X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witajcie kochane :-)
    Własnie wrócilam z lotniska,padam na pysk...
    Tylko co tu sie dzieje,zdàzylam przeczytac ostatnie posty i juz mi smutno.Aniu,trzymaj sie kochana.Przez caly urlop myslami bylam z tobą,cieszylam sie twoją ciązą...to najgorsze co nas moze spotkac,mam cichą nadzieje ze moze jakis cud <3

Kłade sie spac,jak odespie podróz biore sie za poczytanie calego tygodnia waszych postów,nie mislam czasu wejsc na neta na wczasach tak bylo super.Słonca zycze i taką oto pocztówke dla was wklejam z pobytu na Teneryfie

20160603-115237.jpg
    Witaj spowrotem ;) mam nadzieje ze urlop sie udał.
    Czy to płaza w Los cristianos ?

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skoku brak a jajniki tez cisza :( ale mnie to denerwuje

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj Ladybird w klubie. Kiedy idziesz do gina na sprawdzenie? Mój wogóle nie kazał przychodzić tylko dupka brać, a ja czuję że mnie piecze podbrzusze . Chyba pójdę do innego gina. Boję się brać clo bez sprawdzenia, a poza tym ten gin strasznie mnie rozczarował na ostaniej wizycie.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    To witaj Ladybird w klubie. Kiedy idziesz do gina na sprawdzenie? Mój wogóle nie kazał przychodzić tylko dupka brać, a ja czuję że mnie piecze podbrzusze . Chyba pójdę do innego gina. Boję się brać clo bez sprawdzenia, a poza tym ten gin strasznie mnie rozczarował na ostaniej wizycie.
    Ja mam iść jutro na 13.35. Niech sprawdzi i chyba machnę ręka na stymulację

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird to będziesz chociaż wiedziała na czym stoisz. Który to Twój cykl z clo?

8p3oskjorung1yyh.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie,gin zrobił usg i pow ze faktycznie nic nigdzie nie ma,ze wygląda to na poronienie kompletne,ale zastanawia go skąd ten ból po jednej stronie.Kazał mi zrobić hcg w pon.i przyjść we wtorek na usg.Luteiny o dziwo kazał jeszcze nie odstawiac wiec kompletnie jestem zagubiona

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Ladybird to będziesz chociaż wiedziała na czym stoisz. Który to Twój cykl z clo?
    Nie biorę clo tylko lamette. Ja owulacje mam bez leków i zachodzę naturalnie. Teraz ginka chciała zwiekszyć ilośc jajeczek bo mam jeden jajowod ale nie wychodzi u mnie to ..:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 09:41

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak sorki, gapa ze mnie, przecież masz w pasku.

Aniu lekarz woli dmuchać na zimne, tak wczesnej ciąży może nie być widać na usg.

8p3oskjorung1yyh.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu a co z pecherzykiem ciążowym ?

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ania, bardzo mi przykro. Nie rozumiem dlaczego takie nas nieszczęścia spotykają. A lekarz w ogóle nie widział pęcherzyka ciążowego w macicy?

Jagna, opaliłaś się? Bardzo zazdroszczę wypoczynku, sama chętnie bym gdzieś wyjechała na tydzień, żeby się wygrzać na słońcu. Ale niestety, jak mój chłopina zmienia co chwilę pracę, to potem nie ma urlopu.

Ja dziewczynki żyję, 31.05. miałam łyżeczkę w szpitalu. W poniedziałek idę do lekarza, zobaczymy co powie. Niestety cały czas plamię, wczoraj nawet trochę krwi poleciało pierwszy raz, boję się że to za długo, że może mnie nie doczyścili. Byłam tydzień po łyżeczce na usg i generalnie lekarz powiedział, że nie widzi nic niepokojącego. Ale ja już sama nie wiem:(
    No i zrobiłam kilka badań, ANA1 wyszło mi dodatnie, więc teraz czekam na ANA2 i pójdę z tym do lekarza. Rozmawiałam w szpitalu z jakąś ginekolożką na temat tego nieszczęsnego ANA i powiedziała, że tak naprawdę to o niczym jeszcze nie przesądza, że nawet opryszczka lub inna infekcja mogła spowodować wykrycie przeciwciał. W najgorszym wypadku - acard i heparyna. Zobaczymy, ale jak widać, warto robić badania nawet po pierwszym poronieniu.

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Dziewczyny ja juz po wizycie,gin zrobił usg i pow ze faktycznie nic nigdzie nie ma,ze wygląda to na poronienie kompletne,ale zastanawia go skąd ten ból po jednej stronie.Kazał mi zrobić hcg w pon.i przyjść we wtorek na usg.Luteiny o dziwo kazał jeszcze nie odstawiac wiec kompletnie jestem zagubiona
    Popieram na takim etapie nie musi nic byc widać. Przy becie ponad 1000 juz tak.
    Bardzo Ci współczuje tego ze nie wiesz na tym stoisz i tego czekania. Wiem jak to jest i to jedno z najgorszych przeżyć.
    Ja po sobie wiem ze trzeba jakoś sie tak nastawiać ze ma byc co ma byc i przyjmować na klatę choć cieżko bardzo i serce pęka

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, strasznie mi przykro :( Ja przeszłam pozamaciczną - miałam jednostronny ból i plamienia. Na usg nie było nic widać, tzn nie mogli zlokalizować zarodka. Ale był w lewym jajowodzie. Co prawda ja miałam bardzo wysoką betę, bo koło 6 tys. W szpitalu ją ciągle sprawdzali i ciągle leciutko rosła, także byli pewni, że gdzieś musi być ten zarodek.

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Aniu a co z pecherzykiem ciążowym ?
    Nie było pęcherzyka w jamie macicy,dlatego powiedział ze to trochę wygląda na poronienie kompletne. Ja mam swoją teorie-we wtorek rano coś mnie tknelo żeby zrobić hcg,wieczorem zakrwawilam na krótko i wtedy beta była 329 wiec się ucieszyłam ze może nie jest źle bo urosła od soboty,ale być może wtedy ta krew to było poronienie.a wczoraj już beta była o 100 niższa. No nic kie wymyśle,musze czekać i w pon.zrobię betę i pójdę na usg.po badaniu trochę plamie,głowica usg tez była czerwona (sorry za doslownosc),niebardzo tylko wiem czy czeka mnie jeszcze jakieś mega krwawienie (bo tak mi się zawsze poronienie kojarzylo) czy to co było i jest teraz to jest robienie a to co będzie to już będzie miesiączka?ech ze tez ja zawsze muszę mieć inaczej niż piszą w podręcznikach :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Ania, strasznie mi przykro :( Ja przeszłam pozamaciczną - miałam jednostronny ból i plamienia. Na usg nie było nic widać, tzn nie mogli zlokalizować zarodka. Ale był w lewym jajowodzie. Co prawda ja miałam bardzo wysoką betę, bo koło 6 tys. W szpitalu ją ciągle sprawdzali i ciągle leciutko rosła, także byli pewni, że gdzieś musi być ten zarodek.
    No właśnie wczoraj jak byłam na izbie przyjęć wieczorem to tez mi lekarz mówił ze gdyby hcg było około 1000-1500 i nie byłoby w jamie macicy nic to wtedy podejrzewa się pozamaciczna,a ja wczoraj miałam hcg 230

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ania, bardzo mi przykro. Nie rozumiem dlaczego takie nas nieszczęścia spotykają. A lekarz w ogóle nie widział pęcherzyka ciążowego w macicy?

Jagna, opaliłaś się? Bardzo zazdroszczę wypoczynku, sama chętnie bym gdzieś wyjechała na tydzień, żeby się wygrzać na słońcu. Ale niestety, jak mój chłopina zmienia co chwilę pracę, to potem nie ma urlopu.

Ja dziewczynki żyję, 31.05. miałam łyżeczkę w szpitalu. W poniedziałek idę do lekarza, zobaczymy co powie. Niestety cały czas plamię, wczoraj nawet trochę krwi poleciało pierwszy raz, boję się że to za długo, że może mnie nie doczyścili. Byłam tydzień po łyżeczce na usg i generalnie lekarz powiedział, że nie widzi nic niepokojącego. Ale ja już sama nie wiem:(
    No i zrobiłam kilka badań, ANA1 wyszło mi dodatnie, więc teraz czekam na ANA2 i pójdę z tym do lekarza. Rozmawiałam w szpitalu z jakąś ginekolożką na temat tego nieszczęsnego ANA i powiedziała, że tak naprawdę to o niczym jeszcze nie przesądza, że nawet opryszczka lub inna infekcja mogła spowodować wykrycie przeciwciał. W najgorszym wypadku - acard i heparyna. Zobaczymy, ale jak widać, warto robić badania nawet po pierwszym poronieniu.
    Trzymaj się Kochana,ta łyżeczka to music być nieciekawe przezycie; ( dzielna jesteś! !!mam nadzieje ze okaże się że wszystko jest ok juz

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a masz za sobą jakieś poronienia? :(

Opolanka, strasznie mi przykro :( trzymaj się!

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jagna witaj po urlopie! Piękny widoczek !

Aniu smutno bardzo :( mam nadzieje ze szybko sie pozbierasz i znów będziesz w ciazy- z szczęśliwym zakończeniem.

Angie ja o tej porze w zeszłym roku dostałam skierowanie do szpitala i w ciagu roku zdążyli mi tylko zrobic hsg i usg a we wtorek sie dowiem co dalej. Zaczyna mnie to męczyć wszystko a do tego jeszcze dzis miałam głupi sen :( śniło mi sie ze urodziłam synka i ciagle zapominałam go karmić bo on taki grzeczny był i ciagle spał do tego maz go imali nie udusił bo rzucił na niego kurtkę. Moze nie mamy miec dziecka bo sie nie nadajemy na rodziców :(

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu z tego co czytałam na poronieniu przy pozamacicznej dziewczynom beta rosła, ale bardzo słabo, więc skoro spada tzn, że może nie ma jednak tej pozamacicznej?

A co do bólu to nie masz zaparcia? Ja przy wysokim progesteronie potrafię mieć okropne, bolesne zaparcia i jest to ból właśnie jednostronny. Gazy miewam jeszcze boleśniejsze.

Tak myślę co by ci jeszcze podpowiedzieć :/ Przy takiej becie nie ma szans nic nie będzie jeszcze widać, ale nie daj się spławić. Jedna dziewczyna miała 1 ciąże w macicy którą roniła, nie sprawdzili dokładnie, a 2 miała w jajowodzie.

A co krwawienia poronnego to powinno być ono obfite. Nawet przy biochemicznych ten poronny okres jest obfity. Zwłaszcza jak bierzesz jakieś leki rozrzedzające krew.

Kurcze może jednak coś tam się wykluje dobrego z tego :/ Trzymam kciuki!!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny.

Jagna witaj po urlopie! Piękny widoczek !

Aniu smutno bardzo :( mam nadzieje ze szybko sie pozbierasz i znów będziesz w ciazy- z szczęśliwym zakończeniem.

Angie ja o tej porze w zeszłym roku dostałam skierowanie do szpitala i w ciagu roku zdążyli mi tylko zrobic hsg i usg a we wtorek sie dowiem co dalej. Zaczyna mnie to męczyć wszystko a do tego jeszcze dzis miałam głupi sen :( śniło mi sie ze urodziłam synka i ciagle zapominałam go karmić bo on taki grzeczny był i ciagle spał do tego maz go imali nie udusił bo rzucił na niego kurtkę. Moze nie mamy miec dziecka bo sie nie nadajemy na rodziców :(
    Oj biedroneczko sny sa na odwrót ! Ten sen oznacza ze niedługo urodzisz córeczkę i będziecie świetnymi rodzicami a malutka będzie utuczona bo ciagle będzie wisieć na cycku

Biedronka7 lubi tę wiadomość

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • marzusiax Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna zazdroszczam!!! Pokaż opalone nogi!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
‹‹ 1690 1691 1692 1693 1694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ