X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :).
    Ja chyba już po owu. Wczoraj wieczorem okropnie mnie bolał prawy jajnik, a dziś już spokój. Na 12.30 mam wizytę u gina i zobaczymy.
    Miłego dnia laseczki :)
    Jestem dobrej mysli

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Nie dostałam zastrzyku lekarz stwierdził, ze po clo powinno pęknąć. Co do usg powiedziala, zeby przyjść do niej za miesiąc czyli ok 14 dnia w nowym cyklu. Kurcze nie znam sie na tym a widze, ze lekarz mi nie pomaga:-( Jagna myślisz ze powinnam jednak zrobic kolejne usg ok 14-15 dniu cyklu? Mam jeszcze jedno pytanie od kiedy brac duphaston? Bo mi powiedziala, ze tak od 16-17 dnia. Dzieki dziewczyny:-)
    Ja od razu bym zmienila tego lekarza,co to za monitoring.Przed nastepnym clo powinnas miec nonitoring albo koncem cyklu przed @ albo zaraz na początku w celu sprawdzenia czy cos nie zostalo z poprzedniego cyklu(torbiel,cysta)
    Jesli nie masz ovu to zaraz po przypuszczalnej ovu powinnas miec sprawdzone czy ona byla,same clo nie daje gwarancji ze pècherzyki pèkają,tak jest w moim przypadku,bez zastrzyku bylabym w ciemnej "D"

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ale zmieniłas lekarza czy zaczelas robić badania na własną rękę? Ja nie wiem czy w tym tyg nie powinnam isc do innego lekarza po poradę. Tylko zeby znow nie trafic jak kula w płot.
    Zmieniłam jak mi powiedział ze kiedyś ta ciąża nastąpi a narazie spotykamy się towarzysko i bierzemy leki,zmieniłam na kolejnego który zrobił mi laparo, w marcu zaczęłam chodzić do kliniki,ale ciążę planuje prowadzić u tego od laparo:) u tego drugiego okazało się ze mnóstwa badań nie mam,tamtej pierwszy nie zlecił wogole ani prolaktyny ani nic,tylko tsh

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 31 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mu udałam ze myślałam, ze wie lepiej co robi...przejechalam się tylko i straciłam trochę czasu,niepotrzebnie 4 razy razy u niego clo brałam, bo się okazało ze trochę bez sensu,musiałam. Mieć laparo,potem się okazało w klinice ze przez wyniki męża mamy zmniejszone szanse na naturalne poczęcie

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za pomoc i wsparcie:-) pójdę na kolejne usg moze tak 14-15 dc. Jagna w ktorym dniu miałaś zastrzyk?

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa na Twoim miejscu szukałabym nowego lekarza który poważnie podejdzie do Twojego problemu. Ja i dziewczyny tutaj które się już troche starają będziemy zawsze powtarzać ze monitoring przy clo to PODSTAWA. Dwa usg przy stymulacji to minimum - przed owu i po w celu sprawdzenia czy pecherzyk pękł. Zdarzało się ze dziewczyny były na usg nawet 4 razy w ciągu cyklu jeśli pęcherzyki rosły wolno. A co do lekarza to cały czas powtarzamy ze znalezienie dobrego gina to połowa sukcesu. Jest to niestety cholernie trudne ale bez tego marnuje tylko swój cenny czas. W ogóle ile się starcie? Badania miałaś jakieś robione? Badanie męża?
    Pozdrawiam ❤

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki!! ❤ Wiruski dla Ciebie żeby beta rozwiała wszelkie wątpliwości! &&&&&&&&&&&
    Jeśli chodzi o bociany - odkąd dowiedziałam się o ciazy to u mnie za płotem co kilka dni spaceruje para boćków także chyba coś w tym jest :)

• Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczynki!
    U mnie znów blada kreska,wyraźniejsze niż wczoraj,dziś wyrwe się z pracy na betę.
    Ale ponieważ tak trudno mi uwierzyć żeby się udało zapytam Was o jedną rzecz-ja brałam podwójny pregnyl czyli 10000 jednak. Czy możliwe żeby on się utrzymywał dłużej niż pojedynczy?dziś jest 16 dzień po zastrzyku
    Kochana ja trzymam kciuki i wierze ze ta krecha to ta wymarzona :***

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 31 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umówiłam na czwartek późnym popołudniem na podgladanko;) mam nadzieje ze ta mega dawka zadziała jak trzeba ;)))

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 31 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, krew juz pobrana teraz tylko będzie nerwowe podglądanie wynikow:)
    Jagna to ile Cię z nami nie będzie?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Olciaaa na Twoim miejscu szukałabym nowego lekarza który poważnie podejdzie do Twojego problemu. Ja i dziewczyny tutaj które się już troche starają będziemy zawsze powtarzać ze monitoring przy clo to PODSTAWA. Dwa usg przy stymulacji to minimum - przed owu i po w celu sprawdzenia czy pecherzyk pękł. Zdarzało się ze dziewczyny były na usg nawet 4 razy w ciągu cyklu jeśli pęcherzyki rosły wolno. A co do lekarza to cały czas powtarzamy ze znalezienie dobrego gina to połowa sukcesu. Jest to niestety cholernie trudne ale bez tego marnuje tylko swój cenny czas. W ogóle ile się starcie? Badania miałaś jakieś robione? Badanie męża?
    Pozdrawiam ❤
    Tak mialam badania na prolaktyne - obecnie biorę bromergon, tsh- biore euthyrox, wczesniej nie dochodziło u mnie do owulacji co wykazywaly badania progesteronu. Clo biore 2 cykl - 2 tab od 3 do 7 dc. Monitoring mialam wczoraj 11 dc i pęcherzyki mialy 13mm a endometrim tylko 4. Moja pani dr nie zlecila mi kolejnego usg. Staramy sie z pomocą medycyny od grudnia i na razie bez zmian. Mąż przebadany i jego wyniki byly w normie. Moja gin to bardziej chyba nadaje sie do prowadzenia ciazy niz do leczenia niepłodności. Nie mialam badania na drożność jajowodów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:28

• moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak mialam badania na prolaktyne - obecnie biorę bromergon, tsh- biore euthyrox, wczesniej nie dochodziło u mnie do owulacji co wykazywaly badania progesteronu. Clo biore 2 cykl - 2 tab od 3 do 7 dc. Monitoring mialam wczoraj 11 dc i pęcherzyki mialy 13mm a endometrim tylko 4. Moja pani dr nie zlecila mi kolejnego usg. Staramy sie z pomocą medycyny od grudnia i na razie bez zmian. Mąż przebadany i jego wyniki byly w normie. Moja gin to bardziej chyba nadaje sie do prowadzenia ciazy niz do leczenia niepłodności.

To dobrze ze badania macie porobione :)
    Jeśli chodzi o pęcherzyki w tym cyklu to sa całkiem dobre jak na 11dc, podrosną jeszcze :) clo ogólnie dewastuje endometrium dlatego jeśli następny cykl takie będzie to może warto byłoby zmienić lek do stymulacji np. na letrozol. Pamiętaj ze stymulować nie można się bez końca, max 6 miesięcy a potem 3 miesiące przerwy, takie zalecenia przynajmniej miał mój gin.
    Mam nadzieje że nie odebrałas źle mojego postu odnośnie zmiany lekarza, ja po prostu wiem jak było u mnie - dopiero 3 gin potraktował mnie poważnie.
    W każdym razie życzę powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 11:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    To dobrze ze badania macie porobione :)
    Jeśli chodzi o pęcherzyki w tym cyklu to sa całkiem dobre jak na 11dc, podrosną jeszcze :) clo ogólnie dewastuje endometrium dlatego jeśli następny cykl takie będzie to może warto byłoby zmienić lek do stymulacji np. na letrozol. Pamiętaj ze stymulować nie można się bez końca, max 6 miesięcy a potem 3 miesiące przerwy, takie zalecenia przynajmniej miał mój gin.
    Mam nadzieje że nie odebrałas źle mojego postu odnośnie zmiany lekarza, ja po prostu wiem jak było u mnie - dopiero 3 gin potraktował mnie poważnie.
    W każdym razie życzę powodzenia! :)
    Monia oczywiście, ze nie odebralam zle tego co napisałaś o zmianie lekarza bo jestem tego samego zdania, ze warto szukac a moze znajdzie się ktoś sensowniejszy:-) Dopiero teraz widze jaka jest roznica miedzy zwyklymi wizytami kontrolnymi u gin a miedzy tymi jak zaczelam starac sie o dziecko. Duzo dowiedzialam sie również dzięki forum. Dziewczyny damy rade:-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzięki Dziewczyny za pomoc i wsparcie:-) pójdę na kolejne usg moze tak 14-15 dc. Jagna w ktorym dniu miałaś zastrzyk?
    Zastrzyk podawany byl w kazdym cyklu w innym dniu,wszystko zalezalo jak rosną jajca i kiedy byly odpowiednie do podania.W pierwszym cyklu mialam w 11 dniu,w drugim i trzecim cyklu w 13.
    Mój monitoring wyglada tak:
    W 3dc jade na monit,jesli wszystko jest ok to clo przez 5 dni,10dc monitoring i wtedy sprawdza jaja mniej wiecej liczy ile dni jeszcze do odpowiedniej wielkosci wtedy zapodaje sobie zastrzyk i potem przez trzy dni serduszkowanie.Potem czekam albo na bete pozytywną albo @ i potem znów w 3dc monit sprawdzający i ewentualne zielone swiatlo do clo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dzięki Dziewczyny, krew juz pobrana teraz tylko będzie nerwowe podglądanie wynikow:)
    Jagna to ile Cię z nami nie będzie?
    10 bedę w domu ale moze uda mi sie wejsc na neta wiec sprobuje choc pozdrowienia posłac.

km5svcqgqcxnw3nt.png

Wysłany: 31 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kiedy ma być winił bety ? Czekam niecierpliwie

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 31 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K... ja tez czekam niecierpliwie,to jest najgorsze to czekanie:))oszaleje chyba

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 31 maja 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mi nastrój całkiem siadł od tego czekania :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam mocno kciuki!!!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png

Wysłany: 31 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Numer.zlecenia juz nawet na pamięć znam hahah

Malowanka lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ