CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Przerwij dupka to @ zaraz przyjdzie
chyba tak zrobię, bo przy wyniku bety<2 po 14 dniach od ovitrelle to nie ma się co łudzić....chociaż kurcze moja udana ciąża też na początku nie została wykryta przez badanie bety z krwi i miałam niezłe zdziwienie....."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Czasami sie tak zastanawiam, czy nie wkrecam sobie tych wszystkich objawow.
Od kilki dni mam tkliwe piersi, ale pojakims czasie wydaje mi sie, ze mam urojenia. Bo po jakims czasie wogole jyz nie odczuwam bolu przy dotykaniu.
Jedyne czego jestem pewno to tego, ze tydzien poowulacji przez 3 dni mialam biegunke, i czulam, ze boli mnie jajnik z ktorego byla owulacja.
Cala reszta moze byc moimi urojeniami.
Ndziewczyny wytez tak schizujecie przed okresem?
Czy ze mna juz cos jest nie tak? -
michasia-K - niestety nasze ciało często poddaje się sugestiom umysłu;) ale to normalne, że bardzo chcemy, pragniemy i jak nas coś pobolewa, kłuje, to chcemy wierzyć, że to objawy: owulacji, ciąży albo @ - zależy na co czekamy;)
znam te schizy, co cykl obiecują cobie, że nie będę się nakręcać, sprawdzać w necie, ale oczywiście jak przychodzi co d czego to wszystkie mądrości idą w kąt....."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Michasia do kogo chodzisz do Provity? Wiem że kiedyś mi pisałaś do kogo masz umówioną wizytę ale nie pamiętam
Kurde ja się strasznie stresuje i boję przed dzisiejszym usg. Sprawa wygląda tak ze w tym cyklu brałam letrozol i oczekiwałam świetnych wyników. W 11dc byłam na usg a tak na prawym jajniku pecherzyk 11mm na lewym jeszcze mniejszy. Lekarka powiedziała że jeśli współżyjemy regularnie czyli ci 2-3 dni (co mnie zdziwiło bo byłam pewna że powinniśmy codziennie) to nie musze juz przyjeżdżać na usg a owu powinna być kolo 15dc. Dodam że nie mam raczej problemu z pękaniem pęcherzyków, raz tylko miałam zastrzyk. Mnie dopiero od 16dc zaczęły boleć jajniki, śluz plodny się pojawił. Wczoraj czyli 18dc chyba bolalo najbardziej. Ale martwię się strasznie bo mierze temp i żadnego skoku nie było. Nie wiem może się torbiele porobilyi o 14.40 mam wizytę żeby sprawdzić co się dzieje. Oby tylko wszystko było ok.
03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta -
michasia-K wrote:Czasami sie tak zastanawiam, czy nie wkrecam sobie tych wszystkich objawow.
Od kilki dni mam tkliwe piersi, ale pojakims czasie wydaje mi sie, ze mam urojenia. Bo po jakims czasie wogole jyz nie odczuwam bolu przy dotykaniu.
Jedyne czego jestem pewno to tego, ze tydzien poowulacji przez 3 dni mialam biegunke, i czulam, ze boli mnie jajnik z ktorego byla owulacja.
Czy ze mna juz cos jest nie tak?
Michasia ja w tamtym miesiącu miałam wszystkie objawy ciąży i rękę bym sobie dala uciąć ze się udało. A wiem jakie mam objawy bo dwa razy byłam w ciąży. No i się okazało że rękę bym straciła
Także niestety nasze ciała uwielbiają z nami igrac.
mamakejti wrote:chyba tak zrobię, bo przy wyniku bety<2 po 14 dniach od ovitrelle to nie ma się co łudzić....chociaż kurcze moja udana ciąża też na początku nie została wykryta przez badanie bety z krwi i miałam niezłe zdziwienie.....
Jesli ciąza sie potwierdzi to tak przez te trzy dni progesteron ci nie spadnie,w razie czego wezmiesz znów.Jak przerwiesz to do trzech dni powonna byc @,ewentualnie test zrobiszAntoś IVF,Julisia natural
-
michasia-K wrote:Czasami sie tak zastanawiam, czy nie wkrecam sobie tych wszystkich objawow.
Czy ze mna juz cos jest nie tak?
Kazda wyszukuje niestety,wsluchuje sie w swe cialo....ja mialsm objawy jak wiekszosc ale mysle ze to za sprawà dupka dlatego nie przypisywalabym tych objawów do ciàzy,jedyne co mnie zastanawialo to to,ze kilka dni przed terminem @ pojawil sie sluz i czulam sie mokro i to sie utrzymywalo dlugo nawet kiedy juz wiedzialam o ciązyAntoś IVF,Julisia natural
-
Ja chodzę do dr Mańki.
Po lamettcie miałam dwa pęcherzyki (ok 11 dc) 21mm, 18mm. Dostałam zastrzyk, a później byłam na kolejnym monitoringu.
Co do śluzu teraz przed okresem mam go dość sporo (białego)
Ja po prostu czuje, że to nie ten cykl, a z drugiej strony tak bym chciała.... -
Cześć dziewczyny, jestem już na oddziale ale nadal czekam na lozko:) słyszałam że do 14 będziemy czekać.Na jutro mam zaplanowana laparoskopie,życzę Wam miłego dnia!!
-
Mamakejti faktycznie chyba powinnaś odstawić dupka,wtedy @ przyjdzie,Tez badałam betę 14 dpo ovitrelle i była 0,12...lekarz na podstawie wyniku bety kazał albo kontynuować luteine albo ja odstawić
-
Jagna ja też uwielbiam ptasie mleczko,wogole wszystkie słodycze i wcale nie dziwi mnie zjedzenie całego "pietra" ptasiego mleczka:)jak pomyślę ze dziś tylko zupa i precel którego przed chwila zjadłam to dramat:) zjadła by się to i owo a tu tylko wodę pozwalaja:)
-
AniaStaraczka85 wrote:Mamakejti faktycznie chyba powinnaś odstawić dupka,wtedy @ przyjdzie,Tez badałam betę 14 dpo ovitrelle i była 0,12...lekarz na podstawie wyniku bety kazał albo kontynuować luteine albo ja odstawić
Aniu Droga, życzę Ci owocnej laparo! Niech udrożni tor dla zawodników;) trzymaj się mocno!
Dupka wzięłam rano, ale wieczorem już nie biorę, wóz albo przewóz"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
Czesc dziewczyny,
Moj pierwszy cykl bez CLO a jajniki czuje jak na CLO.
Kłują a dzis 11dc. Wiec moze faktycznie pomimo odstawienia on cos tam dalej stymuluje.
Co do słodyczy, ja juz 8 miesiecy temu zrezygnowalam zupelnie z cukru, czyli zero słodyczy, nawet nie jem nic co w skladzie ma cukier (jak kabanosy niektore).
Można sie przyzwyczaic. Ale jak jadłam to tabliczka czekolady szła na raz.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Ja z kolei odstawiłam gluten, zupełnie. Ale oczywiście ciasteczka piekę
bez glutenu i bez cukru, którego nie używam od lat, ale za to dodaję ksylitolu. Czekolada mnie gubi, uzależnienie po prostu. Ale bez glutenu po prostu lepiej się czuję, nie jestem opuchnięta mimo sterydów i hormonków;)
"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
michasia-K wrote:Ja chodzę do dr Mańki.
Po lamettcie miałam dwa pęcherzyki (ok 11 dc) 21mm, 18mm. Dostałam zastrzyk, a później byłam na kolejnym monitoringu.
Co do śluzu teraz przed okresem mam go dość sporo (białego)
Ja po prostu czuje, że to nie ten cykl, a z drugiej strony tak bym chciała....
Dzisiaj mam usg u Mańki bo mojej lekarki nie ma
Lametta to tez letrozol, nie? Ty ładnie zareagowalas skoro w 11dc miałaś takie duże pęcherzyki, moje 11mm marnie przy nich wygląda
O atat dla mnie też tabliczka czekolady to żaden problem,moja mama się smialas zawsze ze mnie ze jem czekoladę jak bułkę ale powinnam się na serio ograniczyć bo może stąd mnie odpadają często infekcje intymne,ponoć grzyby lubią cukier,ostatnia cytologia wykazała brak pałeczek kwasu mlekowego,wiec pewnie tylko sobie pomogłam a zarlam ostatnio jak oszalała.
Mamakejti dziękuję za ciepłe slowa:) -
AniaStaraczka85 wrote:O atat dla mnie też tabliczka czekolady to żaden problem,moja mama się smialas zawsze ze mnie ze jem czekoladę jak bułkę ale powinnam się na serio ograniczyć bo może stąd mnie odpadają często infekcje intymne,ponoć grzyby lubią cukier,ostatnia cytologia wykazała brak pałeczek kwasu mlekowego,wiec pewnie tylko sobie pomogłam a zarlam ostatnio jak oszalała.
Mamakejti dziękuję za ciepłe slowa:)
Dokładnie tak, wszystkie bakterie a nawet rak żywią sie cukrem.
Do tego tylko przy odstawieniu cukru mocno schudłam. To fajny skutek uboczny.
Wystrczy e odstawisz na troche cukier, zobaczysz jak Ci sie flora bakteryjna poprawi. Pij duzo wody z cytryna, to odkwasi organizm. W srodowisku zasadowym wszystko co zle umieraponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1