X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Justyna911 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki69 wrote:
    Ja jestem schizol :) boję się teraz wszystkiego nawet pić zieloną herbatę;)
    Dzisiaj zrobiłam bhcg o 16.00 wynik tak bym chciała by ładnie urosło po tych 48h...nie umiem się cieszyć tylko ciągle się boję masakra
    Ja tez sie ciagle boje dlatego Cie rozumiem... ale zamartwianie w niczym nie pomoże co ma być to bedzie :) w tak wczesnej ciazy za dużo nie możemy zrobić w celu podtrzymania naszego dzieciątka... ważne aby myśleć pozytywnie i o siebie dbać :)

4 cykle z clo
    5 cykl bez wspomagaczy- udany :)
    26.10.16- bicie serduszka <3
    f2w39n73kken1w0j.png
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    bo kurn tak doktorka mowila ze nie widzi cialka zoltego to dlaczego mam poziom wyzszych temperatur i progesteron rosnie? z dupy se tak rosnie?
    Doktorka? A Ty nie miałaś chodzić do lekarza którego dziewczyny Ci poleciły?
    Ja w 100% zgadzam się z roma... Każda z nas tutaj oczekuje swojego małego cudu ale każda tez robi coś konkretnego żeby ten cel osiągnąć, każda miała swoje gorsze i lepsze chwile... ale żeby lekarz co innego, kobieta co innego, badania na własną rękę, być może też leki na własną rękę... to prowadzi donikąd... I panan zrozum, że nikt tu nie chce dla Ciebie źle, bo po to tu jesteśmy żeby sobie pomagać, doradzać na ile to możliwe, ale najpierw Ty sama musisz chcieć sobie pomóc.

roma lubi tę wiadomość

Początek walki o Największe Szczęście - czerwiec 2016
    3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No mi sie nie trzymają,zele jeszcze dwa trzy tygodnie utrzymam a hybrydy tydzien i po nich,teraz wiem czemu...tarczyca,choc pewnie i wina paznokci bo mam mièkkie
    Też się zdziwiłam że to może wpływać na paznokcie :-) Ja mam też niedoczynność, mam bardzo słabe, miękkie i łamliwe paznokcie i teraz jeszcze ciąża a trzymają mi się bez problemu nawet 3 tyg. Także znowu co kobieta to inna reakcja :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
    "I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
  • Paulina_90 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Cześć Dziewczyny:) witam Was w 16 tygodniu mojej ciąży:))
    Wczoraj miałam spotkanie klasowe 12 lat po maturze,większość dziewczyn oczywiście już ma dzieciaczki,ciesze się ze to spotkanie wypadło teraz a nie np pół roku temu,bo chyba bym się załamała:)

Gratuluję jeszcze raz wszystkim nowo zafasolkowanym i trzymam kciuki za wszystkie walczące,w szczególności za Jagienkę :)))) mam nadzieje ze niebawem będziemy już mogły się spotkać na ta kawę w Krk z brzuszkami;)
    Jej jak ta Twoja ciąża szybko mija :-) Jeszcze trochę i półmetek :-)

3 cykle clo
    1 cykl lametta
    10.10.2016 - Serduszko
    201706087149.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :-) Gratki dla Szczęściar które zobaczyły 2 kreski :-) Dziewczyny powodzenia !!! :-)

Ja złapałam jakiegoś wirusa, a jutro lub w pon mogę testować (28/29 dc) Ale aż się boję, żeby znów się nie rozczarować.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny ... Ale mi się już niechce już mam dość tych starań uprawiania seksu na siłę. Pracujemy całymi dniami jestem wymeczona zdenerwowana niemam nawet kiedy zjeść. Tak jak mąż mówi może dziecko to nie dla nas widocznie tak ma być.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Katka80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcccia trzymam kciuki za pozytywne testowanie.

Dziewczyny nie wariujcie, hybryda jest bezpieczna. Jedynie należy się wstrzymać z farbowaniem włosów do końca pierwszego trymestru. Zwłaszcza jak ktoś rozjaśnia.

Zachowania Panan juz mi się nie chce nawet komentować. Zachowuje się jak dziecko w przedszkolu a nie jak dorosła kobieta. Macierzyństwo wymaga cierpliwości i spokoju, którego jej niestety brakuje.

Dziewczyny dzisiaj dzień dziecka utraconego. Zapalmy świeczkę dla naszych aniołków.

Olciaaa lubi tę wiadomość

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • syringe Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan wyluzuj. Tak na siłę nic nie da. Nie licz nie mierz temperatury. Kochaj się z mężem kiedy masz ochotę. U mnie to zadziałało i to w cyklu długim jak rzeka gdzie nawet nie liczyłam że się uda.

3jgxs65g2m6wfiut.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    cześć dziewczyny :-) Gratki dla Szczęściar które zobaczyły 2 kreski :-) Dziewczyny powodzenia !!! :-)

Ja złapałam jakiegoś wirusa, a jutro lub w pon mogę testować (28/29 dc) Ale aż się boję, żeby znów się nie rozczarować.
    No skoro zlapalas wirusa to tylko gratulowac hi hi :-) a tak serio to zdróweczka zycze i pozytywnej bety.
    Wiesz,czasem dobrze sie lekko pochorowac po ovulacji,organizm skupia sie na chorobie a nie na zagniezdzającym sie zarodku,poprostu nie odrzuci go bo nie jest swiadom do konca jego istnienia.Powodzenia,kciukam

Olciaaa lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanie biorę clo dziś 2dzień czy jak napije się wina czy to bedzie miało wpływ na działanie ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak zapytam jeszcze . Jak bierzecie CLo to odczuwacie swoje jajniki ?

• Katka80 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22, winka się możesz napić. Zwłaszcza czerwonego wytrawnego, robi dobrze na endo.

Ja po clo czułam jajniki, ale tak raczej przy końcu brania i przed owu.

VI 2007 Przemek ,XI 2009 Aniołek 10tc
    10 cs w tym 4 cykle z clo
    Ciąża w cyklu niestymulowanym - sierpień 2016
    Termin porodu: 30 kwietnia 2017
    8p3oskjorung1yyh.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mierzenie temperatury oszukało,cykle tak proste ksiązkowe 28dni,ovu pièknie wykreslona na wykresie,tempki marzenie a w rzeczywistosci brak ovulacji wedlug usg.Dlatego nie mierze bo to złudzenie tylko i daje nadzieje na cos co nie nastąpi.Dlatego walcze i jesli jedno cos nie wychodzi to czegos innego trzeba spróbowac.Walka z PCOS nie jest łatwa,wiem ze są jakies zabiegi by zmniejszyc objawy na kilka cykli,wtedy stymulacja naprawde daje duze szanse bo osiaga sie upragnione dominujàce jaja.
    Panan,wez sie w kupe i w koncu idz do takiego gina który mimo PCOS potrafi doprowadzic cie do ciązy.Stymulacja na ciebie nie dziala a przynajmniej clo,masz przerabiac raz jeszcze cos co juz przerabialas?Myslisz ze efekt bedzie lepszy?Zeby stymulacja zadzialala i dala efekt trzeba cos zrobic z tym PCOS.Mierzenie temperatury i bieganie na progesteron nie sprawi ze bedziesz w ciązy,usg mówi jedno i trzeba przyjàc to do wiadomosci,ty czekasz na cud..
    Dobra,ja podchodze do IVF i jestem swiadoma ze stymulacja nie wyszla efektownie dlatego licze na cud,ale jesli sie nie uda to wiem juz ze tym samym torem nie moge isc trzeba cos zmienic bo inaczej szkoda pieniedzy i czasu a tym bardziej mojej psychiki.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mam pytanie biorę clo dziś 2dzień czy jak napije się wina czy to bedzie miało wpływ na działanie ??
    Jesli bierzesz rano clo to spokojnie wieczorem winko nie zaszkodzi,bylebys z rozsądkiem piła nie na butelki a kieliszek góra dwa

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    Że tak zapytam jeszcze . Jak bierzecie CLo to odczuwacie swoje jajniki ?
    Kiedy bylam na clo to raz czulam a raz zupelny spokój,nie jest powiedzisne ze trzeba odczuwac prace jajników,czasem cichaczem jajeczka ladnie rosnà

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kiedy bylam na clo to raz czulam a raz zupelny spokój,nie jest powiedzisne ze trzeba odczuwac prace jajników,czasem cichaczem jajeczka ladnie rosnà

No ja właśnie czuje na przemian raz lewy raz prawy, takie ukucia.

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi22 wrote:
    No ja właśnie czuje na przemian raz lewy raz prawy, takie ukucia.
    To normalne,po ovu tez cos podobnego mozesz odczuwac

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Biedronka7 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Melduje ze NVQ zakończone sukcesem :) nawet nie wiecie jak się cieszę ze mam już to za sobą. Przez to dziadostwo na nic nie miałam czasu. Do tego z kliniki przyszła sterta papierów ze aż mnie zszokowała ale cześć już będę mieć z głowy jeśli dojdzie do on vitro. Mam tylko problem bo kazali mi się umówić na usg sprawdzające rezerwę jajnikowa arenie mogę się tam dodzwonić. Włącza się sekretarka i kazali zostawić swoje dane i ze oddzwonia ale narazie nikt się nie odezwał :/
    Jagna jak tam procedura ? Wszystko dobrze ?
    Postaram się jutro nadrobić zaległości z forum. Dziś musiałam dom doprowadzić do używalności i dopiero co skończyłam :)

34bwugpje1vo91cp.png
    Będzie córeczka :)
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja właśnie wróciłam do domu po zajęciach, padam na twarz.
    Jagna co u Ciebie?

Ja chyba od nowego cyklu nie mierzę już temp - bo ten cykl mam już mega dziwny.
    19dc i od rana boli mnie jak na okres- tempka też niska (nigdy takiej nie miałam). Myślałam, że tu ovu już dawno była, a tymczasem mój organizm płata sobie ze mnie figla. Zawsze miałam jednodniowy ból owulacyjny - tak teraz w tym cyklu miałam 2 takie dni, a teraz boli jak na @.
    Mam tylko nadzieję, że chociaż będzie odpowiedniej długości ten cykl.

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka7 wrote:
    Hej dziewczyny !
    Melduje ze NVQ zakończone sukcesem :) nawet nie wiecie jak się cieszę ze mam już to za sobą. Przez to dziadostwo na nic nie miałam czasu. Do tego z kliniki przyszła sterta papierów ze aż mnie zszokowała ale cześć już będę mieć z głowy jeśli dojdzie do on vitro. Mam tylko problem bo kazali mi się umówić na usg sprawdzające rezerwę jajnikowa arenie mogę się tam dodzwonić. Włącza się sekretarka i kazali zostawić swoje dane i ze oddzwonia ale narazie nikt się nie odezwał :/
    Jagna jak tam procedura ? Wszystko dobrze ?
    Postaram się jutro nadrobić zaległości z forum. Dziś musiałam dom doprowadzić do używalności i dopiero co skończyłam :)

Biedroneczko jestem myślami z Tobą cały czas.Na wątku dużo się zmieniło. ..nie jestem w stanie powiedzieć jak bardzo ale jednak. ..może też ze względu na czas...wiele razy chce opuścić ten wątek ale ze względu na kilka osób zaglądam i doszukuje się waszych pozytywów m.in. Ciebie Roma, ana1122, Pabelka, Michalina, atat ,gogo ,girl,miskowa,daktylek cookie monster,martek monia1988 I wiele innych dziewczyn które teraz jeszcze walczą ale opuściły wątek bo można się zdolowac kiedy ktos wpada ma 100 coś postów i już ciaza -to jest piękne ale te które nie miały tego szczęścia to boli nie oszukujmy się. Wiele z nich też doczekały się cudu i noszą pod serduszkiem maleństwo lub już tula je w ramionach.
    Biedroncia jedna z weteranek w czasie kiedy już całkowicie odpuściłam napisała "nie poddawaj się. ..walcz" dodało mi wiary i walcze i wierzę że doczekamy się naszego szczęścia❤

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ