X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny cykora mam. Strasznego! Jutro monitoring a ja nic nie czuje w dole brzucha. Zawsze czułam! Już nawet próbowałam sobie wmawiać i nic nie działa. Tylko głowa mnie wciąż boli ale już dzisiaj mniej. Jak się okaże że nic nie wychodowalam to może się nie zalamie do końca ale to nie fair że zeżarłam dwie tablety a tam by nic nie było. Chociaż tak też bywa. Weźcie tu mi nachuchajcie podmuchajcie

Jak brałaś tylko cło to Porozmawiaj z lekarzem na temat zastrzyków u mnie cło nie za działało i dostała dwa zastrzyki i jest dobrze 18mm i 19 mm

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions nie wszystkie kobitki które mają dzieci to okazy zdrowia. Rodzą przecież kobiety chore np na silne alergie, które przez całą ciążę są na lekach i jest ok. Nic się nie martw :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Niby czuję się dobrze, ale zaostrzyła się moja choroba - choruję przewlekle na wrzodziejące zapalenia jelita:( obecnie nie biorę żadnych leków. W środę mam wizytę u gastro.. W piątek do gin... Boję się, że to zaszkodzi mojej Fasolce:(

nie warto sie nakręcac przedwczesnie,wszystko bedzie dobrze :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Jak brałaś tylko cło to Porozmawiaj z lekarzem na temat zastrzyków u mnie cło nie za działało i dostała dwa zastrzyki i jest dobrze 18mm i 19 mm

Bralam letrozole 2x1 teraz trzeci raz. Za pierwszym razem pomógł za drugim już nie bo owu pojawiła się dopiero w 30dc.Nigdy nie brałam clo bo u mnie tego nie ma dlatego wpadłam tu na te forum bo działa w tym samym kierunku żeby obudzić pecherzyki.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Angie ja miewałam bardzo różne cylke na clo - nieraz tak bolało mnie podbrzusze, że jak siadałam to miałam wrażenie, że mnie rezerwie, a innym razem żadnych. I nie mówię tego, żeby Cię tu na siłę pocieszać, ale w poprzednią ciążę zaszłam właśnie w takim bezobjawowym cyklu. Ależ to była dla mnie niespodzianka :-) szkoda tylko, że nie cieszyłam się długo. Ale to dowód, że objawy bądź ich brak o niczym nie świadczą. Zresztą jak wrzucisz sobie w Google o objawach owulacyjnych to przeczytasz, że nawet kobiety które ich doświadczają nie muszą czuć ich co miesiąc. Głowa do góry a ja chucham i dmucham ile sił.

To prawda tylko ja tak się boję tego usłyszeć że no niestety nie zadziałało. Chyba wogole lepiej nie iść na ten monitoring .mniej wiesz lepiej śpisz tak chodzi mi po głowie

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    kochana jajniki mnie bolą od dnia podania ovitrelle czyli już 5 dzień zaczeły mnie boleć piersi mam wzdęcia zatwardzenie i jestem zmęczona i latam do ubikacji w nocy co nigdy mi się nie zdarzało
    O czyli dostalysmy zastrzyk prawie w tym samym dniu; )?

Drugiraz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Dziewczyny cykora mam. Strasznego! Jutro monitoring a ja nic nie czuje w dole brzucha. Zawsze czułam! Już nawet próbowałam sobie wmawiać i nic nie działa. Tylko głowa mnie wciąż boli ale już dzisiaj mniej. Jak się okaże że nic nie wychodowalam to może się nie zalamie do końca ale to nie fair że zeżarłam dwie tablety a tam by nic nie było. Chociaż tak też bywa. Weźcie tu mi nachuchajcie podmuchajcie

Ja tez dmucham chucham az laptopa oplułam,trzymam kciukasy.
    Racja,nie zawsze cos sie czuje.czesto jest tak ze z takiego cichacza urodzi sie kilka pięknych jaj

Angie 31 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Misia 69 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki prosze powiedzcie mi czy to moze byc owulacja? Mianowicie bylam u mojej gin.w 11 dniu cyklu i nic nie widziala ( niby cykl bezowulacyjny)i biore juz 11 dni bromek i metformax a dzis to jest 22 dzien cyklu i tak mnie podbrzusze boli i sie zastanawiam czy to na owulke czy już miesiączke?

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    O czyli dostalysmy zastrzyk prawie w tym samym dniu; )?
    Kiedy testujesz??

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:
    Kobietki prosze powiedzcie mi czy to moze byc owulacja? Mianowicie bylam u mojej gin.w 11 dniu cyklu i nic nie widziala ( niby cykl bezowulacyjny)i biore juz 11 dni bromek i metformax a dzis to jest 22 dzien cyklu i tak mnie podbrzusze boli i sie zastanawiam czy to na owulke czy już miesiączke?

Na miesiączki trochę za szybko myślę że owu

Misia 69 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy takie jak bolące piersi, mdłości czy huśtawka nastrojów są niestety typowe dla ovitrelle, tak mówi ulotka, mnie wyobraźnia tez płata figle i ciągle mam wrażenie, że mam objawy ciąży; (
    Martwi mnie jedna rzecz, dziewczyny, które przez to przechodziły proszę o pomoc. Dziś byłam u ginekologa. Lekarz powiedział, że owulacja była, doszło do pęknięcia pęcherzyka ale w miejscu pęknięcia utworzyła się torbiel. Powiedział, że często się to zdarza jeśli pęcherzyk pękający trafi na naczynko. Powiedział, że jest w torbieli ciałko żółte. Stwierdził, że albo jest to wczesna ciąża albo torbiel, która się wchłonie. Kazał czekać i testować za jakiś czas.
    Nie wiem co o tym myśleć, zdolowalam się. Lekarz pocieszal, że to nic straconego ale ja nie wierzę w cuda; (

Drugiraz
  • Drugiraz Debiutantka

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina wrote:
    Kiedy testujesz??
    Właśnie mam mega mętlik w głowie. Wiem, że ovitrelle utrzymuje się w organizmie do 10 dni?a mogę zapytać jakiej długości masz cykle? Ja mam 24/25 więc okres przypadalby na ok 9.02.latam siusiu i mam wrażliwe sutki. Rozum podpowiada mi że to za wcześnie na objawy. ...

Drugiraz
  • Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:
    Właśnie mam mega mętlik w głowie. Wiem, że ovitrelle utrzymuje się w organizmie do 10 dni?a mogę zapytać jakiej długości masz cykle? Ja mam 24/25 więc okres przypadalby na ok 9.02.latam siusiu i mam wrażliwe sutki. Rozum podpowiada mi że to za wcześnie na objawy. ...

Kochana ja w tą niedzielę robię test z apteki a 12 lutego bete 14 dni po oviyrelle najlepiej. Ja mam nieregularne i biorę duphaston na regulację i mam 4 cykl 28

Drugiraz lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia 69 wrote:

Ja obstawialabym owulacje :) organizm lubi płatac figle. Ja w cyklu niby bezowulacyjnym zaszłam w ciążę :)
    A masz możliwość iść na usg? Wtedy byś wszystko wiedziała.
    Powodzenia :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam od ginekologa- 14dc i sa 3 pęcherzyki. W prawym 28mm, w lewym 17 i 19 mm. Jutro albo w środe pewnie będzie owulacja. Niestety okazało się , że zrobił mi się polip w macicy, który utrudnia zajście w ciąże. Jestem załamana. To jest mój 4 cykl z clo i pewnie nic z tego nie będzie.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Elina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugiraz wrote:

Kochana ją w nocy chodzę siusiu a wcześniej nigdy nie chodzilam

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Dziewczyny, właśnie wróciłam od ginekologa- 14dc i sa 3 pęcherzyki. W prawym 28mm, w lewym 17 i 19 mm. Jutro albo w środe pewnie będzie owulacja. Niestety okazało się , że zrobił mi się polip w macicy, który utrudnia zajście w ciąże. Jestem załamana. To jest mój 4 cykl z clo i pewnie nic z tego nie będzie.

Ja też mam podejrzenie polipa,póki co mój nowy gin nic z nim nie robi,jeśli w następnym cyklu nie wyjdzie to weźmie mnie na laparoskopia diagnostyczne do siebie na oddział, ja już 5 cykl na clo,myślę że gdyby ten polip ewidentnie był przyczyną to pewnie odrazu coś by z nim zrobil

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Misia 69 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja obstawialabym owulacje :) organizm lubi płatac figle. Ja w cyklu niby bezowulacyjnym zaszłam w ciążę :)
    A masz możliwość iść na usg? Wtedy byś wszystko wiedziała.
    Powodzenia :)
    Wlasnie nie mam. A czekam na miesiaczke bo zaczynam cykl z clo i sama nie wiem co lepsze hihi. Ok to dzis do dzieła :)z serduszkowaniem.

f2w33e3k5idkv34t.png
  • Elina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:

Kochana masz ładne pęcherzyki i aż 3 musi się udać. A dostałaś ovitrelle?

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze mamy przed nami weekend testowania,ja sobota;)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ