X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Jagna u mnie przyczyna nieznana. Prawdopodobnie pępowina. Trzeba żyć dalej, ale widok dzieci, ktorych się narodziło od tego czasu sporo boli bardzo.

Roma fajnue, że wiesz na czym stoisz. To jednak naturalne starania?
    Tak, zdecydowałam się na naturalne. Może się uda... Pewnie gdybym nie miała Synka to stawiałabym na in vitro żeby zwiększyć szanse. Chociaż wiem że będę przeżywała koszmar - najpierw czy przetrwam pierwszy trymestr, potem czekając na wyniki badań prenatalnych. Ale wierzę że jak raz się udało to i drugi w końcu się uda.

Ladybird:) lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety! Poratujcie radą, bo wizyta u lekarza dopiero za tydzien!

Miałam bardzo krótki cykl 20 dni- a zwykle trwa ok 30. Według USG nie było owulacji ( tylko peknieta torbiel i pecherzyk który przestał rosnać według USG z 15 i 17 dc). No wiec dostałam @ ale zdziwiło mnie to, ze krew jest pomieszana z dosć duza iloscia rozciągliwego sluzu.

Ruszyła machina sprawdzania i wyczytałam, ze to moze byc krawienie śródcykliczne, okres płodnosci itd. Od jutra mam brać CLO. Czy w takiej sytuacji mozliwe jest, ze owulacja wystapi w trakcie jego brania? I jesli tak bedzie, to czy bedzie to miało jakies negatywne skutki?

Wiem, ze temat raczej dla specjalisty ale moze ktoś, coś? :)

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W normalnej @ może być śluz. A jaka była obita ta @? Potrzebne były podpaski? Jak tak to to była normalna @. Śródcykliczne krwawienia jak są to na plamieniach się kończy. Ale mogę się mylić

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ja mam z reguły bardzo skape krawienia. Ale powiedziałabym ze teraz było tego troche wiecej w 1 dniu. Podpaska była potrzebna. Ale nigdy w czasie @ nie miałam tak rozciagliwego sluzu. Ja w ogóle, nawte w płodne dni mam go jak na lekarstwo, stad moje zdziwienie, no i ten cykl, który trwal 20 dni (najkrótszy chyba w całym moim dotychczasowym "okresowym" życiu :) )

Jeśli ktos mógłby coś jeszcze podpowiedzieć, będę wdzieczna :), marzusiax, dzięki za odpowiedź.

MatyldaG lubi tę wiadomość

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kiedy do lekarza idziesz?
    30 maja

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Brzuch może boleć, bo macica się naciaga. Masz luteinę? Możesz sobie wziąśc nospę albo magnez
    Nie mam luteiny. Biorę dupka i magnez.
    Ale trochę się uspokoiłam. Dzięki!

marzusiax lubi tę wiadomość

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Kobiety! Poratujcie radą, bo wizyta u lekarza dopiero za tydzien!

Miałam bardzo krótki cykl 20 dni- a zwykle trwa ok 30. Według USG nie było owulacji ( tylko peknieta torbiel i pecherzyk który przestał rosnać według USG z 15 i 17 dc). No wiec dostałam @ ale zdziwiło mnie to, ze krew jest pomieszana z dosć duza iloscia rozciągliwego sluzu.

Ruszyła machina sprawdzania i wyczytałam, ze to moze byc krawienie śródcykliczne, okres płodnosci itd. Od jutra mam brać CLO. Czy w takiej sytuacji mozliwe jest, ze owulacja wystapi w trakcie jego brania? I jesli tak bedzie, to czy bedzie to miało jakies negatywne skutki?

Wiem, ze temat raczej dla specjalisty ale moze ktoś, coś? :)

Moze to dziwne ale u mnie w ostatnich kilku cyklach objawem zbliżającej się @ był właśnie rozciągliwy śluz, który później też występował podczas krwawienia. Jeśli chodzi o krótki cykl to wydaje mi się ze może się tak czasem zdarzyć, też zdarzało mi się ze cykl trwał 21 lub 24 dni a @ przyszła jeszcze w czasie brania luteiny. Po prostu czasami natura robi po swojemu :)
    Najważniejsze żeby żadnej torbieli nie było zanim zaczniesz brać clo dlatego dobrze by było gdybyś upewnila się ze wszystko się wchłoneło i jajniki są czyste :)
    Powodzenia! :)

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Wiesz co, ja mam z reguły bardzo skape krawienia. Ale powiedziałabym ze teraz było tego troche wiecej w 1 dniu. Podpaska była potrzebna. Ale nigdy w czasie @ nie miałam tak rozciagliwego sluzu. Ja w ogóle, nawte w płodne dni mam go jak na lekarstwo, stad moje zdziwienie, no i ten cykl, który trwal 20 dni (najkrótszy chyba w całym moim dotychczasowym "okresowym" życiu :) )

Jeśli ktos mógłby coś jeszcze podpowiedzieć, będę wdzieczna :), marzusiax, dzięki za odpowiedź.
    Obecność śluzu da się łatwo wytłumaczyć. Skoro nie było owulacji, to nie doszło do otwarcia szyjki macicy i ten śluz który się nazbierał na czas owulacji, został uwolniony podczas @, bo dopiero wtedy otworzyła się szyjka.

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mnie dopadlo brązowe plamienie :( aż musiałam wkładkę wymienić. Mam nadzieję że to nic groźnego :(

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes myślisz na lekarzem? Może za słaba dawka dupka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Moze to dziwne ale u mnie w ostatnich kilku cyklach objawem zbliżającej się @ był właśnie rozciągliwy śluz, który później też występował podczas krwawienia. Jeśli chodzi o krótki cykl to wydaje mi się ze może się tak czasem zdarzyć, też zdarzało mi się ze cykl trwał 21 lub 24 dni a @ przyszła jeszcze w czasie brania luteiny. Po prostu czasami natura robi po swojemu :)
    Najważniejsze żeby żadnej torbieli nie było zanim zaczniesz brać clo dlatego dobrze by było gdybyś upewnila się ze wszystko się wchłoneło i jajniki są czyste :)
    Powodzenia! :)

No tak, ja czasem tez miałam przed sama @ ale to moze z pół dnia. Wiem, ze taki sluz to tez efekt spadku estradiolu. Ja byłam u lekarza 3 dni przed @ i stwierdził ze jeden pecherzyk sie wchłania, torbielka pekła( była malutka) i zalecił własnie clo od 3dc i potem monit. A że to lekarz, jedyny, któremu ufam wrecz bezgranicznie ;), domyslałam sie, ze gdyby podejrzewał ze cos moze pozostac to kazałby mi przyjść. Dzięki Moniaaa, chyba przestane juz rozkminiać i skupie sie na nowym cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Obecność śluzu da się łatwo wytłumaczyć. Skoro nie było owulacji, to nie doszło do otwarcia szyjki macicy i ten śluz który się nazbierał na czas owulacji, został uwolniony podczas @, bo dopiero wtedy otworzyła się szyjka.

No własnie, szyjka była otwarta, badałam się ;).
    Ale jak pisałam wyzej, moze faktycznie spada estradiol i nazbierało sie go tam trochę (tego sluzu ) i teraz jak juz przy @ szyjka jest znów otwarta to wszystko sie oczyszcza.

Dzięki dziewczyny!!!!!!

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Agnes myślisz na lekarzem? Może za słaba dawka dupka?
    Właśnie się zastanawiam

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! Mam rozkminę. W sobotę wieczorem przyjęłam ostatnią dawkę duphastonu -tempka już wtedy spadła do 36,8 (teraz nie wiem ile jest, bo mi termometr wcięło). W niedzielę dopadły mnie typowo @ objawy, ból, trądzik, pms. W poniedziałek zauważyłam, że śluz jest brązowawy. Wtorek już mniej, a dzisiaj wcale. Małpy jak nie było tak nie ma. Beta z soboty negatywna. Czy któraś z Was miała podbarwiony śluz i bóle po odstawieniu duphastonu? Czy mogę robić sobie nadzieję?

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Hej ho! Mam rozkminę. W sobotę wieczorem przyjęłam ostatnią dawkę duphastonu -tempka już wtedy spadła do 36,8 (teraz nie wiem ile jest, bo mi termometr wcięło). W niedzielę dopadły mnie typowo @ objawy, ból, trądzik, pms. W poniedziałek zauważyłam, że śluz jest brązowawy. Wtorek już mniej, a dzisiaj wcale. Małpy jak nie było tak nie ma. Beta z soboty negatywna. Czy któraś z Was miała podbarwiony śluz i bóle po odstawieniu duphastonu? Czy mogę robić sobie nadzieję?
    Ja pamiętam ze jak brałam dupka to miałam strasznie bolesne @,jak nigdy nie musze brać tabletek przeciwbólowych tak wtedy byłam zmuszona

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pisze do Was stara weteranka Clo:-) powiedzcie mi proszę, jak bierzecie CLO, bo ja już zapomniałam jak to było:-) pozdrawiam cieplutko ;-)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 mam tak samo - w sobotę, z tym, że rano, ostatni dupek, w poniedziałek leciutkie brązowe plamienie, we wtorek już prawie w ogóle, dziś już śluz kremowy i nic kompletnie;/ Tylko, że ja nie mam żadnych objawów okresowych;/

akuszerka89 ja brałam najpierw od 5. do 9. dc po 1 tabletce, ale nie ruszyło nic, a teraz jak wreszcie @ przyjdzie mam brać od 2. do 6. dc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 16:32

akuszerka89 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    No tak, ja czasem tez miałam przed sama @ ale to moze z pół dnia. Wiem, ze taki sluz to tez efekt spadku estradiolu. Ja byłam u lekarza 3 dni przed @ i stwierdził ze jeden pecherzyk sie wchłania, torbielka pekła( była malutka) i zalecił własnie clo od 3dc i potem monit. A że to lekarz, jedyny, któremu ufam wrecz bezgranicznie ;), domyslałam sie, ze gdyby podejrzewał ze cos moze pozostac to kazałby mi przyjść. Dzięki Moniaaa, chyba przestane juz rozkminiać i skupie sie na nowym cyklu ;)

Jeśli byłaś u lekarza 3 dni przed @ i kazał brać clo w nowym cyklu to znaczy ze wszystko ok :)
    Także dzialaj, nie zastanawiaj się :) a ja przesyłam na nowy cykl wiruski ciążowe! ;) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Właśnie się zastanawiam

Ja bym się nie zastanawiala na Twoim miejscu tylko umawiala się do lekarza. Dobrze by było też betę powtórzyć czy prawidłowo przyrasta. Absolutnie nie chce Cię straszyć bo plamienie na początku nie musi oznaczać nic złego ale każda z nas wie ze przy tak młodej ciąży wszystko się może zdarzyć. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dawaj znać ❤

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanim się dodzwonilam do gina to lyknelam dupka. Gin mi zwiększył dawkę i kazal do końca tygodnia leżeć. Jeśli plamienie zmieni się w krwawienie to mam jechać na pogotowie. W pon mam wizytę u gina.

‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ