X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No mi kazał zrobić test w 26 dc,ale nie wspomniał czy beta czy domowy,powiedział test:) czyli to wypada tez 14 dni po zastrzyku,ale nie wiem czy na betę nie pójdę,bo 26 dc to na domowy wydaje mi się może być za wcześnie

kochana nie chodzi że za wcześnie tylko po prostu beta jest wiarygodna a po ovitrelle jest podwyższone hcg niby po 10 dniach od zastrzyku znika. ja nie mam przekonania do testów domowych to jest 50 na 50

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteina od 18 dc

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina a kiedy miałaś owu ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hey.

Elina tempka może być po ovitrelle.

AniaStaraczka szczerze to żadnych objawów nie mam. głodna jestem i chodze siku co chwile. zaraz jade po wynik bety.

Zdesperowana nic nie brałam ani dupka ani luteiny, bo mój gin twierdzi że co ma być to będzie. dopiero jak jest potwierdzona ciąża to wtedy coś daje.

daj nam znać jaki wynik 3mamy za cb za was kciuki.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Elina a kiedy miałaś owu ?

podejrzewam że w sobotę albo wczoraj.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana nie chodzi że za wcześnie tylko po prostu beta jest wiarygodna a po ovitrelle jest podwyższone hcg niby po 10 dniach od zastrzyku znika. ja nie mam przekonania do testów domowych to jest 50 na 50

Tak to prawda, lekarz mówił, że po ovitrelle testy wychodzą pozytywne. I od wykonania zastrzyku test można robić po 14 dniach.

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Tak to prawda, lekarz mówił, że po ovitrelle testy wychodzą pozytywne. I od wykonania zastrzyku test można robić po 14 dniach.

ponieważ ovitrelle zawiera hcg

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Dea28 napewno jesteś w ciąży;) piekny wykres . 3mam kciuki

Od kiedy macie założony progesteron ..Mi napisała od 20 dnia cyklu i zastanawiam się czy to nie zapozno
    Ja mam od 16dc

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie czy czulyscie się źle po ovitrelle? Mnie tego samego dnia zaczęły boleć jajniki a po 4 dniach mam okropne mdłości i ból kręgosłupa. Czy któraś z was też tak się po nim czuła? Pozdrawiam

Drugiraz
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrugiRaz ja miałam tylko kłucie w jajniku przez pół dnia ale to jakoś ponad dobę od podania.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie czy czulyscie się źle po ovitrelle? Mnie tego samego dnia zaczęły boleć jajniki a po 4 dniach mam okropne mdłości i ból kręgosłupa. Czy któraś z was też tak się po nim czuła? Pozdrawiam

Ja miałam tylko raz podany ovitrelle ale nie miałam kompletnie żadnych skutków ubocznych.
    A jeśli chodzi o ból jajników to zawsze mam na kilka dni przed i kilka dni po owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:24

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    Ja miałam straszliwy ból jajnika, a przy chodzeniu to już w ogóle - i to było pęknięcie pęcherzyka potwierdzone na usg. Jestem 5 dzień po i też mam lekkie mdłości i trochę kręci mi się w głowie. Tyko, że biorę jeszcze progesteron od soboty, więc to pewnie od tego:)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:

kochana jajniki mnie bolą od dnia podania ovitrelle czyli już 5 dzień zaczeły mnie boleć piersi mam wzdęcia zatwardzenie i jestem zmęczona i latam do ubikacji w nocy co nigdy mi się nie zdarzało

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja miałam tylko raz podany ovitrelle ale nie miałam kompletnie żadnych skutków ubocznych.
    A jeśli chodzi o ból jajników to zawsze mam na kilka dni przed i kilka dni po owulacji.

hey moniaaa ja miałąm wczoraj 37,5 dzisiaj rano 37,2 a 2 godziny temu 37,5 nie wiem co myśleć zaczeły mnie boleć piersi jajniki przy staraniach bolą a zwłaszcza mocno wieczorem w nocy chodzę siusiu co wcześniej nie miało nigdy miejsca mam zatwardzenie wzdęcia jestem zmęczona a na męża tak się wydzieram że szkoda gadać mam jakiś podły humor. nie wiem co to oznacza dzisiaj 22 dc

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    hey moniaaa ja miałąm wczoraj 37,5 dzisiaj rano 37,2 a 2 godziny temu 37,5 nie wiem co myśleć zaczeły mnie boleć piersi jajniki przy staraniach bolą a zwłaszcza mocno wieczorem w nocy chodzę siusiu co wcześniej nie miało nigdy miejsca mam zatwardzenie wzdęcia jestem zmęczona a na męża tak się wydzieram że szkoda gadać mam jakiś podły humor. nie wiem co to oznacza dzisiaj 22 dc

Ale jeśli chodzi o temperaturę to nie powinnaś patrzeć na tą mierzona w ciągu dnia. Żeby móc coś ocenić to temperaturę powinnaś mierzyć rano, zaraz po przebudzeniu i codziennie w miarę o tej samej porze :) w przeciwnym razie to nie ma sensu bo juz godzinę po wstaniu z łóżka temperatura będzie inna. A tym bardziej po południu kiedy tempka jest najwyższa. Zresztą moja gin twierdzi ze mierzenie temperatury w ogóle nie ma sensu bo bardzo wiele czynników może ją zaburzyć.
    A jeśli chodzi o objawy to u mnie potwierdzony w dwóch ciążach jest bll sutkow, wrażliwość piersi i taki dziwny ból brzucha. Ale prawda jest taka ze na typowe objawy ciążawe jest trochę za wcześnie, bardziej bym się skłaniała ze to skutek leków które w tym cyklu wzięłam - clo, zastrzyki o których pisałaś, zastrzyk na pęknięcie. Tak się tylko wydaje ale taka mieszanka leków nie pozostaje bez znaczenia dla naszych organizmów i hormony szaleją.
    Ja mam taką hustawke nastrojów że poradzić sobie nie mogę ze sobą :/

Elina lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ale jeśli chodzi o temperaturę to nie powinnaś patrzeć na tą mierzona w ciągu dnia. Żeby móc coś ocenić to temperaturę powinnaś mierzyć rano, zaraz po przebudzeniu i codziennie w miarę o tej samej porze :) w przeciwnym razie to nie ma sensu bo juz godzinę po wstaniu z łóżka temperatura będzie inna. A tym bardziej po południu kiedy tempka jest najwyższa. Zresztą moja gin twierdzi ze mierzenie temperatury w ogóle nie ma sensu bo bardzo wiele czynników może ją zaburzyć.
    A jeśli chodzi o objawy to u mnie potwierdzony w dwóch ciążach jest bll sutkow, wrażliwość piersi i taki dziwny ból brzucha. Ale prawda jest taka ze na typowe objawy ciążawe jest trochę za wcześnie, bardziej bym się skłaniała ze to skutek leków które w tym cyklu wzięłam - clo, zastrzyki o których pisałaś, zastrzyk na pęknięcie. Tak się tylko wydaje ale taka mieszanka leków nie pozostaje bez znaczenia dla naszych organizmów i hormony szaleją.

kochana ja się dziwie jak ci nasi mężczyzi wytrzymują z naszymi humorkami ja męzow zawsze mówię że jak będę w ciąży to będzie jeszcze gorzej że ma zacząć się przyzwyczajać.

słuchałąm dzisiaj o tym programie rodzina 500 plus co o tym myślicie??
    i co myślicie na temat 1000zł macieżyńskiego dla osób bez pracy, uczniów i osoby zatrudnione na umowy śmieciowe ma to być przez rok dziecka ciekawe czy to prawda?? ja nie pracuje i nie mam zamiaru.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:

Tak,racja,ta mieszanka tak działa,przez caly ten okres od CLO az po dupka bylam wredną zołzą

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tak,racja,ta mieszanka tak działa,przez caly ten okres od CLO az po dupka bylam wredną zołzą

hej Jagna jak się czujesz??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/4c64fd27e1f14.jpg.html
    http://zapodaj.net/images/4c64fd27e1f14.jpg

dziewczyny co o tym myślicie? już po owu? :( mój mąż dopiero jutro wraca ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 18:50

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    http://zapodaj.net/4c64fd27e1f14.jpg.html
    http://zapodaj.net/images/4c64fd27e1f14.jpg

dziewczyny co o tym myślicie? już po owu? :( mój mąż dopiero jutro wraca ;(

kochana ja nie mogę otworzyć tego linku

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ