CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Moze zycie mnie tak szlifuje,ciągle pod górke,ciągle problemy i to staranie sie o maluszka,w kwietniu cztery lata.Zaskoczyła mnie ta ciąża,miła niespodzianka,jednak długo nie mogłam sie cieszyc,wyniki mówiły swoje i od kilku dni byłam przygotowana na to.Nie mówie ze wczoraj mnie to nie złamało,ryczałam bo musiałam,dzis juz lepiej,nikt nie wiedział więc nikt nie pytał,nie ma tematu.W domu rozmawiamy,ze nastepnym razem sie uda,nie mozemy sie załamywac,czekamy tak długo więc jak poczekamy jeszcze troszke to nic sie nie stanie.Przynajmniej wiem ze moje cieniutkie jajowody są drozne.To co sie stało wzmacnia nas jeszcze bardziej w przekonaniu ze musimy próbowac dalej,ze jest szansa.Trzeba w to wierzyc,wiara czyni cuda w obliczu takiej tragedii
Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
Elina wrote:kochana uda wam się moja kuzynka leczyła się 7 lat w tym dwa inwitro i po pół roku po zakończonym leczeniu gdy myśleli o adopcji dowiedziałą się żę zaszła w ciążę. nie możesz sie poddawać ludzie mają dzieci nawet po 10 latach udaje się im i wam też napewno sie uda.
dziesięc lat to my juz tyle czasu nie mamy kochana ha ha,w pazdzierniku wybiła mi 40ka więc ja nie taka młoda i czasu tez juz wiele nie mam,w zapasie jakies pięc lat moze nam zostało,rezerwy mam jak kobieta w 35roku zycia,szału nie ma ale wazne ze są i nawet sie udało.Antoś IVF,Julisia natural
-
Elina wrote:widzę że 13 cykl już się starasz. to długo ja na twoim miejscu szła do kliniki. gin to gin a lekarz od niepłodności to co innego ma więkrze doświadczenie w tych sprawach i wie co najlepiej zrobić a gin może na tobie trochę eksperymentować jak nie jest od niepłodności. tak mi się wydaje to tylko moje zdanie.
Dziękuję za info ale mój nowy gin to świetny specjalista z osiągnięciami w leczeniu niepłodności, przyjmuje w kilku miejscach w krakowie,także w klinice leczenia niepłodności, jednak ja chodzę do niego w inne miejsce.
13 cykl starań to faktycznie długo, cchciałabym żeby to było łatwiejsze, a le 4 cykle to jeszcze krótko, już do kliniki niepłodności chodźcie? -
moniaaa_1988 wrote:Mi lekarze po poronieniach mówili że najważniejsze że udało się zajść w ciążę bo to oznacza że mogę mieć dzieci. Gorzej gdyby się w ogóle nie udawało. Nie jest to zbyt pocieszające w obliczu takiej tragedii ale może faktycznie coś w tym jest.
Trzeba być dobrej myśli. -
Jagna 75 wrote:dzieki,z pewnoscią tego tak nie zostawie,poprostu zastanawialam sie czy jechac jutro jako zaplanowaną wizyte czy przelozyc na czwartek albo piątek kiedy juz prawie wszystko zejdzie.Ewentualnie zadzwonie rano do lekarza i zapytam czy mam jutro przyjechac.Elina,ty taka w gorącej wodzie kąpana he he,wszedzie cie musi byc pełno,bez obrazy,tak cie tu odbieram ze niespokojna duszyczka jestes,mylę się?
a to u mnie normalne że w gorącej wodzie kąpana.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziękuję za info ale mój nowy gin to świetny specjalista z osiągnięciami w leczeniu niepłodności, przyjmuje w kilku miejscach w krakowie,także w klinice leczenia niepłodności, jednak ja chodzę do niego w inne miejsce.
13 cykl starań to faktycznie długo, cchciałabym żeby to było łatwiejsze, a le 4 cykle to jeszcze krótko, już do kliniki niepłodności chodźcie? -
ana1122 wrote:Naprawdę jesteś silna. Jak ty to robisz? ja już 3 lata czekam I już po malu tracę nadzieję. . . jeszcze aby klinika I pierwsza wizyta mnie trzyma na duchu
ta pierwsza wizyta w klinice da ci takiego powera,ze uwierzysz,nabierzesz sił na dłuuuugo,dasz rade,nie mozna sie poddawac.Jesli sie czegos pragnie to w koncu kiedys to się spełni.Bedzie dobrzeAntoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziękuję za info ale mój nowy gin to świetny specjalista z osiągnięciami w leczeniu niepłodności, przyjmuje w kilku miejscach w krakowie,także w klinice leczenia niepłodności, jednak ja chodzę do niego w inne miejsce.
13 cykl starań to faktycznie długo, cchciałabym żeby to było łatwiejsze, a le 4 cykle to jeszcze krótko, już do kliniki niepłodności chodźcie?
ogólnie staramy się dwa lata a do kliniki chodzimy 4 cykl4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Jagna 75 wrote:ta pierwsza wizyta w klinice da ci takiego powera,ze uwierzysz,nabierzesz sił na dłuuuugo,dasz rade,nie mozna sie poddawac.Jesli sie czegos pragnie to w koncu kiedys to się spełni.Bedzie dobrze
masz racje najważniejsza jest wiara jak bardzo się wierzy to się udaje. ale nie można przesadnie mysleć i się stresować chociaż wiem że czasami trudno nie myśleć że się stara o dzidzię ale stres bardzo źle na nas działa.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Jagna 75 wrote:ta pierwsza wizyta w klinice da ci takiego powera,ze uwierzysz,nabierzesz sił na dłuuuugo,dasz rade,nie mozna sie poddawac.Jesli sie czegos pragnie to w koncu kiedys to się spełni.Bedzie dobrze
-
najważniejsze to żeby lekarz miał doświadczenie w leczeniu niepłodności a dalej wszystko będzie się toczyć. niestety będziemy miały pewnie jeszcze nie jedne wzloty i upadki jako starające się i jako już mamusie. ale takie życie. głowa do góry i idziemy dalej walczymy wierzymy i nie poddajemy się.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
13 cykl starań to faktycznie długo, cchciałabym żeby to było łatwiejsze, a le 4 cykle to jeszcze krótko, już do kliniki niepłodności chodźcie?
jesli twój lekarz ma stycznosc z niepłodnoscią,tym bardziej jada z nią na codzien,to wcale nie trzeba do kliniki skoro ma swój gabinet.Sporo jest lekarzy którzy leczac w klinice mają tez swoje gabinety prywatne,leczą tak samo.
Ja tez chodziłam do takiej pani ginekolog,ale poradziła mi ze wzgledu na mój wiek klinike,poniewaz my mamy ograniczony czas,w klinice są do dyspozycji 7 dni w tygodniu a ona gabinet trzy razy w tygodniu ma otwarty,jesli chodzi o monitoringi to nie jest tak elastyczna,dlatego w moim przypadku klinike poleciła.Choc wybrałam inną klinike niz ona pracujeAntoś IVF,Julisia natural
-
Elina wrote:ja nie wiem jak wytrzymam do 12 lutego z betą masakra to tak długo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:43
-
Elina wrote:a to u mnie normalne że w gorącej wodzie kąpana.
fajna jestes,potrzebna tutaj czasem taka nieokiełznana duszyczka jak ty by rozruszac towarzystwo,jest nas tutaj coraz więcej,no i cztery ciąze w styczniu to daje pozytywną motywacjeAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:fajna jestes,potrzebna tutaj czasem taka nieokiełznana duszyczka jak ty by rozruszac towarzystwo,jest nas tutaj coraz więcej,no i cztery ciąze w styczniu to daje pozytywną motywacje
dzięki z ojej strony napewno nie zabraknie wam wsparcia i pociechy.
dziewczyny zrelaksujcie sie nie myslcie ciągle że się staracie myślcie o zakupach o ym co dla was przyjemne. ja np nie mam pieniążków za dużo i nie mogę sobie pozwolić na zakupy teraz ale lubię oglądać ciuszki planować pokoik dla dziecka itd czytam opinie na temat produktów przygotowuję się oglądam filmiki na youtube dziewczyny można robić przyjemne rzeczy związane z ciążą albo staraniami o nią a nie tylko myśleć bo to nic nie da stres źle działa ponoć wydzielają się chormony jakies przy stresie co źle wpływają na nas. róbcie to co lubicie i nie myślcie za dużo. ja tak jak pisze nie mam pieniędzy ale oglądam i marze a za marzenie nie każąJagna 75 lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Elina wrote:a odżywiacie się jakoś specjalnie przed ciążą/ słyszałam że ruch bardzo dobrze działa na płodność.
-
ana1122 wrote:Ja zaczęłam biegać
super. ja jakoś nie mogę się zebrać zimno leże cały dzień w łóżku oglądam tv i siedze na necie robie na szydełku kocyk dla dziecka i sweterek. sweterek myślę że jutro skończe nie będzie to jakieś cudo ale jako okrycie po kąpieli żeby sie nie przeziębiło to super. a najleprza satysfakcja że sama to robię.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
Dziewczyny tak naprawdę jeśli lekarz zna się na rzeczy to nie ma znaczenia gdzie przyjmuje-czy to miejsce nazywa się parens,macierzyństwo czy gabinet prywatny.
Ja chodziłam prywatnie do lekarza uznawanego za najlepszego w mieście od niepłodności i co?nie pomógł mi,do tego popełnił mnóstwo błędów bo przemawiala za nim rutyna i wiele rzeczy wogole nie było sprawdzonych,nowy gin z grzeczności i z szacunku do swojego kolegi po fachu nawet się za głowę nie złapał ale był zdziwiony delikatnie mówiąc.
Wierzę że ten nam pomoze; )