CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mialam ICSIAngie 31 wrote:Już się doczytalam☺ i w sumie nie wiem teraz jaką metodą to zrobią.2 tyg temu miał badanie ponowne plemników i wyszło że są dobre pod względem budowy i ruchliwosci norma to 40% a mój miał 68% zamrozili 3 fiolki ale okaże się podczas punkcjiAntoś IVF,Julisia natural

-
Ja plukam gardlo kilka razy dziennie wodą z solą i przygotowywuje mleko z czosnkiem(do gorącego mleka 1/2szkl. wyciskam dwa ząbki czosnku,łyzeczke miodu i przykrywam spodkiem az troszke przestygnie,cieple malymi łyczkami pije tak by osiadalo sie to mleko na sciankach gardla)cookiemonster wrote:Już zerknęłam:)
Też już o tym myślałam, że może to taki dobry zaklinacz ten suwaczek. Może się skuszę po poniedziałkowej becie
w poniedziałek i w czwartek lekarz kazał mi zrobić, więc oczywiście razem z progiem zrobię.
Sprawdziłam ten mój magnez i to jest mleczan magnezu czyli na razie ok?
Mam pytanie dotyczące kaszlu, męczy mnie suchy kaszel już chyba 4 tydzień (uroki mojego zawodu) i kurcze nie umiem się go pozbyć - próbowałam syrop z cebuli, jakieś maści na szyję itd i nic. Macie jakiś patent albo specyfik??
cookiemonster lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural

-
Hej hej
Dzis kolejny raz zrobilam test owu i druga kreska prawie tak ciemna jak testowa. Tylko ze bol mam juz od kilku dni i wydaje mi sie, ze jajco juz przerosniete jest i nie peknie. Tak jak mi wczesniej nie zawsze pekaly nawet po podwojnym pregnylu. Chyba ze jest tak, ze jak jest stare jajco to nie pokazuje wzrostu LH ?

-
Jak się zaplacisz to sie wszedzie zalapiesz. Nie ma refundacji już ma IVF.panan12 wrote:Mam pytanko gdzie robiłaś in vitro która klinika w jakim mieście ? I np ja bym się zalapala ?
Dlaczego pytasz? Przed Toba dluga droga do in vitro. Nawet porządnej stymulki nie mialas
moniaaa_1988 lubi tę wiadomość
-
To nie do mnie takie pytanie.Mysle ze gdybys poszla do mojego doktorka to pewnie musialabys go błagac bardzo dlugo zeby zgodził sie na in vitro,on z tych lekarzy co in vitro to ostatecznosc.Musialabys miec naprawde dobre argumenty..Ja jezdze do Krakowa do Macierzynstwa,mój doktor to Kuba W.chyba najmniej zepsuty lekarz w tej klinice.AniaStaraczks miala z nim stycznosc w szpitalu.Jesli myslisz ze in vitro jest tak bardzo skuteczne to sie mylisz,mysle ze stymulacja zbiera większe źniwo.Ja naprawde musialam miec wielkie szczescie ze udało sie za pierwszym razem,dziewczyny podchodzą do procedury po 3-4 razy a w jednej procedurze przecietnie 2-3 transfery.Skutecznosc in vitro ogolnie róznymi metodami to jakies 40-50%,z tego tylko 15% ciąź udaje sie donosic.panan12 wrote:Mam pytanko gdzie robiłaś in vitro która klinika w jakim mieście ? I np ja bym się zalapala ?Antoś IVF,Julisia natural

-
Michasia a ty jeszcze w dwu-paku?Wez sie juz rozpakuj kochana,czas najwyźszy,ciotki czekajà...poza tym blokujesz miejscówke ha hamichasia-K wrote:Jak się zaplacisz to sie wszedzie zalapiesz. Nie ma refundacji już ma IVF.
Dlaczego pytasz? Przed Toba dluga droga do in vitro. Nawet porządnej stymulki nie mialas
MonaLiza lubi tę wiadomość

-
MonaLiza a we wcześniejszych cyklach robiłaś te testy? Wiesz, każdy organizm jest inny - mi na przykład nigdy kreska testowa nie wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. Jak wychodzi taka sama to jest to pozytyw, kilka dni przed tym i po tym znów lekko blednie ale nadal jest wyraźna. Tak było do tej pory, od trzech cykli pokazują mi jak chcą - mam pozytywy nawet jak nie ma owulacji. Tak mi się coś po ostatnim poronieniu pochrzaniło.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy
-
Kochana jeszcze tak. Mala nie potrafi zejsc do kanalu rodnego. W czwartek jak wczesniej akcja porodowa sie nie zacznie bede wiedziala czy beda wywolywac czy cc.Jagna 75 wrote:Michasia a ty jeszcze w dwu-paku?Wez sie juz rozpakuj kochana,czas najwyźszy,ciotki czekajà...poza tym blokujesz miejscówke ha ha
-
michasia-K wrote:Jak się zaplacisz to sie wszedzie zalapiesz. Nie ma refundacji już ma IVF.
Bo do lekarki której chodzę niechce mnie stymulować . Mam się zdać na naturę schudnąć itp mówiłam wam ostatnio
-
ach te uparte babymichasia-K wrote:Kochana jeszcze tak. Mala nie potrafi zejsc do kanalu rodnego. W czwartek jak wczesniej akcja porodowa sie nie zacznie bede wiedziala czy beda wywolywac czy cc.
trzymam kciuki za lekki poród &&&&

-
Panan nikomu nie życzę in vitro! To ostateczny krok! Pod wieloma względami! Kucie się codziennie stres czy jajka urosna czy hormony podąża dobrą drogą czy dojdzie do punkcji (bolesnej) pomysl sobie cytologia x 10 dlubanie w pipce dlubanie bez końca ach...kiedys myślenie zrobię sobie in vitro i będę miała dzidziusia można sobie to wsadzic w "epokę kamieniolomow"

5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
roma wrote:MonaLiza a we wcześniejszych cyklach robiłaś te testy? Wiesz, każdy organizm jest inny - mi na przykład nigdy kreska testowa nie wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. Jak wychodzi taka sama to jest to pozytyw, kilka dni przed tym i po tym znów lekko blednie ale nadal jest wyraźna. Tak było do tej pory, od trzech cykli pokazują mi jak chcą - mam pozytywy nawet jak nie ma owulacji. Tak mi się coś po ostatnim poronieniu pochrzaniło.
Raz kiedys robilam te testy w jednym cyklu. Dzis zrobilam drugi test i rano druga kreska wyszla prawie tak samo ciemna, a teraz wieczorem w kolejnym tescie kreseczka jest blada. Czyli owulacja byla, czy bedzie ?
Zastanawiam sie co ze zbyt dojrzalymi jajeczkami, ktore mialam wczesniej co nie pekaly. One na testach by wyszly jako test pozytywny czy jak?
Tak czy owak w tym cyklu za namowa Mamakejti nie odpuszczamy sobie z mezem a co
Odnosnie Panan.. Skoro lekarze zalecaja schudniecie to dziewczyno schudnij - sport, lekkie jedzenie. Nikt nie zacznie Cie leczyc poki Twoj caly organizm jest rozregulowany przez "otylosc", masz wtedy na bank problemy z cukrem, insulina, wysoki kortyzol. Ja mam otylosc brzuszna ( tak, tak cos takiego istnieje, czyli jestem chuda ale na brzuchu sadełko ) i wiem ze wiele chorob sie z tym moich wiaze. Ale to niestety taka natura. Nawet jak przy wzroscie 174 wazylam za mlodu 55 kg to i tak na brzuchu bylo wiecej. Nawet kiedys jako dziecko mialam schizy ze jestem w ciazy przez ten wiekszy brzuszek. Staram sie z tym walczyc, mimo ze na pierwszy rzut oka szczupla jestem. Ograniczam ukochane slodycze, jem wiecej warzyw, pije zielona herbate, cwicze. Nie jest łatwo, ale da sie. Panan dla Ciebie jeszcze info takie ze kolezanka 10 lat starala sie o dziecko i co pomoglo? Dojscie do normalnej wagi. Posluchaj lekarzy. Tak wiec moze nie wypytuj Panan bez przerwy o wszystko bez ladu i skladku tylko ogarnij nieco jakies podstawy chociaz, sluchaj zalecen lekarzy. Bo czasem sprawiasz wrazenie niepowaznej osoby.
mamakejti lubi tę wiadomość

rosnijcie zdrowo. Bardzo Wam kibicuje.
"