CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak @ się nie zjawi to oczywiście test powtórzę, ale chyba nie ma co się czarować. Trzeba działać kolejy cykl i tyle
Jagna 75 lubi tę wiadomość
07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Cześć dziewczyny u mnie pierwsza ciąża w trzecim cyklu z clo, druga naturalnie niestety zakończyła się w 8tc, w grudniu ub roku poddałam się i poszłam do mojego lekarza, stwierdził że bez clo nie zajdę w ciąże, grudzień miał wszystko pokazać, niestety nie udało się i z racji pracy męża za granicą pierwszy cykl z clo zaczniemy w marcu, mam nadzieję że będzie szczęśliwy, a jak nie to będziemy próbować aż do skutku
Jagna 75, minions lubią tę wiadomość
-
Miałam wynik 6,51 przy normie 6,2-19,4. Niby w normie ale powiedział żeby tym się nie sugerować bo to zdecydowanie za nisko a w dodatku robiłam badanie rano, kiedy poziom jest najwyższy. Jak doczytałam czym to się objawia to wszystko zaczyna do siebie pasować - ciągle zmęczenie, zła tolerancja zimna, apatia... Człowiek po pewnym czasie myśli "cóż, widocznie taka już jestem" i uczy się z tym żyć chociaż nie jest to fajne. Wracam z pracy i czuję się wypompowana z wszelkiej energii, włączam dziecku bajkę, bo nie mam siły bawić się z nim i tonę w wyrzutach sumienia. Zwalałam wszystko na zmęczenie pracą (choć mam pracę umysłową) i na to, że tak już mam (w weekend jak mąż wstaje do dziecka potrafię spać 12 godzin!). Lekarz dał mi wczoraj nadzieję nie tylko na udaną ciążę ale na lepsze życie, bo jak widać wszystko ma swoją przyczynę. Jagna, jeśli nie masz takich problemów to nie wiem czy jest uzasadnione robić to badanie.Jagna 75 wrote:Kurczaczki,to ja tez zrobie to badanie,a jaki wynik miałas przy jakich normach?Kiedy masz następnà wizyte?
Oby diagnoza się sprawdziła
Jagna 75 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
Agnieszka to będę trzymać kciuki za marcowy cyklAgnieszka wrote:Cześć dziewczyny u mnie pierwsza ciąża w trzecim cyklu z clo, druga naturalnie niestety zakończyła się w 8tc, w grudniu ub roku poddałam się i poszłam do mojego lekarza, stwierdził że bez clo nie zajdę w ciąże, grudzień miał wszystko pokazać, niestety nie udało się i z racji pracy męża za granicą pierwszy cykl z clo zaczniemy w marcu, mam nadzieję że będzie szczęśliwy, a jak nie to będziemy próbować aż do skutku

Dałaś mi nadzieję, że z CLO może się udać.
-
Roma ja też chyba zrobię to badanie. Koszt niewielki. Bo ja też od pewnego czasu jestem ciągle zmęczona na nic nie mam siły, ciągle mi zmnino. Wstaje czasami rano i czuje się bardziej zmęczona niż po całym dniu.roma wrote:Miałam wynik 6,51 przy normie 6,2-19,4. Niby w normie ale powiedział żeby tym się nie sugerować bo to zdecydowanie za nisko a w dodatku robiłam badanie rano, kiedy poziom jest najwyższy. Jak doczytałam czym to się objawia to wszystko zaczyna do siebie pasować - ciągle zmęczenie, zła tolerancja zimna, apatia... Człowiek po pewnym czasie myśli "cóż, widocznie taka już jestem" i uczy się z tym żyć chociaż nie jest to fajne. Wracam z pracy i czuję się wypompowana z wszelkiej energii, włączam dziecku bajkę, bo nie mam siły bawić się z nim i tonę w wyrzutach sumienia. Zwalałam wszystko na zmęczenie pracą (choć mam pracę umysłową) i na to, że tak już mam (w weekend jak mąż wstaje do dziecka potrafię spać 12 godzin!). Lekarz dał mi wczoraj nadzieję nie tylko na udaną ciążę ale na lepsze życie, bo jak widać wszystko ma swoją przyczynę. Jagna, jeśli nie masz takich problemów to nie wiem czy jest uzasadnione robić to badanie.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Ania, przyczyn może być wiele. Może właśnie kortyzol... Badałaś tarczycę (tsh i ft4)? Przy niedoczynności też są takie sensacje. Ja jutro startuję z lekami, zobaczymy jak będę się czuła.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
-
Tarczyce badałam wszystko ok. Chyba, że jestem tak wymęczona ta walką o dzidzie.34 cykl starań, 7 z CLO
czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
Syn 12.11.17 Krystian
-
Spróbuj w takim razie ten kortyzol przy okazji zbadać. A nóż to będzie to.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
-
roma wrote:Miałam wynik 6,51 przy normie 6,2-19,4. Niby w normie ale powiedział żeby tym się nie sugerować bo to zdecydowanie za nisko a w dodatku robiłam badanie rano, kiedy poziom jest najwyższy. Jak doczytałam czym to się objawia to wszystko zaczyna do siebie pasować - ciągle zmęczenie, zła tolerancja zimna, apatia... Człowiek po pewnym czasie myśli "cóż, widocznie taka już jestem" i uczy się z tym żyć chociaż nie jest to fajne. Wracam z pracy i czuję się wypompowana z wszelkiej energii, włączam dziecku bajkę, bo nie mam siły bawić się z nim i tonę w wyrzutach sumienia. Zwalałam wszystko na zmęczenie pracą (choć mam pracę umysłową) i na to, że tak już mam (w weekend jak mąż wstaje do dziecka potrafię spać 12 godzin!). Lekarz dał mi wczoraj nadzieję nie tylko na udaną ciążę ale na lepsze życie, bo jak widać wszystko ma swoją przyczynę. Jagna, jeśli nie masz takich problemów to nie wiem czy jest uzasadnione robić to badanie.
moze masz racje,ogólnie to ja normalnie się czuje więc tak doszłam do wniosku iz mimo poronienia które było moim pierwszym,to nie będe sie nakręcac co do badan,zrobie powtórke w połowie marca z tarczycy i zbadam ogólnie jeszcze morfologie.Ewentualnie pogadam jeszcze z lekarzem kiedy będe na wizycie w klinice,ale najpierw musi zawitac u mnie @...mam nadzieje ze zjawi się w następny weekend.
W chwili obecnej codziennie łykam "pregna 250 DHA","femibion natal classic" i "castagnusa",duzo wyczytałam ze po poronieniu duzo lekarzy sugeruje łykac witaminy dla kobiet w ciązy,z podwójną dawką kwasu foliowego,wit.D,wit C oraz kwasy omega3 zeby organizm szybciej się zregenerował,endo porządnie sie odbudowało.
wciąz wierze ze uda mi się znów ujrzec dwie krechy i szczęsliwie donoscic ciąze,oby moje marzenie o macierzynstwie nie byo juz tak odległe a to potknięcie jakim było poronienie nie przysłaniało mi trzezwego myslenia w czasie staran.
Przezywamy tutaj wzloty i upadki,szczęscie i trudne chwile kolezanek i swoje.Walczymy z przeciwnosciami losu,niewiedzą lekarzy,codziennym czekaniem na cos pozytywnego,z nadzieją ze wpłynie to na nasze starania.Moze jeszcze niektóre z nas to szczęscie bedzie omijało duzym łukiem,jednak trzeba pamiętac i wierzyc przede wszystkim ze to szczęscie jest podzielone równo,do kazdej z nas trafi w swoim czasie,nie wolno tylko spowalniac jego drogi naszym zwątpieniem,bo im bardziej bedziemy wierzyc i znajdziemy w sobie duzo siły tym szybciej ono do nas przyjdzie,musimy szczęsciu trochu pomóc.
Antoś IVF,Julisia natural

-
hey dziewczyny która niedługo testuje?? mam nadzieję że szybko do mnie dołączycie ja nie śpie od 5:00 rano masakra nie mogę rano oddychać i leci mi krew z nosa. mam nadzieję żę te objawy niedługo miną. rzymam za was kciuki> kiedy testujecie??4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]

-
Elina wrote:hey dziewczyny która niedługo testuje?? mam nadzieję że szybko do mnie dołączycie ja nie śpie od 5:00 rano masakra nie mogę rano oddychać i leci mi krew z nosa. mam nadzieję żę te objawy niedługo miną. rzymam za was kciuki> kiedy testujecie??
Elina mam nadzieje ze ci te przypadłosci miną,pij duzo wody mineralnej i w czasie krwawien z nosa rób zimne okłady.Z twoim cisnieniem ok?Działo ci sie juz tak w ciązy?Antoś IVF,Julisia natural

-
W ciąży nigdy nie byłam. Ale miałam taka znajoma która co 3 tygodnie miała bakterie W moczu. pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk lub pójdziesz do szpitala. Ale trzeba bakterie leczyć. A moja znajoma brała cały czas antybiotyki I urodziła zdrowa corke. Więc musisz konsultować wyniki z lekarzem. Podobno taki jej urok że ma bakterie tak jej lekarz powiedziałminions wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała bakterie w moczu w ciąży?
Odebrałam moje wyniki badań i jest napisane, że bakterie są liczne i jeszcze wyszło, że mam jakieś związki ketonowe w muczu:/ co to ulicha jest? -
Jagna 75 wrote:Elina mam nadzieje ze ci te przypadłosci miną,pij duzo wody mineralnej i w czasie krwawien z nosa rób zimne okłady.Z twoim cisnieniem ok?Działo ci sie juz tak w ciązy?
z ciśnieniem już ok tylko raz tak słabo mi się zrobiło. nie działo mi się to od 3 dni mam to moja pierwsza ciąża.
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]

-
ana1122 wrote:W ciąży nigdy nie byłam. Ale miałam taka znajoma która co 3 tygodnie miała bakterie W moczu. pewnie dostaniesz jakiś antybiotyk lub pójdziesz do szpitala. Ale trzeba bakterie leczyć. A moja znajoma brała cały czas antybiotyki I urodziła zdrowa corke. Więc musisz konsultować wyniki z lekarzem. Podobno taki jej urok że ma bakterie tak jej lekarz powiedział
do szpitala???? antybiotyk? a to można?
-
minions wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała bakterie w moczu w ciąży?
Odebrałam moje wyniki badań i jest napisane, że bakterie są liczne i jeszcze wyszło, że mam jakieś związki ketonowe w muczu:/ co to ulicha jest?
czesto kobiety w ciązy poddatne są na takie infekcje w drogach rodnych lub w moczowych,dlatego wizyta u lekarza nieunikniona,a co do tego związku ketonowego to poprostu w ciązy jest tak ze w nocy organizm czuje się głodny,często zalecają jesc pózne kolacje nawet koło 22giej,czasem nawet w srodku nocy podjadac trzeba....jest was teraz dwoje i pozbywasz sie z organizmu wielu potrzebnych substancji odzywczych,kolacje powinny byc bogate w białko,tłuszcze...jesli jest przekroczona duzo norma i przy tym cukier to podejrzewa się cukrzyce ciązową ale u ciebie raczej to odpada,początek ciązy niesie troche ubytków w naszym organizmie,poprostu lepiej i częsciej trzeba jesc.Nic nie strachaj się,wizyta u lekarza rozwieje twoje obawy,to nic powaznegoAntoś IVF,Julisia natural

-
Jagna 75 wrote:czesto kobiety w ciązy poddatne są na takie infekcje w drogach rodnych lub w moczowych,dlatego wizyta u lekarza nieunikniona,a co do tego związku ketonowego to poprostu w ciązy jest tak ze w nocy organizm czuje się głodny,często zalecają jesc pózne kolacje nawet koło 22giej,czasem nawet w srodku nocy podjadac trzeba....jest was teraz dwoje i pozbywasz sie z organizmu wielu potrzebnych substancji odzywczych,kolacje powinny byc bogate w białko,tłuszcze...jesli jest przekroczona duzo norma i przy tym cukier to podejrzewa się cukrzyce ciązową ale u ciebie raczej to odpada,początek ciązy niesie troche ubytków w naszym organizmie,poprostu lepiej i częsciej trzeba jesc.Nic nie strachaj się,wizyta u lekarza rozwieje twoje obawy,to nic powaznego
dziękuję, jednak obawiam się trochę
ale dziękuję za Twoje słowa.
pójdę coś zjeść, skoro tak mówisz coś w tym jest:).
-
Ja będąc w początkach ciąży miałam ostre zapalenie zatok. Usłyszałam wtedy od lekarza, że bez antybiotyku się nie obejdzie i że groźniejsze dla dziecka są bakterie niż dobrze dobrany antybiotyk. Niektóre antybiotyki są uznawane za bezpieczne w ciąży. Jest nawet taki system klasyfikacji leków na grupy od A do D przy czym A są lekami bezpiecznymi w 100% bo istnieją badania kliniczne które tego dowodzą a D lekami kategorycznie zabronionymi. Np Duomox należy do grupy B, czyli leków uznawanych za bezpieczne na podstawie badań na zwierzętach ale brak badań na ludziach.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
-
nick nieaktualnyHejminions wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała bakterie w moczu w ciąży?
Odebrałam moje wyniki badań i jest napisane, że bakterie są liczne i jeszcze wyszło, że mam jakieś związki ketonowe w muczu:/ co to ulicha jest?
Ja miałam w ciąży bakterie i brałam normalnie antybiotyk. Dziecku nic po tym nie było.
W zeszłym cyklu też miałam bardzo dużo bakterii. Wyszło z posiewu e.coli. Jako że się staraliśmy a ginka ciąży wykluczyć nie mogła zapisała mi antybiotyk, który ponoć jest bezpieczny w ciąży ogólnie i jej początkach. Dostałam monural 2 saszetki i po bakterii śladu nie ma. Fla ciąży gorsze jest nie leczenie niż antybiotyk
-
Witam wszystkich.

Bardzo milo sie was czyta jak sie wspieracie, pocieszacie.
Bardzo chciałabym do was dołączyć.
Kilka slow o mnie. Od poczatku tego roku wzięliśmy się ostro za staranka, w tamtym roku bylo mniej niz wiecej. W dodatku mialam dlugie cykle bez owulacyjne. Obecnie mam 6 dc od nastepnej miesiączki mam brać clo 2x1. W następny piatek mam usg by zobaczyc czy cos tam rosnie. W październiku tez bralam clo ale jeden cykl. Gin powiedziała że on działa parę mieaiecy po odstawieniu. Ostatnia @ była baardzo skąpa test byl neg w dniu @. Potem tylko 4 dni mocniejszego plamienia i koniec. teraz czekam na owulacje choc juz mam śluz płodny
Trzymam za nas wszystkie kciukasy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:22

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH