X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popierniczone to wszystko! Kolejny dzień po terminie @ a jej dalej ani widu, ani słychu:/
    Modliłam sie o to żeby już przyszła jak ma przyjść a jak nie to żeby test pokazał tą drugą krechę:( A tu całkiem odwrotnie :(
    Niby tempka w dół, ale nie mierzę stystematycznie więc nie wiem jak to w ogóle u mnie działa.
    Tylko ile zdrowia to kosztuje;(

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA wrote:
    Popierniczone to wszystko! Kolejny dzień po terminie @ a jej dalej ani widu, ani słychu:/
    Modliłam sie o to żeby już przyszła jak ma przyjść a jak nie to żeby test pokazał tą drugą krechę:( A tu całkiem odwrotnie :(
    Niby tempka w dół, ale nie mierzę stystematycznie więc nie wiem jak to w ogóle u mnie działa.
    Tylko ile zdrowia to kosztuje;(

Czekanie jest najgorsze, ale musisz być cierpliwa...
    Mi jak lekarz podaje datę kiedy powinnam dostać @ zawsze dostaję później, a przez ten czas myślę że w końcu się udało, a w rzeczywistości jest niestety inaczej:( i wtedy tylko płacz... ale i nadzieja na następny cykl....
    Głowa do góry na dniach się wyjaśni:) trzymam kciuki, aby @ nie przyszła:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:*
    Wiem że @ przyjdzie i jak już się wybiera to niech się pospieszy :)
    A po spadku tempki kiedy można się @ spodziewać?

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w kwestii temperatury Ci nie pomogę... w tym temacie nie czuję się mocna..
    Ale rozumiem Cię, też zawsze do męża mówię, że jak ma przyjść @ to niech przyjdzie jak najszybciej by nie było zbędnej nadziei:(

Laskotka lubi tę wiadomość

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Kendra Balwanera Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna beta będzie wysoka trzymam kciuki.

PCO, cykle stymulowane Clo i Pregnylem, u meza oligo - astheno - teratozoospermia i ponizej 1% plemnikow prawidlowych. Walczymy o drugie dziecko.

aa9617d94ff4d135c8cc62fdcb7ed554.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Niestety w kwestii temperatury Ci nie pomogę... w tym temacie nie czuję się mocna..
    Ale rozumiem Cię, też zawsze do męża mówię, że jak ma przyjść @ to niech przyjdzie jak najszybciej by nie było zbędnej nadziei:(

Ja do męża w tej kwestii w ogóle nic nie mówię. Nie wtajemniczam go bo i tak uważa że ze wszystkim przesadzam i niepotrzebnie panikuję :/
    Muszę sobie sama radzić w głowie.
    Brzuch zaczął mocniej boleć. Może coś się ruszyło ;)

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA wrote:
    Ja do męża w tej kwestii w ogóle nic nie mówię. Nie wtajemniczam go bo i tak uważa że ze wszystkim przesadzam i niepotrzebnie panikuję :/

Hmmm ja na męża raczej nie mogę narzekać:). jednakże zawsze mi mówi, że za bardzo się nastawiam, że mam wyluzować... i oczywiście ja mam zawsze większą nadzieję, że może akurat tym razem się udało:P.

Oby się coś ruszyło, ale pozytywnienie:):)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgacizdA wrote:

Z mężami już tak jest, chyba gorzej sobie radzą niz my.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...tak to z tymi facetami bywa,nie są tak emocjonalni jak my..

Minions nie warto przejmowac się medycznymi terminami,czasem one mogą faktycznie zdołowac człowieka,brzmiec jak wyrok...niepłodnosc pierwotna wszystkich nas dotyczy,a własciwie te które po raz pierwszy dosc długo starają się o dziecko.Troche zle nas pod te niepłodnosc przypisują,bo przeciez my nie jestesmy niepłodne a tylko mamy problem z płodnoscią,mamy szanse zajsc w ciąże dlatego te badania,leki,stymulacje itp,ktos chce nam pomóc,bo mamy szanse.
    Dlatego nie warto przejmowac sie tymi terminami jakie wypisują lekarze,pod nimi kryje się inna prawda niz pierwsze słowa terminu które mozna błednie interpretowac.

Bete zrobiłam,progesteron tez bo wazny w moim przypadku choc pewnie nie spadł po skonczeniu dupka bo ciągle mnie cyce bolą,wyniki dopiero po 16ej.
    Bede w pracy,ale prosiłam mojego chopa zeby podskoczył i odebrał.Tak więc jak bedzie wiadomo to dam znac kochane

Kiedy powtórzyc bete?Na drugi dzien to tak chyba nie,potem sobota niedziela,pewnie w poniedziałek dopiero.

Tak sie zastanawiam czy zbadac tsh i prolaktyne,w sumie nie badałam od pazdziernika,kiedy ze wzgledu na podwyzszone tsh i przekroczoną prolaktyne dostałam większą dawke eutyroxu.A prolaktyna wazna przeciez jesli potwierdzi się beta.
    co myslicie?
    Jade w poniedziałek do kliniki,nie chce jechac z samą betą skoro problem mam z hormonami.
    Boje sie,oj boje,zeby było ok i teraz i potem.

Agacizda rób test nie sciemniaj,albo na bete,na tym wątku krązy wirus więc bedzie duzo pozytywów

Miłego dnia,ja zaraz do pracy,moze zaglądne w wolnej chwili do was,buziaki

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawno nie widziałam Cookie....
    ILKA która wirusa posłała tez zniknęła
    odezwijcie się dziewczyny

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:

Sówka a ty jak sie miewasz ? Działasz cos dalej?

Jeżeli o mnie kochana pytasz to nie działam na razie. Po grudniowej iui nie było dane mi się długo cieszyć pozytywna betką. Z powodu no właśnie nie wiadomo jakiego /ja podejrzewam niski progesteron/ nie udało się.
    Jednak nie tracę wiary bo skoro udało mi się w przeciągu trzeciej stymulacji coś tam zadziałać to znaczy ze jest szansa. Tylko potrzebuje mądrego lekarza który pomoże mi dalej w 2fc.
    Na razie odpuszczam dla zdrowia psychicznego i jak się podniose to idę do innej kliniki do innego lekarza.

Wam też dziewczyny kibicuje nie poddawaj cie się! Tak jak ktoś mądrze kiedyś powiedział nie poddawaj się bo może jesteś już na końcu drogo do celu :-)

Marzenia to realne cele z odroczonym terminem realizacji...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Minions nie warto przejmowac się medycznymi terminami,czasem one mogą faktycznie zdołowac człowieka,brzmiec jak wyrok...niepłodnosc pierwotna wszystkich nas dotyczy,a własciwie te które po raz pierwszy dosc długo starają się o dziecko.Troche zle nas pod te niepłodnosc przypisują,bo przeciez my nie jestesmy niepłodne a tylko mamy problem z płodnoscią,mamy szanse zajsc w ciąże dlatego te badania,leki,stymulacje itp,ktos chce nam pomóc,bo mamy szanse.
    Dlatego nie warto przejmowac sie tymi terminami jakie wypisują lekarze,pod nimi kryje się inna prawda niz pierwsze słowa terminu które mozna błednie interpretowac.

Bete zrobiłam,progesteron tez bo wazny w moim przypadku choc pewnie nie spadł po skonczeniu dupka bo ciągle mnie cyce bolą,wyniki dopiero po 16ej.
    Bede w pracy,ale prosiłam mojego chopa zeby podskoczył i odebrał.Tak więc jak bedzie wiadomo to dam znac kochane

Kiedy powtórzyc bete?Na drugi dzien to tak chyba nie,potem sobota niedziela,pewnie w poniedziałek dopiero.

Tak sie zastanawiam czy zbadac tsh i prolaktyne,w sumie nie badałam od pazdziernika,kiedy ze wzgledu na podwyzszone tsh i przekroczoną prolaktyne dostałam większą dawke eutyroxu.A prolaktyna wazna przeciez jesli potwierdzi się beta.
    co myslicie?
    Jade w poniedziałek do kliniki,nie chce jechac z samą betą skoro problem mam z hormonami.

Agacizda rób test nie sciemniaj,albo na bete,na tym wątku krązy wirus więc bedzie duzo pozytywów

Czekam na Twoja bete z niecierpliwoscia. Najlepiej robic po 48h- wtedy powinna sie podwajac.
    Tak wiec albo w sobote albo w poniedzialek.
    Czuje sie podekscytowana razem z Toba i czekam z niecierpliwoscia :)
    Dobrze, ze zrobilas progesteron.
    Zrób tez tarczyce. Na wszelki wypadek. jesli mialas problemy z podwyzszona to trzeba uwazac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:59

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Pani Olka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymam za ciebie caly czas kciuki i mam takie przeczucie, ze na bank bedzie pozytywnie :)

ja czekam z utesknieniem na @ i zaczynam nowy cykl z lametta - czy ktoras z was moze juz ja brala?

Jagna 75 napisała:
    "Kiedy powtórzyc bete?Na drugi dzien to tak chyba nie,potem sobota niedziela,pewnie w poniedziałek dopiero."
    po 2 dniach powinno sie zrobic 2 test. Wiec jak robilas dzisiaj 1 to w sobote wypada zrobic kolejny raz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:56

• minions Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

co myslicie?

Mi lekarz mówi, że gdyby test był pozytywny to mam przyjść na wizytę z wynikami: beta, progesteron, prolaktyna.
    Te badanie nie są drogie, więc lepiej żebyś już je miała na wizytę...
    Trzymam kciuki za Ciebie:) daj nam znać:)

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez trzymam kciuki za ciebie Jagna ! Daj znać od razu co i jak !!!

Sowka jesli sie udaje to znaczy ze możesz w ciąże zajść a t juz bardzo bardzo duzo trzeba tylko rozkminić dlaczego sie nie chce utrzymać. Trzymam kciuki by szybko lekarze do tego doszli i ci pomogli!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was tak dziwnie ciągły, pobolewały jajniki przy CLO w połowie cyklu? Ja dziś zaczynam luteine brać, ale wczoraj mnie czasem ćmiły jajniki dziś bardziej mnie lewy ćmi,pobolewa takie dziwne uczucie..owulacje kiedyś jak miewałam to pamiętam że jajnik zakuł czasem i tyle. Na dodatek mnie na płacz bierze pewnie progesteron zaczyna rosnąć.. Boje się że pęcherzyk nie pękł i on dalej sobie rośnie stąd takie dziwne uczucie..

AgacizdA lubi tę wiadomość

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    dawno nie widziałam Cookie....
    ILKA która wirusa posłała tez zniknęła
    odezwijcie się dziewczyny
    Hej Dziewczyny!
    Jestem, jestem, ale mam zarąbisty kryzys wiary w powodzenie starań i nie chciałam zarażać złym nastrojem. Ale Jagna, powiem Ci czułam, że z Twojego cyklu coś będzie:)))
    Biedronko, nie martw się, spróbuj borowinki, może coś popuści, jeśli faktycznie jest zablokowane.
    Wczoraj robiłam badania - prolaktynę na czczo, z obciążeniem po 30 i 60 min, testosteron, TSH plus dwa dziwne badania pod kątem PCO. Prolaktyna 62, czyli hiperprolaktynemia potwierdzona, z obciążeniem wzrosła 7krotnie. Bardziej zmartwiło mnie to, że testosteron, który dwa tyg wyniósł ok 1, teraz 2,3 - dziwne to bardzo i niestety oznacza, że moje pco chyba jednak istnieje.
    Czy stosowałyście może progesteron w kremie?
    Trzymam kciuki za wszystkie wkrótce testujące:) pamiętajcie, że ciąże na tym forum są zaraźliwe, Ilka pięknie zaczęła, Jagna dołączyła i czekamy na następne! ;)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster a jaki masz ogólnie progesteron po owu ? Czy taki progesteron w kremie jest w pl dostępny ?

34bwyx8dfkd7ouw5.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowaa wrote:
    Cookiemonster a jaki masz ogólnie progesteron po owu ? Czy taki progesteron w kremie jest w pl dostępny ?
    przy suplementaci luteina 200-250 mg dziennie ok 12.. Takze mam przepisana dawke 450mg ale chcialabym odciazyc organizm i sprobowac w kremie. Mozna przez neta kupic.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Sowaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę ze u Ciebie to tak jak u mnie. Czyli szału z progesteronem nie masz. Mi przy luteine 100 mg dziennie dobija ok 10...

34bwyx8dfkd7ouw5.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ