CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Olciaaa wrote:Działajcie działajcie
mam nadzieje, że coś zdziałacie
Ja też staram się w tym cyklu nie spinać i nie rozpamiętywać tych poprzednich nieudanych.
Z tego co widzę to właśnie takie 'nie spinanie sie' jest lepsze i pomaga bardziej niż clo czy wszystkie inne leki razem wzięte -
Jestem
troche pózno bo wykorzystalismy pięknà pogode i po wizycie pospacerowalismy po Krakowskim rynku i nie tylko,dodatkowo zaliczona musowo cukiernia
W klinice troche dzis spedzilismy bo ponad dwie godziny,badania prawie godzine i wypelnianie róznych dokumentów.
Na antykach jestem jeszcze dwa dni,potem czekam na @,mam nadzieje ze przyjdzie planowo po trzech dniach od odstawienia tabletek(kiedys tak reagowałam)ale nie musi przyjsc bo od dzis zaczęlam zastrzyki gonapeptyt.Jesli @ przyjdzie to mam przyjechac w 1-3dc i zaczynamy stymulacje i tu mnie lekarz zdziwił bo myslalam ze gdzies za 4 tygodnie stymulka bedzie a to juz w przyszlym tygodniu.No chyba ze @ nie przyjdzie to mam sie zjawic koncem przyszlego tygodnia.
Tyle z dzisiejszej wizyty,jestem wymęczona.
P.S zastrzyk troche bolał,jednak przyjemniej robic z ovitrelle czy pregnylu,moze nie tylko ze substancja inna ale pojemnosc większaAntoś IVF,Julisia natural
-
Paulina gratuluje,piękna betka,zdrowej ciązy
P.S a dzis w klinice sporo ciezaròwek bylo chyba co druga pacjentka z brzuchem i nawet malzenstwo z dwumiesiecznym niemowlakiem który troche popłakiwał,taki niecodzienny widok w kliniceAntoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Jestem
troche pózno bo wykorzystalismy pięknà pogode i po wizycie pospacerowalismy po Krakowskim rynku i nie tylko,dodatkowo zaliczona musowo cukiernia
W klinice troche dzis spedzilismy bo ponad dwie godziny,badania prawie godzine i wypelnianie róznych dokumentów.
Na antykach jestem jeszcze dwa dni,potem czekam na @,mam nadzieje ze przyjdzie planowo po trzech dniach od odstawienia tabletek(kiedys tak reagowałam)ale nie musi przyjsc bo od dzis zaczęlam zastrzyki gonapeptyt.Jesli @ przyjdzie to mam przyjechac w 1-3dc i zaczynamy stymulacje i tu mnie lekarz zdziwił bo myslalam ze gdzies za 4 tygodnie stymulka bedzie a to juz w przyszlym tygodniu.No chyba ze @ nie przyjdzie to mam sie zjawic koncem przyszlego tygodnia.
Tyle z dzisiejszej wizyty,jestem wymęczona.
P.S zastrzyk troche bolał,jednak przyjemniej robic z ovitrelle czy pregnylu,moze nie tylko ze substancja inna ale pojemnosc większa)
Zaciskam mocno kciuki aby wszystko poszło po Waszej mysli:))) szkoda ze tez nie byłam w rynku dziś, bysmy się spotkaly,a tam to zjadłam obiad i przespalam całe popołudnie- Ciebie także to czeka hahaha -
Justyna911 wrote:Olcia ja tez cykl niestymulowany tyle ze 13 dzien i od wczoraj mnóstwo płodnego śluzu. Monitoringu nie bede robiła wiec nie wiem czy owu bedzie ale śluz i bóle podbrzusza na to wskazują wiec bede dzisiaj działać z mężemAntoś IVF,Julisia natural
-
Hej dziewczyny znowu będę wdzięczna jeśli mnie oświecicie... więc tak w tym cyklu A Lekarz kazał brać mi clo od 3-7 dc bo przy braniu clo od 5-9dc pęcherzyk rósł jeden i powoli a owulacja 25dc... dlatego w tym cyklu kazał spróbować czy jeśli zacznę brać wcześniej to coś się ruszy szybciej... od kilku dni bardzo czułam bóle jajnika a do tego rwanie całego podbrzusza ale nie nastawiam się że już coś tam się robi jednak na dziś miałam wyznaczony monitoring jest 12 dzień cyklu zarówno ja Jaki lekarz jesteśmy mocno zdziwienie że zmiana brania leku o 2 dni wcześniej przyniosła takie efekty trochę się też boję czy nie wyjdzie coś źle W każdym razie monitoring pokazał 3 dominujące pęcherzyki. Jeden na prawym który był nieregularny więc lekarz zrobił 2 wymiary pionowo i poziomo 22mm i 15mm z czego stwierdził że wylicza się średnią Więc można powiedzieć że pęcherzyk ma 19 mm.na Lewym jajniku dwa dominujące i kilka mniejszych ale też spory Te 2 dominujące mają 19 i 20mm. Endometrium jak nigdy prawie 11 mm... Lekarz stwierdził że trochę przedobrzył w tym cyklu. Kazał się starać przez te dni i w czwartek mam pojawić się na monitoringu on zakłada że już będzie po wszystkim ale musimy sprawdzić Wspominał też że z któregoś może powstać torbiel A tego najbardziej się obawiam... skoro owulacja tuż tuż mi test owulacyjny LH wyszedł negatywny to czy to oznacza że mam za mało LH i jest prawdopodobieństwo że w związku z tym pęcherzyki nie pękna??? Czy mogę jednak liczyć że do czwartku Jednak popękają??? Proszę was o wasze opinie Czy któraś miała taką sytuację??? Zastanawia mnie też jedno co mogło wpłynąć na to że aż tak przyśpieszyło w tym cyklu wszystko??? Myślałam że zmiana brania dawki o 2 dni może spowodować przyśpieszenie cyklu ale nie aż takie... śluzu rozciągliwego też nie widzę ale pytałam o to lekarza i mówił że często przy tych tabletkach śluzu jest mniej ale żeby się nie przejmować... za to bardzo się cieszę że Clostilbegyt nie wpłynął najbardziej mnie na endometrium które chyba jest oki bo ma 11 mm... temperatura nadal jest bardzo niska Więc już sama nie wiem co o tym myśleć tak sobie pomyślałam żeby ekspertki które już długo się starają będziecie mogły mi coś na ten temat powiedzieć
-
Niki piękne jaja i nic sie nie martw torbielami,one wszystkie mogà pęknąc lub sie wchlonąc.LH tez sie nie martw jest jeszcze czas do ovu przynajmniej trzy dni a testy ovu czesto są o dupe rozbic.Powodzenia,udanego serduszkowania.
A efekt taki bo czasem organizm pózno reaguje,w kolejnym cyklu jakby ze zdwojoną siłą,niestety kazdy organizm jest inny,twój poprostu potrzebowal troche dluzej sie zastanowic czy zareagowacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 22:30
Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Niki piękne jaja i nic sie nie martw torbielami,one wszystkie mogà pęknąc lub sie wchlonąc.LH tez sie nie martw jest jeszcze czas do ovu przynajmniej trzy dni a testy ovu czesto są o dupe rozbic.Powodzenia,udanego serduszkowania.
A efekt taki bo czasem organizm pózno reaguje,w kolejnym cyklu jakby ze zdwojoną siłą,niestety kazdy organizm jest inny,twój poprostu potrzebowal troche dluzej sie zastanowic czy zareagowac
A ja trzymam kciuki aby po odstawieniu tabletek szybko przyszła miesiączka i żebyś mogła zacząć kolejne działania...:* -
AniaStaraczka85 wrote:No to fajnie ze przyspieszone wszystko,cieszysz się? ?
)
Zaciskam mocno kciuki aby wszystko poszło po Waszej mysli:))) szkoda ze tez nie byłam w rynku dziś, bysmy się spotkaly,a tam to zjadłam obiad i przespalam całe popołudnie- Ciebie także to czeka hahaha
Mialam tyle pytan a Kubus znowu czyms mnie zaskoczył i zapomnialam,z wrazenia nie moglam sie skupic co do mnie mówi hi hi no i bez zartów sie nie obeszlo.W sumie to jskos z dystansem do tego podchodze,bedzie moze krócej choc wszystko okaze sie po punkcji czy transfer bedzie tez od razu czy z odroczeniem i czy w ogóle bedą zarodki..Za duzo niewiadomych w tym wszystkim,za duzo etapów które trzeba zaliczyc inaczej szybko mozna skonczyc to co dopiero siè zaczèlo a kolejne podejscie znów wymaga czasu,naszego cennego czasu..ale ogólnie nastrój dopisuje i chyba ciesze się.
Poza tym dzis w klinice poproszono mnie bym oddala krew do badania do ankiety która ma pomóc ocenic poziom stresu podczas stymulacji ha ha,od razu im sfałszuje wyniki bo zupelnie na luzie bylam i spokojna co większosc taczej inaczej reagujeAntoś IVF,Julisia natural
-
Niki69 wrote:Dziękuję kochana za odpowiedź Jest mi niezmiernie miło że zawsze zainteresujesz się tym co pisze... Oczywiście wiem że powinnam się cieszyć trzy pęcherzyki to większa szansa tylko ja oczywiście sobie wbiłam fazę że pewnie zaraz za mocno zareagowałam i będą torbiele ale przestaje o tym myśleć bo wiem że to jest też niedobre Mam nadzieję że owulacja przyjdzie niedługo bo szczerze powiem że to napięcie w podbrzuszu trochę jest uciążliwe już...
A ja trzymam kciuki aby po odstawieniu tabletek szybko przyszła miesiączka i żebyś mogła zacząć kolejne działania...:*
Ja licze ze u ciebie torbieli nie bedzie,nie ma co na zapas sie martwic,ostry sex i bèdą pèkac jeden po drugimAntoś IVF,Julisia natural
-
Paulinko gratuluję bety
Jagienko cudownie że już rozpoczęłaś tą drogę, teraz już z górki
Mój progesteron z wczoraj 1.8... Owu nie było a test zrobił mnie w bambuko. Za to dziwne rzeczy dzieją się moim organizmem. Pisałam Wam kilka dni temu że mam śluz podobny do płodnego. Potem doszły bóle podbrzusza, dość mocne przy siadaniu, toalecie a także przy uciekaniu podbrzusza na wysokości macicy. Już zaczynałam się martwić że może jakaś infekcja. Wczoraj cały dzień kłuł prawy jajcor a i lewy się kilka razy odzewał. A dziś... Wszystko jak ręką odjął. Strasznie jestem poirytowana tą sytuacją.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziękuję kobiety!
Ja wczoraj padłam jak mój mopsPołożyłam się do łóżka i w momencie zasnęłam, chyba z tych wszystkich emocji heh.
Jagna, życzę aby wszystko Wam sprawnie szło i żebyście szybko cieszyli się efektem
Roma, ja co prawda po owu progesteronu nie mierzyłam, ale bóle podbrzusza (dość upierdliwe) i jajników (bardziej lewego bo z niego była owu, ale i prawy dawał znać ze jest) miałam od mojej obecnej owu do dziś dnia, właśnie z przerwami. -
Witam z rana dziewczyny.
Ja już w pracy, nie do końca może zdrowa, ale te leżenie mnie dobija. Nie wiem jak Wy , ale jak leżę w łóżku mam wrażenie że jestem bardziej chora niż jak jestem w ruchu i coś robię.
Jagna cieszę się że w końcu cała stymulacja ruszyła z kopyta. Trzymam kciuki !!!
Paulino gratuluję !!! Bezstresowej ciąży życzę.
Niki test owu może wyjść pozytywny dziś lub jutro. Mi zawsze wychodziły niecałe 24h przed owu. Jakich testów używasz? Byle nie tych z allegro. Myślę , że przy takich jajcach jest duża szansa na owu. Torbielami się nie martw.
VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
10 cs w tym 4 cykle z clo
Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
Termin porodu: 30 kwietnia 2017
-
Justyna911 wrote:Paulina a jakieś pierwsze objawy ciazy juz są?
Aa no i często czuję głód ale na nic nie mam ochoty i wręcz zmuszam się do jedzenia no i sikam mega często i duuuuzo piję (to tez nowość bo ja strasznie mało piłam i zawsze mąż mnie ochrzanial ze się odwodnię
.
Aa no i jeszcze któregoś dnia przed terminem @ wieczorem na papierze toaletowym zobaczyłam dosłownie malutką niteczkę krwi. A że w cyklach stymulowanych miałam plamienia przed @ to się zbytnio na tym nie skupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 09:08