X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Zanim się dodzwonilam do gina to lyknelam dupka. Gin mi zwiększył dawkę i kazal do końca tygodnia leżeć. Jeśli plamienie zmieni się w krwawienie to mam jechać na pogotowie. W pon mam wizytę u gina.
    Spokojnie ja w obu ciążach z dziećmi plamilam.

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Zanim się dodzwonilam do gina to lyknelam dupka. Gin mi zwiększył dawkę i kazal do końca tygodnia leżeć. Jeśli plamienie zmieni się w krwawienie to mam jechać na pogotowie. W pon mam wizytę u gina.

Agnes to leż i odpoczywaj przez długi weekend! Ja jeszcze w ciąży nie byłam, ale moja przyjaciółka też miała brązowe plamienia na początku ciąży i na szczęście nie zwiastowało to niczego niedobrego. Liczę, że tak będzie i w tym przypadku. Życzę Ci spokoju i leżakowania :) i żeby wszystko było dobrze. Ściskam :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Już odwolalam wyjazd i zamiast Karpacza mam lozko. Ale najważniejsze żeby z dzieckiem było wszystko ok. Miłego weekendu wam życzę

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Kobiety! Poratujcie radą, bo wizyta u lekarza dopiero za tydzien!

Miałam bardzo krótki cykl 20 dni- a zwykle trwa ok 30. Według USG nie było owulacji ( tylko peknieta torbiel i pecherzyk który przestał rosnać według USG z 15 i 17 dc). No wiec dostałam @ ale zdziwiło mnie to, ze krew jest pomieszana z dosć duza iloscia rozciągliwego sluzu.

Ruszyła machina sprawdzania i wyczytałam, ze to moze byc krawienie śródcykliczne, okres płodnosci itd. Od jutra mam brać CLO. Czy w takiej sytuacji mozliwe jest, ze owulacja wystapi w trakcie jego brania? I jesli tak bedzie, to czy bedzie to miało jakies negatywne skutki?

Wiem, ze temat raczej dla specjalisty ale moze ktoś, coś? :)
    Jesli byla torbiel to raczej monitoring przed startem z clo,musi byc pewnosc ze z @ wszystko zeszlo i jestes czysta.
    Ja czesto mam sluz podczas @ dosc dlugo sie utrzymuje po ovu

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Tak, zdecydowałam się na naturalne. Może się uda... Pewnie gdybym nie miała Synka to stawiałabym na in vitro żeby zwiększyć szanse. Chociaż wiem że będę przeżywała koszmar - najpierw czy przetrwam pierwszy trymestr, potem czekając na wyniki badań prenatalnych. Ale wierzę że jak raz się udało to i drugi w końcu się uda.
    Pewnie zrobiłabym tak samo na twoim miejscu,chyba mniej stresu jest kiedy stymuluje sie cykl do naturalnego poczęcia niz cala ta szopka do in vitro.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Jesli byla torbiel to raczej monitoring przed startem z clo,musi byc pewnosc ze z @ wszystko zeszlo i jestes czysta.
    Ja czesto mam sluz podczas @ dosc dlugo sie utrzymuje po ovu

Torbiel była już peknieta, wiec z niej raczej nic nie zostało.

• roma Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Pewnie zrobiłabym tak samo na twoim miejscu,chyba mniej stresu jest kiedy stymuluje sie cykl do naturalnego poczęcia niz cala ta szopka do in vitro.
    Pewnie, że łatwiej byłoby mi pójść drogą in vitro z diagnostyką preinplantacyjną, użyć do transferu przebadanego, zdrowego zarodka i cieszyć się szczęśliwą ciążą... Ale nie czułabym się z tym dobrze. Nie jestem Bogiem żeby wskazywać palcem który zarodek mają mi podać, wybierać płeć i czuć się jak w sklepie. A co z pozostałymi zarodkami? Zdrowe mogę oddać do adopcji, a te z niewłaściwym zestawem genów? Nikt ich nie weźmie, nawet jeśli wyjdzie w badaniach że jest tzw kariotyp zrównoważony czyli dziecko zdrowe - nosiciel, jak ja. Każdy chce mieć zdrowe dziecko, więc te maleństwa zamrożone czekałyby sobie po prostu na śmierć. Niestety, w Polsce kwestia ta jest nie uregulowana. Spróbuję więc ponownie mając nadzieję że los będzie łaskawy. A póki co przygotowuję się rzetelnie, tak żeby jak już się trafi zdrowe jajo nie stracić ciąży z innego powodu - w lipcu mam zrobić całą litanię hormonów, a dziś byłam znów u immunologa. Wznowił diagnostykę, dostałam teraz skierowanie na czynnik V Leiden.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:51

Totoro lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej dziewczyny, pisze do Was stara weteranka Clo:-) powiedzcie mi proszę, jak bierzecie CLO, bo ja już zapomniałam jak to było:-) pozdrawiam cieplutko ;-)
    Witaj.Roznie rozniscie dziewczyny biorà tak wiec zdaj sie na to co lekarz powie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Trzymam kciuki za powodzenie,leż i nie wstawaj jak nie musisz,plamienia zazwyczaj nic zlego nie znaczą,oby tak bylo i w twoim przypadku

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Dziękuję dziewczyny. Już odwolalam wyjazd i zamiast Karpacza mam lozko. Ale najważniejsze żeby z dzieckiem było wszystko ok. Miłego weekendu wam życzę
    Karpacz nie ucieknie,dzieciàtko najwazniejsze &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Torbiel była już peknieta, wiec z niej raczej nic nie zostało.
    Tak,doczytałam juz kolejny post jak juz mój poszedł :-) :-) powodzenia &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma,cokolwiek zrobisz bedzie to własciwe,z pewnoscią Bóg wynagrodzi ci za te decyzje.
    Tak,ty V Leiden nie robiłas u mnie to jest ok.
    Ja na razie przystopowałam z badaniami,zobacze co mi lekarz zasugeruje w czerwcu na wizycie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, pewnie na podstawie tych badań które dotychczas zrobiłaś będzie wiedział gdzie dalej węszyć i odpowiednio pokieruje. Szkoda tylko że tak wolno to idzie i daje tylko po jednym badaniu a na wynik każdego czeka się ok 3 tygodni. Ale skoro i tak czekam to wykorzystam ten czas jak należy :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Proszę o pomoc. Od kilku dni zamiast @ mam plamienie na jutro rano test przygotowany ale temp. Spadła więc...silne bóle lewego jajnika i pleców z lewej strony. 1 cykl z clo. Czy któraś z was miała problemy z @ po CLO? Z góry Wielkie dzięki:)

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma musisz byc bardzo silną kobietą podziwiam Cie naprawde.W wielu kwestiach sie z Toba zgadzam i postapilabym pewnie tak samo i bede kibicowac i trzymac kciuki ❤

roma lubi tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset06 wrote:
    Cześć dziewczyny. Proszę o pomoc. Od kilku dni zamiast @ mam plamienie na jutro rano test przygotowany ale temp. Spadła więc...silne bóle lewego jajnika i pleców z lewej strony. 1 cykl z clo. Czy któraś z was miała problemy z @ po CLO? Z góry Wielkie dzięki:)
    Jutro @ powinna być,poczekaj z testem. Takie plamienia mogą świadczyć o niskim progesteronie.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • sunset06 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Katka:) brałam też Gonapeptyl na pęknięcie wyczytałam że może być przyczyną opóźnienia...już wolałabym dostać @ niż być w takim zawieszeniu. Pozdrawiam

06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
    bl9cbd3mc2mh06nf.png[/url]

Wysłany: 26 maja 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma a ja Cie podziwiam i zazdroszczę postawy.
    Nie wiem czy bym miała tyle wytrwałości i siły.
    Wierze , ze Bóg doceni Twoje poświęcenie i obdarzy Cie dzidzia bardzo szybko.
    Trzymam kciuki

roma lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 26 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo co tu tak martwo ?
    Agnes jak sie masz ? Jak plamienia ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak vizir dzisiaj. W 12 dpo powinno już coś wyjść. Odstawiam lutkę. Nie powiem nadzieje miałam duże co do clo :(

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 1656 1657 1658 1659 1660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ