X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, mnie też w tym cyklu łeb bolał, ale myślę, że to od tego antybiotyku na tę bakterię. Dopiero we wtorek idę na monitoring ale tylko sprawdzić czy nic złego się nie stało, bo nawet jak pęcherzyki pękły to i tak mam zakaz zachodzenia.
    A jajniki bolą jak diabli.
    Oj Angie, nawet na prochach próbuj. A noż się uda i daj znać co wyprodukowałaś na tych 2 tabletkach.
    Jagna, jestem pod wrażeniem. Dasz radę kobieto! I powodzenia na jutrzejszej wizycie.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Ania idź na tą zumbe ale stań a raczej połóż się w ostatnim rzędzie żeby cię prowadząca nie widziała i machaj rekami i nogami no co to też wysiłek

No w sumie racja hihihi;))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Zdesperowana85 Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 ja też chodzę do Krk i na razie do zwykłego gin, ale dałam sobie i jemu czas do końca tego kwartału, jeśli się nie uda to przejdę do kliniki bo jak na razie to mam takie mieszane uczucia zawsze wychodziłam z tego gabinetu zadowolona pokrzepiona do działania, ale niestety w czasie moich starań moja gig zaszła w ciąże i trafiłam do osoby która ja zastępowała i powiem tak miałam opinie dwóch lekarzy i uważam ze monitoring to podstawa przy stymulacji a ja przez około 5 cykli ten monitoring miała za późno a zastrzyk czasami myślę ze za wcześnie bo miałam na około obliczone kiedy pęcherzyk ma ok. 20 mm, co w rzeczywistości różnie bywa bo niby ma przyrastać około 2mm na dobę, ale mój niekoniecznie musi

moniaaa_1988 dzięki za info, ale chyba umie to jednak oznacza brak ciąży bo dziś znów jest spadek, ja albo robię jakiś błąd przy pomiarze albo mój organizm jest niereformowalny. Raz mam spadek raz wzrost, nie wiem już co to oznacza, a z tego co wiem to spadek temp powinien być dzień przed @

1. 19.02.2017 IUI :(

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana85 wrote:
    AniaStaraczka85 ja też chodzę do Krk i na razie do zwykłego gin, ale dałam sobie i jemu czas do końca tego kwartału, jeśli się nie uda to przejdę do kliniki bo jak na razie to mam takie mieszane uczucia zawsze wychodziłam z tego gabinetu zadowolona pokrzepiona do działania, ale niestety w czasie moich starań moja gig zaszła w ciąże i trafiłam do osoby która ja zastępowała i powiem tak miałam opinie dwóch lekarzy i uważam ze monitoring to podstawa przy stymulacji a ja przez około 5 cykli ten monitoring miała za późno a zastrzyk czasami myślę ze za wcześnie bo miałam na około obliczone kiedy pęcherzyk ma ok. 20 mm, co w rzeczywistości różnie bywa bo niby ma przyrastać około 2mm na dobę, ale mój niekoniecznie musi

moniaaa_1988 dzięki za info, ale chyba umie to jednak oznacza brak ciąży bo dziś znów jest spadek, ja albo robię jakiś błąd przy pomiarze albo mój organizm jest niereformowalny. Raz mam spadek raz wzrost, nie wiem już co to oznacza, a z tego co wiem to spadek temp powinien być dzień przed @

To chyba wiem gdzie chodzisz:) czy mąż Twojej Pani gin tez jest gin??;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdesperowana a Ty jesteś tez 85 rocznik?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,wstałam rano i zadzwoniłam do mojego lekarza bo chyba zapomniał o mnie.Jednak wizyte przełozył na srode,teraz siedze przy telefonie i wydzwaniam do kliniki ale chyba jakies oblęzenie musi byc skoro nikt nie odbiera.

wreszcie ktos odebrał,duzy ruch z rana mają..tak wiec wizyta sroda 11:15,przełozona.
    Dzis nadal zle sie czuje choc ból w krzyzach mniejszy,teraz przeszywają silne skórcze w brzuchu,ale jeszcze wstrzymam sie ze srodkiem p.bólowym.

siedze biedna nagusienka,bez spódnicy...w samym szlafroku,nawet czerwona wisi i czeka,oj tam oj tam,jaka ja biedniutka

Miłego dnia dziewczyny

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Hej. A te letrozole - jakie konkretnie?

A to są jakieś rodzaje? Ja mam tylko receptę gdzie pisze letrozole 2 razy dziennie po 2.5 mg

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird a ta aspiryna to może na endometrium?[/QUOTE]

Aspiryne na lepsze ukrwienie i chyba przeciwciała blokuje o ile by byly.także pomaga w implantacji itp . No i Dlatego też że jestem po poronieniu a wcześniej urodziłam dziecko z niską wagą urodzeniowa.

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście witam wszystkie nowe staraczki . Mam nadzieję że szybko Wam się uda "załapać " ;)

Ja mimo że od następnego cyklu czyli za ponad 2 tyg będę na letrozole to chciałabym być dalej z wami na wątku. Mam nadzieję że mnie nie wykupiecie ;)

Jagna podziwiam siłę Twoja. Ja po poronieniu byłam nie do życia przez ponad miesiąc

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzymaj się tam dzielnie!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    No i oczywiście witam wszystkie nowe staraczki . Mam nadzieję że szybko Wam się uda "załapać " ;)

Ja mimo że od następnego cyklu czyli za ponad 2 tyg będę na letrozole to chciałabym być dalej z wami na wątku. Mam nadzieję że mnie nie wykupiecie ;)

Jagna podziwiam siłę Twoja. Ja po poronieniu byłam nie do życia przez ponad miesiąc

jestes nasza wiec co za mysli ze chciałybysmy cie wykopac z tąd.
    Musze byc silna,bo wierze ze sie uda,nie moge tracic mojego cennego czasu na rozpacz.Owszem,mam swoje chwile słabosci ale kiedy nadchodzą zaraz zaczynam szukac jakiegos zajęcia

Ladybird:) lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny mam pytanie w czwartek wzięłam ovitrelle od wczoraj mam wzdęcia, zatwardzenie jestem zmęczona wieczorem nie mogę spać a rano wstaje ok 10:00, i w nocy koło 4:00 i 5:00 chdzę do ubikacji nigdy wcześniej w ocy nie wstawałam do ubikacji wczoraj miałam temp 37,5 a dzisiaj mam 37,2 czy to mogą być wczesne objawy ciąży czy to po ovitrelle?

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina to może być i to i to . Najpewniej odpowie Ci test za kilka dni choć oczywiście życzę żeby to była wczesna ciąża;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy jakiej wielkości pęcherzyka macie zastrzyki ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przy jakiej wielkości pęcherzyka macie zastrzyki ?

ja miałam 18 mm i 19 mm nalewym jajnku

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 18mm i 23mm i ten pękł :)

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a wczoraj jak byłam na monitoringu i był pecherzyk 17 mm to mówiła żeby przyjść za 2 dn . Ale ze to nie po odpowiedniej str to zrezygnowałam

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a wczoraj jak byłam na monitoringu i był pecherzyk 17 mm to mówiła żeby przyjść za 2 dn . Ale ze to nie po odpowiedniej str to zrezygnowałam

ale jak nie po odpowiedniej stroni nie rozumiem co masz na myśli ważne że jest pęcherzyk i to nawet niezły a 2 dni będzie pewnie większy.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja mam jeden jajowod. Drugi usunięty. Więc cykl mam stracony:p

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja mam jeden jajowod. Drugi usunięty. Więc cykl mam stracony:p

rozumiem przykro mi. a jakie brałaś leki ??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ