CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Czuje sie dobrze bo przy trzech jajkach nie grozi hiperka.Protokół długi,gonal 187,5,merional 75 i pół ampułki gonapeptyl,stymulacja 13 dni do poniedziałku.
AMH teraz nie badałam i chyba był to błąd,wiedziałabym czy rezerwy czasem nie są niskie.Trzy jajka nie powalają,albo rezerwy albo słaba reakcja na leki,teraz sie niestety nie dowiem.Rok temu AMH przed stymulacjami było 3,3.
Po procedurze zbadam jednak,bede wiedziec czy wdrozyc plan B czy C.Bo jesli rezerwy niskie to bez sensu podchodzic do kolejnej procedury z moimi jajami, bedzie ich znów mało i marnej jakosci,zdecydujemy sie wtedy na AK lub AZ..
Jesli AMH jeszcze w miare to podejdziemy do procedury za dwa trzy miesiące bo tyle trzeba odczekac,ale juz na innych lekach,protokół tez do przedyskutowania.
A ty jak,chyba jakos masz zaczynac? -
panan12 wrote:Nie umiem Ci odpowiedzieć . To dlaczego mam 10 ng progesteron? To wskazuje na fazę lutealna.
Kurcze chyba nie ma nic bardziej wiarygodnego od usg?! Skoro na usg nie bylo pecherzykow lub były za małe to chociaż progesteron bys miala nie wiem jaki to nie sprawi on że nagle znikąd mialas owulację!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 22:24
roma, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość
-
panan12 wrote:Dziewczyny ile dpo wyszedł wam test ciazowy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 23:23
Antoś IVF,Julisia natural
-
Paulina_90 wrote:Tak to są hybrydy. Moja kuzynka robi i mówiła że ma klientki które całą ciążę robią, czytałam też opinie w necie że można
Z tym że kuzynka mówiła że niektórym kobietom w ciąży po prostu się nie trzymają, tak samo jak niektórym przy niedoczynności tarczycy po 2-3 dniach schodzą.
Może zacznij już profilaktycznie brać coś żeby się nie zarazićAntoś IVF,Julisia natural
-
Justyna911 wrote:Ja zauważyłam ze teraz to sie bardziej stresuje niż jak sie starałam o dzidziusia
a myślałam ze jak zajdę to juz spokój bedzie ale jeszcze bardziej myśle czy aby wszystko w porządku z moim groszkiem
Tak w ogóle to dziewczyny nas zabija za te spamowanie ciążowe tutaj, bo wątek jest o clo a my ciagle o objawach ciążowychAntoś IVF,Julisia natural
-
Brychra wrote:Dziewczynki dołączam do was. Ten cykl ponoć bezowulacyjmy. Poprzedni na dupku owu 15 dnia. Teraz też mam brać od niedzieli przez 10 dni. A od nowego cyklu clo. Mam nadzieję że się uda. Staramy się rok o 2 dziecko.Antoś IVF,Julisia natural
-
Paulina_90 wrote:A brak pęcherzyków wskazuje na brak owulacji.
Kurcze chyba nie ma nic bardziej wiarygodnego od usg?! Skoro na usg nie bylo pecherzykow lub były za małe to chociaż progesteron bys miala nie wiem jaki to nie sprawi on że nagle znikąd mialas owulację!
A ja powoli zaczynam rozumieć Panan. .. dziewczyna bardzo pragnie mieć dziecko i być w ciąży.Jak wszystkie na tym całym ovufriend.Drazni was jej niekompetencja co do interpretacji jej wyników.Ciekawa jestem tylko jak wy radzicie sobie z niepowodzeniem... no tak przeciez można zrobić usg lub wynik z krwi i wszystko jasne. Do niej to nie dociera bo wielu z OF naprawdę przydarzyła się szczesliwa ciąża we właśnie bezowulacyjnym cyklu stwierdzonym przez lekarzy i USG! Historie na OF i necie o cudach to niekończąca się historia .Panan pisała o tym że chętnie skorzystałaby z pomocy psychologa bo może dziewczyna jest w tym sama.Kurcze weteranki biorą na klate minus i jadą dalej ale nie bierzmy wszystkich pod jedno kopyto.Sama przeszłam cykl bezowulacyjny stymulowany ale bez dorodnych jajek w 31dc wyszedł bladzioch na teście konkretny większość z dziewczyn już mi gratulowala a ciąży dalej jak nie bylo tak nie ma.Lekarze i testy potrafią się mylić.
Nie piszę tego żeby ją usprawiedliwic ale różne rzeczy się dzieją! Nadzieja matką głupich? Pewnie tak ale bez tego ani rusz. ...Takademia prawda.
Pozdrawiam weteranki bo stałam się jedną z nich!A czytam was i ...czytam...i nie dziwię się naprawdę że można mieć nadzieję na CUD!
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Malowanka wrote:Dokładnie panan pisała że 31dzien cyklu jakieś dwa pęcherzyki tylko i ze cykl bezowulacyjny, wcześniej pisała że ma podwyższone lh i prawdopodobnie pco a potem ze test owulacyjny pozytywny. Panan Tu jesteś niezła zartownisia
Kochana takie rzeczy się dzieją naprawde! Wysyłam Ci zaproszenie i zobacz mój cykl z września 2015r zdjęcia testow itp wszystko real może też wszyscy mnie brali za czubka ale na to co się działo sam lekarz nazbieral wody w ustach.Pewnie gdybym miała możliwość zrobienia bety w tym czasie zamiast gratulacji dostalabym komentarze "przykro mi " ale to już inna bajka
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
ana1122 wrote:Tak ja już po malu się przygotowuje psychicznie. I zaczynam się po prostu bac. W poniedziałek mam wizytę kontrolna I muszę Jeszcze kilka wynikow zrobić. Później czekam Jeszcze tydzień na @ I zaczynamy stymulacje. Kurde szkoda że nie sprawdziłas tego amh bo przy niskim tak jak U mnie lekarz powiedział że przy długim protokole można za bardzo uśpić jajniki i będą słabo działać. Ale zawsze trzeba wierzyć do końca W te 3 twoje jajca:-)
Ja tez w poniedzialek wizyta,pewnie dostane ovitrelle no i jeszcze ostatnie badania dla anestezjologa,pewnie dostane wskazówki co do ostatnich etapów.
Ja skoncze procedure to ty zaczniesz stymulke,zycze więcej szczescia
-
Są na innych wàtkach dziewczyny jsk Panan,o podobnych cyklach,bez dominujàcych jajek slabo rosnàcych nie majàcych szans na ovu,jednak czasem ovu wystepuje i sam lekarz jest zaskoczony.Niestety przy PCOS trudno uzyskac taki cykl jak mój idealny prawie 28dniowy z ovulacjà w 14 dniu z dwoma jajami dlatego trzeba zrozumiec Panan bo ja sama bym sie gubila w tych cyklach.Nie dosc ze trudno o dominujàce to jeszcze ciàgle pozytywne testy ovu,nawet Roma na wlasnej skórze sie przekonala ze wedlug testów mozna miec kilka ovulacji.Niestety tylko usg daje prawdziwy obraz,co nie znaczy ze takie cykle muszą byc bezovulacyjne mimo iz lekarz przekreslił cykl.Antoś IVF,Julisia natural
-
Paulina_90 wrote:Pewnie że nie śmieszne. Ja tez szukałam informacji na ten temat, ale najbardziej przekonało mnie to że kuzynka ma dużo klientek w ciąży i chodzą od początku do 3dni przed porodem nawet
))))
-
Cześć Dziewczyny:) witam Was w 16 tygodniu mojej ciąży:))
Wczoraj miałam spotkanie klasowe 12 lat po maturze,większość dziewczyn oczywiście już ma dzieciaczki,ciesze się ze to spotkanie wypadło teraz a nie np pół roku temu,bo chyba bym się załamała:)
Gratuluję jeszcze raz wszystkim nowo zafasolkowanym i trzymam kciuki za wszystkie walczące,w szczególności za Jagienkę))) mam nadzieje ze niebawem będziemy już mogły się spotkać na ta kawę w Krk z brzuszkami;)
Justyna911 lubi tę wiadomość
-
roma wrote:Ale jakiej owulacji? Przecież 11 października pisałaś że cykl bezowulacyjny. W co ty z nami grasz dziewczyno?!
bo kurn tak doktorka mowila ze nie widzi cialka zoltego to dlaczego mam poziom wyzszych temperatur i progesteron rosnie? z dupy se tak rosnie? -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny:) witam Was w 16 tygodniu mojej ciąży:))
Wczoraj miałam spotkanie klasowe 12 lat po maturze,większość dziewczyn oczywiście już ma dzieciaczki,ciesze się ze to spotkanie wypadło teraz a nie np pół roku temu,bo chyba bym się załamała:)
Gratuluję jeszcze raz wszystkim nowo zafasolkowanym i trzymam kciuki za wszystkie walczące,w szczególności za Jagienkę))) mam nadzieje ze niebawem będziemy już mogły się spotkać na ta kawę w Krk z brzuszkami;)
W poniedzialek bede sie widziec z dziewczynà z innego wàtku pod gabinetem Kuby,ona tez do niego..ostatnio mnie widziala ale ja wychodzilam i zanim sie zoorientowala ze to chyba ja-wyszlam.Teraz znów wizyty nam sie nalozyly wiec z pewnoscia pod drzwiami sie spotkamyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 09:45
-
panan12 wrote:bo kurn tak doktorka mowila ze nie widzi cialka zoltego to dlaczego mam poziom wyzszych temperatur i progesteron rosnie? z dupy se tak rosnie?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
AniaStaraczka85 wrote:Kochane ja hybrydy tez robie nawet sama w domu i szczęśliwie zaczynam dziś 16 tc i wszystko jest w najlepszym porządku:)) i oby tak dalej.jedyne co uważam żeby lakieru do włosów nie wdychac i wychodzę do przedpokoju,pryskam i uciekam spoweotem do łazienki
))))
boję się teraz wszystkiego nawet pić zieloną herbatę
Dzisiaj zrobiłam bhcg o 16.00 wynik tak bym chciała by ładnie urosło po tych 48h...nie umiem się cieszyć tylko ciągle się boję masakra -
AniaStaraczka85 wrote:Cześć Dziewczyny:) witam Was w 16 tygodniu mojej ciąży:))
PS. Też trzymam kciuki za Jagna i inne kobietki