X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czuje sie dobrze bo przy trzech jajkach nie grozi hiperka.Protokół długi,gonal 187,5,merional 75 i pół ampułki gonapeptyl,stymulacja 13 dni do poniedziałku.
    AMH teraz nie badałam i chyba był to błąd,wiedziałabym czy rezerwy czasem nie są niskie.Trzy jajka nie powalają,albo rezerwy albo słaba reakcja na leki,teraz sie niestety nie dowiem.Rok temu AMH przed stymulacjami było 3,3.
    Po procedurze zbadam jednak,bede wiedziec czy wdrozyc plan B czy C.Bo jesli rezerwy niskie to bez sensu podchodzic do kolejnej procedury z moimi jajami, bedzie ich znów mało i marnej jakosci,zdecydujemy sie wtedy na AK lub AZ..
    Jesli AMH jeszcze w miare to podejdziemy do procedury za dwa trzy miesiące bo tyle trzeba odczekac,ale juz na innych lekach,protokół tez do przedyskutowania.
    A ty jak,chyba jakos masz zaczynac?
    Tak ja już po malu się przygotowuje psychicznie. I zaczynam się po prostu bac. W poniedziałek mam wizytę kontrolna I muszę Jeszcze kilka wynikow zrobić. Później czekam Jeszcze tydzień na @ I zaczynamy stymulacje. Kurde szkoda że nie sprawdziłas tego amh bo przy niskim tak jak U mnie lekarz powiedział że przy długim protokole można za bardzo uśpić jajniki i będą słabo działać. Ale zawsze trzeba wierzyć do końca W te 3 twoje jajca:-)

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Nie umiem Ci odpowiedzieć . To dlaczego mam 10 ng progesteron? To wskazuje na fazę lutealna.
    A brak pęcherzyków wskazuje na brak owulacji.
    Kurcze chyba nie ma nic bardziej wiarygodnego od usg?! Skoro na usg nie bylo pecherzykow lub były za małe to chociaż progesteron bys miala nie wiem jaki to nie sprawi on że nagle znikąd mialas owulację!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 22:24

roma, moniaaa_1988 lubią tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Dziewczyny ile dpo wyszedł wam test ciazowy ?
    Mi pózno,18 dni po ovu ale beta juz wtedy 560 byla wiec oszukaly mnie testy w 15dniu po ovu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 23:23

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Tak to są hybrydy. Moja kuzynka robi i mówiła że ma klientki które całą ciążę robią, czytałam też opinie w necie że można :-) Z tym że kuzynka mówiła że niektórym kobietom w ciąży po prostu się nie trzymają, tak samo jak niektórym przy niedoczynności tarczycy po 2-3 dniach schodzą.

Może zacznij już profilaktycznie brać coś żeby się nie zarazić :-)
    No mi sie nie trzymają,zele jeszcze dwa trzy tygodnie utrzymam a hybrydy tydzien i po nich,teraz wiem czemu...tarczyca,choc pewnie i wina paznokci bo mam mièkkie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna911 wrote:
    Ja zauważyłam ze teraz to sie bardziej stresuje niż jak sie starałam o dzidziusia :D a myślałam ze jak zajdę to juz spokój bedzie ale jeszcze bardziej myśle czy aby wszystko w porządku z moim groszkiem :D
    Tak w ogóle to dziewczyny nas zabija za te spamowanie ciążowe tutaj, bo wątek jest o clo a my ciagle o objawach ciążowych :P
    Chyba nie ma wątku gdzie nie przeplataly by sie rozmowy o zyciu codziennym a juz tym bardziej o ciàzy.To przeciez normalne,mysle ze ciezarówki mogą byc na kazdym wątku tski ich przywilej bo w calym OF chodzi wlasnie o dàzenie do tego stanu.Ja jesli bede w ciàzy to nie zamierzam uciekac na fioletową strone,bede na swoich ulubionych wątkach a mam ich dwa :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brychra wrote:
    Dziewczynki dołączam do was. Ten cykl ponoć bezowulacyjmy. Poprzedni na dupku owu 15 dnia. Teraz też mam brać od niedzieli przez 10 dni. A od nowego cyklu clo. Mam nadzieję że się uda. Staramy się rok o 2 dziecko.
    Powodzenia wiec :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    A brak pęcherzyków wskazuje na brak owulacji.
    Kurcze chyba nie ma nic bardziej wiarygodnego od usg?! Skoro na usg nie bylo pecherzykow lub były za małe to chociaż progesteron bys miala nie wiem jaki to nie sprawi on że nagle znikąd mialas owulację!

A ja powoli zaczynam rozumieć Panan. .. dziewczyna bardzo pragnie mieć dziecko i być w ciąży.Jak wszystkie na tym całym ovufriend.Drazni was jej niekompetencja co do interpretacji jej wyników.Ciekawa jestem tylko jak wy radzicie sobie z niepowodzeniem... no tak przeciez można zrobić usg lub wynik z krwi i wszystko jasne. Do niej to nie dociera bo wielu z OF naprawdę przydarzyła się szczesliwa ciąża we właśnie bezowulacyjnym cyklu stwierdzonym przez lekarzy i USG! Historie na OF i necie o cudach to niekończąca się historia .Panan pisała o tym że chętnie skorzystałaby z pomocy psychologa bo może dziewczyna jest w tym sama.Kurcze weteranki biorą na klate minus i jadą dalej ale nie bierzmy wszystkich pod jedno kopyto.Sama przeszłam cykl bezowulacyjny stymulowany ale bez dorodnych jajek w 31dc wyszedł bladzioch na teście konkretny większość z dziewczyn już mi gratulowala a ciąży dalej jak nie bylo tak nie ma.Lekarze i testy potrafią się mylić.
    Nie piszę tego żeby ją usprawiedliwic ale różne rzeczy się dzieją! Nadzieja matką głupich? Pewnie tak ale bez tego ani rusz. ...Takademia prawda.
    Pozdrawiam weteranki bo stałam się jedną z nich!A czytam was i ...czytam...i nie dziwię się naprawdę że można mieć nadzieję na CUD!

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Dokładnie panan pisała że 31dzien cyklu jakieś dwa pęcherzyki tylko i ze cykl bezowulacyjny, wcześniej pisała że ma podwyższone lh i prawdopodobnie pco a potem ze test owulacyjny pozytywny. Panan Tu jesteś niezła zartownisia :-)

Kochana takie rzeczy się dzieją naprawde! Wysyłam Ci zaproszenie i zobacz mój cykl z września 2015r zdjęcia testow itp wszystko real może też wszyscy mnie brali za czubka ale na to co się działo sam lekarz nazbieral wody w ustach.Pewnie gdybym miała możliwość zrobienia bety w tym czasie zamiast gratulacji dostalabym komentarze "przykro mi " ale to już inna bajka

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Tak ja już po malu się przygotowuje psychicznie. I zaczynam się po prostu bac. W poniedziałek mam wizytę kontrolna I muszę Jeszcze kilka wynikow zrobić. Później czekam Jeszcze tydzień na @ I zaczynamy stymulacje. Kurde szkoda że nie sprawdziłas tego amh bo przy niskim tak jak U mnie lekarz powiedział że przy długim protokole można za bardzo uśpić jajniki i będą słabo działać. Ale zawsze trzeba wierzyć do końca W te 3 twoje jajca:-)
    Poprostu sprawdze amh po calej procedurze jesli sie nie uda,od tego bedzie zalezec czy zaczniemy plan B czy plan C.Byc moze za slabo zareagowalam na leki...no teraz nic juz nie zrobie,lekarz dlugo mnie prowadzi to wiedzial co robi.W kazdym badz razie jest ok.Dzis podchodze do tego inaczej niz wczoraj,poprostu jesli ma sie udac to nie ma znaczenia ilosc jajek.Czytalam na bocianie ze sporo dziewczyn jest takich co do punkcji z 3-4 jajami podchodzily i sie udalo wiec nie bede biadolic bo wlasciwie szanse mamy jednakowe.Najwazniejsze w tym wszystkim jest przeciez jakosc i dojrzalosc jajeczek a nie sama ilosc.Tez czulam strach,ale jsk wszystko ruszylo to juz tsk normalnie podchodzilam.Bede z pewnoscią przezywac po punkcji czy sie zaplodnià i przetrwajà maluchy bo jak juz dojdzie do transferu to poczuje ulge,czas oczekiwania na bete z pewnoscià bedzie spokojny bez stresu.
    Ja tez w poniedzialek wizyta,pewnie dostane ovitrelle no i jeszcze ostatnie badania dla anestezjologa,pewnie dostane wskazówki co do ostatnich etapów.
    Ja skoncze procedure to ty zaczniesz stymulke,zycze więcej szczescia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są na innych wàtkach dziewczyny jsk Panan,o podobnych cyklach,bez dominujàcych jajek slabo rosnàcych nie majàcych szans na ovu,jednak czasem ovu wystepuje i sam lekarz jest zaskoczony.Niestety przy PCOS trudno uzyskac taki cykl jak mój idealny prawie 28dniowy z ovulacjà w 14 dniu z dwoma jajami dlatego trzeba zrozumiec Panan bo ja sama bym sie gubila w tych cyklach.Nie dosc ze trudno o dominujàce to jeszcze ciàgle pozytywne testy ovu,nawet Roma na wlasnej skórze sie przekonala ze wedlug testów mozna miec kilka ovulacji.Niestety tylko usg daje prawdziwy obraz,co nie znaczy ze takie cykle muszą byc bezovulacyjne mimo iz lekarz przekreslił cykl.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację tylko lewe jajo było małe i drugie większe niż na poprzednim usg. W takim razie jak niema owulacji to by progesteron nie rósł

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście z tego wątku nie ucieknę bo mi sie tu bardzo podoba i bede podglądać cały czas i komentować :D

A tak w ogóle to gdzie moge znaleźć wątek dla czerwcowek?? :P

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_90 wrote:
    Pewnie że nie śmieszne. Ja tez szukałam informacji na ten temat, ale najbardziej przekonało mnie to że kuzynka ma dużo klientek w ciąży i chodzą od początku do 3dni przed porodem nawet :-)
    Kochane ja hybrydy tez robie nawet sama w domu i szczęśliwie zaczynam dziś 16 tc i wszystko jest w najlepszym porządku:)) i oby tak dalej.jedyne co uważam żeby lakieru do włosów nie wdychac i wychodzę do przedpokoju,pryskam i uciekam spoweotem do łazienki :)))))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) witam Was w 16 tygodniu mojej ciąży:))
    Wczoraj miałam spotkanie klasowe 12 lat po maturze,większość dziewczyn oczywiście już ma dzieciaczki,ciesze się ze to spotkanie wypadło teraz a nie np pół roku temu,bo chyba bym się załamała:)

Gratuluję jeszcze raz wszystkim nowo zafasolkowanym i trzymam kciuki za wszystkie walczące,w szczególności za Jagienkę :)))) mam nadzieje ze niebawem będziemy już mogły się spotkać na ta kawę w Krk z brzuszkami;)

Justyna911 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ale jakiej owulacji? Przecież 11 października pisałaś że cykl bezowulacyjny. W co ty z nami grasz dziewczyno?!

bo kurn tak doktorka mowila ze nie widzi cialka zoltego to dlaczego mam poziom wyzszych temperatur i progesteron rosnie? z dupy se tak rosnie?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Wczoraj miałam spotkanie klasowe 12 lat po maturze,większość dziewczyn oczywiście już ma dzieciaczki,ciesze się ze to spotkanie wypadło teraz a nie np pół roku temu,bo chyba bym się załamała:)

Gratuluję jeszcze raz wszystkim nowo zafasolkowanym i trzymam kciuki za wszystkie walczące,w szczególności za Jagienkę :)))) mam nadzieje ze niebawem będziemy już mogły się spotkać na ta kawę w Krk z brzuszkami;)
    Obiecuje & <3
    W poniedzialek bede sie widziec z dziewczynà z innego wàtku pod gabinetem Kuby,ona tez do niego..ostatnio mnie widziala ale ja wychodzilam i zanim sie zoorientowala ze to chyba ja-wyszlam.Teraz znów wizyty nam sie nalozyly wiec z pewnoscia pod drzwiami sie spotkamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 09:45

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    bo kurn tak doktorka mowila ze nie widzi cialka zoltego to dlaczego mam poziom wyzszych temperatur i progesteron rosnie? z dupy se tak rosnie?
    Słuchaj, ja Ci życzę jak najlepiej i chciałabym żebyś napisała tu za kilka dni że miałaś rację. Jednak jak widzę tą Twoja chwiejność i brak zorganizowania to mi ręce opadają i dlatego się uniosłam. Mierzysz te temperatury juz któryś cykl i czy chociaż raz pokrywały się z rzeczywistością? Progesteron nie jest gwarancją tego że owu była. Ja badałam etradiol i miałam ok 230, co świadczy o jednej dojrzałej komórce a owulacja była przeszło tydzień później. Tak jak Jagienka pisała, testy owulacjne mnie również oszukały. Zawsze sprawdzały się u mnie bardzo dobrze, ale w dwóch ostatnich cyklach totalnie poszły po bandzie więc w tym cyklu juz wiem że nie mogę im ufać i nie będę ich robić bo wiem, że nie są dla mnie. Powinnaś wziąć się za siebie, a ja widzę że Ty się w ogóle nie uczysz i nie wyciągasz wniosków. Nie masz również lekarza, który poprowadzi Cię jak należy. Dlaczego nie pójdziesz do dobrego endokrynologa, który przebada Ci najważniejsze hormony? Jak u mnie zdiagnozowano pco w obrazie usg to mnie endokrynolog położył do szpitala na badania. A i teraz robiłam całkiem sporo badań na jego zlecenie. Znajdź też dobrego ginekologa który będzie potrafił Cię stymulować efektywnie. Wtedy coś z tego będzie. A Ty się bujasz jak dziecko we mgle, robisz jakieś szczątkowe badania na własną rękę i nie ma w tym żadnej spójności. Nie widzę u Ciebie żadnego działania, żadnego planu.Po prostu weź się za siebie! I nie chciałam Ci urazić swoimi postami wczoraj. Po prostu widzę jak się motasz w każdym jednym cyklu i się poirytowałam :-)

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Kochane ja hybrydy tez robie nawet sama w domu i szczęśliwie zaczynam dziś 16 tc i wszystko jest w najlepszym porządku:)) i oby tak dalej.jedyne co uważam żeby lakieru do włosów nie wdychac i wychodzę do przedpokoju,pryskam i uciekam spoweotem do łazienki :)))))
    Ja jestem schizol :) boję się teraz wszystkiego nawet pić zieloną herbatę;)
    Dzisiaj zrobiłam bhcg o 16.00 wynik tak bym chciała by ładnie urosło po tych 48h...nie umiem się cieszyć tylko ciągle się boję masakra

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Ale super ze juz taka ciąża i wszystko dobrze :* takie spotkania klasowe są fajne dobrze ze nie musiałaś się dołowac bo masz w sobie już swoje małe serduszko
    PS. Też trzymam kciuki za Jagna i inne kobietki

3jgx3e3k6oetpx65.png
  • Niki69 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    A może to psychika tak działa no nie wiem...

3jgx3e3k6oetpx65.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ