X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam test teraz a nawet dwa O czułości 25 i jak Bóg mi świadkiem widzę tutaj drugą kreskę ale naprawdę blado że na zdjęciu ledwo widać a nawet mogę powiedzieć że w ogóle na zdjęciu słabo widać pokazałabym wam tylko nie wiem jak mam to zrobić
    Aaaale super! Jutro z rana zrób drugi i na pewno kreska będzie wyraźniejsza :-)

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Aaaale super! Jutro z rana zrób drugi i na pewno kreska będzie wyraźniejsza :-)
    A jeśli to tylko moje albo jakaś pomyłka No sama nie wiem... Dobrze że mam teraz 2 tygodnie wolnego ponieważ mam ciężką pracę w supermarkecie praktycznie cały czas na nogach i ciągle podnoszenie jakiś ciężarów jeśli by się okazało że jestem w ciąży to bym była bardzo zestresowana czy wszystko będzie OK

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, super !! :) :) powtarzasz jutro z porannego moczu czy idziesz na betę? :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    A jeśli to tylko moje albo jakaś pomyłka No sama nie wiem... Dobrze że mam teraz 2 tygodnie wolnego ponieważ mam ciężką pracę w supermarkecie praktycznie cały czas na nogach i ciągle podnoszenie jakiś ciężarów jeśli by się okazało że jestem w ciąży to bym była bardzo zestresowana czy wszystko będzie OK
    NA pewno nic Ci się nie wydaje a test na + raczej nie ma szans się mylić. Super że masz wolne :-) Widzisz tak miało być :-) A po wolnym do lekarza i na zwolnienie bo w markecie pracować w ciąży to nie ma co ryzykować :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzterolistnaKoniczyna wrote:
    Niki, super !! :) :) powtarzasz jutro z porannego moczu czy idziesz na betę? :)
    Powtórzę raczej z moczu i zobaczymy co będzie Chociaż i tak jutro miałam iść pobrać krew bo chciałam sprawdzić grupę krwi oraz tarczyce... może po prostu z rana zrobię test Zobaczę co wyjdzie i wtedy zadecyduję czy zrobić beta

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    NA pewno nic Ci się nie wydaje a test na + raczej nie ma szans się mylić. Super że masz wolne :-) Widzisz tak miało być :-) A po wolnym do lekarza i na zwolnienie bo w markecie pracować w ciąży to nie ma co ryzykować :-)
    Chyba każda kobieta która czeka na taki moment ma pewne wątpliwości i nie może w to uwierzyć u mnie tak właśnie jest... A myślicie że lekarz od razu na zwolnienie Przecież tyle czytałam że nie chcą dawać tak od razu

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Co ja tu widzę? Niki69 gratuluję! :)

• Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Cześć dziewczyny. Co ja tu widzę? Niki69 gratuluję! :)
    Na razie jeszcze to wszystko jest dla mnie takie niepewne ale dziękuję bardzo Może takie gratulacje się przydadzą

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki po cichu gratuluję.

Ja dziewczyny siedzę w poczekalni i czekam na wizytę.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki gratulacje ! U mnie tez była taka blada kreska ze ledwo co było widać.. a na drugi dzien z rana juz była wyraźna :) ale super widzę ze grono czerwcowek robi sie bardzo szerokie :D

Ja mam schizy ciagle bo piersi mnie raz bola a raz przestają i wtedy kiedy jest ten moment ze przestają to ciagle je dotykam i sprawdzam czy bolą no i przy dotyku bolą oczywiście ale ja juz sobie wkręcam ze jak nie bolą to moze coś idzie w złym kierunku. Zle myśli akysz! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 17:12

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ania najwazniejsze ze z dzieckiem jest dobrze,mam nadzieje ze lekarz wie co robi,ja nie moge nic w tej kwestii doradzic,podpowiedziec.Skoro nie tylko on jest zdania ze polip nie zagraza,bo chyba Kubus tez to mówił,to trzeba im ufac.
    Gdyby trzeba było usunąc to jak,kiedy najpózniej,pytałas lekarza?
    Tak Jagienko polip nie zagraża ciąży,Kubuś tez tak powiedział,jemu chodziło bardziej o to ze jak plami to powoduje stres wiadomo i chyba dlatego zastanawia się nad usunięciem żeby mi nerwów oszczędzić.a jest duży,choć ostatnio nie plami

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny.Powiedzcie mi czy któraś grzyb lekach clo miała plamienia poprzedzające @??
    Na 5 cykli stymulowanych dwa razy mialam male plamienia bezowe

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Niki gratulacje ! U mnie tez była taka blada kreska ze ledwo co było widać.. a na drugi dzien z rana juz była wyraźna :) ale super widzę ze grono czerwcowek robi sie bardzo szerokie :D

Ja mam schizy ciagle bo piersi mnie raz bola a raz przestają i wtedy kiedy jest ten moment ze przestają to ciagle je dotykam i sprawdzam czy bolą no i przy dotyku bolą oczywiście ale ja juz sobie wkręcam ze jak nie bolą to moze coś idzie w złym kierunku. Zle myśli akysz! :D
    Chciałabym ale się boję że się zawiode...nie wiem też czy to normalne co jakiś czas czuję krótkotrwałe ale dość mocne kłócie w lewym jajniku...
    Ty się nie stresuj za dużo kochana bo w Twoim stanie to niedobre:)

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • ruda1985 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki ja tez miałam nawet 2 dni po terminie takie blade krechy. Jejku jak super :) Gratulacje kochana :*:*:*

Ruda1985
    08.04.2011 moje największe szczęścia. Bliźniaki - chłopcy
    [*] 15.06.2016 Mój Aniołek - córeczka Alicja 18tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czterolistna, Angie dziękuję za odpowiedzi. Chyba muszę uznać to za @ bo cyce klapły i przestały boleć a tej krwi mimo że nie jest jej dużo są jednak skrzepy.

Angie, przykre że znów wszystko się odwleka i cały czas pod górkę. Eh, mocno testowana jest ta nasza cierpliwość... Ale mamy naturę wojowniczek, więc to tylko kolejna przeszkoda, którą pokonasz kochana!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Chyba każda kobieta która czeka na taki moment ma pewne wątpliwości i nie może w to uwierzyć u mnie tak właśnie jest... A myślicie że lekarz od razu na zwolnienie Przecież tyle czytałam że nie chcą dawać tak od razu
    Ja tam uwierzyłam od razu :-D Na pewno wszystko będzie dobrze! Mi zwolnienie od razu chciał dać i myślę że każdy lekarz Ci da, tym bardziej jak powiesz na czym Twoja praca polega.

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:

Haha ja robiłam tak samo - chodzilam i macałam cycki żeby sie upewnić że chociaż trochę bolą :-D Matki wariatki :-P

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Chciałabym ale się boję że się zawiode...nie wiem też czy to normalne co jakiś czas czuję krótkotrwałe ale dość mocne kłócie w lewym jajniku...
    Ty się nie stresuj za dużo kochana bo w Twoim stanie to niedobre:)
    Niki wszelkie kłócia itd są normalne. Ja czułam oba jajniki, zwłaszcza ten z ktorego była owu. A teraz mam też torbiel prawie 4cm na lewym ale lekarz kazał się nie przejmować i ja mu wierzę :-) Ty jesteś w tym samym stanie więc Tobie też nie wskazane się denerwować ;-) Spokojnie, wszystko będzie dobrze :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Niki wszelkie kłócia itd są normalne. Ja czułam oba jajniki, zwłaszcza ten z ktorego była owu. A teraz mam też torbiel prawie 4cm na lewym ale lekarz kazał się nie przejmować i ja mu wierzę :-) Ty jesteś w tym samym stanie więc Tobie też nie wskazane się denerwować ;-) Spokojnie, wszystko będzie dobrze :-)
    Dziękuję kochana za wszystkie informacje i wsparcie :* Póki co jestem spokojna jutro zobaczymy co wyjdzie Ale Przyjmę wszystko na klatę

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Ja tam uwierzyłam od razu :-D Na pewno wszystko będzie dobrze! Mi zwolnienie od razu chciał dać i myślę że każdy lekarz Ci da, tym bardziej jak powiesz na czym Twoja praca polega.
    Bo mi się ciągle wydaje że ja po prostu widzę to co bym chciała widzieć Nie chcę się nakręcać pozytywnie ale zobaczymy co z tego wyjdzie...

3jgx3e3k6oetpx65.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ