X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    W tym miesiącu robię przerwę od CLO. Wizyte u gin mam dopiero w piatek, wiec nie mialam jak przed 3dc skonsultowac z nia tych krotkich cykli - oba po poronieniu po 24 dni. I bardzo obfite.
    Tak więc przyda mi sie przerwa, doleczę ten żołądek i jakoś inaczej pozyje bo tak to każdy cykl od wizyty do wizyty od badania do badania i aż słąbo się robi.
    Niech organizm odpocznie.
    Brałam teraz zamiast dupka luteinę pod język i powiem Wam że o niebo lepiej. Libido, jak od czasu brania CLO mam niemalże ujemne, na tej luteinie poszybowało jak szalone. I po owu od 16dc mogłabym 5 razy dziennie, także fajna odmiana. Te które brały też tak odczułyście? Czy to może nie luteina tylko już fakt ze odpuscilam tak pomogl?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wiadomosc od lekarza,kazał mi przyjechac zaraz na początku cyklu a jesli dobrze pójdzie to @ przyjdzie w następny weekend a on wyjezdza na ferie,mam wiec pytanie do niego czy mam zacząc CLO i przyjechac w 11dc na monitoring czy mam nie brac i czekac na wizyte az wróci.Nie chce stracic cyklu,zamierzam testowac po swiętach!!
    Powiedział ze działamy dalej od pierwszego cyklu,więc ja nastawiona jestem bojowo do tego,tylko jego plany krzyzują mi moje..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna ja bym wzięła skoro masz w domu ;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Jagna Nie zamierzałam testować bo wiem ze owulacja była z jajnika przy którym nie mam jajowodu. Dlatego liczę na następny cykl z letrozolem. Mam jeszcze chyba dziś i jutro wziąść progesteron i czekam na @

a no tak kochana,teraz sobie przypomniałam o tym twoim brakującym jajowodzie,kurcze a mogłoby byc tak pięknie...za to dołączysz do mnie w następnym cyklu

Ladybird:) lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird:) wrote:
    Jagna ja bym wzięła skoro masz w domu ;)
    własnie tez tak myslałam cały czas i nie chce innej opcji

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Aleńka Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28, Mój gin powiedział mi, że Ovarin to nie jest to samo co Inofem, bo Ovarin ma 4 razy mniej inozytolu. Fakt - postać tabletki na pewno jest wygodniejsza, ale dla mnie logiczne jest, że skoro zalecana dawka to 4000 mg, to Inofem musi być w saszetkach. Wyobrażasz sobie tak dużą tabletkę??? Po co mam brać 8 tabletek Ovarinu dziennie (bo tyle musiałabym wziąć, żeby przyswoić 4000 mg inozytolu), skoro mogę 2 saszetki rozpuścić w pół szklanki wody?? Nie no, w sumie to jest plus, łykając tyle piguł nie musiałabym już jeść śniadania :D.

• poziomkowa Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki, O boziuuu ile Wy tych postów produkujecie, nie ogarniam :) a tak bardzo bym chciała ogarnąć... :D

4000mg to w sumie 4 gramy wiec nie jest to jakaś porażająca ilość. Myślę że saszetki lepiej się przyswajają - jakoś mniej wierzę w tabletki. Ja właśnie czekam na dostawę mojego inofemu.

jestem powiedzmy w połowie cyklu przed pierwszym cyklem z CLO, jak sądzicie mam inofem zacząć od razu jak przyjdzie Pan Listonosz czy od początku kolejnego cyklu?

W awatarze wystąpili: PING PONG Nr 1 made by CLO - cykl pierwszy

Od dzisiaj gramy na moich zasadach:
    Orzeł --> Ja wygrywam
    Reszka --> Ty przegrywasz
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomkowa wrote:
    Hej Laseczki, O boziuuu ile Wy tych postów produkujecie, nie ogarniam :) a tak bardzo bym chciała ogarnąć... :D

4000mg to w sumie 4 gramy wiec nie jest to jakaś porażająca ilość. Myślę że saszetki lepiej się przyswajają - jakoś mniej wierzę w tabletki. Ja właśnie czekam na dostawę mojego inofemu.

jestem powiedzmy w połowie cyklu przed pierwszym cyklem z CLO, jak sądzicie mam inofem zacząć od razu jak przyjdzie Pan Listonosz czy od początku kolejnego cyklu?

Bierz jak tylko dostaniesz przesylke

poziomkowa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleńka wrote:
    Dea28, Mój gin powiedział mi, że Ovarin to nie jest to samo co Inofem, bo Ovarin ma 4 razy mniej inozytolu. Fakt - postać tabletki na pewno jest wygodniejsza, ale dla mnie logiczne jest, że skoro zalecana dawka to 4000 mg, to Inofem musi być w saszetkach. Wyobrażasz sobie tak dużą tabletkę??? Po co mam brać 8 tabletek Ovarinu dziennie (bo tyle musiałabym wziąć, żeby przyswoić 4000 mg inozytolu), skoro mogę 2 saszetki rozpuścić w pół szklanki wody?? Nie no, w sumie to jest plus, łykając tyle piguł nie musiałabym już jeść śniadania :D.

Od razu widac po skladzie ze nie to samo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Cześć dziewczyny,
    W tym miesiącu robię przerwę od CLO. Wizyte u gin mam dopiero w piatek, wiec nie mialam jak przed 3dc skonsultowac z nia tych krotkich cykli - oba po poronieniu po 24 dni. I bardzo obfite.
    Tak więc przyda mi sie przerwa, doleczę ten żołądek i jakoś inaczej pozyje bo tak to każdy cykl od wizyty do wizyty od badania do badania i aż słąbo się robi.
    Niech organizm odpocznie.
    Brałam teraz zamiast dupka luteinę pod język i powiem Wam że o niebo lepiej. Libido, jak od czasu brania CLO mam niemalże ujemne, na tej luteinie poszybowało jak szalone. I po owu od 16dc mogłabym 5 razy dziennie, także fajna odmiana. Te które brały też tak odczułyście? Czy to może nie luteina tylko już fakt ze odpuscilam tak pomogl?

Wazne ze super sie czujesz,a ta przerwa dobrze ci zrobi,podreperujesz jedno to i drugie przyjdzie łatwiej,ciezko skupic sie na dwóch przypadłosciach,psychicznie człowiek wysiada.A moze taki luz blues cos przyniesie niespodziewanego :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta, a te z Was po wiecej niz jednym poronieniu mialyscue robiony wymaz z pochwy na ureaplasme mycoplasme i chlamydie metoda pcr? Bo nowy lekarz mu to zlecil,bylam dzis i polozna stwierdzila, ze to bardzo dobry pomysl i powinno to byc w pierwszej kolejnosci robione przed bardziej zaawansowanymi badaniami typu v czynnik Leidena itd. Moze komus sie przyda :)
    Angie, bardzo trafna uwaga tez juz o tym nyslalam!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, wy to macie produkcję postów, dziewczyny :D Ale przebrnęłam :D Na polipach się nie znam, na badaniach genetycznych plemników też nie, na probiotykach dowcipnych średnio... Ale przeczytałam was i fajnie, że macie tak dużą wiedzę ;) Zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć ;) Ja w kolejnym cyklu robię bombę: letrazol+ olej z wiesiołka + Inofolic to na pewno a myślę jeszcze o jakiś ziółkach, żeby zbić PRL, ale nie chcę przesadzić... Wybieram się w przyszłym tygodniu do endokrynologa, żeby skonsultować z nim moje wyniki badań i ewentualnie poszerzyć diagnostykę ;)

ScarlettKate, odnośnie twoich wyników badań i podejrzenia PCO... Konsultowałaś wyniki badań z lekarzem? Bo na moje oko stosunek lh:fsh jest nieprawidłowy. One powinny być 1:1. Wiem, bo mam prawie takie same wyniki. Jest fajna stronka, gdzie rzeczowo jest opisane PCOS http://www.endokrynologia.net/content/pcos-zesp%C3%B3%C5%82-policystycznych-jajnik%C3%B3w . Zerknij w wolnej chwili :)

Gosposia
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczeta, a te z Was po wiecej niz jednym poronieniu mialyscue robiony wymaz z pochwy na ureaplasme mycoplasme i chlamydie metoda pcr? Bo nowy lekarz mu to zlecil,bylam dzis i polozna stwierdzila, ze to bardzo dobry pomysl i powinno to byc w pierwszej kolejnosci robione przed bardziej zaawansowanymi badaniami typu v czynnik Leidena itd. Moze komus sie przyda :)

Ja mialam robione te badania na pierwszej wizycie w klinice

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie a skoro w ovarinie jest kwas foliowy to czy dodatkowo folika powinnam brać?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    czekam na wiadomosc od lekarza,kazał mi przyjechac zaraz na początku cyklu a jesli dobrze pójdzie to @ przyjdzie w następny weekend a on wyjezdza na ferie,mam wiec pytanie do niego czy mam zacząc CLO i przyjechac w 11dc na monitoring czy mam nie brac i czekac na wizyte az wróci.Nie chce stracic cyklu,zamierzam testowac po swiętach!!
    Powiedział ze działamy dalej od pierwszego cyklu,więc ja nastawiona jestem bojowo do tego,tylko jego plany krzyzują mi moje..

No to działaj działaj,daj znać co powiedział, faktycznie warto by było z tym clo znów zacząć, ja się zastanawiam co z tym cyklem będzie bo ja w nim nie biorę żadnych leków,pewnie jak zwykle będę miała owu w jakimś 17-18 dc bo tak miałam bez leków,biorę tylko swoje suplementy,dodatkowo mam tą laparoskopie wiec chyba powinnam uważać teraz żeby nie zajść choć słyszałam że oni i tak przed robią oznaczają bete:) no nic zobaczymy,wszystkiego się dowiem w swoim czasie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Elina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

ja miałam robione te badania tydzień temu bo lekarz powiedział że przed ciązą są obowiązkowe a ja już byłam i nawet nie wiedziałam.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny właśnie a skoro w ovarinie jest kwas foliowy to czy dodatkowo folika powinnam brać?

kochana niby nie powinno zaszkodzić ale najlepiej poradzić się lekarza.

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    jesli bierzesz po dwie tabl. to juz nie,chociaz tak jak wspomniałam juz w któryms poscie ja biore podwójny kwas foliowy,wit D,wit C i kwasy omega3 jak dla kobiet w ciązy,duzo lekarzy proponuje takie podwójne dawki po poronieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 12:58

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Elina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    jesli bierzesz po dwie tabl. to juz nie

jagna to rozumiem że po tym cyklu zobaczymy u cb dwie kreseczki??

Jagna 75 lubi tę wiadomość

4 cykl starań
    1.12.2014 8tc [*]
    ug37uay35ucumuup.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przyjmowania dodatkowego kwasy foliowego to najlepiej go zbadac.
    Jest sporo przypadków nieprzyswajania a po poronieniach czesto lekarze zapisuja takie giga dawki po 15 g (gdzie normalny folik dla starajacych sie ma 400mg).
    Jesli poziom jest OK, nie ma co przesadzać.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
‹‹ 1261 1262 1263 1264 1265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ