X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Elina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no co ty,nigdzie ci tak nie bedzie dobrze jak tutaj,sama widzisz ze tylko nasz wątek przyjazny na innych jestes intruzem niestety

Kochana dziękuję!!!!!

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, no koło niedzieli myślę powinno być, będzie 2 tygodnie od owulacji. Ja zastrzyku nie miałam jajco samo pękło. No nic. Czekam spokojnie. Zresztą nie bardzo nawet miałabym jak pójść na tą betę. Grafik u mnie napięty w trakcie dnia. Także zleci do niedzieli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:06

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:
    Jagna, no koło niedzieli myślę powinno być, będzie 2 tygodnie od owulacji. Ja zastrzyku nie miałam jajco samo pękło. No nic. Czekam spokojnie. Zresztą nie bardzo nawet miałabym jak pójść na tą betę. Grafik u mnie napięty w trakcie dnia. Także zleci do niedzieli..
    To jest najwazniejsze że masz troche zajęć bo jak sie ma za duzo czasu wolnego to człowiek kombinuje i tylko sie nie potrzebnie stresuje. Ale trzymam kciuki oby Luty był szczęsliwy dla Ciebie i reszty :)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam kciuki za siebie i za wszystkie z Was :)
    To prawda, że atmosfera tu na wątku jest bardzo przyjazna, miło się czyta, pisze, czuć zrozumienie i sympatie. Nie ma zazdrości jak którejś się uda. Fajne babeczki jednym słowem ;)

ScarlettKate lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Samą waszą reklamą są wasze posty. Podziwiam Jagnę jesteś taka silna. Nie wiem czy ja bym dała rade na Twoim miejscu i w ogóle wszystkie jesteście niesamowite. Ile Kobieta potrafi przejść ile rodzajów uczuć posiada.. eh tylko my wiemy. Poprawiłam swój pierwszy post tam jest trochę informacji o mnie :)

tak,ja przeczytałam,chyba go kilka razy poprawiałas.
    Jak sama widzisz my tutaj ciągle cisnienie podnosimy,testów pozytywnych sporo od początku roku zwłaszcza po mnie to się posypały ze juz trudno zliczyc,ale i dziewczyny zawzięte walczą nadal,dzielnie przechodzą próby i czekają na swoją kolej,dodam ze ostatnio ciągle nas przybywa z czego się cieszymy.
    co do twoich bezowulacyjnych cykli...jak długie są twoje cykle,jak duze pęcherzyki masz w okolicy kiedy miałaby wystąpic ovu?Miałas juz taki monitoring,czy w piątek bedzie pierwszy?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Co do polipa to też miałam "przyjemność" być posiadaczką jednego. Też gin czekała, że może zejdzie ale uparty był skurczybyk. Niestety usunięcie polipa to po prostu łyżeczkowanie... Chociaż chyba wtedy coś czytałam też na temat innej metody. Ja miałam łyżeczkowanie. A cytologię robiłaś? Mi gin powiedziała, że polipy biorą się z przewlekłego stanu zapalnego. Mi wtedy wyszedł na cytologii.

No robiłam cytologie dziś, w wyniki we wtorek bo do szpitala potrzebuje.Ja mam spora tendencje do Stanów zapalnych odkad byłam nastolatka,być może ten polip tez stąd, ale kurcze łyżeczkowania to bym nie chciała miec:( może ukręcą dziada na laparoskopi,zobaczymy

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Poczekaj nie paplaj tyle bo nie nadążam patrzeć w telefon czy w ekran bo m jak miłość leci nooooo
    ❤❤❤

tez oglądam he he a dziewczyny stukają tak szybko w klawiature ze ciągle w tyle jestem

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Mam niedoczyność tarczycy teraz mam jakos robić badania na ATPO ANTY BETAi anty cos jeszcze +ft3 ft4.By zbadac sie na Hashimoto TSH mam 2,1 a miałam 14.
    prl- 12,62 (normy kobieta przed menopauza 1,9-25)
    FSh- 5,7 (faza folikularna 3,5-12,5)
    LH- 13,01 (faza folikularna 2,4 - 12,6)
    testosteron - 0,34 (0,06 -0,82)
    tsh 2,1 - (0,4-4)
    wszystko robione w 3\4 dzien cyklu także swiezutkie :P
    Podejrzenie pco było ale obraz jajników ok wyniki tez. Zobaczymy
    Teraz w drugiej fazie jeszcze prl tsh i progesteron mam zrobić

no to ładnie się ostro wziął lekarz za ciebie,ale wyniki ładne

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amc wrote:

skoro bez zastrzyku to beta najwczesniej w piątek,ale lepiej zaczekac i w poniedziałeki jak zrobisz bedzie fajny dzien,jesli ma cos byc to powinien byc ładny wynik bety,więc trzymam kciuki za ładną bete kochana :-)

Amc lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No robiłam cytologie dziś, w wyniki we wtorek bo do szpitala potrzebuje.Ja mam spora tendencje do Stanów zapalnych odkad byłam nastolatka,być może ten polip tez stąd, ale kurcze łyżeczkowania to bym nie chciała miec:( może ukręcą dziada na laparoskopi,zobaczymy
    Ja też Mam tego dziada I często miała stan zapalny. Moge polecić azulan odkąd stosuje nie Mam żadnych infekcji

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam już robiony pare razy monity. I z tego co pamiętam to po pierwszym clo w 12 dc było 16 i 15mm dominujące. A potem już odpuscilam. Teraz mam pierwszy raz bez clo. Eh... Cykle ok 33-35 ovu ok 29.02-04.03 zobaczymy.

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz AMC testuje najszybciej? A obie Anie już dostały @? Czy czekają na następne testowanie?

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Mam niedoczyność tarczycy teraz mam jakos robić badania na ATPO ANTY BETAi anty cos jeszcze +ft3 ft4.By zbadac sie na Hashimoto TSH mam 2,1 a miałam 14.
    prl- 12,62 (normy kobieta przed menopauza 1,9-25)
    FSh- 5,7 (faza folikularna 3,5-12,5)
    LH- 13,01 (faza folikularna 2,4 - 12,6)
    testosteron - 0,34 (0,06 -0,82)
    tsh 2,1 - (0,4-4)
    wszystko robione w 3\4 dzien cyklu także swiezutkie :P
    Podejrzenie pco było ale obraz jajników ok wyniki tez. Zobaczymy
    Teraz w drugiej fazie jeszcze prl tsh i progesteron mam zrobić
    Cześć Scarlett!
    Zrób sobie wolny testosteron i SHBG i DHEAS, bo stosunek LH do FSH masz ponad 2,2 - powinno być jak najbliżej 1,0. Mozna mieć pco nie mając obrazu policystycznych jajników i można mieć obraz policystycznych jajników bez potwierdzenia w wynikach (jak np ja:)
    Sprawdzałaś insulinę i glukozę (wzór HOME)? PRL dobre, tylko ten stosunek LH do FSH jest zastanawiający, bo wydaje mi się, że za wysoko.
    Powodzenia:)
    Dziewczyny tylko piszecie, że nie nadążam :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Cześć Scarlett!
    Zrób sobie wolny testosteron i SHBG i DHEAS, bo stosunek LH do FSH masz ponad 2,2 - powinno być jak najbliżej 1,0. Mozna mieć pco nie mając obrazu policystycznych jajników i można mieć obraz policystycznych jajników bez potwierdzenia w wynikach (jak np ja:)
    Sprawdzałaś insulinę i glukozę (wzór HOME)? PRL dobre, tylko ten stosunek LH do FSH jest zastanawiający, bo wydaje mi się, że za wysoko.

Dzięki za radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:04

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie kiedy nie udzielałam się tu na forum ale podczytywalam i jestem na bierzaco od września przeszlam swoje cykle owulacyjne każde inaczej. Jeden był z bardzo mocnym silnym bólem piersi ale takim dosłownie jak kiedyś karmiłam piersią i czułam że to czas karmienia albo sutki mi eksploduja. Byl też taki że już od owulki dwa razy dostałam goraczki złe samopoczucie jakbym chora miała być po dwóch dniach przechodziło. Jajniki kuly jak nigdy a nawet ciągniecie w pachwinach już 6dpo owulce. Byłam pewna za każdym razem że teraz się udało a jednak nie... Na szczęście i nieszczęście odnalazlam przyczynę dlaczego nie wychodzi.
    Nie wiem jak to odbierzecie ale doczytalam na watkach o problemach męskich że mężczyźni pomimo dobrych wyników spermy ilości ruchliwosci itp jest badanie pod względem genetyki. Tego nie robi się w normalnym badaniu trzeba zaznaczyć żeby to też dodatkowo sprawdzilim. Tam wyczytałam że plemniki główną rolę mają ich główki. Mogą niektóre być źle wyksztalcone ale nadające się do zaplodnienia. Bardzo często jest to powód do poronien jeszcze we wczesnym etapie jak np do 12tyg.
    Jeśli któraś z was jest tu i to przeszła nie raz a lekarze nie znają przyczyny dlaczego. Ginekolodzy. To warto sprawdzić nasienie męża pod tym kątem.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Co do polipa to też miałam "przyjemność" być posiadaczką jednego. Też gin czekała, że może zejdzie ale uparty był skurczybyk. Niestety usunięcie polipa to po prostu łyżeczkowanie... Chociaż chyba wtedy coś czytałam też na temat innej metody. Ja miałam łyżeczkowanie. A cytologię robiłaś? Mi gin powiedziała, że polipy biorą się z przewlekłego stanu zapalnego. Mi wtedy wyszedł na cytologii.

ja miałam usuwane polipy histeroskopowo

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Cześć Scarlett!

no wreszcie się odezwałas kochana,unikasz nas-unikasz wirusków,tęsknimy za tobą,co tam słychowac u ciebie??

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    no wreszcie się odezwałas kochana,unikasz nas-unikasz wirusków,tęsknimy za tobą,co tam słychowac u ciebie??
    Zyje zyje:) wczoraj lub dzis byla owu-tym razem i testy i afrodyta sie zgraly:) jutro jade na badania-wymaz pod katem chlamydii ureaplasmy i mycoplasmy. Podczytuje Was, ale jest tyle nowych osob, ze ciezko sie polapac:) jak u Ciebie samopoczucie? Dzialasz?:))

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    To teraz AMC testuje najszybciej? A obie Anie już dostały @? Czy czekają na następne testowanie?
    Ja nigdy nie testuje Ale @ powinna przyjść 26 lutego więc jeszcze dużo czasu

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Ja też Mam tego dziada I często miała stan zapalny. Moge polecić azulan odkąd stosuje nie Mam żadnych infekcji

No ja juz na basen nie chodzę bo jak się śmieje tylko przeszłam kolo basenu i juz infekcja,dzięki poczytam o tym leku;))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ