CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
pyatii wrote:Jagna Ty brałaś clo mimo własnej owulacji? czy dobrze pamiętam?
Czy jeszcze któraś z Was brała?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Nokide wrote:Ja od wakacji jeżdżę do Poznania.
Tak sobie patrzę teraz na najnowsze wyniki i mam niską Prolaktynę, a przecież brałam parlodel żeby prolaktyna była niższa... to chyba bez sensu
Antoś IVF,Julisia natural
-
pyatii wrote:Dziewczyny boję się hiperstymulacji... Może jednak nie powinnam próbować CLO skoro mam własną owulacje...31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Nokide wrote:Porozmawiam z nią jak pojadę, jadę w marcu 12-13 dc mam być.
NOKIDE tam gdzie ja chodzę nazywa się PARENS te kliniki są w Kraków Opole Rzeszów Bydgoszcz Lwów. naprawdę warte polecenia w tych klinikach pracują wiekrzości dobrzy i mili lekarze nie mówie o wszystkich bo zdarzają się niemili.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Jeździmy tak co miesiąc. Jestem zadowolona z profesorki, naprawdę ma wyniki w leczeniu, zna się na rzeczy. A tu u nas nie ma nigdzie dobrych lekarzy i tak bym musiała jechać do Poznania. A teraz sobie odpuścimy
Jeszcze u nas problem z otyłością jest, u mnie i mego ślubnego -
pyatii wrote:Dziewczyny boję się hiperstymulacji... Może jednak nie powinnam próbować CLO skoro mam własną owulacje...
pyatii ja brałam clo nie zadziałał dostałam dwa zastrzyki niby nie zadziałały jednak potem się okazało że zadziałały z opóźnieniem i mam dwa pęcherzyki 18mm i dugi 19 mm i dostałam ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka i teraz do wtorku sie staramy nie martw się. clo ci pomoże jest to nawet dobry lek z opini co czytałam al na mnie nie zadziałął każdy organizm inny.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina wrote:ja dostałam zastrzyk w ten czwartek wczoraj przerwa miała być a od dzisiaj się staramy 3 x dziennie do wtorku we wtorek duphaston przez 10 dni i test ciążowy jak pozytywny to dalej duphaston na utrzymanie ciąży a potem zobaczymy. a jak się nie uda to przechodzimy na leki drogie w zastrzykach gonadotropiny od 600-1000zł na miesiąc bo u mnie clo wogóle nie zadziałało i musiałąm brć jeszcze dwa jakieś zastrzyki ale nazy nie pamietam i niby już miało się nie udać a teraz w srodę byliśmy na usg i niespodzianka pęcherzyk 18 i 19 mm. są dwa może udadzą się bliźniaki super by było . i teraz w czwartek ovitrelle tak jak pisałam. a kiedy robiłaś test ciążowy bo czytałam że dopiero 10 dni po ovitrelle bo daje fałszywy wyni więc myślę czy nie zrobić po 10 niach dwa z apteki a 12 lutego bhcg? coo tym myslisz??
Antoś IVF,Julisia natural
-
Nokide wrote:Elina, heh... wszędzie daleko
Chyba z tego co wymieniłaś to najbliżej do Bydgoszczy, a to pewnie jakieś 300 km
no daleko a skonsultuj sie jeszcze z innym lekarzem i zobaczysz co ci powie i wtedy będziesz wiedziała czy ten twój sie pomylił czy tak ma być . chociaż dziwnie to wygląda alenie przejmuj sie po prostu zasięgnij konsutacji innego lekarza i bedziesz wiedziała na czym stoisz4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina wrote:ja dostałam zastrzyk w ten czwartek wczoraj przerwa miała być a od dzisiaj się staramy 3 x dziennie do wtorku we wtorek duphaston przez 10 dni i test ciążowy jak pozytywny to dalej duphaston na utrzymanie ciąży a potem zobaczymy. a jak się nie uda to przechodzimy na leki drogie w zastrzykach gonadotropiny od 600-1000zł na miesiąc bo u mnie clo wogóle nie zadziałało i musiałąm brć jeszcze dwa jakieś zastrzyki ale nazy nie pamietam i niby już miało się nie udać a teraz w srodę byliśmy na usg i niespodzianka pęcherzyk 18 i 19 mm. są dwa może udadzą się bliźniaki super by było . i teraz w czwartek ovitrelle tak jak pisałam. a kiedy robiłaś test ciążowy bo czytałam że dopiero 10 dni po ovitrelle bo daje fałszywy wyni więc myślę czy nie zrobić po 10 niach dwa z apteki a 12 lutego bhcg? coo tym myslisz??
W tamtym cyklu (pierwszym na clo i ovitrelle) nie zdążyłam zrobić testu, bo w trakcie brania Luttagenu (progesteron) dostałam okres. Teraz mam zrobić 14 dni od podania zastrzyku, czyli 10-11.02.2016. Od dzisiaj biorę znowu Luttagen przez te 14 dni, jak potem będzie negatyw, to odstawiam. Tak dla samej siebie, robię sobie od środy testy owulacyjne - nigdy, pomino stwierdzonej owulacji na usg, nie miałam pozytywnych testów owu - a teraz po ovitrelle dwie czarne krechy już 4 dzieńAle ja je robię tak trochę na pocieszenie, mam zapas z allegro:)No to Tobie lekarz nakazał sporo przytualnek, mi tylko przez 3 dni od podania zastrzyku, ale ja miałam pęcherzyk 24,5 mm (miałam jeszcze dwa inne 18,9 i 18 mm, ale nie pękły przy ovitrelle i już się zmniejszają). W sumie, to chyba będziemy razem testować, co?
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Nokide wrote:Elina, heh... wszędzie daleko
Chyba z tego co wymieniłaś to najbliżej do Bydgoszczy, a to pewnie jakieś 300 km
Nokide ja ci nie każe jechać do PARENS możesz gdzieś bliżej poszukać kliniki. tam gdzie ty się leczysz moja kuzynka leczyła się 7 lat i dopiero potem zaszła naturalnie w ciąże.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Opolanka 85 wrote:W tamtym cyklu (pierwszym na clo i ovitrelle) nie zdążyłam zrobić testu, bo w trakcie brania Luttagenu (progesteron) dostałam okres. Teraz mam zrobić 14 dni od podania zastrzyku, czyli 10-11.02.2016. Od dzisiaj biorę znowu Luttagen przez te 14 dni, jak potem będzie negatyw, to odstawiam. Tak dla samej siebie, robię sobie od środy testy owulacyjne - nigdy, pomino stwierdzonej owulacji na usg, nie miałam pozytywnych testów owu - a teraz po ovitrelle dwie czarne krechy już 4 dzień
Ale ja je robię tak trochę na pocieszenie, mam zapas z allegro:)No to Tobie lekarz nakazał sporo przytualnek, mi tylko przez 3 dni od podania zastrzyku, ale ja miałam pęcherzyk 24,5 mm (miałam jeszcze dwa inne 18,9 i 18 mm, ale nie pękły przy ovitrelle i już się zmniejszają). W sumie, to chyba będziemy razem testować, co?
ja mam robić test ciążowy 12.o2.2016 i ja biorę od 12 lutego duphaston też progesteron bo mam za niski.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Opolanka 85 wrote:W tamtym cyklu (pierwszym na clo i ovitrelle) nie zdążyłam zrobić testu, bo w trakcie brania Luttagenu (progesteron) dostałam okres. Teraz mam zrobić 14 dni od podania zastrzyku, czyli 10-11.02.2016. Od dzisiaj biorę znowu Luttagen przez te 14 dni, jak potem będzie negatyw, to odstawiam. Tak dla samej siebie, robię sobie od środy testy owulacyjne - nigdy, pomino stwierdzonej owulacji na usg, nie miałam pozytywnych testów owu - a teraz po ovitrelle dwie czarne krechy już 4 dzień
Ale ja je robię tak trochę na pocieszenie, mam zapas z allegro:)No to Tobie lekarz nakazał sporo przytualnek, mi tylko przez 3 dni od podania zastrzyku, ale ja miałam pęcherzyk 24,5 mm (miałam jeszcze dwa inne 18,9 i 18 mm, ale nie pękły przy ovitrelle i już się zmniejszają). W sumie, to chyba będziemy razem testować, co?
przepraszam cię od 2 lutego mam brać duphaston pomyliło mi się.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Opolanka 85 wrote:Elina, a ile cykli miałaś clo, że lekarz stwierdził, iż nie skutkuje u Ciebie? Ile się starasz?
ja mam 1 cykl z clo i nie zadziałał nici dostałam dwa zastrzyki po wzięciu zastrzyków do lekarza i nic no to za 5 dni do lekarza i sie okazało że urosły ale z opóźnieniem i teraz w czwartek dostałam ovitrelle4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Opolanka 85 wrote:Mi ginekolog powiedział, że daje clo na to, żeby jajeczko było bardziej wartościowe i dojrzało nieco szybciej, niż naturalnie. Musisz chodzić na monitoring, jak będzie szybko duży pęcherzyk, to dostaniesz zastrzyk i może nie dojdzie do przestymulowania. Pierwszy cykl to powinien byś pod ścisłym nadzorem!
Jadę na monitoring w 11 dc, ale nie wiem czy to trochę nie za późno, zawsze owu mam 14 dc.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard