X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Czy mając w poniedziałek pęcherzyk 14mm, jest szansa że urósł on dzisiaj do przynajmniej 18mm? Czuję że dziś miałam owulację, ale boję się że znowu nic nie wyjdzie bo pęcherzyki za małe

• Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Bo mi się ciągle wydaje że ja po prostu widzę to co bym chciała widzieć Nie chcę się nakręcać pozytywnie ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
    A ile jesteś dni po owu? Czuję że będzie dobrze. Tak wirusy siałam, że musiałam lawinę ciąż za sobą pociągnąć :-D

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Czy mając w poniedziałek pęcherzyk 14mm, jest szansa że urósł on dzisiaj do przynajmniej 18mm? Czuję że dziś miałam owulację, ale boję się że znowu nic nie wyjdzie bo pęcherzyki za małe
    Ja myślę że szansa jest. W końcu mogą rosnąć nawę 3mm na dobę ;-) A mniej więcej o ile rosły Ci we wcześniejszych cyklach?

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • MagdaaaZzz Debiutantka

Wysłany: 12 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Jestem zainteresowana

napisz na maila: [email protected]

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Powtórzę raczej z moczu i zobaczymy co będzie Chociaż i tak jutro miałam iść pobrać krew bo chciałam sprawdzić grupę krwi oraz tarczyce... może po prostu z rana zrobię test Zobaczę co wyjdzie i wtedy zadecyduję czy zrobić beta
    po cichu gratuluje :-)
    Super,bardzo sie ciesze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Bo mi się ciągle wydaje że ja po prostu widzę to co bym chciała widzieć Nie chcę się nakręcać pozytywnie ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
    tez kiedy zobaczyłam cien a robiłam wieczorem to wziełam to za zwidy,zwłaszcza ze kreska chyba pojawiła sie wiecej niz po 5 minutach.Pytałam meza czy cos widzi a on sam nie wiedział czy cos jest czy tylko mu sie wydaje.Stwierdziłam ze z rana jesli cos jest powinno wyjsc lepiej,tak sie stało.Juz byłam pewna ze jest krecha,wtedy pojechałam na bete.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    mozliwe ze dzis miał 20...prawdopodobnie dzis albo jutro ovu,ewentualnie gdyby nie rósł szybko to pojutrze,wiec trzy dni serduszek prosze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 co to za cisza?Takie cisze niedobrze wrózą,martwi mnie to

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    A ile jesteś dni po owu? Czuję że będzie dobrze. Tak wirusy siałam, że musiałam lawinę ciąż za sobą pociągnąć :-D
    Program wyznaczył mi owulację 15 dnia cyklu jednak to jest na pewno nieprawda ponieważ byłam wtedy na monitoringu i były duże pęcherzyki ale jeszcze nie pękły To był czwartek w poniedziałek w 19 dniu cyklu już była potwierdzona owulacja ciężko mi powiedzieć kiedy dokładnie była owulacja podejrzewam albo w sobotę albo niedzielę czyli 17 lub 18 dzień cyklu. Dziś jest 28dc czyli licząc dajmy na to że to była niedziela to 10dpo

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    tez kiedy zobaczyłam cien a robiłam wieczorem to wziełam to za zwidy,zwłaszcza ze kreska chyba pojawiła sie wiecej niz po 5 minutach.Pytałam meza czy cos widzi a on sam nie wiedział czy cos jest czy tylko mu sie wydaje.Stwierdziłam ze z rana jesli cos jest powinno wyjsc lepiej,tak sie stało.Juz byłam pewna ze jest krecha,wtedy pojechałam na bete.
    Jutro to sprawdzę wszystko się okaże chociaż trochę się boję Nie jestem z nim w przesądy ale jutro jest 13... Zresztą Jaki by nie był dzień to jeśli ma być w ciąży to będzie a jeśli nie to będzie innym razem Trochę się denerwuję. jednak już coraz bardziej staram się podchodzić do wszystkiego bez emocji...zobaczymy :*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Program wyznaczył mi owulację 15 dnia cyklu jednak to jest na pewno nieprawda ponieważ byłam wtedy na monitoringu i były duże pęcherzyki ale jeszcze nie pękły To był czwartek w poniedziałek w 19 dniu cyklu już była potwierdzona owulacja ciężko mi powiedzieć kiedy dokładnie była owulacja podejrzewam albo w sobotę albo niedzielę czyli 17 lub 18 dzień cyklu. Dziś jest 28dc czyli licząc dajmy na to że to była niedziela to 10dpo
    No to jak jest blada krecha 10dpo to musi być coś na rzeczy :-) Moja była blada prawdopodobnie 13 i 14 dpo a wyraźna (prawie jak kontrolna) dopiero 19dpo.
    Daj znać z rana :-) Bardzo mocno trzymam kciuki :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    No to jak jest blada krecha 10dpo to musi być coś na rzeczy :-) Moja była blada prawdopodobnie 13 i 14 dpo a wyraźna (prawie jak kontrolna) dopiero 19dpo.
    Daj znać z rana :-) Bardzo mocno trzymam kciuki :-)
    Trzymaj kciuki :) dziękuję za takie wsparcie i zainteresowanie:*

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Trzymaj kciuki :) dziękuję za takie wsparcie i zainteresowanie:*
    Po to tu jesteśmy :-) Powodzenia

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki ze tak późno, ale już melduje. Maluch ma się dobrze, ma już 5,6 cm, ruszał się na ekranie i pierwszy raz słuchałam jak serduszko bije. Wyniki mam bardzo dobre. Dokładniejszych pomiarów lekarz nie robił bo we wtorek mam usg genetyczne.

CzterolistnaKoniczyna lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Ja myślę że szansa jest. W końcu mogą rosnąć nawę 3mm na dobę ;-) A mniej więcej o ile rosły Ci we wcześniejszych cyklach?
    Z tego co pamiętam to jakoś koło 2mm

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    mozliwe ze dzis miał 20...prawdopodobnie dzis albo jutro ovu,ewentualnie gdyby nie rósł szybko to pojutrze,wiec trzy dni serduszek prosze
    Jagna ja mam to szczęście że zawsze w dniu owu dostaje potwornego bólu owulacyjnego, także myślę że dzisiaj lub najpóźniej jutro rano. Najlepsze jest to że jak tylko poczułam ból, to zamknęłam drzwi od pokoju i rzuciłam się na męża jak szalona

• agnes87 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka80 wrote:
    Sorki ze tak późno, ale już melduje. Maluch ma się dobrze, ma już 5,6 cm, ruszał się na ekranie i pierwszy raz słuchałam jak serduszko bije. Wyniki mam bardzo dobre. Dokładniejszych pomiarów lekarz nie robił bo we wtorek mam usg genetyczne.
    Cudownie :)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka super wiesci,ciesze sie bardzo,rosnijcie zdrowo :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli chciałaby która oglądnąc "in vitro-czekając na dziecko" a nie ma mozliwosci bo np.nie odbiera TLC jak ja albo mieszka za granicą to znalazłam stronke gdzie mozna oglądac weeb.Odcinki są w srody o 20:30

http://weeb.tv/online/tlc

Aniu niestety z satelity mi nie odbierało,wyswietlało sie ze jest dostepny tylko w cyfrowym odbiorze.Szkoda ze dzis przegapiłam,za pózno znalazłam stronke a był 1 odcinek,ale pewnie puszczą raz jeszcze :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrej nocy,najwyzszy czas isc spac,na 10tą wizyta i podgląd jajeczek.Moze juz jutro bedzie wiadome kiedy punkcja moze byc :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ