CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysle, ze nie za duzy.
Oby z tego dzidzi bylo
Nie wiem dlaczego, ale on byl bardzo pozytywnie nastawiony do mojego cyklu.
Dla niego miesiaczka w moim przypadku to najczarniejszy scenariusz.
Tak mnie pozytywnie nastawił, a teraz mam takiego dola.
Jestem juz umowiona z nim na kolejny monit.Kiedyś sie uda
Teraz leżę pod kołderką i wygrzewam brzuch żeby nie bolał.
Ja za pierwsza wizyte w klinice placilam 170 zl
Za monitorowanie 80 zl
-
nick nieaktualny
-
Amc wrote:Elina super
rośnijcie zdrowo
Ja mam chyba przyczynę moich bóli pleców. Na szczęście beta ładnie rośnie 920 dziś
Ale znów mam bakterie w moczu w mega ilościach, a półtora miesiąca temu miałam na to.antybiotyk..
a miałaś może za ,mało pałeczek kwasu mlekowego bo ja mam. i kazałmi lekarz brać lactovaginal. a jak nie pomoże to antybiotyk.4 cykl starań
1.12.2014 8tc [*]
-
moniaaa_1988 wrote:Teoretycznie powinno być tak że pęknięcie jednego pęcherzyka blokuje pęknięcie kolejnego. Oczywiście jest tak ze może pęknac więcej niż jeden pecherzyk ale wtedy dochodzi do tego w podobnym czasie. A z tego co piszesz to u Ciebie jest przerwa. Ja na Twoim miejscu wybrałabym się do lekarza żeby sprawdzić co się z nim dzieje, czy pękł a jeśli nie to czy się wchłania bo jeśli przerósł to istnieje zagrożenie zrobienia się torbieli.
Pozdrawiam
no wlasnie mam jechac po raz kolejny po weekendzie we wtorek, tam mi kazała -
Dokładnie tak, zazwyczaj taki torbielik wchłania się przy @, w niektórych przypadkach gdy jest duży albo jest ich kilka to dziewczyny dostają tabletki antykoncepcyjne np. na miesiąc. Ale clo zazwyczaj zaczyna się brać od pierwszych dni cyklu czyli tak naprawdę kiedy @ jeszcze trwa i nie masz 100% pewności ze juz się wchłonął. Więc pewnie dlatego lekarka mówiła o przerwie od clo.
Ale nie martw się na zapas, miejmy nadzieję że ten pecherzyk który pękł i żołnierzyki zrobiły robotę
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
nie było mnie całe popołudnie i trzy strony do poczytania...ale jak wam zazdroszcze tych monitoringów i porównywanie jajców..
Ciesze sie ze nasze cięzaróweczki z nami są,jak miło słyszec ze bąbelki rosną,tyle ciotek na tym wątku mają i cieszą sie waszym szczęsciem,kibicujemy wam gorąco.
Ja wieczór przy ksiązce,pełen relaks,az trudno mi było odciągnąc sie na chwile by zajrzec na wątek.Tak własnie umilam sobie czekanie na @...
AniaStaraczka trzymam kciuki by odpowiednio zajęli sie tobą w tym szpitalu,mam nadzieje ze badanie cos wykaże,cos przepchają,usuną,cokolwiek by to było niech sprawią bys w kolejnym cyklu dołączyła to naszych cięzaróweczek,tak bardzo bym tego chciała.Trzymam kciukasy,licze ze jestes w dobrych rękach.
Jesli zdązysz to napisz o której jutro to badanie,myslami chce byc przy tobieAntoś IVF,Julisia natural
-
moniaaa_1988 wrote:Dokładnie tak, zazwyczaj taki torbielik wchłania się przy @, w niektórych przypadkach gdy jest duży albo jest ich kilka to dziewczyny dostają tabletki antykoncepcyjne np. na miesiąc. Ale clo zazwyczaj zaczyna się brać od pierwszych dni cyklu czyli tak naprawdę kiedy @ jeszcze trwa i nie masz 100% pewności ze juz się wchłonął. Więc pewnie dlatego lekarka mówiła o przerwie od clo.
Ale nie martw się na zapas, miejmy nadzieję że ten pecherzyk który pękł i żołnierzyki zrobiły robotę
ewentualnie mozna jechac na monitoring w 3 lub 4 dc tak jak ja byłam,kiedy lekarz upewnił sie ze nic nie ma pozwolił na CLO,bo ja bezowulacyjna to zdarzały mi sie ze czasem pęcherzyk pozostał do kolejnego cyklu ale zazwyczaj z kolejną @ zeszedłAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:ewentualnie mozna jechac na monitoring w 3 lub 4 dc tak jak ja byłam,kiedy lekarz upewnił sie ze nic nie ma pozwolił na CLO,bo ja bezowulacyjna to zdarzały mi sie ze czasem pęcherzyk pozostał do kolejnego cyklu ale zazwyczaj z kolejną @ zeszedł
Tak, masz racjęja też tak byłam dwa razy sprawdzić czy jajniki czyste i wtedy lekarka pozwalała mi brać clo od 4dc
moniaaa_1988 wrote:Tak, masz rację
ja też tak byłam dwa razy sprawdzić czy jajniki czyste i wtedy lekarka pozwalała mi brać clo od 4dc
troche krępujące w czasie @,ale czego sie nie robi by spełnic swe pragnienia...ja jeszcze faceta mam lekarzatrudno,zawód jak kazdy i dla kazdego,chciał patrzec na ciacha to patrzy,czasem nawet z dżemem he he
ty moniaaa głowa do góry-nogi do góry,a my trzymamy kciuki by sie udało
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:troche krępujące w czasie @,ale czego sie nie robi by spełnic swe pragnienia...ja jeszcze faceta mam lekarza
trudno,zawód jak kazdy i dla kazdego,chciał patrzec na ciacha to patrzy,czasem nawet z dżemem he he
ty moniaaa głowa do góry-nogi do góry,a my trzymamy kciuki by sie udało
Ha ha dokładnie
A ja już się przyzwyczailam do tych ginekologów i badańjak mnie nie mogą do mojej lekarki zapisać a potrzebuje usg zrobić to idę do innego, co mi tam, już ich tylu "obleciałam" przez te dwa lata ze liczyć mi się nie chce
Kurde ja mam bardzo bolesne te owulacje. Za każdym razem. Śmieje się że nie wiem jak dziewczyny wpadki zaliczają, u mnie by nie dało rady bo tak boli na kilka dni przed owulacją że ciężko ją przeoczyć
moniaaa_1988 wrote:Ha ha dokładnie
A ja już się przyzwyczailam do tych ginekologów i badańjak mnie nie mogą do mojej lekarki zapisać a potrzebuje usg zrobić to idę do innego, co mi tam, już ich tylu "obleciałam" przez te dwa lata ze liczyć mi się nie chce
Kurde ja mam bardzo bolesne te owulacje. Za każdym razem. Śmieje się że nie wiem jak dziewczyny wpadki zaliczają, u mnie by nie dało rady bo tak boli na kilka dni przed owulacją że ciężko ją przeoczyć
ja równiez czuje jajniki,czasem nawet zbyt głębokie zblizenie boli,czesto mam powiększony lewy jajnik ale ponoc to dosyc częsty objaw.Poza tym mam paskudny humor kiedy mam dni płodne,niektóre tak mają gdy @ przychodzi ,mnie sie tak dzieje przed ovu której własciwie nie zaliczam.
Ja nigdy jakos nie lekcewazyłam wizyt u gin,od młodych lat chodziłam raz w roku,potem co pół roku,chciałam byc na bierząco i ewentualnie wczesniej dowiedziec sie o problemie...jednak przez tyle lat nie myslałam ze moge miec problem z płodnoscią...teraz wizyty u lekarza czesciej niz chodzenie do koscioła he he,niestety tak trzeba i nie sprawiaja dyskomfortu.Antoś IVF,Julisia natural