X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierz mi, że i ja jestem w szoku.
    Przyczyn jest wiele, a lekarz nie powie Ci co dokładnie, bo niby sami nie wiedzą. Ja nie wiem, szukałam informacji na ten temat ale wciąż jestem zielona ;p
    U nas było niby przyczyną wysoki hormon tsh, zbiliśmy go i to bardzo ładnie. Wynik nasienia.... obniżony.

Ogólnie to podłamuje cała ta sytuacja. Z wątku o clo jest temat o nasieniu. ;p

Mam nadzieję Czterolistna, że poinformujesz mnie co wam tam lekarz powiedział. Może jakiś inny lek przepisze, o którym nie miałam pojęcia.

• CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka wrote:
    Uwierz mi, że i ja jestem w szoku.
    Przyczyn jest wiele, a lekarz nie powie Ci co dokładnie, bo niby sami nie wiedzą. Ja nie wiem, szukałam informacji na ten temat ale wciąż jestem zielona ;p
    U nas było niby przyczyną wysoki hormon tsh, zbiliśmy go i to bardzo ładnie. Wynik nasienia.... obniżony.

Ogólnie to podłamuje cała ta sytuacja. Z wątku o clo jest temat o nasieniu. ;p

Mam nadzieję Czterolistna, że poinformujesz mnie co wam tam lekarz powiedział. Może jakiś inny lek przepisze, o którym nie miałam pojęcia.

Viszka, masz rację, sorry dziewczyny za zejście z głównego tematu :) mam nadzieję, że wybaczycie :) emocje wzięły górę :D Przepraszam też Ciebie Viszka, jeśli moje pytanie były zbyt wścibskie. Mam nadzieję, że nie uraziłam :)

Pomimo, że to będzie nie w temacie to po wizycie napiszę co i jak, bo czuję się z Wami bardzo związana. A nóż komuś się te moje doświadczenia przydadzą, choć oczywiście bardzo nie życzę Wam dodatkowych zmagań! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:35

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cześć Piękne, ja wczoraj w pracy utknęłam na cały dzień...ale wieczorem obejrzałam sobie co tam w mojej hodowli...otóż w 9dc mam jakieś drobne pozostałości po cyście (hurrrra!) i na PJ 12 mm jajco, endometrium 7.3, więc coś tam rośnie.....ten cykl bez stymulacji, odpoczywam, zmonitoruje tylko czy pękło jajco;)

nie wiem tylko co dalej robić, czy próbować na luzaka naturalnie, czy stymulować i monitorować, podchodzić do IUI(mam za sobą), czy już myśleć o IVF....
    mocno Was wszystkie ściskam!
    Powiem tak,jesli nie ma parcia na wiek to daj sobie dwa trzy miesiące na naturalnym cyklu..moze ze stymulacjà

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Witam laseczki, życzę Wam miłego dzionka! Jadę dziś podejrzeć hodowlę jajec.

Czterolistna, daj znać jak po wizycie. I ja myślę że warto wejść z mężem - zawsze to dwie głowy w których mogą podczas wizyty zrodzić się ważne pytania.
    Tez sie zgodze z tobà,zresztą baba jest zawsze bardziej ciekawska wiec lepiej o wszystko dopyta niz facet,tylko na wizyte razem

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma trzymsm kciuki za twoje jajeczka &&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Powiem tak,jesli nie ma parcia na wiek to daj sobie dwa trzy miesiące na naturalnym cyklu..moze ze stymulacjà

Jagna, skończyłam 37, tak sobie kombinuję, żeby może do końca roku naturalnie popróbować, oczywiście z całym wsparciem witaminek i minerałów dla mnie i małża, ja już powoli dojrzewam do IVF, ale cholera zbyt dobrze znam się na prawnej regulacji IVF i kilka rzeczy mnie tam niepokoi....no nic, teraz chyba wrzuce na luz....dokończę obowiązki w pracy, z których jestem rozliczana, a starać się będę tak przy okazji;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Viszka, masz rację, sorry dziewczyny za zejście z głównego tematu :) mam nadzieję, że wybaczycie :) emocje wzięły górę :D Przepraszam też Ciebie Viszka, jeśli moje pytanie były zbyt wścibskie. Mam nadzieję, że nie uraziłam :)

Pomimo, że to będzie nie w temacie to po wizycie napiszę co i jak, bo czuję się z Wami bardzo związana. A nóż komuś się te moje doświadczenia przydadzą, choć oczywiście bardzo nie życzę Wam dodatkowych zmagań! :)
    Nie przejmujcie sie dziewczyny ze troche odbiegacie od tematu,ten wàtek jest luzny i warto mówic o wszystkich problemach,to pomaga tez inne dziewczyny naprowadzic na wiele innych czynników powodujàcych to ze sie nie udaje.Poza tym jestesmy bardzo ciekawe jak tam u was to wszystko sie ulozy,bo nie tylko clo musimy sie trzymac sztywno,dxieki róznym spostrzezeniom i radom wątek zyje

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Jagna, skończyłam 37, tak sobie kombinuję, żeby może do końca roku naturalnie popróbować, oczywiście z całym wsparciem witaminek i minerałów dla mnie i małża, ja już powoli dojrzewam do IVF, ale cholera zbyt dobrze znam się na prawnej regulacji IVF i kilka rzeczy mnie tam niepokoi....no nic, teraz chyba wrzuce na luz....dokończę obowiązki w pracy, z których jestem rozliczana, a starać się będę tak przy okazji;)
    Powiem tak,zrób miesiac przerwy i przemyslcie sprawe,ja juz tym wiekiem bym sie powoli martwiła.Bo to nie chodzi typowo o ciebie a twoje komórki ktore mają tyle lat co ty,one tracą na jakosci z kazdym rokiem..odpoczynek po stymulacjach,po IUI wskazany,jednak potem musicie podjąc jskàs decyzje.Jesli nic nie pomoglo to ofpowiedz jest jedna.Teraz jest jeszcze dobry czas by spróbowac naturalnie,stymulacja jeszcze daje o sobie znac wiec cykl jak najbardziej trzeba wykorzystac.
    Nie ma co czekac,bo ten czas niewlasciwie ulokowany odbierasz dziecku ktoremu mozesz go poswiecic.
    Ciagle prosze Boga o to,ze jesli mam byc w ciazy to teraz,bo kazdy miesiac zwloki to miesiac odebrany mojemu dziecku z którym moge spedzic ten czas.Cztery lata róznicy miedzy nami,z jednej strony to duzo z drugiej zblizasz sie nieuchronnie do wieku który mówi stop.Masz wiele do przemyslenia,wiesz ile za wami..Jesli macie troche gotówki mozecie podejsc do IVF,jesli sie nie uda reszte czasu mozna próbowac na stymulacjach.Ja juz nie mam takiego wyboru,nie moge zakladac ze jak nie teraz to pózniej,ty jeszcze chwilke masz by probowac.Trzymsm kciuki za màdre decyzje.Najlepiej przeprowadzic powazną rozmowe z lekarzem,nie mówie juz o powaznych decyzjach ale poznac jego zdanie na co jeszcze mozecie sobie pozwolic a na co nie widac sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 11:00

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Jagna ma tu niestety rację, czas biegnie nieubłaganie, zwłaszcza dla nas 35+. Muszę Wam powiedzieć, ze teraz czuję jeszcze większe ciśnienie jak w okresie starań. Jak pomyślę o czekających mnie badaniach prenatalnych i stresie z tym związanym włos mi się jeży na głowie. Statystyka niestety jest nieubłagana, to trochę jak gra w totka.

Dzisiaj mam po 16 wizytę czy ciąża się rozwija, czy serducho bije.To jest początek ósmego tygodnia. Staram się myśleć pozytywnie, ale strach jest silniejszy. Dalej zero objawów, zero mdłości... Siedzę w pracy i odliczam minuty do wizyty.

Marzusiax w końcu się odezwałaś!!! Jak mija ciaża? To już 11 tydzień!

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80, powodzenia na wizycie :) Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było super <3 :)

Katka80 lubi tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80, mocno zaciskam piąstki! Serducho ma być i to silne! Nie ma innej opcji!
    Melduj po wizycie!!!!!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze takie przemyślenie, w sumie to od 10 lat "nie uważamy" z mężem, akceptując ewentualną ciążę, a moja córka ma dopiero 4 lata, naprawdę nie jest łatwo...
    do końca roku odpoczywam chyba od stymulacji, pomonitoruję się, żeby wiedzieć czy jest owu, będziemy brać suple, może coś zaskoczy, a jak nie to będę męża "urabiać" na IVF, bo już mam dość IUI, też kasa idzie, też się trzeba kłuć codzienie i oddawać nasienie "odręcznie" więc juz chyba pójdę w IVF, większa szansa i tyle....

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!!

Katka80 trzymam mocno kciuki,daj znać po wizycie co i jak:)

Jagna kupiłaś juz bilety na listopadowy koncert?

Pozdrawiam Was wszystkie i mocno trzymam kciuki! !

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam się nieśmiale ;) przygarniecie? ;)

U mnie wystartował kolejny cykl na clo, ale teraz wersja hard - 4 tabletki na dobę, a po skończeniu serii estrofem do 12dc na endometrium. W poprzednich 2 cyklach 2 ciąże biochemiczne.

Trzymam kciuki za zielone wykresy u każdej z nas!! :)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

U mnie wystartował kolejny cykl na clo, ale teraz wersja hard - 4 tabletki na dobę, a po skończeniu serii estrofem do 12dc na endometrium. W poprzednich 2 cyklach 2 ciąże biochemiczne.

Witamy :-) faktycznie dawka niezła. Jak się po niej czujesz? powodzenia :-)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny!!!

Katka80 trzymam mocno kciuki,daj znać po wizycie co i jak:)

Jagna kupiłaś juz bilety na listopadowy koncert?

Pozdrawiam Was wszystkie i mocno trzymam kciuki! !
    He he jeszcze nie,moze jutro pojedziemy kupic bo mojemu zmiany pozmienisli i tak sie mijamy

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:

Witaj,no powiem ze pojechał doktorek 4 tabletki?????wow,az sie boje myslec co z tego wyrosnie.Powodzenia :-)
    Robilas jskies badania by dowiedziec die co moze byc przyczynà utraty tak wczesnych ciąz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 15:56

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka,Roma czekamy na wiesci

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Witamy :-) faktycznie dawka niezła. Jak się po niej czujesz? powodzenia :-)
    Jak w trakcie menopauzy :/ uderzenia gorąca, skrajne humory, bóle brzucha, skurcze łydek, a to dopiero 2 dzień :P ledwo żyję

Mikołaj 25.04.2011

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witaj,no powiem ze pojechał doktorek 4 tabletki?????wow,az sie boje myslec co z tego wyrosnie.Powodzenia :-)
    Robilas jskies badania by dowiedziec die co moze byc przyczynà utraty tak wczesnych ciąz?
    No niestety jajniki już się do niego przyzwyczaiły i z ich strony reakcja jest znikoma :/ po prostu ,,tak się stało" - mój M badania unika jak ognia, a teraz ma koronny argument, że skoro prawie raz się udało tzn że problem nie leży po jego stronie. I gadaj tu z takim :P
    Ja i tak te dwa biochemy poczytuje jako poniekąd sukces. W końcu od lutego coś zaczęło się dziać. :) W poprzednim cyklu miałam mizerne endometrium po clo, może tu był problem z prawidłowym zagnieżdżeniem. W tym cyklu gin włączyła mi estrofem tuż po skończeniu clo, do tego tryliard witamin i acard - liczę na cud. ;)

Mikołaj 25.04.2011

‹‹ 2001 2002 2003 2004 2005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ