CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny... 17.04.2016 miałam potwierdzoną świeżutką owulację, dziś test o czułości 25 wyszedł blady, a beta 98,8 mlU/ml. To jak mam to rozumieć, bo zaraz zejdę na zawał, cała się trzęsę, nigdy w życiu mi test nie wyszedł! Tylko ta beta to chyba za niska jak na 11 dni po owu?
Dea28, roma, mamakejti, Ladybird:) lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Normy beta HCG a ciąża:
od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po - mniej niż 5 mIU/ml
3 tydzień ciąży - 5-50 mIU/ml
4 tydzień ciąży - 4 - 426 mIU/ml
5 tydzień ciąży - 19 - 7 340 mIU/ml
6 tydzień ciąży - 1 080 - 56 500 mIU/ml
7-8 tydzień ciąży - 7 650 - 229 000 mIU/ml
9-12 tydzień ciąży - 25 700 - 288 000 mIU/ml
13-16 tydzień ciąży - 13 300 - 254 000 mIU/ml
17-24 tydzień ciąży - 4 060 - 165 400 mIU/ml
25-40 tydzień ciąży - 3 640 - 117 000 mIU/mlCo ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Nie strzelam
raczej wiem, co prawda z tego co wiem.to dzieci nie ma
ale to chłop na schwał w życiu na nic nie chorował, ma kondyche, w sumie zdrowo żyje. Generalnie pewności mieć nie mogę ale jak mam obstawiać to problem leży po mojej stronie...
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Dziewczyny, a kiedy trzeba powtórzyć badanie beta? Na drugi dzień to chyba za wcześnie? Nie nastrajam się jakoś bardzo pozytywnie, bo różnie to bywa. Ale to mój 4 cykl na clo, 3 cykl na Inofemie i pierwszy po hsg - może to jakieś magiczne zestawienie
?
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Witam was
Ja dzis w 17 dc. byłam dzis u gin.z mysla ze juz po owulacji ( ostatnio było już po w 14. A tu sie okazało,że z jednego jajnika juz pecherzyk pękł a drugi ma 27,1 i peknie pewnie w ciagu doby.
To mój 3 cykl z clo. I plan wyglada nastepujaco. Jak dostane miesiaczke ( oby nie) to mąż ma zrobic badanie nasienia a ja zbadac "czystość pochwy" czy coś w tym stylu hehe i wtedy dopiero drożność będzie sprawdzać. Moja gin wlasnie miala to robione i mowila że ja strasznie bolało i nie wolno ruszyc tylkiem bo przestana konstrast podawać. Jeśli bedzie bezbolesne to niby znaczy ze sa drożne. Ona miala po coazy pozamacicznek te zrosty. Ale ona nie bedzie tego badania mo roboc bo jest w ciąży
Wiecie nie wiem jak przekonac męża do badania nasieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:04
-
Olcia1988 wrote:No to juz wrocilam. Lekarz na wstepie zastrzegl ze w razie cos to coazy jeszcze nie bedzie widac
zweryfikowal grubosc endo bo nie 19 a tylko 12mm. Z cala pewnoscia nie ma tam nic nie naturalnego co mogloby powodowac skurcze (bye bye polipie). Moze boli bo boli a moze zbliza sie @
powodzenia
Antoś IVF,Julisia natural
-
Moj w wywiadzie tez wszystko ok a dwoch ginow juz mowilo ze zanim u mnie podejmie sie jakies drastyczniejsze metody to sprawdzic jego. to latwiejsze a w dzisiejszych czasach niestety wiele jest czynnikow szkodliwychnowy początek 12-2015
03-2016 pierwszy cykl z Clo
04-2016 drugi cykl z Clo + żel conceive plus
05-2016 cykl bez wspomagaczy + badanie nasienia -
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny... 17.04.2016 miałam potwierdzoną świeżutką owulację, dziś test o czułości 25 wyszedł blady, a beta 98,8 mlU/ml. To jak mam to rozumieć, bo zaraz zejdę na zawał, cała się trzęsę, nigdy w życiu mi test nie wyszedł! Tylko ta beta to chyba za niska jak na 11 dni po owu?
Mnie bladzioch wyszedł przy becie 560a w terminie @ test negatyw.
Beta się rozkrèca,jest spora,rosnie od zagniezdzenia a to troche trwa od ovu.
Slij tu zaraz wiruski bo my wygłodzone.
Jeszcze raz gratuluje,ochłoń i ciesz die szczęsciem.Jestes w ciàzy kochana ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Ja swojemu powiedzialam ze jak chce miec dzieci to trzeba. Dalam mu na 2cykle spokoju jako ze zobaczymy co z clo. Ostatnio sam juz wspominal ze moze jeszcze przed okresem pojdzie sie przebadac. Generalnie rozumie ze latwiej na poczatek sprawdzic jego bo to latwiejsze. Boi sie tylko wynikuze sie okaze "ze strzela slepakami"nowy początek 12-2015
atena87 wrote:To ja już zglupiałam do reszty. Czytam o hsg i kurde jeden opisują że to dramat, katusze, i mord na żywcu a inne że luzz i w ogóle nie ma się czym podniecać. I teraz tak czy te u których było ok nic nie czuły a bóle odczuwał dziewczyny z jakimś nieprawidłowościami?? Ale pewnie i tak jest wiele innych czynników... Ohhhh baba to ma przekichane na każdym froncie dosłownie....
Moja gin. Miala i mowi ze wolalaby urodzic drugie dziecko i że ja bolało bardziej niż przy porodzie. Wiec niby potrójna dawke można podac ale trzeba jak coś to wytrzymac. ( mowi że mam jak coś krzyczec spiewac i wg ale nie wolno sie ruszac bo beda musieli przerwac
. mowila ze tyle razy robila to badanie ale w zyciu nie myslala ze to taki ból dopoki sama tego nie doświadczyła. Jesli kogos nie bolalo to badanie to mial drozne lub jakas leciutka przeszkoda mogla być. Wiec mam sie przygotowac na bol lub nieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:17
-
Chociaz najpierw zaslanial sie gadka ze co on ma isc gdzies i sobie dobrze zrobic w jakims obskurnym miejscu do kubeczka. A dopiero potem sie wydalo ze po prostu boi sie wynikunowy początek 12-2015
atena87 wrote:Nie strzelam
raczej wiem, co prawda z tego co wiem.to dzieci nie ma
ale to chłop na schwał w życiu na nic nie chorował, ma kondyche, w sumie zdrowo żyje. Generalnie pewności mieć nie mogę ale jak mam obstawiać to problem leży po mojej stronie...
-
Opolanka 85 wrote:Dziewczyny, a kiedy trzeba powtórzyć badanie beta? Na drugi dzień to chyba za wcześnie? Nie nastrajam się jakoś bardzo pozytywnie, bo różnie to bywa. Ale to mój 4 cykl na clo, 3 cykl na Inofemie i pierwszy po hsg - może to jakieś magiczne zestawienie
?
Opolanka 85 lubi tę wiadomość