CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagna, no koło niedzieli myślę powinno być, będzie 2 tygodnie od owulacji. Ja zastrzyku nie miałam jajco samo pękło. No nic. Czekam spokojnie. Zresztą nie bardzo nawet miałabym jak pójść na tą betę. Grafik u mnie napięty w trakcie dnia. Także zleci do niedzieli..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 21:06
-
Amc wrote:Jagna, no koło niedzieli myślę powinno być, będzie 2 tygodnie od owulacji. Ja zastrzyku nie miałam jajco samo pękło. No nic. Czekam spokojnie. Zresztą nie bardzo nawet miałabym jak pójść na tą betę. Grafik u mnie napięty w trakcie dnia. Także zleci do niedzieli..
-
nick nieaktualnyJa trzymam kciuki za siebie i za wszystkie z Was
To prawda, że atmosfera tu na wątku jest bardzo przyjazna, miło się czyta, pisze, czuć zrozumienie i sympatie. Nie ma zazdrości jak którejś się uda. Fajne babeczki jednym słowemScarlettKate lubi tę wiadomość
-
ScarlettKate wrote:Samą waszą reklamą są wasze posty. Podziwiam Jagnę jesteś taka silna. Nie wiem czy ja bym dała rade na Twoim miejscu i w ogóle wszystkie jesteście niesamowite. Ile Kobieta potrafi przejść ile rodzajów uczuć posiada.. eh tylko my wiemy. Poprawiłam swój pierwszy post tam jest trochę informacji o mnie
tak,ja przeczytałam,chyba go kilka razy poprawiałas.
Jak sama widzisz my tutaj ciągle cisnienie podnosimy,testów pozytywnych sporo od początku roku zwłaszcza po mnie to się posypały ze juz trudno zliczyc,ale i dziewczyny zawzięte walczą nadal,dzielnie przechodzą próby i czekają na swoją kolej,dodam ze ostatnio ciągle nas przybywa z czego się cieszymy.
co do twoich bezowulacyjnych cykli...jak długie są twoje cykle,jak duze pęcherzyki masz w okolicy kiedy miałaby wystąpic ovu?Miałas juz taki monitoring,czy w piątek bedzie pierwszy?Antoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Co do polipa to też miałam "przyjemność" być posiadaczką jednego. Też gin czekała, że może zejdzie ale uparty był skurczybyk. Niestety usunięcie polipa to po prostu łyżeczkowanie... Chociaż chyba wtedy coś czytałam też na temat innej metody. Ja miałam łyżeczkowanie. A cytologię robiłaś? Mi gin powiedziała, że polipy biorą się z przewlekłego stanu zapalnego. Mi wtedy wyszedł na cytologii.
No robiłam cytologie dziś, w wyniki we wtorek bo do szpitala potrzebuje.Ja mam spora tendencje do Stanów zapalnych odkad byłam nastolatka,być może ten polip tez stąd, ale kurcze łyżeczkowania to bym nie chciała miec:( może ukręcą dziada na laparoskopi,zobaczymy -
ScarlettKate wrote:Mam niedoczyność tarczycy teraz mam jakos robić badania na ATPO ANTY BETAi anty cos jeszcze +ft3 ft4.By zbadac sie na Hashimoto TSH mam 2,1 a miałam 14.
prl- 12,62 (normy kobieta przed menopauza 1,9-25)
FSh- 5,7 (faza folikularna 3,5-12,5)
LH- 13,01 (faza folikularna 2,4 - 12,6)
testosteron - 0,34 (0,06 -0,82)
tsh 2,1 - (0,4-4)
wszystko robione w 3\4 dzien cyklu także swiezutkie
Podejrzenie pco było ale obraz jajników ok wyniki tez. Zobaczymy
Teraz w drugiej fazie jeszcze prl tsh i progesteron mam zrobić
no to ładnie się ostro wziął lekarz za ciebie,ale wyniki ładneAntoś IVF,Julisia natural
-
Amc wrote:Jagna, no koło niedzieli myślę powinno być, będzie 2 tygodnie od owulacji. Ja zastrzyku nie miałam jajco samo pękło. No nic. Czekam spokojnie. Zresztą nie bardzo nawet miałabym jak pójść na tą betę. Grafik u mnie napięty w trakcie dnia. Także zleci do niedzieli..
skoro bez zastrzyku to beta najwczesniej w piątek,ale lepiej zaczekac i w poniedziałeki jak zrobisz bedzie fajny dzien,jesli ma cos byc to powinien byc ładny wynik bety,więc trzymam kciuki za ładną bete kochanaAmc lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
AniaStaraczka85 wrote:No robiłam cytologie dziś, w wyniki we wtorek bo do szpitala potrzebuje.Ja mam spora tendencje do Stanów zapalnych odkad byłam nastolatka,być może ten polip tez stąd, ale kurcze łyżeczkowania to bym nie chciała miec:( może ukręcą dziada na laparoskopi,zobaczymy
-
ScarlettKate wrote:Mam niedoczyność tarczycy teraz mam jakos robić badania na ATPO ANTY BETAi anty cos jeszcze +ft3 ft4.By zbadac sie na Hashimoto TSH mam 2,1 a miałam 14.
prl- 12,62 (normy kobieta przed menopauza 1,9-25)
FSh- 5,7 (faza folikularna 3,5-12,5)
LH- 13,01 (faza folikularna 2,4 - 12,6)
testosteron - 0,34 (0,06 -0,82)
tsh 2,1 - (0,4-4)
wszystko robione w 3\4 dzien cyklu także swiezutkie
Podejrzenie pco było ale obraz jajników ok wyniki tez. Zobaczymy
Teraz w drugiej fazie jeszcze prl tsh i progesteron mam zrobić
Zrób sobie wolny testosteron i SHBG i DHEAS, bo stosunek LH do FSH masz ponad 2,2 - powinno być jak najbliżej 1,0. Mozna mieć pco nie mając obrazu policystycznych jajników i można mieć obraz policystycznych jajników bez potwierdzenia w wynikach (jak np ja:)
Sprawdzałaś insulinę i glukozę (wzór HOME)? PRL dobre, tylko ten stosunek LH do FSH jest zastanawiający, bo wydaje mi się, że za wysoko.
Powodzenia:)
Dziewczyny tylko piszecie, że nie nadążam -
cookiemonster wrote:Cześć Scarlett!
Zrób sobie wolny testosteron i SHBG i DHEAS, bo stosunek LH do FSH masz ponad 2,2 - powinno być jak najbliżej 1,0. Mozna mieć pco nie mając obrazu policystycznych jajników i można mieć obraz policystycznych jajników bez potwierdzenia w wynikach (jak np ja:)
Sprawdzałaś insulinę i glukozę (wzór HOME)? PRL dobre, tylko ten stosunek LH do FSH jest zastanawiający, bo wydaje mi się, że za wysoko.
Dziewczyny tylko piszecie, że nie nadążam
Dzięki za radęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 22:04
-
W czasie kiedy nie udzielałam się tu na forum ale podczytywalam i jestem na bierzaco od września przeszlam swoje cykle owulacyjne każde inaczej. Jeden był z bardzo mocnym silnym bólem piersi ale takim dosłownie jak kiedyś karmiłam piersią i czułam że to czas karmienia albo sutki mi eksploduja. Byl też taki że już od owulki dwa razy dostałam goraczki złe samopoczucie jakbym chora miała być po dwóch dniach przechodziło. Jajniki kuly jak nigdy a nawet ciągniecie w pachwinach już 6dpo owulce. Byłam pewna za każdym razem że teraz się udało a jednak nie... Na szczęście i nieszczęście odnalazlam przyczynę dlaczego nie wychodzi.
Nie wiem jak to odbierzecie ale doczytalam na watkach o problemach męskich że mężczyźni pomimo dobrych wyników spermy ilości ruchliwosci itp jest badanie pod względem genetyki. Tego nie robi się w normalnym badaniu trzeba zaznaczyć żeby to też dodatkowo sprawdzilim. Tam wyczytałam że plemniki główną rolę mają ich główki. Mogą niektóre być źle wyksztalcone ale nadające się do zaplodnienia. Bardzo często jest to powód do poronien jeszcze we wczesnym etapie jak np do 12tyg.
Jeśli któraś z was jest tu i to przeszła nie raz a lekarze nie znają przyczyny dlaczego. Ginekolodzy. To warto sprawdzić nasienie męża pod tym kątem.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
roma wrote:Co do polipa to też miałam "przyjemność" być posiadaczką jednego. Też gin czekała, że może zejdzie ale uparty był skurczybyk. Niestety usunięcie polipa to po prostu łyżeczkowanie... Chociaż chyba wtedy coś czytałam też na temat innej metody. Ja miałam łyżeczkowanie. A cytologię robiłaś? Mi gin powiedziała, że polipy biorą się z przewlekłego stanu zapalnego. Mi wtedy wyszedł na cytologii.
ja miałam usuwane polipy histeroskopowo07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
cookiemonster wrote:Cześć Scarlett!
Dziewczyny tylko piszecie, że nie nadążam
no wreszcie się odezwałas kochana,unikasz nas-unikasz wirusków,tęsknimy za tobą,co tam słychowac u ciebie??Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:no wreszcie się odezwałas kochana,unikasz nas-unikasz wirusków,tęsknimy za tobą,co tam słychowac u ciebie??
)
-
ScarlettKate wrote:To teraz AMC testuje najszybciej? A obie Anie już dostały @? Czy czekają na następne testowanie?
-
ana1122 wrote:Ja też Mam tego dziada I często miała stan zapalny. Moge polecić azulan odkąd stosuje nie Mam żadnych infekcji
No ja juz na basen nie chodzę bo jak się śmieje tylko przeszłam kolo basenu i juz infekcja,dzięki poczytam o tym leku;))