X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Wiecie co, patrzę na ten mój suwaczek ciążowy i nie mogę to uwierzyć, że to mój;) chciałabym żeby już byl 17 listopada, żebym wiedziała co i jak, a tak-petarda stresu. Wy też tak macie?
    Nim sie obejrzymy bedzie dwu cyfrowa liczba :-)

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:
    Leżę w szpitalu. W niedziele miałam krwawienie i na usg dopatrzyli sie krwiaka. Ale krwawienie szybko ustało. Na usg było widać pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte. To moja 1 ciąża ;(
    Tak cieżko wierzyć ze wszystko będzie dobrze ;(
    Serduszka jeszcze nie ma?To czas na niego.Mam nadzieje ze kropek sie ruszy i wszystkich zaskoczy,jeszcze nic nie przekreslaj.Trzeba wierzyc

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 o co chodzi z tyloma jajcami? Tyle jaj dominujących? Nie wiem o co chodi:)

skarbenieq trzymam kciuki mocno mocno..

Apropos krwiaków w ciazy to powinni od rau do szpitala kierowac? Pamietam w poprzedniej ciazy mialam jakiegos krwiaka, ktory sie niby wchlonal. Ale nikt mnie nie kierowal do szpitala.. Tak w ogole na marginesie to bardzo sie ciesze ze trafilam na to forum, jestem o niebo madrzejsza i nie jestem sama jakby co :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Koleżanki!
    ja już sobie pracuję przy kompie i herbatce, bo spać nie mogę.....
    życzę Wszystkim dobrej soboty! Czy któraś z Nas dziś testuje, czy urlop od mocnego zaciskania? bo zaciskamy permanentnie, kwestia tylko czy wbijamy pazury w skórę, czy nie;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu,tak sobie wyobraząm twój stan hi hi
    IM

cookiemonster lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry Koleżanki!
    ja już sobie pracuję przy kompie i herbatce, bo spać nie mogę.....
    życzę Wszystkim dobrej soboty! Czy któraś z Nas dziś testuje, czy urlop od mocnego zaciskania? bo zaciskamy permanentnie, kwestia tylko czy wbijamy pazury w skórę, czy nie;)
    Dzień dobry! ja od 6 miotam się na łóżku, a teraz panowie przyjechali dokończyć płytki w garażu i już nie zasnę, więc chyba czas zwlec się. Piękne macie suwaczki z Jagna
    Skarbienkutrzymam kciuki!!!
    Monaliza w kupie zawsze raźniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 07:14

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Angie 31 o co chodzi z tyloma jajcami? Tyle jaj dominujących? Nie wiem o co chodi:)

skarbenieq trzymam kciuki mocno mocno..

Apropos krwiaków w ciazy to powinni od rau do szpitala kierowac? Pamietam w poprzedniej ciazy mialam jakiegos krwiaka, ktory sie niby wchlonal. Ale nikt mnie nie kierowal do szpitala.. Tak w ogole na marginesie to bardzo sie ciesze ze trafilam na to forum, jestem o niebo madrzejsza i nie jestem sama jakby co :)
    Angie jest stymulowana do IVF dlatego taka ilosc jaj :-) to normalna dobra reakcja na leki.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie jaką metodą bedą ci zapladniac jajka? ICSI czy IMSI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:26

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjarbienku daj znac jak dzis sytuacja,trzymam kciuki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Aniu,tak sobie wyobraząm twój stan hi hi
    IM
    Czy to do mnie???hahahah to chyba trafiłaś bo właśnie siedze na krzywej cukrowej i jestem po wypiciu glukozy i choć jeszcze nie czuje dzidIusia to wyobrażam sobie ze dokładnie jest tak jak na tym obrazku:)))rewelacja:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dzień dobry! ja od 6 miotam się na łóżku, a teraz panowie przyjechali dokończyć płytki w garażu i już nie zasnę, więc chyba czas zwlec się. Piękne macie suwaczki z Jagna
    Skarbienkutrzymam kciuki!!!
    Monaliza w kupie zawsze raźniej :)

Cookie ustaw sobie suwaczek, ja byłam sceptyczna czy nie za wcześnie, ale w sumie od ustawienia suwaczka nic sie nie zmieni....a pocieszę się trochę przynajmniej....
    czy masz w planach jeszcze jakieś powtarzanie bety? ja pewnie zrobię 10 listopada, tydzień po ostatniej;)

Cookie zerknij please do wiadomości swoich;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 09:34

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Czy to do mnie???hahahah to chyba trafiłaś bo właśnie siedze na krzywej cukrowej i jestem po wypiciu glukozy i choć jeszcze nie czuje dzidIusia to wyobrażam sobie ze dokładnie jest tak jak na tym obrazku:)))rewelacja:)
    Tak,zastanawialam sie czy juz czujesz fikolki

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cookie ustaw sobie suwaczek, ja byłam sceptyczna czy nie za wcześnie, ale w sumie od ustawienia suwaczka nic sie nie zmieni....a pocieszę się trochę przynajmniej....
    czy masz w planach jeszcze jakieś powtarzanie bety? ja pewnie zrobię 10 listopada, tydzień po ostatniej;)

Ja tez sie nie powstrzymuje,tym razem nie bede ukrywac ze jestem w ciązy,tesciowa wie,brat wie,przyjaciólki wiedzą reszta z czasem...ostatnim razem nikt nie wiedzial prócz przyjaciólki i to nie pomoglo.Teraz zamierzam sie cieszyc kazdymi chwilami ciàzy :-)

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :)

Powiem Wam, że chyba tęsknię za clo.. Ten letrozol tak miesza mi w głowie.. Przy clo wiedziałam doskonale kiedy mam owu, bo występował ból owulacyjny, typowy śluz płody przez kilka poprzedzających dni itp a przy letrozolu jest zupełnie inaczej. W środę dostałam pregnyl, od czwartku polecenie aby się starać no i walczymy ale jakoś sama nie wiem.. Jakieś podskórne przeczucia mam, że chyba owulacji w tym cyklu mimo wszystko nie będzie.. W poniedziałek mam monitoring to wszystko będę wiedziała.

Moje drogie ciężarówki i przyszłe ciężarówki - życzę Wam pięknej, słonecznej i relaksacyjnej soboty :)

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Angie jaką metodą bedą ci zapladniac jajka? ICSI czy IMSI?

ICSI tak mam wpisane.a na czym polega IMSI?

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się doczytalam☺ i w sumie nie wiem teraz jaką metodą to zrobią.2 tyg temu miał badanie ponowne plemników i wyszło że są dobre pod względem budowy i ruchliwosci norma to 40% a mój miał 68% zamrozili 3 fiolki ale okaże się podczas punkcji

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbenieq tak sonie oglądam te moje zdjęcia usg z początku ciąży i widzę że zarodek z sercem u mnie pojawił się dopiero w 7 tygodniu i 2 dniu ciąży...a na usg w 5w3d napisal lekarz-brak pola plodowego także nie ma reguły,trzymam za Was kciuki

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:

Już zerknęłam:)
    Też już o tym myślałam, że może to taki dobry zaklinacz ten suwaczek. Może się skuszę po poniedziałkowej becie :)
    w poniedziałek i w czwartek lekarz kazał mi zrobić, więc oczywiście razem z progiem zrobię.
    Sprawdziłam ten mój magnez i to jest mleczan magnezu czyli na razie ok?
    Mam pytanie dotyczące kaszlu, męczy mnie suchy kaszel już chyba 4 tydzień (uroki mojego zawodu) i kurcze nie umiem się go pozbyć - próbowałam syrop z cebuli, jakieś maści na szyję itd i nic. Macie jakiś patent albo specyfik??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png

Wysłany: 5 listopada 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Już zerknęłam:)
    Też już o tym myślałam, że może to taki dobry zaklinacz ten suwaczek. Może się skuszę po poniedziałkowej becie :)
    w poniedziałek i w czwartek lekarz kazał mi zrobić, więc oczywiście razem z progiem zrobię.
    Mam pytanie dotyczące kaszlu, męczy mnie suchy kaszel już chyba 4 tydzień (uroki mojego zawodu) i kurcze nie umiem się go pozbyć - próbowałam syrop z cebuli, jakieś maści na szyję itd i nic. Macie jakiś patent albo specyfik??
    Ostatnio pacjentka sprzedała mi przepis na syrop z kwiatów mleczy tych żółtych kwiatków,ale niestety można go zrobić jak się na wiosnę zbierze kwiaty,ale podobno niesamowicie błyskawicznie działa.może można gdzieś kupić, poszukaj.suchy kaszel jest okropnie męczący,mnie nawet thiocodin nigdy nie pomagał wtedy kiedy kaszel zostawał po infekcji wirusowej kilka tygodni

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Cookie posłałam wiadomość;) no to w czwartek będziemy razem betowały, mleczan magnezu może być;)

na kaszel to inhalacje z wody i soli morskiej, tantum verde do pryskania, albo jak masz dostęp do niemieckiej apteki to Ipalat Halspastillen
    a próbowałaś tabletek Isla? ona nawilżają śluzówke gardła, moje ulubione to w wersji czarnej porzeczki;)

cookiemonster, agniesia0491 lubią tę wiadomość

f2w3skjotzzbwk43.png
‹‹ 2137 2138 2139 2140 2141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ