X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    No ja właśnie czuje na przemian raz lewy raz prawy, takie ukucia.
    Tak,bo oba jajniki pracują przy stymulacji

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Biedroneczko jestem myślami z Tobą cały czas.Na wątku dużo się zmieniło. ..nie jestem w stanie powiedzieć jak bardzo ale jednak. ..może też ze względu na czas...wiele razy chce opuścić ten wątek ale ze względu na kilka osób zaglądam i doszukuje się waszych pozytywów m.in. Ciebie Roma, ana1122, Pabelka, Michalina, atat ,gogo ,girl,miskowa,daktylek cookie monster,martek monia1988 I wiele innych dziewczyn które teraz jeszcze walczą ale opuściły wątek bo można się zdolowac kiedy ktos wpada ma 100 coś postów i już ciaza -to jest piękne ale te które nie miały tego szczęścia to boli nie oszukujmy się. Wiele z nich też doczekały się cudu i noszą pod serduszkiem maleństwo lub już tula je w ramionach.
    Biedroncia jedna z weteranek w czasie kiedy już całkowicie odpuściłam napisała "nie poddawaj się. ..walcz" dodało mi wiary i walcze i wierzę że doczekamy się naszego szczęścia❤
    Angie, bardzo Ci dziękuję za ten wpis, bo już powoli zaczynam się czuć jak alien, słaby element czy jak zwał tak zwał...
    I mimo że gdzieś głęboko w środku wierzę, że się w końcu nam wszystkich "wyjadaczkom"uda, to czasami jest ciężko. Ale jak toMamakejti powiedziała - nie spoczniemy niż zajdziemy :)

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny !
    Melduje ze NVQ zakończone sukcesem :) nawet nie wiecie jak się cieszę ze mam już to za sobą. Przez to dziadostwo na nic nie miałam czasu. Do tego z kliniki przyszła sterta papierów ze aż mnie zszokowała ale cześć już będę mieć z głowy jeśli dojdzie do on vitro. Mam tylko problem bo kazali mi się umówić na usg sprawdzające rezerwę jajnikowa arenie mogę się tam dodzwonić. Włącza się sekretarka i kazali zostawić swoje dane i ze oddzwonia ale narazie nikt się nie odezwał :/
    Jagna jak tam procedura ? Wszystko dobrze ?
    Postaram się jutro nadrobić zaległości z forum. Dziś musiałam dom doprowadzić do używalności i dopiero co skończyłam :)
    Ciesze sie że juz tak blisko jestesmy Biedronka,mam jeszcze nadzieje ze Angie dojdzie do nas,bo tak sobie mysle ze zbliza sie czas na nas trzy <3
    Biedronka punkcja u mnie we srode na 90%,mam trzy jajka-tylko ale jesli ma sie udac to sie uda bo to są moje najlepsze jajka :-)

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie, Cookiemonster macie racje trzeba walczyc. Ja sobie często wyrzucam ze gdybym nie czekała tyle to moze nie było by tych problemów ale czy tak by było ? Wiele młodych dziewczyn tez długo sie stara wiec na nic w zyciu nie ma regoly.
    Angie a ty jak ? Tak bym chciała by nam sie juz tez udało !!!!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna trzy ale za to jakie :)))) no to bede kibicować !!! Czuje ze to bedzie twoj czas Jaguś !!!

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coocie a jak u ciebie kochana,jak stoisz w tym cyklu?Zdecydowana na histero?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2016, 22:12

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Jagna trzy ale za to jakie :)))) no to bede kibicować !!! Czuje ze to bedzie twoj czas Jaguś !!!
    Nie obiecuje wiele,stocze tà bitwe i jesli znów cos podetnie mi nogi ja i tak nie odpuszcze

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka ciesze sie z sukcesu,ambicje zawodowe to tez jakis prorytet w zyciu.Teraz mozesz skupic sie na swym pragnieniu,niech to wszystko zaowocuje

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes moze czasem lepiej nie znac tego dnia ani godziny?Im bardziej znamy przypuszczalnà date ovulacji tym wièksze rozczarowanie.Poza tym jak na wykładach?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Coocie a jak u ciebie kochana,jak stoisz w tym cyklu?Zdecydowana na histero?
    Jagna, dzięki, że pytasz :) byłam wczoraj u gina 11dc i stwierdził, że endo 8mm, brak dominującego pęcherzyka, największy miał 12mm i orzekł, że albo owu była albo cykl bezowulacyjny. Powiedziałam mu, że 9dc miałam testy owu prawie pozytywne i śluz plodny i czy to może oznaczać, że mam problem z niekontrolowanym wyrzutem LH na co on odrzekł, że nie zna się na testach owu, więc się nie wypowie... Zapytalam go czy mógłby mi zrobić sonohsg u siebie w gabinecie na początek, żeby upewnić się, że obydwa jajowody są drożne, a on patrzy na mnie zaskoczony i mówi "w sumie to rak, jasne tylko cewnik przygotuję" i stanęło na tym, że w listopadzie sono, w grudniu histeroskopia.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co prawda z moich czasow juz wiele osob nie zostalo, ale kilka jeszcze jest wiec dopóki nie zaciazycie to watku clo nie opuszcze!!!

Dziewczyny ja sie jeszcze kulam! A juz jest ciezko, a dziecko chyba chce byc punktualne :-)

agnes87 lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Angie, bardzo Ci dziękuję za ten wpis, bo już powoli zaczynam się czuć jak alien, słaby element czy jak zwał tak zwał...
    I mimo że gdzieś głęboko w środku wierzę, że się w końcu nam wszystkich "wyjadaczkom"uda, to czasami jest ciężko. Ale jak toMamakejti powiedziała - nie spoczniemy niż zajdziemy :)

No dobra Cookie, wywołałaś mnie! Ja sę utajniłam, ale cholera i tak codziennie Was czytam i trzymam kciuki, i zazdroszczę jak sa fasolki i potajemnie pobieram wiruski ciążowe...
    u mnie jakiś zastój w tej pomocy medycznej, w poprzednim cyklu jeszcze chociaż na monitoringu byłam, w tym całkiem odpuściłam, jestem teraz w 17 dc, owulacja chyba była, ale to się okaże;) za ok dwa tygodnie;)
    Oklapłam jakoś, muszę znów nabrać energii do katalizowania starań!
    Przyłączyłam się do Was 15 lutego, równo 8 mcy mi stuknęło starań z Wami, niektóre zaraz rodzić będą, inne osiągają coraz wyższe stopnie wtajemniczenia (do Jagenki piję, naszej westalki płomienia starań;), a mi opadło wszystko....
    Mocno Was ściskam!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny. Zrobiłam dziś test (28 dc) owu była 14 dc potwierdzona i znowu klapa :-( Najprawdopodobniej czeka mnie zaraz laparoskopia, aż się boję :-( Ehhh to testowanie to dla mnie koszmar :-(

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Angie, Cookiemonster macie racje trzeba walczyc. Ja sobie często wyrzucam ze gdybym nie czekała tyle to moze nie było by tych problemów ale czy tak by było ? Wiele młodych dziewczyn tez długo sie stara wiec na nic w zyciu nie ma regoly.
    Angie a ty jak ? Tak bym chciała by nam sie juz tez udało !!!!

Kochana ja już byłam tak blisko tak cholernie blisko że płakać się chce!ba!wyc mi się chciało i leżAlam z bezsilności.od lutego czekakalam na in vitro. Stało się doczekałam się i na wizycie już papiery podpisaliśmy dr.zrobIła usg.jak dawno nie miałam pieknego cyklu tak wtedy 29 dni ostatni etap wzrost waga i BUM nie możemy zacząć procedury bo za niskie BMI. Widzimy się za 4 kilogramy dowidzenia.Tak powiedziała. Teraz nie walczę o fasolke tylko o te 4 kg muszę przytyć. Ciężko mi.Kiedy teraz wizyta?Nie wiem. Stoję w miejscu. Wszystkie wyniki ok tylko jestem za chuda.Tåka jestem całe życie i dobrze mi z tym a teraz już nie. Nie wiedziałam że to będzie aż tak brane pod uwagę .

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Nie obiecuje wiele,stocze tà bitwe i jesli znów cos podetnie mi nogi ja i tak nie odpuszcze

Nic ci nie podetnie nóg. Są jajeczka Jagna!I to 3! Nieważne że nie ma ich 10 lub 15 przecież wiesz że nie o ilość tu chodzi.Ja bym się cieszyła

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Nic ci nie podetnie nóg. Są jajeczka Jagna!I to 3! Nieważne że nie ma ich 10 lub 15 przecież wiesz że nie o ilość tu chodzi.Ja bym się cieszyła
    Angie to najtrudniejszy etap,tego sie najbardziej boje.Jaja są, ale one jeszcze muszą byc zaplodnione i wytrzymac te kilka dób..Sama zobaczysz jak to jest kiedy wreszcie ruszy twoja machina.Nie nastawiam sie na sukces ale wybór przed kolejnà procedurą jest trudny,jaką strategie obrac nie mam pojęcia ale chyba juz nie zdecyduje sie na dlugi protokól,zresztą pogadam jutro z doktorkiem bo to ostatnia normalna wizyta przed punkcjà.Musze wiedziec co dalej by miec sile przejsc przez to wszystko.
    Wszystko to dziwnie brzmi jak dla mnie na clo byly dwa jajeczka z szansą na blizniaki lek o wartosci ok.30zl,leki do stymulacji IVF wyszly 5,5tys. i mamy trzy jaja,czy łatwo mi teraz pozytywnie myslec?
    Mysle pozytywnie ale jak zwykle pesymizm sie zbudził i moje myslenice,oczywiscie nie bylabym sobą gdybym sie poddała,jesli czegos pragne to dąze do tego i nie wazne ile czasu mi to zajmie.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć Dziewczyny. Zrobiłam dziś test (28 dc) owu była 14 dc potwierdzona i znowu klapa :-( Najprawdopodobniej czeka mnie zaraz laparoskopia, aż się boję :-( Ehhh to testowanie to dla mnie koszmar :-(
    Nie mam nic na pocieszenie ale skoro przed tobą ten zabieg to moze on cos tam troche zbudzi te twoją macice i jajowody do pracy.Wazne kochana ze ma sie jakis plan dzialania.Po takim zabiegu szanse sie zwiększają,moze nic nie wyjdzie a moze znajdzie sie powód i go usunà..Bądz dzielna,mozesz nawet poplakac jak ja czasem bo to pomaga zebrac sily,przykro mi <3

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie a jak twoja waga?Ostatnio chyba pisalas ze cos kg ci przybylo dobrze pamietam?
    Wiesz ja przy stymulacji jem serki wysokobialkowe i jogurty wysokobialkowe ktore majà ok.20g bialka,Spozywanie duzej ilosci bialka idzie nam na mase wiec staraj sie patrzec na etykiety.Powinnam pic nutridrinki wysokobialkowe(dostepne w aptece na internecie) moze to by ci pomoglo z wagą..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Angie to najtrudniejszy etap,tego sie najbardziej boje.Jaja są, ale one jeszcze muszą byc zaplodnione i wytrzymac te kilka dób..Sama zobaczysz jak to jest kiedy wreszcie ruszy twoja machina.Nie nastawiam sie na sukces ale wybór przed kolejnà procedurą jest trudny,jaką strategie obrac nie mam pojęcia ale chyba juz nie zdecyduje sie na dlugi protokól,zresztą pogadam jutro z doktorkiem bo to ostatnia normalna wizyta przed punkcjà.Musze wiedziec co dalej by miec sile przejsc przez to wszystko.
    Wszystko to dziwnie brzmi jak dla mnie na clo byly dwa jajeczka z szansą na blizniaki lek o wartosci ok.30zl,leki do stymulacji IVF wyszly 5,5tys. i mamy trzy jaja,czy łatwo mi teraz pozytywnie myslec?
    Mysle pozytywnie ale jak zwykle pesymizm sie zbudził i moje myslenice,oczywiscie nie bylabym sobą gdybym sie poddała,jesli czegos pragne to dąze do tego i nie wazne ile czasu mi to zajmie.

To fakt przy clo 2 jajka i możliwość bliźniaków ale wszystko było stawiane na natural a teraz masz trzy pożądne i wszystko będzie się inaczej toczyc.Z wielką pomocą lekarzy ale już tych innych bo to nie są zwykli lekarze kochana te osoby mają w sobie dar.dar dawania życia .Oni powinni być ciociami wujkami.To takie inne anioły dla nich twoja ciąża to ich trofeum☺ Wszystko będzie dobrze ❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Angie a jak twoja waga?Ostatnio chyba pisalas ze cos kg ci przybylo dobrze pamietam?
    Wiesz ja przy stymulacji jem serki wysokobialkowe i jogurty wysokobialkowe ktore majà ok.20g bialka,Spozywanie duzej ilosci bialka idzie nam na mase wiec staraj sie patrzec na etykiety.Powinnam pic nutridrinki wysokobialkowe(dostepne w aptece na internecie) moze to by ci pomoglo z wagą..

Na wizycie u dietetyka ważyłam 1.5 kg więcej teraz niby 3kg.jeszcze 1 kg ale wystarczy jeden dzień nieuwagi i już 0.5 kg mniej .Jestem na diecie wysokobiałkowej i już żygac mi się chce tymi jogurtami jajkami itp blee w każdym bądź razie nawet jak już przytyje czas oczekiwania jest niewiadomy bo kolejki są niesamowite a moja szansa na start już minęła.

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ