X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny przyrostu bet! <3 rosnijcie zdrowo. Bardzo Wam kibicuje.
    Ja odstawilam dupka i czekam na okres. Moglby juz przyjsc. :)

f2w39jcgync8jov1.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    ICSI tak mam wpisane.a na czym polega IMSI?
    Z dodatkową selekcją plemników

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:
    Już się doczytalam☺ i w sumie nie wiem teraz jaką metodą to zrobią.2 tyg temu miał badanie ponowne plemników i wyszło że są dobre pod względem budowy i ruchliwosci norma to 40% a mój miał 68% zamrozili 3 fiolki ale okaże się podczas punkcji
    Tez mialam ICSI

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Już zerknęłam:)
    Też już o tym myślałam, że może to taki dobry zaklinacz ten suwaczek. Może się skuszę po poniedziałkowej becie :)
    w poniedziałek i w czwartek lekarz kazał mi zrobić, więc oczywiście razem z progiem zrobię.
    Sprawdziłam ten mój magnez i to jest mleczan magnezu czyli na razie ok?
    Mam pytanie dotyczące kaszlu, męczy mnie suchy kaszel już chyba 4 tydzień (uroki mojego zawodu) i kurcze nie umiem się go pozbyć - próbowałam syrop z cebuli, jakieś maści na szyję itd i nic. Macie jakiś patent albo specyfik??
    Ja plukam gardlo kilka razy dziennie wodą z solą i przygotowywuje mleko z czosnkiem(do gorącego mleka 1/2szkl. wyciskam dwa ząbki czosnku,łyzeczke miodu i przykrywam spodkiem az troszke przestygnie,cieple malymi łyczkami pije tak by osiadalo sie to mleko na sciankach gardla)

cookiemonster lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) Dzis kolejny raz zrobilam test owu i druga kreska prawie tak ciemna jak testowa. Tylko ze bol mam juz od kilku dni i wydaje mi sie, ze jajco juz przerosniete jest i nie peknie. Tak jak mi wczesniej nie zawsze pekaly nawet po podwojnym pregnylu. Chyba ze jest tak, ze jak jest stare jajco to nie pokazuje wzrostu LH ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona niestety nie jestem ekspertem od testów ovu,prędzej Roma jest oczytana na ten temat moglaby sie wypowiedziec albo Angie..

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza - ja niestety nie umiem Ci nic mądrego napisać, kompletnie nie znam się na tym;(

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    MonaLiza - ja niestety nie umiem Ci nic mądrego napisać, kompletnie nie znam się na tym;(
    ale nie ustawałabym w bzykanku;)

cookiemonster, MonaLiza lubią tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Mona niestety nie jestem ekspertem od testów ovu,prędzej Roma jest oczytana na ten temat moglaby sie wypowiedziec albo Angie..

Mam pytanko gdzie robiłaś in vitro która klinika w jakim mieście ? I np ja bym się zalapala ?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mam pytanko gdzie robiłaś in vitro która klinika w jakim mieście ? I np ja bym się zalapala ?
    Jak się zaplacisz to sie wszedzie zalapiesz. Nie ma refundacji już ma IVF.

Dlaczego pytasz? Przed Toba dluga droga do in vitro. Nawet porządnej stymulki nie mialas

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    To nie do mnie takie pytanie.Mysle ze gdybys poszla do mojego doktorka to pewnie musialabys go błagac bardzo dlugo zeby zgodził sie na in vitro,on z tych lekarzy co in vitro to ostatecznosc.Musialabys miec naprawde dobre argumenty..Ja jezdze do Krakowa do Macierzynstwa,mój doktor to Kuba W.chyba najmniej zepsuty lekarz w tej klinice.AniaStaraczks miala z nim stycznosc w szpitalu.Jesli myslisz ze in vitro jest tak bardzo skuteczne to sie mylisz,mysle ze stymulacja zbiera większe źniwo.Ja naprawde musialam miec wielkie szczescie ze udało sie za pierwszym razem,dziewczyny podchodzą do procedury po 3-4 razy a w jednej procedurze przecietnie 2-3 transfery.Skutecznosc in vitro ogolnie róznymi metodami to jakies 40-50%,z tego tylko 15% ciąź udaje sie donosic.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Dlaczego pytasz? Przed Toba dluga droga do in vitro. Nawet porządnej stymulki nie mialas
    Michasia a ty jeszcze w dwu-paku?Wez sie juz rozpakuj kochana,czas najwyźszy,ciotki czekajà...poza tym blokujesz miejscówke ha ha

MonaLiza lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza a we wcześniejszych cyklach robiłaś te testy? Wiesz, każdy organizm jest inny - mi na przykład nigdy kreska testowa nie wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. Jak wychodzi taka sama to jest to pozytyw, kilka dni przed tym i po tym znów lekko blednie ale nadal jest wyraźna. Tak było do tej pory, od trzech cykli pokazują mi jak chcą - mam pozytywy nawet jak nie ma owulacji. Tak mi się coś po ostatnim poronieniu pochrzaniło.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Michasia a ty jeszcze w dwu-paku?Wez sie juz rozpakuj kochana,czas najwyźszy,ciotki czekajà...poza tym blokujesz miejscówke ha ha
    Kochana jeszcze tak. Mala nie potrafi zejsc do kanalu rodnego. W czwartek jak wczesniej akcja porodowa sie nie zacznie bede wiedziala czy beda wywolywac czy cc.

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:

Bo do lekarki której chodzę niechce mnie stymulować . Mam się zdać na naturę schudnąć itp mówiłam wam ostatnio

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Kochana jeszcze tak. Mala nie potrafi zejsc do kanalu rodnego. W czwartek jak wczesniej akcja porodowa sie nie zacznie bede wiedziala czy beda wywolywac czy cc.
    ach te uparte baby :-) trzymam kciuki za lekki poród &&&&

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Bo do lekarki której chodzę niechce mnie stymulować . Mam się zdać na naturę schudnąć itp mówiłam wam ostatnio
    a ile masz wzrostu i jaką wage?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan nikomu nie życzę in vitro! To ostateczny krok! Pod wieloma względami! Kucie się codziennie stres czy jajka urosna czy hormony podąża dobrą drogą czy dojdzie do punkcji (bolesnej) pomysl sobie cytologia x 10 dlubanie w pipce dlubanie bez końca ach...kiedys myślenie zrobię sobie in vitro i będę miała dzidziusia można sobie to wsadzic w "epokę kamieniolomow"

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    MonaLiza a we wcześniejszych cyklach robiłaś te testy? Wiesz, każdy organizm jest inny - mi na przykład nigdy kreska testowa nie wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. Jak wychodzi taka sama to jest to pozytyw, kilka dni przed tym i po tym znów lekko blednie ale nadal jest wyraźna. Tak było do tej pory, od trzech cykli pokazują mi jak chcą - mam pozytywy nawet jak nie ma owulacji. Tak mi się coś po ostatnim poronieniu pochrzaniło.

Raz kiedys robilam te testy w jednym cyklu. Dzis zrobilam drugi test i rano druga kreska wyszla prawie tak samo ciemna, a teraz wieczorem w kolejnym tescie kreseczka jest blada. Czyli owulacja byla, czy bedzie ?

Zastanawiam sie co ze zbyt dojrzalymi jajeczkami, ktore mialam wczesniej co nie pekaly. One na testach by wyszly jako test pozytywny czy jak?

Tak czy owak w tym cyklu za namowa Mamakejti nie odpuszczamy sobie z mezem a co :)

Odnosnie Panan.. Skoro lekarze zalecaja schudniecie to dziewczyno schudnij - sport, lekkie jedzenie. Nikt nie zacznie Cie leczyc poki Twoj caly organizm jest rozregulowany przez "otylosc", masz wtedy na bank problemy z cukrem, insulina, wysoki kortyzol. Ja mam otylosc brzuszna ( tak, tak cos takiego istnieje, czyli jestem chuda ale na brzuchu sadełko ) i wiem ze wiele chorob sie z tym moich wiaze. Ale to niestety taka natura. Nawet jak przy wzroscie 174 wazylam za mlodu 55 kg to i tak na brzuchu bylo wiecej. Nawet kiedys jako dziecko mialam schizy ze jestem w ciazy przez ten wiekszy brzuszek. Staram sie z tym walczyc, mimo ze na pierwszy rzut oka szczupla jestem. Ograniczam ukochane slodycze, jem wiecej warzyw, pije zielona herbate, cwicze. Nie jest łatwo, ale da sie. Panan dla Ciebie jeszcze info takie ze kolezanka 10 lat starala sie o dziecko i co pomoglo? Dojscie do normalnej wagi. Posluchaj lekarzy. Tak wiec moze nie wypytuj Panan bez przerwy o wszystko bez ladu i skladku tylko ogarnij nieco jakies podstawy chociaz, sluchaj zalecen lekarzy. Bo czasem sprawiasz wrazenie niepowaznej osoby.

mamakejti lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna a czemu napisałaś ze Twój lekarz jest najbardziej zepsuty w klinice?:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ