CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Angie 31 wrote:W czasie kiedy nie udzielałam się tu na forum ale podczytywalam i jestem na bierzaco od września przeszlam swoje cykle owulacyjne każde inaczej. Jeden był z bardzo mocnym silnym bólem piersi ale takim dosłownie jak kiedyś karmiłam piersią i czułam że to czas karmienia albo sutki mi eksploduja. Byl też taki że już od owulki dwa razy dostałam goraczki złe samopoczucie jakbym chora miała być po dwóch dniach przechodziło. Jajniki kuly jak nigdy a nawet ciągniecie w pachwinach już 6dpo owulce. Byłam pewna za każdym razem że teraz się udało a jednak nie... Na szczęście i nieszczęście odnalazlam przyczynę dlaczego nie wychodzi.
Nie wiem jak to odbierzecie ale doczytalam na watkach o problemach męskich że mężczyźni pomimo dobrych wyników spermy ilości ruchliwosci itp jest badanie pod względem genetyki. Tego nie robi się w normalnym badaniu trzeba zaznaczyć żeby to też dodatkowo sprawdzilim. Tam wyczytałam że plemniki główną rolę mają ich główki. Mogą niektóre być źle wyksztalcone ale nadające się do zaplodnienia. Bardzo często jest to powód do poronien jeszcze we wczesnym etapie jak np do 12tyg.
Jeśli któraś z was jest tu i to przeszła nie raz a lekarze nie znają przyczyny dlaczego. Ginekolodzy. To warto sprawdzić nasienie męża pod tym kątem.
kiedys patrzyłam na badanie nasienia mojego męza,miał oznaczone w procentach ilosc plemników o jakims kształcie,były to rysunki plemników a pod nimi wpisane te ilosci,nie wiem czy lekarz brał to pod uwage czy tylko opis podstawowych parametrów...zastanawiające co piszesz,taka mysl tez przeszła mi po głowie kiedy poroniłam,czy genetycznie nasienie było ok,ale jakos szybko rozwiałam tę mysl..
Antoś IVF,Julisia natural
-
cookiemonster wrote:Zyje zyje:) wczoraj lub dzis byla owu-tym razem i testy i afrodyta sie zgraly:) jutro jade na badania-wymaz pod katem chlamydii ureaplasmy i mycoplasmy. Podczytuje Was, ale jest tyle nowych osob, ze ciezko sie polapac:) jak u Ciebie samopoczucie? Dzialasz?
)
samopoczucie super,pełna energii,gotowa do działania...ale działac bedziemy jak przyjdzie pierwsza @,sluz płodny od kilku dni więc tak troche uwazamy,mam nadzieje ze @ przyjdzie planowo czyli w następny weekend i mozliwe ze zaczne go od CLO,potem ovitrelle bo u mnie brak ovu i czekanie na testowanie zaraz po swiętach jesli wszystko pójdzie zgodnie z planem.
gdybym była juz gotowa w tym cyklu to testowałybysmy razem...
-
Angie, cenna uwaga. Mamy z mężem badanie kariotypu 7 marca. Udało się dostać szybko do genetyka na NFZ. Ale żeby nie było za dobrze, to badania są zalecane pojedynczo. Czyli na wyniki kariotypu będziemy czekać 6 tyg, jak nic nie wyjdzie dostaniemy skierowanie na następne badanie, na które znów będziemy czekać ponad miesiąc i tak w kółko. Spróbuję nakierować lekarza też na te plemniki. U mnie teraz na topie jest ten kortyzol i ufam, że rzeczywiście to jest przyczyną, ale chcę oszczędzić sobie kolejnych rozczarowań i sprawdzić co się da.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
AniaStaraczka85 wrote:No ja juz na basen nie chodzę bo jak się śmieje tylko przeszłam kolo basenu i juz infekcja,dzięki poczytam o tym leku;))
mój mąz własnie ostatnio wyleciał z propozycją wyjechania na weekend na termy,szybko ostudziłam jego chęci mówiąc ze nie chce zadnych basenów bo łatwo o jakies infekcje,stwierdziłam ze lepiej unikac takich skupisk bakterii,cytologie mam pierwszego stopnia co zawsze drugi stopien był,wyniki z wymazów pochwy bardzo dobre więc lepiej juz nie pogarszac sytuacji skoro pod górke ze staraniami mamy,przyznał racjeAntoś IVF,Julisia natural
-
roma wrote:Angie, cenna uwaga. Mamy z mężem badanie kariotypu 7 marca. Udało się dostać szybko do genetyka na NFZ. Ale żeby nie było za dobrze, to badania są zalecane pojedynczo. Czyli na wyniki kariotypu będziemy czekać 6 tyg, jak nic nie wyjdzie dostaniemy skierowanie na następne badanie, na które znów będziemy czekać ponad miesiąc i tak w kółko. Spróbuję nakierować lekarza też na te plemniki. U mnie teraz na topie jest ten kortyzol i ufam, że rzeczywiście to jest przyczyną, ale chcę oszczędzić sobie kolejnych rozczarowań i sprawdzić co się da.
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Nie kochana... Mogłaś tak odebrać post w którym opisywałam jak mi się owu po Clo spóźniała a mimo to ciąża była. Albo jak pisałam, że lekarz wczoraj zapowiadał że mam brać leki przez niego zlecone również w ciąży, niezależnie od tego co powie gin. Ale miałam na myśli przyszłą ciążę. Niestety obie ciąże po Clo straciłam, jedną w marcu 2015 a teraz w styczniu drugą.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Kurcze bardzo cie przepraszam proszę nie gniewaj się na mnie ale wiesz co? Może to jakiś znak i właśnie w tym cyklu.... no wiesz mam nadzieję że wykrakałam ❤
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Jagna 75 wrote:mój mąz własnie ostatnio wyleciał z propozycją wyjechania na weekend na termy,szybko ostudziłam jego chęci mówiąc ze nie chce zadnych basenów bo łatwo o jakies infekcje,stwierdziłam ze lepiej unikac takich skupisk bakterii,cytologie mam pierwszego stopnia co zawsze drugi stopien był,wyniki z wymazów pochwy bardzo dobre więc lepiej juz nie pogarszac sytuacji skoro pod górke ze staraniami mamy,przyznał racje
Dobra decyzja,ja chodziłam regularnie ba basen,na termach tez byliśmy i niby wszystko ok a tu jak się badałam 2 lata temu rutynowe posiewy i inne to wyszła e.coli- zero objawów!i 2 antybiotyki,także dziękuję, ale wolę zumbe:)Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny jakie znecie najlepsze pałeczki kwasu mlekowego?musze coś sobie zapodać bo mam z nimi problem, wyszły ze mierna ilość. ..chce iść dziś do apteki i kupić.Może tu też jakaś po części jest przyczyna braku ciazy-ze przez małą ilość pałeczek środowisko dla plemników nie jest zbyt sprzyjające..
-
Nie gniewam się kochana, tyle tu historii, że można się pomylić. Obyś wykrakała25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
AniaStaraczka85 wrote:A dziewczyny jakie znecie najlepsze pałeczki kwasu mlekowego?musze coś sobie zapodać bo mam z nimi problem, wyszły ze mierna ilość. ..chce iść dziś do apteki i kupić.Może tu też jakaś po części jest przyczyna braku ciazy-ze przez małą ilość pałeczek środowisko dla plemników nie jest zbyt sprzyjające..25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
dzien dobry kochane gwiazdeczki,wstałam troche nie wyspana bo czytałam do pózna,pogoda straszna wieje i deszcz więc ogólnie człowiek siłą mobilizuje sie od rana do wszystkiego.Ide sobie przygotowac ciasto na nalesniki bo tak juz od tygodnia chodzą za mną...
Do pracy na popołudniu więc taki luzik od rana
-
Tak doustnie. Musiałabyś dopytać albo pogrzebać w necie czy to robi jakaś różnicę.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
No właśnie ostatnio kupowalam doustne i pani mi pow.ze ze wg najnowszych informacji z jakiegoś szkolenia niestety dopiero po 20 dniach od przyjmowania zaczyna się flora namnarzac...także chyba kupie dopochwowe,brałam ten prowadzi doustne cgwile a pałeczki mi wyszły mierne
-
Ladybird:) wrote:I mnie 11dpo ledwo żyję. Z lozka wstać Nie moglam. Zmęczenie totalne ...niech ta @ przylazi . Myślicie że to od clo mam takie symptomy przed @ czy po prostu?
moze symptomy nie po clo...kiedy testujesz?po terminie @?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna Nie zamierzałam testować bo wiem ze owulacja była z jajnika przy którym nie mam jajowodu. Dlatego liczę na następny cykl z letrozolem. Mam jeszcze chyba dziś i jutro wziąść progesteron i czekam na @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 10:38