CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę
Jeszcze zarazki by sie przydały, żebym też mogła zmienić pasek na taki jak TY:)
34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
ania1985 wrote:Proszę
Jeszcze zarazki by sie przydały, żebym też mogła zmienić pasek na taki jak TY:)
kochana napewno się uda trzeba wierzyć.powiem wam wszystkim jedno ja się bardzo modliłam do ducha świętego żeby wetchnął we mnie nowe życie nasze maleństwo i myślę żę to też dużo pomogło.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
ania1985 wrote:Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Tylko u mnie nie wychodziło a dodatkowo w grudniu polip się zrobił więc raczej to jeszcze pogorszyło sytuacje. Bo skoro bez niego nie zachodziłam to z nim jeszcze mniejsze szanse.
pyatii musimy walczyć. -
Elina wrote:kochana beta 246,2 nie miałam już siły wczoraj wchodzić a jeszcze musiała dzwonić bo internet mi się popsuł.
-
ana1122 wrote:Ja też mam polipa jak długo się go leczy?34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Cześć dziewczyny, Elina gratulacje!!! Możesz zacząć się cieszyć
Ania 1985 i patya radze powtórzyć test za kilka dni albo po prostu iść na betę skoro macie objawy których wcześniej nigdy nie było.
A Jwstęp po wizycie w szpitalu i w przyszłą środę idę do szpitala,a w czwartek 25 lutego mam laparoskopie -
Dziewczyny, robiła któraś z was drożność jajowodów w warszawie? ile płaciliście i gdzie?
Czy jak dostane skierowanie od ginekologa ale z prywatnej wizyty to jest szansa zrobienia tego na nfz?34 cykl starań, 7 z CLO
Syn 12.11.17 Krystian
-
Roma, niezła historia!
Ja zazwyczaj od owu mam ból piersi (tak jaby ktoś mi je ściskał od środka), ale w tym cyklu jedyne co mnie teraz boli to sutki. Może to moja szalona prolaktyna płata figle
Ladybird, no to u mnie zgrało by się to z rozpoczęciem bólu sutków, czyli hipotetycznie mogę przyjąć, że jeżeli owu była to ok 19 dcA biały śluz widywałam u siebie też w cyklach bezowulacyjnych, więc w sumie ten śluz nie do końca określa fazy cyklu, bo w cyklach bez owu ich nie ma, prawda?
Gratuluję Elina! Spokojnej ciąży
A dziewczynom, które dziś testowały powiem na pocieszenie, że jak byłam wcześniej w ciąży, to test pozytywny wyszedł mi po kilku dniach po terminie @, a beta wtedy wynosiła ~140. Więc nie załamywać się, główki do góry, póki nie ma @, jest nadzieja!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:33
Gosposia -
Gosposia, ja nie miałam wtedy monitoringu więc mogłam tylko podejrzewać po objawach kiedy była owulacja i po poprzednich cyklach które były monitorowane testami owulacyjnymi. Mimo kłucia jajników i śluzu który był płodny owulacja była dużo później niż zakładałam. O ironio, można więc powiedzieć że to była wpadka
Gosposia lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
agnes87 wrote:AniaStararczka85 będę trzymać kciuki w przyszłym tygodniu za Ciebie
Dziewczyny, tak się zastanawiam, bo w 22dc mam wizytę u gina - choć się zastanawiam czy iść. Czy można coś wtedy zobaczyć? Cykle mam 25/26 dniowe, a owulacja 14/15dc.
Własciwie nic nie zobaczy...ale trzymam kciuki by @ nie przyszla a pojawila siè fasolkaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:10
Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:Cześć dziewczyny, Elina gratulacje!!! Możesz zacząć się cieszyć
Ania 1985 i patya radze powtórzyć test za kilka dni albo po prostu iść na betę skoro macie objawy których wcześniej nigdy nie było.
A Jwstęp po wizycie w szpitalu i w przyszłą środę idę do szpitala,a w czwartek 25 lutego mam laparoskopie
Nie moge siè doczekac juz twoich wyników,bardzo jestem ciekawa...
Trzymam kciuki by tam tkwił powód niepowodzenprzepchają ciè i wreszcie moze sie uda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:09
-
Miałam wczoraj wizytę u endokrynologa, człowieka cieszącego się bardzo dobrą opinią. Twierdzi, że wie co jest przyczyną moich poronień, napiszę wiec bo może komuś się przyda. Po poprzedniej wizycie kazał mi zrobić badanie kortyzolu, zwanego hormonem stresu. Wyszedł mi bardzo nisko, wiec ja - laik, stwierdziłam że wynik super. Okazuje się, że nie. Bardzo niedobrze jest, gdy hormonu tego jest za dużo, to jasne. Ale okazuje się, że jeśli jest go za mało to rozwalona jest cała gospodarka elektrolitowa i glukozowa. Skutek tego jest taki, że płód nie ma czym się odżywiać. W ciąży hormon ten powinien być powyżej górnej granicy normy. Koniec końców dostałam ten hormon w tabletkach i zalecenie, żeby brać go od teraz i przez pierwsze 8 tygodni ciąży i przyjść na wizytę żeby ustalić co dalej. Zabronił słuchać każdego, kto powie żeby nie brać. Powiedział "niech sobie ginekolog przepisuje wszystko inne, ale niech Pani pozwoli że o tym ja będę decydował". Cóż, daje to nadzieję że następnym razem się uda.
Dea28 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
roma wrote:Miałam wczoraj wizytę u endokrynologa, człowieka cieszącego się bardzo dobrą opinią. Twierdzi, że wie co jest przyczyną moich poronień, napiszę wiec bo może komuś się przyda. Po poprzedniej wizycie kazał mi zrobić badanie kortyzolu, zwanego hormonem stresu. Wyszedł mi bardzo nisko, wiec ja - laik, stwierdziłam że wynik super. Okazuje się, że nie. Bardzo niedobrze jest, gdy hormonu tego jest za dużo, to jasne. Ale okazuje się, że jeśli jest go za mało to rozwalona jest cała gospodarka elektrolitowa i glukozowa. Skutek tego jest taki, że płód nie ma czym się odżywiać. W ciąży hormon ten powinien być powyżej górnej granicy normy. Koniec końców dostałam ten hormon w tabletkach i zalecenie, żeby brać go od teraz i przez pierwsze 8 tygodni ciąży i przyjść na wizytę żeby ustalić co dalej. Zabronił słuchać każdego, kto powie żeby nie brać. Powiedział "niech sobie ginekolog przepisuje wszystko inne, ale niech Pani pozwoli że o tym ja będę decydował". Cóż, daje to nadzieję że następnym razem się uda.
Kurczaczki,to ja tez zrobie to badanie,a jaki wynik miałas przy jakich normach?Kiedy masz następnà wizyte?
Oby diagnoza się sprawdziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:36
-
Jagna no ja też mam nadzieje ze coś wyjdzie, w sumie nie wiem jak to jest,czy jeśli w trakcie coś znajdują to mogą to wyleczyć odrazu??? Czy znów kolejna laparoskopia musi być? Orientujecie się?