SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GoGa_ wrote:
    Dziewczyny, czy pęcherzyk może tak po prostu zniknąć? W piątek byłam na USG. W jednym jajniku pęcherzyk 11 mm, w drugim 13 mm. Widziałam dokładnie na własne oczy. Byłam na usg znowu wczoraj (14 dc). Pęcherzyk w prawym jajniku niestety nic nie urósł, dalej 11 mm, a pęcherzyk w lewym... zniknął. Jest to możliwe? usg robiła mi inna gin, przyznam, że mam wątpliwości co do jej kompetencji, bo usg robi szybko i jakoś tak mało dokładnie. Jest to w ogóle możliwe, żeby w ciągu 3 dni nagle całkowicie zniknął pęcherzyk 13 mm? Idę jeszcze raz na usg do innego lekarza jutro, żeby jeszcze ktoś inny sprawdził.
    Tak,zdarza sie kiedy pècherzyk nie moze juz dojrzec,zapada sie jeszcze przed ovulacjà.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    ...jest jeszcze jedna opcja &&&&
    Staram się nie nastawiac, bo po dupku mialam już tyle ciazowych objawów, ze szkoda gadać. Ale jeszcze tydzień czekania...

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane:)))
    Michasia gratulacje!!!! Poród spoko?do przeżycia??? Ja w sumie prawdopodobnie będę mieć cc ale ciekawa jestem wrażeń...:)

Ja dziś drugi dzień siedzę w domu,ale z ręką jest już o niebo lepiej:)

Pozdrawiam Was w ten słoneczny i piękny dzień:))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia gratulacje ❤. Zdróweczka dla córeczki ☺

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, a jak ty się czujesz? Masz już jakieś objawy ciąży?

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia gratuluję!! Strasznie się cieszę! Zdrówka dla Was! ❤❤❤

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • skarbenieq Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny.

Dzisiaj kolejne badanie bety i niestety znowu okazało sie ze przyrosła za mało. Z około 21000 na około 25000.
    Czy któraś z Was tak miała lub moze wytłumaczyć dlaczego raz rośnie ponad 100% a raz tak malutko ??
    Jakie mamy szanse ??

baby is coming <3
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:
    Czesc Dziewczyny.

Dzisiaj kolejne badanie bety i niestety znowu okazało sie ze przyrosła za mało. Z około 21000 na około 25000.
    Czy któraś z Was tak miała lub moze wytłumaczyć dlaczego raz rośnie ponad 100% a raz tak malutko ??
    Jakie mamy szanse ??

Skarbenieq, ja mam negatywne doświadczenia w tej materii, więc nie będę Ci o nich pisała, Ty teraz potrzebujesz dawki pozytywnych emocji, ja wierzę, że cuda się zdarzają, sama go teraz doświadczam. Głowa do góry i dopóki nie ma ostatecznej decyzji lekarzy, jest szansa!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:
    Czesc Dziewczyny.

Jakie mamy szanse ??
    Skarbeńku, beta podwaja się do wartości 1000 średnio w ciągu 48h
    do 6000 podwaja się już średnio co 96h
    a powyżej 6000 nie ma juz norm, kiedy powinna się podwoić, przy Twoich 25000 powinno być coś już widać w usg - AniaStaraczka chyba mniej więcej przy tych wartościach widziała
    powodzenia :*

a przyrosty bada się na samym poczatku

• skarbenieq Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było juz widać zarodek i bijące serduszko. Ale boje sie, ze te zmienne przyrosty bety nie wróżą nic dobrego :(

baby is coming <3
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:
    Było juz widać zarodek i bijące serduszko. Ale boje sie, ze te zmienne przyrosty bety nie wróżą nic dobrego :(

Skarbenieq, a kiedy kolejne usg? myślę, że trzeba łączyć wartość bety z obrazem usg, zaufaj lekarzom, a przede wszystkim Bogu!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • skarbenieq Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie powiedzieli kiedy kolejne usg. Narazie chcą trzymać mnie dalej w szpitalu.
    Psychicznie znowu jestem na dnie przez to wszystko. Mam juz dość i chciałabym wrócić do domu ;(

baby is coming <3
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:
    Nic nie powiedzieli kiedy kolejne usg. Narazie chcą trzymać mnie dalej w szpitalu.
    Psychicznie znowu jestem na dnie przez to wszystko. Mam juz dość i chciałabym wrócić do domu ;(

Nawet nie myśl o powrocie do domu! Bardzo dobrze, że jesteś w szpitalu i w razie w masz zapewnioną pomoc i szybką reakcję.
    Leż i słuchaj lekarzy.

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Break Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarbenieq wrote:

Nie martw się, chociaż próbuj myśleć pozytywnie! Wiem, że ciężko ale musisz dla Maluszka który TAM JEST I JUŻ. Trzymaj się mocno, przesyłam najwięcej pozytywnej energii ile tylko zdołam. Pomodle się za Ciebie. Buźka.

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
    Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :*
  • agnes87 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Hania cioci Jagny posluchala i urodzila sie 06.11.2016 z waga 3100g i 51cm. :-)

Jak sie ciesze, ze z moich czasow prawie wszystkie zaciazone! Gratuluje kochane. Spokojnych 9 miesiecy :-*

Gratuluję Hani! <3

• Break Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po okresie, o dziwo przyszedł o czasie, a z tymm u mnie było ostatnio marnie. Cykle miewalam i 50dniowe, a tu piekny 30dniowy cykl, okres po 15 dniach od pozytywnego testu owu. Szkoda, że nie udało się z ciąża, ale cieszy mnie to że wszystko chyba wraca do normy. Mam nadzieję, ze tak juz zostanie. Jakby nie patrzył clo pomogo, nie tak jak chciałam, ale uregulowalo mi cykl wiec może i organizm wróci do dawnego dobrego stanu kiedy to udawało mi się zachodzić w ciążę w cyklu, w którym poztanowilismy z Mężem mieć dzieciątko.... Oj tak się rozmarzylam;) mam hashimoto po ciąży z córeczką więc tak na prawdę już nigdy nie będzie tak pięknie, ale cieszy mnie to że i tak jest lepiej niż było. Oby tak zostało. W tym cyklu już wybrałam porcję clo;) i czekam na owu, mam nadzieję ze tym razem się uda... piękny byśmy mieli prezent na święta bo w tym roku będą wyjatkowo trudne ze względu na to, że nie będzie z nami Córci, a miałaby już 10 miesiecy;(

A co u Was?

9f7jj44jffifx8r6.png
    Aniołek [*]
    Nasza Księżniczka [*]
    Kocham Was moje Dzieciaczki całym sercem :*
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes87 wrote:
    Gratuluję Hani! <3

Agnes87 - cudowny świąteczny suwaczek, aż się uśmiechnęłam;)

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michasia, gratulacje!
    Skarbienq, trzymam kciuki, na tym etapie chyba USG jest wyznacznikiem większym niż beta?

Pojechałam dziś do lekarza internisty, bo kaszel suchy nie odpuszcza i po prostu się boję. Tłumaczę panu co i jak, jakie leki boję, dlaczego się boję. Siedziałam w środku 40 minut z czego 15 minut ja mówiłam, 2 minuty pan doktor, a reszta to była cisza, bo pan coś sobie wklepywał w komputer. Dostałam skierowanie do poradni laryngologicznej w trybie pilnym, coś mi tam przepisał w tym syrop herbapect... I uznał, że jestem niepowszechnym przypadkiem. I znowu pytania - a czy w rodzinie były takie przypadki (w sensie ciąż biochemicznych i problemów położniczych) ;/ jak ja to lubię jak muszę od nowa każdemu wszystko tłumaczyć.
    I teraz najlepsze - tryb pilny wg NFZ, no to może panią wciśniemy na 21.11 Hm, naiwnie sądziłam, że tryb pilny oznacza coś innego ;) A i jeszcze fajne pytanie - a gorączkę pani ma? Hm... jestem w ciąży to mam cały czas temp powyżej 37...?
    Mówię w jakim trybie pracuje, że ciągle głosem, że ciągle z ludźmi itd. i że po prostu boję się, że jak w końcu coś drgnęło nie chcę tego zaprzepaścić przez głupi kaszel, który ciągle angażuje mięśnie brzucha. Myślałam, że każe odpocząć, wyleżeć, ale nie. I od razu zaznaczam - prowadzę własną DG, więc nie jest moją intencją siedzieć na L4, bo zwyczajnie finansowo nie opłaca mi się to. Chciałabym tylko zapewnić optymalne warunki zarodkowi do rozwoju.

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie, czyli że unikalna jesteś;) Droga trzymam kciuki za Twoje zdrówko!
    Czy my w czwartek betujemy razem? Ściskam

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Cookie, czyli że unikalna jesteś;) Droga trzymam kciuki za Twoje zdrówko!
    Czy my w czwartek betujemy razem? Ściskam
    Tak, zawsze chciałam być jedna na milion, tylko niekoniecznie w takim zakresie ;) także tego - be careful what you wish for ;p
    tak, w czwartek znowu upuszczamy krwi ;) Mam nadzieję, że i dla Ciebie i dla mnie to będzie pomyślny dzień ;) bo mnie już w laboratorium rozpoznają i panie same już wiedzą, która ma mi pobierać, żeby problemów z wbijaniem się w żyły nie było;)

mamakejti lubi tę wiadomość

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ