CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Zbijam prolaktyne bromkiem i wynik mam w granicach normy. Biore leki na prokakryne od kilku lat i staram sie nie odstaeiac. Ale teraz mimo standardowej dawki bromka przy ciąży biochemicznej zrobiłam badanie i wyszło mi 74. Niby na początku ciazy się podnosi w dodatku miałam mega stres i wszystko na raz się nałożył. Test pod obciążeniem robiłam kilka dobrych lat temu i wyszedł mi znacznie wysoki ale wtedy żaden lekarz nic mi nie sugerował. Takich to mamy lekarzy.
Tak samo teraz ten progesteron w klinice w której się lecze mimo że robię sama progesteron i znoszę im wynik który świadczy o niedomodze lutealna to oni nic z tym nie robią
Mimo stymulacji zastrzyk ami i iui lekarz mówi do mnie ze nie potrzebuje luteine bo progesteronu mam dużo. Ciekawa jestem po czym on to poznaje no raczej nie po oczach
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Tak to jest - też robię wszystko sama na własną rękę. Po pierwszej biochemicznej nawet nie dostałam zapobiegawczo luteiny, nie mówiąc o zbadaniu progesteronu. Sama doczytałam, analizowałam i w następnej zrobiłam - wynik ok 4 - dopiero wtedy lekarze się zainteresowali, że faktycznie coś nisko. Od jutra zaczynam bromka - mam brać 1/4 tabletki i stopniowo zmniejszać, brać na noc i zacząć przez weekend, żeby przeżyć ewentualne skutki uboczne.
-
Mi nic nie jest po bromku tez brałam od 1/4 i zwiększyła do 3/4. Natomiast ta dawka zbija mi za bardzo ta prolaktyne i teraz biorę 1/4 tabletki co drugi dzień i jest w normie.
U mnie prolaktyna rośnie na tle nerwowym za dużo nerwów i stresu
Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...
-
Jagna. Mam nadzieję że masz dobre wieści fla nas?Starania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
cookiemonster wrote:przy suplementaci luteina 200-250 mg dziennie ok 12.. Takze mam przepisana dawke 450mg ale chcialabym odciazyc organizm i sprobowac w kremie. Mozna przez neta kupic.
Koleżanki, a może ja mam tak samo... W 7 dniu na luttagenie 200 mg/dzień, dostałam okres. Wcześniej to samo miałam na luteinie 200mg. Jutro idę do gina na usg, zobaczymy co mi powie. Kazał przyjść w czasie okresu. Nie wiem co jest nie tak;/ Lekarz za bardzo nie kieruje mnie na badania, bo uważa, że 10 mcy starań to nie tak dużo. Pierwszy cykl na clo stracony:( Do tego okres mam czarny!!!31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
I tak kochane...
Beta hcg 568,17
Progesteron 17.39
Mąź odbierał wynik,pielegniarka poinformowala go ze jest ok,ze to na trzeci tydzien wygląda
A wiec....posylam wirusa dalej,z podwojnà mocą kochane.
Teraz oby rosła i rosła,zeby wszystko bylo ok..
Jutro rano tsh i prolaktyne robie oby byly dobrecookiemonster, Pani Olka, Laskotka, roma, Opolanka 85, Biedronka7, atat, Sowaa, paullaa1990, Martek32, Dea28 lubią tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:I tak kochane...
Beta hcg 568,17
Progesteron 17.39
Mąź odbierał wynik,pielegniarka poinformowala go ze jest ok,ze to na trzeci tydzien wygląda
A wiec....posylam wirusa dalej,z podwojnà mocą kochane.
Teraz oby rosła i rosła,zeby wszystko bylo ok..
Jutro rano tsh i prolaktyne robie oby byly dobre
Super
Może masz dla nas jakieś rady, coś speclajneo robiłaś, że się udało? Przepraszam, że pytam, ale nie do końca jestem na bieżąco z wątkiem. Który to Twój cykl na clo?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Brawo! Gratulacje Jagna!!!Starania od września 2014r.
Mama 7letniej Magdalenki.
PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017 -
Noooo kochana! Gratuluję i życzę bezproblemowej ciąży
i najważniejsze - pamiętaj, żeby obawy nie przyćmiły Twojej radości. Nie daj się żadnym strachom i stresom, nie pozwól żeby wdarły do Twojego umysłu i zabrały Ci te piękne chwile radości. Wszystko będzie dobrze - powiedz to sobie dzisiaj i uwierz w to!
Jagna 75 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy