X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    silvia wrote:
    Dziewczyny ja po clo kosmicznie długi cykl 44dni (nigdy nie miałam takiego)nic z tego nie wyszło.Teraz w następnym cyklu bez żadnych leków-( kazali dać odpocząć jajnikow),mimo tego 14dc pecherzyk 23mm a Endo 10,2. nie pamiętam takie Endo od paru miesięcy był spadek i wzrost ale dziś 24dc i znów spadek o 0,5 stopnia totalnie zgłupiałam czego się trzymać monitoringu czy temperaturą

Ja bym się sugerowała monitoringiem bo na usg masz dokładny obraz tego co się dzieje w jajnikach a temperatura to tak naprawdę tylko przypuszczenia, wiele czynników może na nią wpłynąć. Jeżeli pecherzyk pękł tego 14dc czy nawet 15dc to z tego co piszesz jesteś jakieś 9dpo. Ja miałam podobną sytuację w poprzednim cyklu, nie brałam clo ale pęcherzyk urósł naturalnie, 10dpo dostałam okres a cykl trwał 21 dni.
    Trzymam kciuki żeby jednak u Ciebie ten spadek temperatury nie był nadchodzącą @ :) powodzenia!

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę. Pisz śmiało tu są najlepsze dziewczyny, które zawsze pomogą.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• Gosposia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) W związku z PCOS i występującą losowo owulacją, w tym cyklu brałam CLO od 3 dc przez 5 dni. W 14 dc na monicie największy pęcherzyk miał niecałe 12 mm, więc dr stwierdził, że owu nie będzie. Aktualnie jestem w 21 dc, przeszłam jakąś infekcję pęcherza (ale już jest ok), a od wczoraj strasznie bolą mnie sutki. Do tego stopnia, że czuję je w biustonoszu, a bez nawet lekkie przesunięcie koszulki strasznie boli. Bolące piersi to u mnie klasyk, niezależnie od tego, czy cykl był owulacyjny, czy nie. Na bite dwa tyg przed okresem bolą. Ale sutki jakoś nigdy mnie nie bolały. W tym cyklu jest odwrotnie. Myślicie, że mogę mieć jakąkolwiek nadzieję, że do owu jednak doszło, tylko później? Może się opóźniła w związku z infekcją pęcherza? Wy jesteście bardziej doświadczone, może coś mi podpowiecie :)

Gosposia
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elina gratuluję! Ja dzisiaj jadę na monitoring by sprawdzić czy pęcherzyki pękły.

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia wrote:
    Cześć dziewczyny :) W związku z PCOS i występującą losowo owulacją, w tym cyklu brałam CLO od 3 dc przez 5 dni. W 14 dc na monicie największy pęcherzyk miał niecałe 12 mm, więc dr stwierdził, że owu nie będzie. Aktualnie jestem w 21 dc, przeszłam jakąś infekcję pęcherza (ale już jest ok), a od wczoraj strasznie bolą mnie sutki. Do tego stopnia, że czuję je w biustonoszu, a bez nawet lekkie przesunięcie koszulki strasznie boli. Bolące piersi to u mnie klasyk, niezależnie od tego, czy cykl był owulacyjny, czy nie. Na bite dwa tyg przed okresem bolą. Ale sutki jakoś nigdy mnie nie bolały. W tym cyklu jest odwrotnie. Myślicie, że mogę mieć jakąkolwiek nadzieję, że do owu jednak doszło, tylko później? Może się opóźniła w związku z infekcją pęcherza? Wy jesteście bardziej doświadczone, może coś mi podpowiecie :)

Jasne ze mogło się tak zdarzyć :) ja w cyklu niby bezowulacyjnym bo clo nie zadziało zaszłam w ciążę :) owulacje miałam wtedy 26dc.
    Powodzenia!

Gosposia lubi tę wiadomość

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia wrote:

Ovu mogla byc tylko ciut pózniej,wszystko jest mozliwe,zdarza sie to moze nie czesto ale pisaly juz tutaj dziewczyny o podobnym swoim przypadku jeszcze niedawno

Gosposia lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia wrote:
    Możliwe. A co z obserwacja śluzu? Temp mierzysz ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Poziomkowa,moze CLO troche skróci twoje cykle i bedą ovulacyjne,trzymam kciuki oby działał z efektami

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)
    Temp nie mierzę, bo jestem mało regularna ze wstawaniem. Budzik o 6-7 rano nie jest w stanie zmusić mnie do otwarcia oczu :D A co do śluzu, to kilka dni temu był jedynie bardziej wodnisty, teraz jest po prostu biały. ;) Ja mam problem ze śluzem, bo nawet jak pojawi się rozciągliwy, to w poprzednim cyklu był taki w 13dc, a w 15-16 była owu (w 13 dc pęcherzyk miał 19mm) a później śluz był tylko wodnisty, więc on nie do końca jest odpowiadający owu.

Gosposia
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem kilka dni po owulacji. lekarz na usg powiedział że widzi dużo płynu po owul. Teraz ze mnie strasznie leci woda I mam wrażenie jakbym miała dni płodne. Czy to może być te płyn czy może tak macie po tabletkach clo?

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanie jestem kilka dni po owulacji. lekarz na usg powiedział że widzi dużo płynu po owul. Teraz ze mnie strasznie leci woda I mam wrażenie jakbym miała dni płodne. Czy to może być te płyn czy może tak macie po tabletkach clo?

Ja po ovu mialam mokro,byl sluz...ale nie wiem czy to po clo,ovitrelle czy oznaka ciązy,gdyz to stalo sie w pierwszym cyklu z clo,nie mam porównania

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie posiew ok,wszystko dobrze,dzwoniłam do gina i jednak przemysław sprawę i jutro do niego jadę rano żeby się umówić na laparoskopia i wtedy juz sprawdzi za jednym razem wszystko co trzeba,być może w przyszłym tygodniu będę miała

Jagna 75, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A u mnie posiew ok,wszystko dobrze,dzwoniłam do gina i jednak przemysław sprawę i jutro do niego jadę rano żeby się umówić na laparoskopia i wtedy juz sprawdzi za jednym razem wszystko co trzeba,być może w przyszłym tygodniu będę miała

Bardzo dobra wiadomosc Aniu,super ze wizyta juz jutro,bedziesz uswiadomiona co i jak wczesniej,spokojniej przetrwasz ten czas

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii no i co tak siedzisz cichutko jak myszka? Nie wolno tak się zlecać nad nami i trzymać w niepewności - nununu! Jakie wieści z frontu? Beta była czy dopiero się wybierasz? Bo wiesz - zostałaś nominowana na następną ciężarówkę ;-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się Jagna ciesze ze przynajmniej coś do przodu idzie a nie tylko leki leki leki:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    Oczywiście :D Ty też :)
    Gotowa na jutro?:) Ja umieram z niecierpliwości.

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja po ovu mialam mokro,byl sluz...ale nie wiem czy to po clo,ovitrelle czy oznaka ciązy,gdyz to stalo sie w pierwszym cyklu z clo,nie mam porównania
    Dzięki za odpowiedź. Trudno trzeba obserwować I czekać @.

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Obie jutro testujecie z Pyatii?
    Jeszcze tego nie bylo by dwie jednoczesnie w ciàzy byly,trzymam kciuki za wasz duet.Czekamy z niecierpliwoscią

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:

test faclle w gotowości :P Mąż nawet chciał żebym dzisiaj zrobiła wieczorem, ale mówię mu, że nie wyjdzie, jutro pewnie też nie wyjdzie, ale przynajmniej będę wiedziała że jest zrobiony dobrze :P

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ;) Ja właśnie wróciłam od gina i jestem średnio pocieszona. Owulację mogłam mieć wczoraj, albo dziś rano bo na USG sam płyn tylko był. Jednak ginka powiedziała, że trochę martwi ją ten pęcherzyk bo w 11dc miał średnicę 1,5 - a teraz mam 15dc. Także od następnego cyklu mam już brać 3 razy dziennie CLO - mam nadzieję, że podziała.

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ