X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też są w tym samym dniu, doczekać się nie mogę wyniku! Lepiej być niedowiarkiem niż się nastawiać za bardzo jak ja to często mam

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna kurczę teraz to bedzie sie działo. Jesli jest cień cienia nawet to juz jest super! Ja wierze ze jest dzidzia, pamiętaj tez ze to nie robiłaś z porannego sikania tylko jakiegoś tam wieczornego. Zrób sikanca z rana i leć na betę i wstaw zdjatka testu !!!! Juz nie moge sie doczekać :)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrzyłam na galerie testów,podobne jak mój jest duzo,częsc oznaczone dodatnio częsc ujemnie,więc trudno uznac mój za pozytywny.Beta rozwieje wszelkie wątpliwosci.

Atat,dupka nie mam miałam tylko 20 pastylek na 10 dni,więc jesli beta jutro na pozytyw to zaraz dzwonie do kliniki,pewnie w piątek kaze przyjechac.
    OJ,mam stracha
    chciałam wam pokazac foto testu ale nie da sie wkleic,szkoda

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna kurczę teraz to bedzie sie działo. Jesli jest cień cienia nawet to juz jest super! Ja wierze ze jest dzidzia, pamiętaj tez ze to nie robiłaś z porannego sikania tylko jakiegoś tam wieczornego. Zrób sikanca z rana i leć na betę i wstaw zdjatka testu !!!! Juz nie moge sie doczekać :)

nie wiem jak mam wstawic zdjecia testu

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, po prostu super. powtarzaj jutro z samego rana. A jaki masz test? Wydaje mi się, że sa testy bardziej lub mniej wiarygodne.

• roma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, pełen szacunku za to, że grzecznie czekasz do jutra. Ja bym już zasikała wszystkie testy jakie mam w domu i oglądała je pod światło pod wszystkimi możliwymi kątami - znacie to? ;-)

atat, Laskotka, cookiemonster, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Jagna, pełen szacunku za to, że grzecznie czekasz do jutra. Ja bym już zasikała wszystkie testy jakie mam w domu i oglądała je pod światło pod wszystkimi możliwymi kątami - znacie to? ;-)

Ja znam :)
    Jak zrobiłam test i były dwie grube krechy to nasikałam jeszcze na trzy inne dla pewności.. a jak wychodzi negatywny to zawsze szukam pod światłem cień cienia i wiecie że to czasami działa ;) jak tak patrzę i patrze to w końcu widzę cień, niestety tylko ja... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:33

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Jagna, po prostu super. powtarzaj jutro z samego rana. A jaki masz test? Wydaje mi się, że sa testy bardziej lub mniej wiarygodne.

w niedziele nie pamiętam jak się nazywał,prócz tej jednej krechy nic nie było,dzis robiłam na tescie Qwixx,a w szufladzie mam dwa jeszcze inne

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja znam :)
    Jak zrobiłam test i były dwie grube krechy to nasikałam jeszcze na trzy inne dla pewności.. a jak wychodzi negatywny to zawsze szukam pod światłem cień cienia i wiecie że to czasami działa ;) jak tak patrzę i patrze to w końcu widzę cień, niestety tylko ja... ;)

mój chop tez widział te jasną kreske,nawet jak zdjęcie zrobiłam to na zdjęciu lepiej widac niz gołym okiem.No ale to jeszcze nic nie znaczy,beta rozwieje niepewnosc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak ją widać bez kombinowania i dopatrywania się to na pewno tam jest. A nawet bladzioch oznacza ciążę. Wierzę mocno, że Ci się udało i z całego serca Ci tego życzę.
    Mi w ostatniej ciąży z testu popołudniowego druga kreska, baaaardzo blada, pojawiła się równo po 5 minutach a trochę lepiej widać ją było po 10, czyli już po czasie. Zrobiło mi to taki bałagan w głowie, że nie wytrzymałam do rana i pojechałam do laboratorium całodobowego w szpitalu. Po 2 godzinach miałam wynik - nieco ponad 26 :-) Pewnie gdybyś robiła ten test z porannego moczu to wyszłyby ciemniejsza.

Jagna 75 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• roma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dodam jak to u mnie było czasowo. Nie wiem dokladnie kiedy miałam owulację, ale miałam książkowe plamienie implantacyjne. Juz myślałam, że okres się zaczyna, bo u mnie często tak się właśnie rozkręca. Ale to było trochę różowej krwi jednorazowo przy toalecie i koniec. Beta 26 wyszła mi 5 dni później. No więc, jeśli od owulacji do implantacji może minąć nawet 12 dni a po ok 5 dopiero test skany jest w stanie wykryć ciążę, to mamy odpowiedź dlaczego nieraz nawet w dniu @ wychodzą negatywnie.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    I jeszcze dodam jak to u mnie było czasowo. Nie wiem dokladnie kiedy miałam owulację, ale miałam książkowe plamienie implantacyjne. Juz myślałam, że okres się zaczyna, bo u mnie często tak się właśnie rozkręca. Ale to było trochę różowej krwi jednorazowo przy toalecie i koniec. Beta 26 wyszła mi 5 dni później. No więc, jeśli od owulacji do implantacji może minąć nawet 12 dni a po ok 5 dopiero test skany jest w stanie wykryć ciążę, to mamy odpowiedź dlaczego nieraz nawet w dniu @ wychodzą negatywnie.
    A plamienie implantacyjne miałaś dokładnie w dniu planowanej @?

• roma Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć ponieważ mam bardzo długie cykle. Zawsze jak monitorowałam owulację chociażby testami owulacyjnymi to @ przychodziła równo 14 dni po niej. W tym cyklu nie monitorowalam owulacji ale jeśli była wtedy, kiedy podejrzewam po objawach to plamienie implantacyjne miałam 10 dni później, czyli jakieś 4 dni przed okresem a test wyszedł bardzo słabo dodatni dzień po spodziewanej @.

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam dzis o duphastonie,chciałam sie dowiedziec o ile moze przedłuzyc cykl,jednak nie doczytałam sie ale przeczytałam ze mimo iz jest lekiem progesteronowym to jednak nie blokuje ovulacji.
    Czyli jesli bierzemy dupka od 16dc a przypuszczalną ovu mamy miec 12-15dc,jednak z jakiegos powodu przesunie sie o kilka dni to dupek jej nie zablokuje,jesli ovu ma byc 16-18dc to będzie
    chyba tak to rozumiec

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki
    Zbieram się na bete,troche nie wyspana bo trudno było zasnąc ale chce to miec za sobą,bo pewnie musze galopem dzwonic do kliniki o wizyte

zrobiłam dzis dwa sikance na róznych testach,o wiele ciemniejsza ta druga krecha,nie są jeszcze jednakowo ciemne ale słabo dowidzacy by je zobaczył,jajniki dalej kłóją...
    Dam znac co i jak,kciukajcie

minions, atat, roma, Pani Olka, cookiemonster lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Minions ja myśle ze szkoda sie bawić w znieczulenia. Ja miałam dwa ibuprofeny max przed i bolało tylko troszeczkę jak kontrast podawała ale dosłownie to była minuta. Wiec nie bój sie nic bo to nie jest wcale takie straszne. Mnie @ czasem bardziej boli niz to badanie a nie mam jakis bardzo uciążliwych.

Dziewczynki ja tez popatrzę na te witaminki bo w przyszłym miesiącu trzeba cos sobie zapodać.

Hej kizia mizia fajnie ze znowu tu znani jestes :) co do przytulanek to u nas tez to słabo wyglada. Przed ovu co drugi dzien a po to juz wogole nie mam na sex ochoty :( ja konsultantowi troszkę naklamalam bo powiedziałam ze 3-4 razy w tygodniu ale juz nie wspomniałam ze to tylko w tym co ovu ma byc ;)
    Miłego dzionka dziewczynki!!!

Dziękuję za odpowiedź:).

A czy któraś z Was wie jakie są w ogóle wskazania do tego badania HSG?
    Bo właśnie rozmawiałam z koleżanką, która stara się prawie 4 lata i nikt jej nie zlecił takiego badania... My staramy się krócej i skierowanie otrzymałam na którym widnieje przerażający napis "niepłodność pierwotna":( w takim momentach człowiek sobie uświadamia jeszcze większą istotę problemu....

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    czesc dziewczynki
    Zbieram się na bete,troche nie wyspana bo trudno było zasnąc ale chce to miec za sobą,bo pewnie musze galopem dzwonic do kliniki o wizyte

zrobiłam dzis dwa sikance na róznych testach,o wiele ciemniejsza ta druga krecha,nie są jeszcze jednakowo ciemne ale słabo dowidzacy by je zobaczył,jajniki dalej kłóją...
    Dam znac co i jak,kciukajcie

Jagna mocno trzymamy kciuki:):):)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam kciuki!!!

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja wiem że będzie piękna beta! :)

Taa ja też nie mogę mieć testów w domu bo zaraz wszystkie zasikane i lukam pod światło, latarka świece na nie dopatrując się :/

Minions, dobija taka notatka oj dobija..mnie ostatnio przytłoczyła właśnie jak w karcie czytałam.."stwierdzona niepłodność wtórna, zalecone CLO...bla bla bla" eh..

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ