X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Jagna no ja też mam nadzieje ze coś wyjdzie, w sumie nie wiem jak to jest,czy jeśli w trakcie coś znajdują to mogą to wyleczyć odrazu??? Czy znów kolejna laparoskopia musi być? Orientujecie się?

mysle ze chyba na razie badanie,bo gdyby okazało sie ze trzeba cos usunąc to juz pewnie jakies znieczulenie musieliby dac,nie wiem sama jak do tego podchodzą,szkoda ze lekarza nie zapytałas..ja bym juz dzwoniła z takim pytaniem do niego

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko ja już jedne leki przyjmuje - na jelita:( i jak słyszę, że miałabym przyjmować coś jeszcze to załamka:(

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    dziękuję, jednak obawiam się trochę:( ale dziękuję za Twoje słowa.
    pójdę coś zjeść, skoro tak mówisz coś w tym jest:).

poczytaj na necie o tym,duzo dziewczyn w ciązy tak ma ale odpowiednia dieta i posiłki opanowywują sytuacje

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    poczytaj na necie o tym,duzo dziewczyn w ciązy tak ma ale odpowiednia dieta i posiłki opanowywują sytuacje

Kochana jesteś, wiem czytałam, ale są też inne opinie. Bardziej boję się o te cholerna bakterie:(

Nie dość, że choruje na jelita i muszę przyjmować leki, to już drugi tydzień pali mnie gardło i nic mi nie pomaga, a teraz to:(:(

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj na gardło Argentin - to po prostu srebro kolonialne, mi pomaga. Zupełnie bezpieczne w ciąży - taka informacja jest w ulotce. No i dużo nie kosztuje.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Tak tylko ja już jedne leki przyjmuje - na jelita:( i jak słyszę, że miałabym przyjmować coś jeszcze to załamka:(

kochana,pewnie jestes w kontakcie z lekarzem,zadzwon jutro,wszystko ci wyjasni,jesli bierzesz jakies leki to tym bardziej powinnas skonsultowac to,my mozemy doradzic ale twoją sytuacje lepiej zrozumie lekarz.Moze to efekt brania leków,nie wiem,w kazdym badz razie tyle zmian w twoim ciele zachodzi ze dziwne zeby nic nie było,dlatego w ciązy non stop jestesmy badane to normalne,nie panikuj.Skontaktuj sie z lekarzem,sam zadecyduje czy wizyta w normalnym terminie czy karze ci przyjsc wczesniej.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Hej wszytskim
    witamy,cos więcej nam napiszesz?pewnie czytałas troche postów i sama widzisz ze wirusy ciązowe tutaj krązą,jesli chcesz sie zarazic to zapraszamy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Spróbuj na gardło Argentin - to po prostu srebro kolonialne, mi pomaga. Zupełnie bezpieczne w ciąży - taka informacja jest w ulotce. No i dużo nie kosztuje.

tak,zgadzam się

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • minions Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję!
    Już postanowiłam, jutro powtórzę badanie moczu. Później postaram się umówić na wizytę do mojego lekarza pierwszego kontaktu - odnośnie gardła i zapytam o Argentin. I będę pisać do mojego ginekologa. Taki mam plan na jutro.

Jagna 75 lubi tę wiadomość

h4zpyx8d4ws8hvys.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Witam wszystkich. Bardzo milo sie was czyta
    Bo my w ogóle z natury jesteśmy miłe ;-) witamy, witamy. Napisz coś o sobie.

minions lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minions wrote:
    Dziewczyny dziękuję!
    Już postanowiłam, jutro powtórzę badanie moczu. Później postaram się umówić na wizytę do mojego lekarza pierwszego kontaktu - odnośnie gardła i zapytam o Argentin. I będę pisać do mojego ginekologa. Taki mam plan na jutro.
    To zrób najlepiej od razu badanie z posiewem. Będzie wiadomo co to za bakteria. Ewentualnie jest jeszcze opcja że siuśki źle oddałaś, nie ze środkowego strumienia, albo np za długo stały w pojemniczku itp

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Bo my w ogóle z natury jesteśmy miłe ;-) witamy, witamy. Napisz coś o sobie.

tak zgadzam się z tobą,kazdą nową dziewczyne witamy i kobicujemy jej,kazda z nas jest jednakowo traktowana nie zaleznie od stażu jaki tutaj ma,u nas poczujesz się swojsko a nie jak itruz czego mozna odczuc na innych wątkach

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mysle ze chyba na razie badanie,bo gdyby okazało sie ze trzeba cos usunąc to juz pewnie jakies znieczulenie musieliby dac,nie wiem sama jak do tego podchodzą,szkoda ze lekarza nie zapytałas..ja bym juz dzwoniła z takim pytaniem do niego
    Hsg to tylko sprawdzenie drożności jednak płyn może udrożnić. laparoskopia to już inwazyjny zabieg W którym można już coś działać czyli wyciąc przepchac itd

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    To zrób najlepiej od razu badanie z posiewem. Będzie wiadomo co to za bakteria. Ewentualnie jest jeszcze opcja że siuśki źle oddałaś, nie ze środkowego strumienia, albo np za długo stały w pojemniczku itp

tez tak moze byc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile dni po ovu robić betę? Miałam być twarda i czekać do dnia okresu, ale zaczęło mnie korcić.. Niby nie napalam się, clo wykupiona recepta, sama już nie wiem..

• Elina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    tak zgadzam się z tobą,kazdą nową dziewczyne witamy i kobicujemy jej,kazda z nas jest jednakowo traktowana nie zaleznie od stażu jaki tutaj ma,u nas poczujesz się swojsko a nie jak itruz czego mozna odczuc na innych wątkach

No.właśnie poszlam na fioletowa strone i nik tam nie odpowiada kazdy pisze miedzy sobą. Dziewczyny mogą zostac z wami ?? Tam na fioletowej nie jest tak,fajnie jak sie mowi tu jest najleiej i z wami kochane.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Dziewczyny ile dni po ovu robić betę? Miałam być twarda i czekać do dnia okresu, ale zaczęło mnie korcić.. Niby nie napalam się, clo wykupiona recepta, sama już nie wiem..
    Amc ja bete robiłam 18 dni po owu a 11 dni po owu wyszedł negatywnie więc lepiej poczekać

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostudziłaś mnie ;) czekam do niedzieli, jak okresu nie będzie w pn beta

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    witamy,cos więcej nam napiszesz?pewnie czytałas troche postów i sama widzisz ze wirusy ciązowe tutaj krązą,jesli chcesz sie zarazic to zapraszamy

Pisałam ze 3 razy na telefonie ale sie kasuje... teraz juz na PC jestem może sie doda normalnie :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• roma Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Dokładnie. I gwarantuję Ci, że jak zadasz pytanie to żadna z nas nie odpowie Ci, że taki temat już był i weź sobie poszukaj na wcześniejszych stronach, co jest często spotykane na innych forach. Ja, zrażona takim zachowaniem, pisząc tutaj swój pierwszy post z góry przeprosiłam na wypadek, jeśli zrobię coś nie tak bo jestem tu nowa i nie znam zasad. Nie wiedziałam wtedy, że spotkam tu tak sympatyczne dziewczyny które lepiej mnie rozumieją w kwestii pragnienia posiadania dziecka, obaw i chwil zwątpienia niż przyjaciółka, a nawet mąż... Przerabiamy tu różne tematy, nie tylko clo, i dowiesz się więcej niż od niejednego lekarza.
    Ps. Jagna, aleśmy nam reklamę zrobiły ;-)

Jagna 75 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc

‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ