X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnBe powtórz w poniedziałek. Bo wszystkie normy pokazują, że poniżej 5 nie ma ciąży. Ale może u Ciebie przyrośnie jeszcze.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuję....

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja dzisiaj u gina miałam potwierdzona ovu. Gin powiedział że w weekend jeszcze może jeden peknac. Stwierdził że za dobrze przechodzę stymulację i jeżeli kolejną będzie trzeba robić to mam brać pół clo. Mam nadzieje że nie będzie żadnych torbieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2014, 05:40

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchaj jest za wczesnie w twoim cyklu na duza bete ...4 moze oznaczac ze cos sie dzieje....czyli mozesz byc w ciazy i po malu urosnie...niestety mi wyszla 3.8 potem 4 i ciazy nie bylo... Chodz okres przyszedl 2 dni po terminie przewidzianej...
    powodzenia czekaj cierpliwie ...tylko spokoj...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to tylko modlitwa pomoże mi przetrwać do powtórnego badania..
    Dzięki Milcia i Madzia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 22:02

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny przesledzilam cala wasza jakze wniektorych momentach zagmatwana historie bo juz nie dlugo dolacze do Was i bedzie to moj 1szy cyykl na CLO na razie obseruje wasze cykle powodzenia i niepowodzenia a za dziewczyny ktore juz zdazylam poznac na innych forach dodatkowo trzymam w kciuki (Robotka) Ty wiesz ....Co do mnie po krotce PCOS zdiagnozowane podczas operacji w 2000r przy usuwaniutorbieli zrobiona resekcja klinowa jajnikow.Pare miesiecy pozniej mimo ze stwierdzono cykl jednofazowy ktory olałam bo mialam zawirowania bo wychodzilam za maz i klopsik bo tydzien pozniej juz bylam w ciazy,,,Takze mimo nie raz roznych wynikow natura daje sobie rade sama....Po niej po zaprzestaniu karmienia przeszlam na anty i tak do listopada2013r kiedy znow pomyslelismy z mezem ze moze przydalaby sie jakas siostra dla synka Wiec wizyta u lekarza i tam zdziwko tekst pol roku sami proby robcie a potem laparo...co mnie zdziwilo okropnie bo zadnych badan niczego i znow krojenie jak ja tam biedna po3/4wyciete jajnika mam to co mi wypali??Zlapalam dola bo 1szy cykl oczywiscie bezowulacyjnmy i woadlam na pomysl by znalesc innego gina trafilo na NFZ a tam mile rozczarowanie w ciagu 2wizyt zdiagnozowal ze jajko przestaje rosnac i nie ma czasu na zabawe w nieskonczone obserwacje cykli bo juz jestemw wieku 3plus zrobilam czesc badan zapisal metformine 2razy dziennie do endo mam za 2tyg bo tsh zbyt wysokie prolaktyna poczatkiem nast miesiaca i od5do9dnia cyklu nowego zaczacbrac CLO..Wiec jak na razie mam tylko czekanie na miesiaczke i podgladanie waszych poczynan tu.Oł sie trochu rozpisalam masakrone!!! ale mam wrazenie ze Was znam po trochu po lekturze tego forum Mysle ze poczatkiem lutego przyjmiecie mnie do grona Clowiczek.Pozdrawiam cieplusio wszystkie staraczkii podgladam co u Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 22:52

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Kapturnica my to Cię już przyjmiemy a nie w lutym:) ja przed wzięciem pierwszego CLO już tu z dziewczynami siedziałam, udzielałam się i zbierałam informację:)

dziewczyny nie wiem czy wczoraj był jakiś dzień do d.u.p.y ale ja w pracy też miałam ochotę wszystkich w pracy na odstrzał wysłać!

i też jak tylko zajde w ta ciażę upragnioną spier.dzielam na wolne:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś drugi dzień z CLO chyba zaczyna się coś dziac bo zaczynają mnie pobolewac jajniki

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica my się też już znamy :)

kapturnica lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Mikoszka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! tym roku będzie 4 rok starania o dziecko. Mam PCOS, hiperprolaktynemia czynnościową oraz niedoczynność tarczycy. Mąż miał kiepskie nasienie ale już poprawił. Obecnie po raz drugi jadę na clo i pregnylu, przedtem trzy razy tylko clo i nic. Dzisiaj z nadzieja patrze na wykresik może mi się udało ale niestety tempka po raz drugi spadła :( wczoraj miałam pobudzenie płciowo oraz często latałam robić siusiu ale tłumaczę sobie że to od dużo picia. Nie wiem co myśleć nadal czuję jakby łaskotki okolicy cewki moczowej i "gdzieś" łaskotki okolicy macicy.
    Niepokoi mi dzisiejsza Tempka jesli drugi raz spadło to mam spisać na stratę?? Cykle mam 27-29, częściej 27.

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie Mikoszka....czekaj spokojnie, jak jutro odbije to może być oznaka zagnieżdżenia więc zycze powodzenia i wytrwałości w prowadzeniu cyklu:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Mikoszka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to ile kreski na tempce może minimum odbić? ok dwie kreski??
    Sorry za takie pytanie od niedawna czytam co i jak a jestem troche zielona :) Buźka.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Ja jestem u Was pierwszy raz.
    Drugi raz jestem stymulowana CLO, bralam od 2-6 dc. 2x1. Pierwsza stymulacje przezzlam bez zadnych objawow, a teraz zaczynam sie martwic. Dzisiaj mam 10 dc, a od dwoch dni boli mnie w dole brzucha (mam nadzieje, ze to jajniki pracuja) Do tego mam uczucie, ze kazdy jeden posilek mnie pompuje, przez co ciagle czuje sie nadmuchana i popierduje co chwile - okropnosc. W pracy pewnie sie zastanawiaja co sie ze mna dzieje, bo wiecej przebywam w kibelku niz przy biurku (gdzies trzeba sie wypierdziec bez poczucia wstydu ;) ) - normalnie mam juz tego dosc. Mam wrazenie, ze po warzywach i owocach problem sie nasila buuuu. Espumisan tez za bardzo nie pomaga :(
    Miala tak ktoras?
    W poniedzialek jade na monitoring do mojego gina, a do tego czasu sie wykoncze. No i nie ukrywam, ze sie martwie o to, ze moze te moje pecherzyki poprzerastaly i bedzie dupa blada ze stymulacji :(
    Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi i ewentualne rady.
    Milego dnia

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Mikoszka Znajoma

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja to samo miałam że była tak wzdęta że wyglądałam jakbym była 5 miesiącu ciąży, również miałam gazy i bolesność jajników, to normalnie że tak się dzieje :) To dobry znak :)

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)mnie od wczoraj kłuje jajnik. To 10-11dc, możliwa owu? w 9dc miał 18mm

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam owu w 12dc więc wszystko możliwe:)
    MIKOSZKA teraz nie ważne ile podskoczy, ważne żeby podskoczyła ta temperatura:)

GRISZANKA powodzenia życzę.
    a jak wyglądała u Ciebie pierwsza styulacja CLO? pękły pęcherzyki?? udosły? czy może przerosły??

u mnie pierwsza stymulacja i pęknięcie zaliczone....czekam.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BRZYDAL a mi? a mi?

od 2 miesięcy za przeproszeniem wykupkać się nie mogę.....;)
    juz nie wiem co mam robic.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzydal dzieki za rade. W sumie staram sie jesc warzywa i owoce codzinnie, przez ten czas tez nie jadlam zadnych warzyw straczkowych, ani kapusty :(. W sumie moze to laktoza - rano zjadam na sniadanie owsianke na mleku. Ze sniadaniem juz dzisiaj nic nie zrobie, bo juz po, No moze rzyczywiscie ogranicze dzisiaj surowe warzywa i owoce do absolutnego minimum, zobaczymy co to da.
    Robotnica, u mnie na pierwszej stymulacji urosly piekne trzy pecherzyki i rosly rowniutko. Wszystkie pekly po pregnylu. Zobaczymy co bedzie teraz.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:44

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Znowu zaczynam z CLO.. Ostatni raz! Super się składa, bo od wczoraj jem antybiotyk, tak że szanse i tak już pewnie pogrzebałam :( No trudno, już i tak nie mam nadziei, więc się nie przejmuję.

Griszanka te gazy to jest skutek uboczny CLO i w każdym cyklu z nim będą cię męczyły, nawet jak będziesz tylko pić wodę.

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ