się później podnieść.
Cieszę się że tu trafiłam i znalazłam cyberprzestrzenne koleżanki ❤Martek32 lubi tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
12.04 jest serduszko!❤ -
Mi też jeden lekarz chciał dać pregnyl przy implantacji.... Wyszło na to że współpracował z klinika i dlatego....nie rozumie lekarza który tylko daje przy implantacji pregnyl...Bo niby co? Plemnik jest tylko bliżej celu i nic więcej... Ja chciałam pregnyl z naturalnym współżyciem i co po 9 miesiącach starań beskutecznych, badań, monitoringach jedna dawka pregnylu i ciąża więc upierajcie się dziewczyny przy swoim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 18:55
https://www.maluchy.pl/li-72635.png