CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już w styczniu nie zdążę, ale mam nadzieję na luty
Dziewczyny, gratuluję Wam serdecznie i życzę przede wszystkim zdrowia! -
Dziewczyny boję się hiperstymulacji
Pisałam Wam, że mam swoja owulacje regularnie, ale dostałam CLO na lepszą jakość. Biorę pół tabletki. Dzisiaj 8 dc i od początku mocno czuje jajniki, nie powiedziałabym że to jest ból, ale takie dyskomfort. Dziewczyny które miały SWOJĄ owulacje a brały mimo to clo- powiedzcie mi prosze czy to normalne?
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
pyatii wrote:Dziewczyny boję się hiperstymulacji
Pisałam Wam, że mam swoja owulacje regularnie, ale dostałam CLO na lepszą jakość. Biorę pół tabletki. Dzisiaj 8 dc i od początku mocno czuje jajniki, nie powiedziałabym że to jest ból, ale takie dyskomfort. Dziewczyny które miały SWOJĄ owulacje a brały mimo to clo- powiedzcie mi prosze czy to normalne?
pyatii ja brałam clo ale 1 tabletke całą przez 5 dni p 1 tabletce. bolały mnie piersi i kręciło mi się strasznie w głowie ale jajniki nic. tylko u mnie jest iaczej bo ja nie mam owulacji i po ty brałam zastrzyki dwa i teraz w czwartek ovitrelle i sie staramy. a ty brałaś ovitrelle czy naturalnie ci pęka?4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Nokide wrote:Ja już clo nie biorę w tym cyklu, brałam przez pierwsze 5 dni i to mój pierwszy cykl z clo, ale nie czułam nic, źle spałam tylko
Nokide każda z nas inaczej każdy organizm inny ja się żle czułam a po zastrzykach jeszcze gorzej nie miałam siły nogi strasznie mnie bolały. a tabletki clo nie tak źle ale tak jak pisze każdy organizm jest inny4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Nokide wrote:Ja też brałam przez 5 dni po 1 tabletce. I do tego parlodel 1/2 tabletki.
co to parlodel nigdy się z tym nie spotkałam. ja tylko duphaston clo ovitrele i zastrzyki jaieś dodatkowe na urośnięcie pęcherzyków ale nie pamiętam nazwy4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
u mnie było strasznie kiepsko z pęcherzykami wogóle nie miałam owulacji i takwyszło że clo nie zadziałąło potem dwa zastrzyki poszliśmy do innego lekarza bo ten nasz nie mógł nas przyjąć i tamten powiedział że nic nie urosło że kiepsko i nic nie będzie ale kazał się zapisać jeszcze na środe do wojego lekarza i byliśmy w tą środę i sie okazało że pęcherzyki urosły 18 mm i 19 mm więc nie jest tak żle i w czwartek ovitrelle i teraz się staramy a 12 lutego mam robić test ciążowy ale zastanawiam się czy nie zrobić wcześniej z apteki a potem iść na bhcg 12 lutego. co o tym myslisz?4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Parlodel na obniżenie PRL, mąż mój też bierze parlodel na obniżenie PRL i podniesienie tym samym testosteronu. A mi kazała brać od 1 o 15 dc 1/2 parlodelu i wiesiołek, od 1 do 5 CLO. I witaminy: pregna plus.
Nic innego nie brałam jeszcze.
Teraz był pęcherzyk 22 mm, robiliśmy też test na przepływ nasienia przez śluz i wyszedł negatywnie, jednak pani ginekolog powiedziała że to nic, że może znajdzie się jakiś 1 lub 2 siłacze, co to pokonają -
Elina wrote:pyatii ja brałam clo ale 1 tabletke całą przez 5 dni p 1 tabletce. bolały mnie piersi i kręciło mi się strasznie w głowie ale jajniki nic. tylko u mnie jest iaczej bo ja nie mam owulacji i po ty brałam zastrzyki dwa i teraz w czwartek ovitrelle i sie staramy. a ty brałaś ovitrelle czy naturalnie ci pęka?
Naturalnie mi pękają. Albo się wchłaniają... teraz o tym czytam właśnie. Bo zawsze po owu chodziłam do gina i nie było już pęcherzyków więc gin twierdził, że pękały, i faktycznie progesteron mialam wysoki ok 32, więc chyba niemożliwe żeby się wchłaniały?
Kurcze boję się strasznie, że narobie sobie więcej szkody niż pożytku...
Jagna Ty brałaś clo mimo własnej owulacji? czy dobrze pamiętam?
Czy jeszcze któraś z Was brała?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
minions wrote:Kochane,
mam już wynik hcg:238,2:) czyli udało się??!!to jest 32 dzień cyklu.
teraz czekam na wynik progesteronu i estradiolu -
Ja jestem nowicjuszką
Dopiero wszystkiego się uczę
Nie mam pojęcia, staram się tak nie myśleć, nie nakręcać, ale się nie da, niestety.
Ja dopiero zaczęłam mieć owulację, bo przy PCOS raczej cykle bezowulacyjne.
A w ogóle gdzie się leczysz? (Miasto) -
Nokide wrote:Ja dopiero zaczynam z lekami. Mam PCOS, ale jestem po resekcji klinowej jajników do tego ta niedoczynność. Miałam już TSH 1,6 a teraz jak byłam na wynikach tydzień temu to TSH skoczyło mi do 5
ja mam zaniski progesteron i biore duphaston na wywołnie i lekarzpowiedział że jak będę w ciąży to potem jeszcze na utrzymanie ciąży będę musiała brać. boję się jak to będzie my się staramy dwa lata a od 4 miesięcy chodzimy do kliniki leczenia niepłodności
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Nokide wrote:Ja jestem nowicjuszką
Dopiero wszystkiego się uczę
Nie mam pojęcia, staram się tak nie myśleć, nie nakręcać, ale się nie da, niestety.
Ja dopiero zaczęłam mieć owulację, bo przy PCOS raczej cykle bezowulacyjne.
A w ogóle gdzie się leczysz? (Miasto)
Rzeszów a ty gdzie się leczysz??4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]