X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ja mam teraz 3dni wolne w końcu. Jutro usg zobaczymy co tam uroslo czy nie. Dam wam oczywiście znac jak to clo Dziala po odstawieniu. MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ :-)

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ciekawe jak tam u nasze Ani,pewnie juz po badaniu...oby sie udało,licze ze będą konkretne wiesci
    Tez jestem ciekawa co u niej. Mam nadzieję ze ok wszystko :-D

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Kochane,
    Czy mogłybyście przypatrzec sie swoim usg?
    Czy przy CLO zdecydowanie urosły Wam jajniki?
    Ja mam prawie dwa razy wiekszy ten jajnik z którego owuluje. Zrobilam ostatnio markery nowotworowe, HE4 troche powyzej normy i martwie sie, że coś sie dzieje.

dzwoniłas do lekarza?Moze przerwa z clo dobrze zrobi spadna troche wartosci.
    Kolezanki siostra miała tez powyzej normy ale wtedy gdy miała torbiel,lekarz mówił by nie panikowac ze tak czasem bywa i dał jej antykoncepcje na trzy miesiące by wyciszyc jajniki,po torbieli nie ma sladu a wartosci spadły po tych trzech miesiącach.

Ja mam czesto powiększony jajnik,ten własnie dominujący,ale to juz lata wstecz mi mówiono i tak jest do dzis,ale jakos nigdy lekarz nie mówił ze to powód do zmartwien.Moze cos w tym jest i clo tak zadziałało na ciebie,najlepsza bedzie konsultacja lekarza.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    az ci zazdroszcze :-)
    owocnego cyklu kochana

odpuściłam dupka, bo juz czułam, że nadchodzi @, teraz muszę poobliczać wszystkie terminy cyklu i mojej pracy i zobaczyć czy uda mi sie podejść do IUI w tym cyklu, jakoś czuję na sobie oddech upływających lat i że się starzeję.....chyba nie ma co strzelać na odległość, tylko skrócić dystans armii;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:
    Dzień dobry wszystkim ja mam teraz 3dni wolne w końcu. Jutro usg zobaczymy co tam uroslo czy nie. Dam wam oczywiście znac jak to clo Dziala po odstawieniu. MIŁEGO DNIA WSZYSTKIM ŻYCZĘ :-)

dzien dobry,oczywiscie ciekawe jestesmy co ci sie tam urodziło,czekamy wiec.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    odpuściłam dupka, bo juz czułam, że nadchodzi @, teraz muszę poobliczać wszystkie terminy cyklu i mojej pracy i zobaczyć czy uda mi sie podejść do IUI w tym cyklu, jakoś czuję na sobie oddech upływających lat i że się starzeję.....chyba nie ma co strzelać na odległość, tylko skrócić dystans armii;)

o upływających latach to moge tylko ja ponarzekac,chyba ja tu jestem najstarsza kurczaczki!czterdziestke skonczyłam w pazdzierniku i jakos az tak bardzo mnie to nie przeraza,moze dlatego ze zawsze dziesiec lat mi odejmują,nikt nie wierzy ze juz tyle w metryce.Jedyne co mnie gnębi to to,by jeszcze zdązyc zajsc w ciąze i urodzic zdrowego maluszka.Po ostatniowej niespodziance wiem ze jest to mozliwe,ale czy uda sie po clo czy innym sposobem-wciąz dązymy do celu,wiemy ze mamy czas ograniczony,mImo to jestesmy dobrej mysli

Inseminacja sposób dobry jak kazdy,oby tylko przyniósł to o czym marzycie,trzeba tez nastawic sie ze moze nie udac sie tak od razu ale szanse zawsze są,bo przeciez nic nie daje nam 100% gwarancji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:37

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    dzwoniłas do lekarza?Moze przerwa z clo dobrze zrobi spadna troche wartosci.
    Kolezanki siostra miała tez powyzej normy ale wtedy gdy miała torbiel,lekarz mówił by nie panikowac ze tak czasem bywa i dał jej antykoncepcje na trzy miesiące by wyciszyc jajniki,po torbieli nie ma sladu a wartosci spadły po tych trzech miesiącach.

Ja mam czesto powiększony jajnik,ten własnie dominujący,ale to juz lata wstecz mi mówiono i tak jest do dzis,ale jakos nigdy lekarz nie mówił ze to powód do zmartwien.Moze cos w tym jest i clo tak zadziałało na ciebie,najlepsza bedzie konsultacja lekarza.

Idę dziś na konsultację.
    Miałam już podwyższone właśnie jak miałam torbiel. Wycieli, wartości spadły.
    Teraz niby na usg nic nie było. Na razie nie panikuje, trochę sie martwię i chyba właśnie najlepiej bedzie je troche wyciszyc.

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka - mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku i że nabierasz sił do działania!

Jagna75 - @ w końcu przyjdzie, wiem że czekanie potrafi dłużyć się w nieskończoność, książka albo dobry serial to moja metoda na czekanie;)

nie wiem czy macie podobnie, ale mnie straszliwie wysypało krostkami w okolicach żuchwy i na szyi, dawno tak nie miałam....pewnie to miks hormonów i sterydów, ale co tam...byle efekt był;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    o upływających latach to moge tylko ja ponarzekac,chyba ja tu jestem najstarsza kurczaczki!czterdziestke skonczyłam w pazdzierniku i jakos az tak bardzo mnie to nie przeraza,moze dlatego ze zawsze dziesiec lat mi odejmują,nikt nie wierzy ze juz tyle w metryce.Jedyne co mnie gnębi to to,by jeszcze zdązyc zajsc w ciąze i urodzic zdrowego maluszka.Po ostatniowej niespodziance wiem ze jest to mozliwe,ale czy uda sie po clo czy innym sposobem-wciąz dązymy do celu,wiemy ze mamy czas ograniczony,mImo to jestesmy dobrej mysli

Inseminacja sposób dobry jak kazdy,oby tylko przyniósł to o czym marzycie,trzeba tez nastawic sie ze moze nie udac sie tak od razu ale szanse zawsze są,bo przeciez nic nie daje nam 100% gwarancji.

u mnie powinno być mamakejti79, więc odrobinkę młodsza jestem tylko....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atat wrote:
    Idę dziś na konsultację.
    Miałam już podwyższone właśnie jak miałam torbiel. Wycieli, wartości spadły.
    Teraz niby na usg nic nie było. Na razie nie panikuje, trochę sie martwię i chyba właśnie najlepiej bedzie je troche wyciszyc.

Daj znac po wizycie,sciskam :-)
    o której wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 11:55

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    u mnie powinno być mamakejti79, więc odrobinkę młodsza jestem tylko....

zawsze te pare lat w zanadrzu masz,ale jest jak jest,ciesze sie tym co mam i jaka jestem,nie zmieniłabym siebie choc cofnąc czas kazdy by chciał a raczej odjąc lat bo to co teraz jest to najlepszy okres w moim zyciu,tego nie chciałabym zmienic.Kazdy ma do przodu,więc oby ten czas wykorzystac dobrze,by spełniło sie nasze marzenie i na te "stare lata" (he he)wychowac jakąs pocieche

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    AniaStaraczka - mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku i że nabierasz sił do działania!

Jagna75 - @ w końcu przyjdzie, wiem że czekanie potrafi dłużyć się w nieskończoność, książka albo dobry serial to moja metoda na czekanie;)

nie wiem czy macie podobnie, ale mnie straszliwie wysypało krostkami w okolicach żuchwy i na szyi, dawno tak nie miałam....pewnie to miks hormonów i sterydów, ale co tam...byle efekt był;)

własnie co wieczór czytam ksiązke,jedną tak na dwa wieczory łykam :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat, trzymam kciuki, zeby bylo ok!
    Michalina- Slask tu dominuje :)
    Jagna-rada z ksiazki dobra! Ja sudoku namietnie trzaskam:)
    Mamakejt- kobiety sa jak wino;))

mamakejti lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • ScarlettKate Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Atat, trzymam kciuki, zeby bylo ok!
    Michalina- Slask tu dominuje :)
    Jagna-rada z ksiazki dobra! Ja sudoku namietnie trzaskam:)
    Mamakejt- kobiety sa jak wino;))
    Powodzenia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 14:13

atdcx1hp55hplvo0.png
    3i49df9hqdu1yhfq.png
    jbt1dcim19fwryq1.png

• Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat myślę że clo poprostu tak działa bo ja też zawsze mam ten z którego jest ovu powiększony. Nie martw się na zapas ale sprawdzić zawsze jednak warto!

Ja też kocham książki ale ostatnio nie mam czasu chciałabym kiedyś sama napisac

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Atat myślę że clo poprostu tak działa bo ja też zawsze mam ten z którego jest ovu powiększony. Nie martw się na zapas ale sprawdzić zawsze jednak warto!

Ja też kocham książki ale ostatnio nie mam czasu chciałabym kiedyś sama napisac

dobry pomysł,gdy byłam nastolatką pisałam...ech,na wszystko wtedy był czas,czas ogólnie wolno płynął

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ScarlettKate wrote:

tez ide jutro na usg :P

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    dobry pomysł,gdy byłam nastolatką pisałam...ech,na wszystko wtedy był czas,czas ogólnie wolno płynął

ja napisałam;) ale czytają tylko ci, co muszą;)

zdecydowanie kobiety są jak wino!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    ja napisałam;) ale czytają tylko ci, co muszą;)

zdecydowanie kobiety są jak wino!

czyli więcej jest tutaj dusz artystycznych :-)
    Moze któras napisze ksiązke jak walczyc i nie poddac sie borac cytaty z OF :-)
    Tak,jak wino...zresztą człowiek mimo lat nie czuje sie jakos staro,cyfra tylko przeraża bo czasu coraz mniej,ale ogólnie ja sie naprawde czuje jakbym miała trzydziestke i nic powyzej,styl ubierania równiez mam sportowy choc szpilki lubie czasem założyc.Kiedys ktos zwrócił mi uwage ze powinnam sie zachowywac jak na lata przystało,było to dla mnie gorzkie stwierdzenie,bo ja ciesze sie zyciem i nie zamierzam wyłączac sie z zycia bo mam juz czterdziesci lat,moje zycie dopiero sie rozkręca...

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pyatii wrote:
    tez ide jutro na usg :P

no to kolejna szykuje sie do działan,mam nadzieje ze coś urosło,trzymam kciuki..zaczyna sie znów gorąco robic na watku...

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ