CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
silvia wrote:Dziewczyny ja po clo kosmicznie długi cykl 44dni (nigdy nie miałam takiego)nic z tego nie wyszło.Teraz w następnym cyklu bez żadnych leków-( kazali dać odpocząć jajnikow),mimo tego 14dc pecherzyk 23mm a Endo 10,2. nie pamiętam takie Endo od paru miesięcy był spadek i wzrost ale dziś 24dc i znów spadek o 0,5 stopnia totalnie zgłupiałam czego się trzymać monitoringu czy temperaturą
Ja bym się sugerowała monitoringiem bo na usg masz dokładny obraz tego co się dzieje w jajnikach a temperatura to tak naprawdę tylko przypuszczenia, wiele czynników może na nią wpłynąć. Jeżeli pecherzyk pękł tego 14dc czy nawet 15dc to z tego co piszesz jesteś jakieś 9dpo. Ja miałam podobną sytuację w poprzednim cyklu, nie brałam clo ale pęcherzyk urósł naturalnie, 10dpo dostałam okres a cykl trwał 21 dni.
Trzymam kciuki żeby jednak u Ciebie ten spadek temperatury nie był nadchodzącą @powodzenia!
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Witam nową koleżankę. Pisz śmiało tu są najlepsze dziewczyny, które zawsze pomogą.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Cześć dziewczyny
W związku z PCOS i występującą losowo owulacją, w tym cyklu brałam CLO od 3 dc przez 5 dni. W 14 dc na monicie największy pęcherzyk miał niecałe 12 mm, więc dr stwierdził, że owu nie będzie. Aktualnie jestem w 21 dc, przeszłam jakąś infekcję pęcherza (ale już jest ok), a od wczoraj strasznie bolą mnie sutki. Do tego stopnia, że czuję je w biustonoszu, a bez nawet lekkie przesunięcie koszulki strasznie boli. Bolące piersi to u mnie klasyk, niezależnie od tego, czy cykl był owulacyjny, czy nie. Na bite dwa tyg przed okresem bolą. Ale sutki jakoś nigdy mnie nie bolały. W tym cyklu jest odwrotnie. Myślicie, że mogę mieć jakąkolwiek nadzieję, że do owu jednak doszło, tylko później? Może się opóźniła w związku z infekcją pęcherza? Wy jesteście bardziej doświadczone, może coś mi podpowiecie
Gosposia -
Gosposia wrote:Cześć dziewczyny
W związku z PCOS i występującą losowo owulacją, w tym cyklu brałam CLO od 3 dc przez 5 dni. W 14 dc na monicie największy pęcherzyk miał niecałe 12 mm, więc dr stwierdził, że owu nie będzie. Aktualnie jestem w 21 dc, przeszłam jakąś infekcję pęcherza (ale już jest ok), a od wczoraj strasznie bolą mnie sutki. Do tego stopnia, że czuję je w biustonoszu, a bez nawet lekkie przesunięcie koszulki strasznie boli. Bolące piersi to u mnie klasyk, niezależnie od tego, czy cykl był owulacyjny, czy nie. Na bite dwa tyg przed okresem bolą. Ale sutki jakoś nigdy mnie nie bolały. W tym cyklu jest odwrotnie. Myślicie, że mogę mieć jakąkolwiek nadzieję, że do owu jednak doszło, tylko później? Może się opóźniła w związku z infekcją pęcherza? Wy jesteście bardziej doświadczone, może coś mi podpowiecie
Jasne ze mogło się tak zdarzyćja w cyklu niby bezowulacyjnym bo clo nie zadziało zaszłam w ciążę
owulacje miałam wtedy 26dc.
Powodzenia!Gosposia lubi tę wiadomość
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
Ovu mogla byc tylko ciut pózniej,wszystko jest mozliwe,zdarza sie to moze nie czesto ale pisaly juz tutaj dziewczyny o podobnym swoim przypadku jeszcze niedawnoGosposia lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
-
Dzięki dziewczyny
Temp nie mierzę, bo jestem mało regularna ze wstawaniem. Budzik o 6-7 rano nie jest w stanie zmusić mnie do otwarcia oczuA co do śluzu, to kilka dni temu był jedynie bardziej wodnisty, teraz jest po prostu biały.
Ja mam problem ze śluzem, bo nawet jak pojawi się rozciągliwy, to w poprzednim cyklu był taki w 13dc, a w 15-16 była owu (w 13 dc pęcherzyk miał 19mm) a później śluz był tylko wodnisty, więc on nie do końca jest odpowiadający owu.
Gosposia -
Hej dziewczyny mam pytanie jestem kilka dni po owulacji. lekarz na usg powiedział że widzi dużo płynu po owul. Teraz ze mnie strasznie leci woda I mam wrażenie jakbym miała dni płodne. Czy to może być te płyn czy może tak macie po tabletkach clo?
-
ana1122 wrote:Hej dziewczyny mam pytanie jestem kilka dni po owulacji. lekarz na usg powiedział że widzi dużo płynu po owul. Teraz ze mnie strasznie leci woda I mam wrażenie jakbym miała dni płodne. Czy to może być te płyn czy może tak macie po tabletkach clo?
Ja po ovu mialam mokro,byl sluz...ale nie wiem czy to po clo,ovitrelle czy oznaka ciązy,gdyz to stalo sie w pierwszym cyklu z clo,nie mam porównaniaAntoś IVF,Julisia natural
-
A u mnie posiew ok,wszystko dobrze,dzwoniłam do gina i jednak przemysław sprawę i jutro do niego jadę rano żeby się umówić na laparoskopia i wtedy juz sprawdzi za jednym razem wszystko co trzeba,być może w przyszłym tygodniu będę miała
Jagna 75, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:A u mnie posiew ok,wszystko dobrze,dzwoniłam do gina i jednak przemysław sprawę i jutro do niego jadę rano żeby się umówić na laparoskopia i wtedy juz sprawdzi za jednym razem wszystko co trzeba,być może w przyszłym tygodniu będę miała
Bardzo dobra wiadomosc Aniu,super ze wizyta juz jutro,bedziesz uswiadomiona co i jak wczesniej,spokojniej przetrwasz ten czasAntoś IVF,Julisia natural
-
pyatii no i co tak siedzisz cichutko jak myszka? Nie wolno tak się zlecać nad nami i trzymać w niepewności - nununu! Jakie wieści z frontu? Beta była czy dopiero się wybierasz? Bo wiesz - zostałaś nominowana na następną ciężarówkę25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
pyatii wrote:Oczywiście
Ty też
Ja umieram z niecierpliwości.
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Jagna 75 wrote:Ja po ovu mialam mokro,byl sluz...ale nie wiem czy to po clo,ovitrelle czy oznaka ciązy,gdyz to stalo sie w pierwszym cyklu z clo,nie mam porównania
-
ania1985 wrote:Gotowa na jutro?
Ja umieram z niecierpliwości.
test faclle w gotowościMąż nawet chciał żebym dzisiaj zrobiła wieczorem, ale mówię mu, że nie wyjdzie, jutro pewnie też nie wyjdzie, ale przynajmniej będę wiedziała że jest zrobiony dobrze
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie
Ja właśnie wróciłam od gina i jestem średnio pocieszona. Owulację mogłam mieć wczoraj, albo dziś rano bo na USG sam płyn tylko był. Jednak ginka powiedziała, że trochę martwi ją ten pęcherzyk bo w 11dc miał średnicę 1,5 - a teraz mam 15dc. Także od następnego cyklu mam już brać 3 razy dziennie CLO - mam nadzieję, że podziała.