CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
atena87 wrote:cześć
Dobra przychodzę z pytaniami u mnie to hsg więc wiem co i jak i pozamiatane na razie
ALE co do mojego małżonka na co wysłać?? bo badań nasienia jest x a wyślę go prywatne i oczywiście muszę go sama umówić itp itd... A tu jestem zielona...
Czy badanie nasienia z morfologia plus posiew nasienia wystarczy ?? czy jeszcze zwrócić na coś uwagę i mieć "wszystko" z bani za 1 razem
Hejka, ja posłałam swojego za pierwszym razem na badania rozszerzone, żeby była morfologia i ruch żołnierzy;) i MAR test, jak to wyjdzie Wam niepokojąco to chyba wtedy można grzebać dalej i szukać"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
My robiliśmy seminogram nasienia. 100zł to kosztowało i w badaniu było wszystko co potrzebne. Ruchliwości, morfologia, ilość nasienia. Jak chcesz namiar na krk to mogę ci polecić klinikę
Wynik był po godzinie. Żadnych zapisów.
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Acha Dziewczęta, powiedziałam doktorkowi, że mi sie cykl o 5 dni skrócił (totalnie niestymulowany) i on zasugerował, żeby w takim wypadku powtórzyć badania AMH, bo tam mogło coś tąpnąć... to tak żebyście wiedziały o co podpytać swoich ginów w razie skracającego się cyklu"nie spoczniemy, nim zajdziemy...
"
-
Dzięki Wam dziewczyny, ja atakuję ale na Warszawę
jestem tu już chyba ostatnią Mazowszanką
No nic muszę podzwonić i Go umówić... ale obiecałam że to jak dostanę okresu "bo a może się udało..." jestem po 4 stymulacji clo i na serio uzbrajam się na HSG już nie czytam nic bo siedzę w robocie i wyje jak czytam co ciekawsze opisy tej "makabry"
Co ma być to będzie!!! I już!!!jedno jest pewne trzeba cieszyć się życie... Bo jest później niż nam się wydaje!!!
-
Biedronka7 wrote:Dzien dobry Staraczki
Wybaczcie ze nie poczytam was ale mam tylko chwilkę zanim bede musiała zmykać. Chciałam sie tylko przywitać i życzyć miłego dnia! Jak wrócę to nadrobię zaległości !Antoś IVF,Julisia natural
-
Witam ja po usg 22 dc pecherzyk nie pekl ma 20 mm zasugerowalam ze moze cos na pekniecie (aha zobacze chyba @) niestety nic nie przepisal powiedzial ze ten pecherzyk nawet nie zbliza sie do scianki. To tak w skrocie dodam tylko ze to gin na nfz a ten co mnie prowadzi kazal czekać
Płacz, wściekłość,bezsilnosc, agresja 10Jagna 75 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Witam się z Wami w ten słoneczny dzień. U mnie piękna pogodaMam nadzieję, że u Was tak samo.
Byłam w poniedziałek na monitoringu (18dc). Niestety pęcherzyka dominującego brak. Mój gin praktycznie na każdej wizycie w tym roku napomina mi o laparo.. Biorę metrofmax i inofem ale niestety nie ruszyło to moich jajników. Gin chce żebym przyszła jeszcze w piątek (to będzie mój 22 dc) żeby sprawdzić czy na pewno nic się nie wykluło. O dziwo mam w tym cyklu ładne endo - zawsze w cyklu bez owu endo było strasznie cienkie. Ja już sobie nie robię nadzei bo śluz, szyjka, testy owu swoje a moje jajniki swoje.
Ginekolog mi proponuje żeby zrobić jeszcze 3 cykle z clo i potem laparo, albo może szybciej to laparo. Nie ukrywam, że strasznie się boję tego zabieguchyba najbardziej tego, że będę "niechodliwa" przez jakiś czas.. ciężko to widzę w związku z pracą.
No i gin kazał skierować męża na badania nasienia. W tym też jestem zielona, więc cieszę się, że tutaj temat się nawinął. Będziemy musieli zrobić to w Kato. Muszę zacząć się rozglądać za kliniką.
Sory dziewczyny, że moje żale może trochę nie do końca w temacie z Clo ale jakoś tak się do Was przywiązałam.. -
Ja86 szkoda ze dla pewnosci nie dostalas zastrzyku, ale nie wszystko stracone! Moze jednak sam peknie?
Atena87 mój robił seminogram + test MAR + chromatyna plemnikowa. Kosztowalo sporo ale kazde z tych badan daje niezalezne od siebie wyniki ktore moga cos wniesc. Co do posiewów to androlog powiedzial ze nie ma potrzeby, skoro w podstawowym badaniu nie ma leukocytów
Dziewczyny bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi na moje pytania! to nie wiem czemu mi tylko jeden pechol uroslgin zasugerowal ze moze lepiej zmienic clo na letrozol, chociaz on bardzo sie wzbrania zeby chodowac wiecej niz 1 pecherzyk
w przyszlym cyklu chcemy podejsc do IUI i troche mnie martwi ze ten 1 pecherzyk bedzie za malo
Jagus Estrofem zazywam od wczoraj czyli 2-3 dni przed owulka do konca cyklu, a potem to wlasnie zapomnialam sie zapytac ginapewnie w kolejnym cyklu wlaczy go szybciej.
U mnie problemy z cera trwaja od dawna, zaczely sie po odstawieniu antykow. wszelkie kuracje u kosmetyczek czy dermatologow pomagaja na krotko. a teraz jeszcze lato no i przy staraniach nie wolno wiekszosci lekow i zabiegow wiec jest jeszcze gorzej, normalnie wstaje rano i juz mam zryty humorWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 09:50
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
atena87 wrote:cześć
Dobra przychodzę z pytaniami u mnie to hsg więc wiem co i jak i pozamiatane na razie
ALE co do mojego małżonka na co wysłać?? bo badań nasienia jest x a wyślę go prywatne i oczywiście muszę go sama umówić itp itd... A tu jestem zielona...
Czy badanie nasienia z morfologia plus posiew nasienia wystarczy ?? czy jeszcze zwrócić na coś uwagę i mieć "wszystko" z bani za 1 razem -
CzterolistnaKoniczyna a ile mialo Twoje endo? wiesz, ja mialam juz bardzo duzo monitoringow u roznych ginow w naturalnych cyklach i zdarzylo mi sie kilka razy i to u takich bardzo dobrych ze nie znalezli pecherzyka a on byl! ja dlatego zawsze pytam o endometrium bo juz troche znam swoj organizm i jesli endo jest ladne to wiem ze trzeba robic testy i czekac na owu a lekarz jest slepy :p
Syringe Tobie tez polecam pytac na usg o wielkosc endometrium, zeby czasem nie przeoczyc pecherzyka i oczywiscie staran nie ma co zawieszac poki nie przyjdzie @Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
marzusiax wrote:My robiliśmy seminogram nasienia. 100zł to kosztowało i w badaniu było wszystko co potrzebne. Ruchliwości, morfologia, ilość nasienia. Jak chcesz namiar na krk to mogę ci polecić klinikę
Wynik był po godzinie. Żadnych zapisów.
-
Ja86 wrote:Ja od tego gina na nfz tez ciagle slysze o laparo ale podobnie jak Ty poprostu sie boje nigdy w szpitalu nie bylam fluzej niz pobranie krwi....
-
U mnie problemy z cera trwaja od dawna, zaczely sie po odstawieniu antykow. wszelkie kuracje u kosmetyczek czy dermatologow pomagaja na krotko. a teraz jeszcze lato no i przy staraniach nie wolno wiekszosci lekow i zabiegow wiec jest jeszcze gorzej, normalnie wstaje rano i juz mam zryty humor[/QUOTE]
APS, cera nastolatków to też moj problem, ostatnio załagodzony laserem frakcyjnym, ale to na jesieni dopiero się robi, jak słoneczko trochę słabsze;) widzę znaczącą różnicę po 2 zabiegach."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:U mnie problemy z cera trwaja od dawna, zaczely sie po odstawieniu antykow. wszelkie kuracje u kosmetyczek czy dermatologow pomagaja na krotko. a teraz jeszcze lato no i przy staraniach nie wolno wiekszosci lekow i zabiegow wiec jest jeszcze gorzej, normalnie wstaje rano i juz mam zryty humor
APS, cera nastolatków to też moj problem, ostatnio załagodzony laserem frakcyjnym, ale to na jesieni dopiero się robi, jak słoneczko trochę słabsze;) widzę znaczącą różnicę po 2 zabiegach.[/QUOTE]
mam nadzieje ze do jesieni zaciaze i nie bede mogla zrobic tego zabieguale odpukac gdyby nie to dzieki za polecenie i bede szukac w moim miescie tego zabiegu.
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
APS wrote:CzterolistnaKoniczyna a ile mialo Twoje endo? wiesz, ja mialam juz bardzo duzo monitoringow u roznych ginow w naturalnych cyklach i zdarzylo mi sie kilka razy i to u takich bardzo dobrych ze nie znalezli pecherzyka a on byl! ja dlatego zawsze pytam o endometrium bo juz troche znam swoj organizm i jesli endo jest ladne to wiem ze trzeba robic testy i czekac na owu a lekarz jest slepy :p
Syringe Tobie tez polecam pytac na usg o wielkosc endometrium, zeby czasem nie przeoczyc pecherzyka i oczywiscie staran nie ma co zawieszac poki nie przyjdzie @
Dzięki APStrochę mnie pocieszyłaś, ale chyba boję się mieć nadzieję na owu w tym cyklu
oczywiście łoś ze mnie, bo nie zapytałam ile dokładnie ma moje endoSkupiłam się wtedy na pęcherzykach, tzn. braku dominującego. Gin powiedział, że na prawym mam dużo sporych pęcherzyków, ale żadnego dominującego a lewy jajnik jeszcze większy od prawego ale sporo małych pęcherzyków. Kazał działać normalnie i stawić się w piątek żeby sprawdzić co i jak. Myślę, że endo mogło mieć więcej niż 8 mm bo w poprzednim cyklu w 24 dc miałam trochę ponad 7mm (cykl naturalny) to mówił, że z tym endo tak średnio i mogłoby być grubsze a teraz mówił, że endo bardzo ładne.. Zapytam w piątek ile ma.