SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba następnym razem poproszę o ovitrell :)

201602111680.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    domięśniowego zastrzyku to sobie po krótkim przeszkoleniu sama raczej nie zrobisz, pregnyl można tez podawać podskórnie, pytałam mojego gina i położne, moja rada: kup sobie w aptece albo igły insulinówki, albo najlepiej takie ampułkostrzykawki do insuliny, przelejesz tak rozmieszany pregnyl i podasz banalnie łatwo i bezboleśnie, dzięki temu ja przeżyłam stymulację.....

acha i kup zapas gazików do steryzlizacji skóry, takich na spirytusie, ja o tym nie pomyślałam za pierwszym razem i odkażałam białym rumem, niestety zewnętrznie;)

aaaaaa, obejrzyj sobie jakiś filmik na youtube jak podawać pregnyl;) większość z nas tak się edukowała, nawet taki cykor jak ja...
    Co lekarz to co innego mówi :) ja podaję albo w tyłek albo w ramię, jeżeli podajesz powoli to nic nie boli

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Co lekarz to co innego mówi :) ja podaję albo w tyłek albo w ramię, jeżeli podajesz powoli to nic nie boli

szacun izabelkamodo! w zyciu nie podałabym sobie zastrzyku domięśniowego...no chyba gdyby miał i ratować życie w awaryjnej sytuacji;) miałam dylemat czy podskórnie czy domięśniowo i specjalnie pytałam doktorka i położne;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    szacun izabelkamodo! w zyciu nie podałabym sobie zastrzyku domięśniowego...no chyba gdyby miał i ratować życie w awaryjnej sytuacji;) miałam dylemat czy podskórnie czy domięśniowo i specjalnie pytałam doktorka i położne;)
    Może faktycznie, jeżeli ktoś nie miał styczność z takimi rzeczami może mieć problem. Ja po prostu swojego czasu nie miałam wyjścia i musiałam się tego nauczyć. Możliwe że można podawać i podskórnie i domięśniowo. Lekarze pewnie wiedzą lepiej.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy jesteście nieocenione!! Dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:11

201602111680.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Dziewuchy jesteście nieocenione!! Dziękuję!

Spox, oprócz tego jesteśmy piękne i skromne nadzwyczajnie;) Skądinąd podziwiam Cię natalica06, że mając 9mczne dziecko już podejmujesz starania o kolejne, ja pamiętam, że dopóki moja młoda nie skończyła 2 lat przez myśl mi nie przeszło, żeby działać w kierunku drugiego....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko to anioł nie dziecko, śpi całą noc, bawi się samo, b. ładnie je wszystko łyżeczką, śmieje się od rana do wieczora, a jak płacze to znaczy, że zeby idą, może gdybym miała bardziej wymagające dziecko to bym się nie zdecydowała. Poza tym mam już 30 lat i problemy z zajściem, a łatwiej z wiekiem nie będzie. Jest też kwestia finansowa, że to dobry czas no i jestem tak zakochana w naszej córce, że na zdrowie nam obu wyjdzie jak pojawi się ktoś jeszcze :) zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie, ale jak nie będę sobie mogła poradzić to poproszę kogoś o pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:24

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Mala dam Ci znac za kilka godzin czy mi bedzie potrzebny. Jak gin tutaj nie przepisze to bede pisala do Ciebie :)

Nawet jeśli przepiszę to ja oddam za darmoszkę :) Mi niepotrzebny a komuś może się przydać więc szkoda mi wyrzucać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mamakejti nie nie nie ja nie odchodzę tylko się trochę wycisze☺ nigdy nie brałam clo tylko letrozole a mimo wszystko tu siedziałam☺
    No i w sumie nie mam o czym pisać właściwie to mam teraz ale to głównie temat ivf i jakoś tak no wiecie. ...☺☺☺☺

Ale zaczęłyście pisać o zastrzykach nigdy tego wcześniej nie robiłam a jak trzeba było to serce pod gardłem i banan na twarzy ☺ że coraz bliżej coraz bliżej mojego bejbusia☺

No i sluchajta!
    Tydzień temu środa! Wizyta u lekarza ostatnia przed punkcją jaja to myślałam że ciągnę za sobą tak już mnie ubieramy i decyzja lekarza że zamiast ovitrelle jakiś inny zastrzyk muszę wziąć i to dzisiaj (wtedy w środę ) na szczęście dostałam go od lekarza a pielegniarka pokazała jak go zrobić.
    Otwiera to gów.....a tam igła wielkosci dlugopisa!
    -pani chyba żartuje że ja mam to sobie sama zrobić!
    -ależ oczywiście sama i do tego o 19:30 równo! Ale nie ta igłą zastrzyk ta tylko pani nabierze a ta drugą kuje....
    - ufffffff jeeeesuuuu już myślałam ☺
    Godz 16 wychodzę z pracy. ..zasypany cały Stockholm! Samochody w rowach opuszczone wjazd do tunelu gdzie jest jedyną drogą do domu zamknięty!
    Kur. ...w głowie nie to jak wrócę tylko czy zdążę z zastrzykiem. 2.5godziny stoję w miejscu.Wszyscy stoją.Telefon 1% baterii zajebiscie!
    W końcu ruszyło jadę! Godz 18.30.jadę5km/h.
    Nie zdążę! Cała męka na darmo.
    Godz 19:30 wciąż w samochodzie w głowie "zrób zastrzyk" ale jak?! Bez gazików? Wszyscy w korku z nudów patrzą się na siebie.
    Trudno muszę!
    Wyciagnelam to!Jadac pomalu ale nabieram.Zmieniam igłę.Wywylam brzuch na wierzch i strzał. ....UŚMIECH. ...
    Miny ludzi w sąsiadujących samochodach bezcenne ☺☺☺☺

Także ten dla chcącego nic trudnego ☺

roma, mamakejti, agnes87 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna jak sytuacja U ciebie?
    Czysto na szczescie,za to cisnienie daje mi popalic

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    mam pytanie, lekarz zapowiedział, że dostanę pregnyl na pęknięcie i czy ja go będę mogła zrobić sama? Bo tam się miesza jakieś 2 składniki, a musi być w lodówce to nie mam jak go wziąć z sobą do lekarza. Idę 15 dc na wizytę i się zastanawiam czy go brać czy nie
    Spokojnie zrobisz sama ewentualnie zapakuj do torebki termicznej(dostepne w aptece).Jesli bedziesz robic sama to potrzebujesz nieduzej strzykawki i igle do niej i jeszcze jedną igle insulinówke.W aptece powinny wiedziec jesli powiesz ze do pregnylu,wazne by dali igle zwyklą a drugą insulinówke

natalica06 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:

No i sluchajta!
    Tydzień temu środa! Wizyta u lekarza ostatnia przed punkcją jaja to myślałam że ciągnę za sobą tak już mnie ubieramy i decyzja lekarza że zamiast ovitrelle jakiś inny zastrzyk muszę wziąć i to dzisiaj (wtedy w środę ) na szczęście dostałam go od lekarza a pielegniarka pokazała jak go zrobić.
    Otwiera to gów.....a tam igła wielkosci dlugopisa!
    -pani chyba żartuje że ja mam to sobie sama zrobić!
    -ależ oczywiście sama i do tego o 19:30 równo! Ale nie ta igłą zastrzyk ta tylko pani nabierze a ta drugą kuje....
    - ufffffff jeeeesuuuu już myślałam ☺
    Godz 16 wychodzę z pracy. ..zasypany cały Stockholm! Samochody w rowach opuszczone wjazd do tunelu gdzie jest jedyną drogą do domu zamknięty!
    Kur. ...w głowie nie to jak wrócę tylko czy zdążę z zastrzykiem. 2.5godziny stoję w miejscu.Wszyscy stoją.Telefon 1% baterii zajebiscie!
    W końcu ruszyło jadę! Godz 18.30.jadę5km/h.
    Nie zdążę! Cała męka na darmo.
    Godz 19:30 wciąż w samochodzie w głowie "zrób zastrzyk" ale jak?! Bez gazików? Wszyscy w korku z nudów patrzą się na siebie.
    Trudno muszę!
    Wyciagnelam to!Jadac pomalu ale nabieram.Zmieniam igłę.Wywylam brzuch na wierzch i strzał. ....UŚMIECH. ...
    Miny ludzi w sąsiadujących samochodach bezcenne ☺☺☺☺

Także ten dla chcącego nic trudnego ☺
    o jezu :D

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Spokojnie zrobisz sama ewentualnie zapakuj do torebki termicznej(dostepne w aptece).Jesli bedziesz robic sama to potrzebujesz nieduzej strzykawki i igle do niej i jeszcze jedną igle insulinówke.W aptece powinny wiedziec jesli powiesz ze do pregnylu,wazne by dali igle zwyklą a drugą insulinówke
    znalazłam już na you tubach jak to się robi, tylko gapa ze mnie bo jak kupowałam mogłam powiedzieć, że chcę do tego igłę i strzykawkę, a torebkę termiczną pani dała mi w aptece, żebym miała na transport do domu

201602111680.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    chyba następnym razem poproszę o ovitrell :)
    Tylko jest duza róznica w cenie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak, ale czasem lepiej mieć święty spokój i na pewno dobrze to zrobić

201602111680.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie tez tak mialam,tyle ze pierwszy zastrzyk do stymulacji..po wizycie poszlismy na spacer po Krakowie,na kawe do cukiernii..a ze lekarz kazal po powrocie z wizyty zrobic pierwszy zastrzyk to cóz..zrobilam go w samochodzie bo nie chcialam tachac calej torby termicznej na miasto a byla spora bo bylo kilka pudelek w niej zastrzyków.Wiec wyciąglam slonine na wierzch i po problemie.Wtedy mój maz widzial poraz pierwszy i ostatni jak robie zastrzyki w brzuch hi hi

Angie 31 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój prawie codziennie widzi, jak kłuję się w brzuch - no chyba, ze zaśpi :P to goomija :P

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domu. Wszystko jest ok. Mam duzo malych pecherzykow kolo 1cm. Endometrium 5 mm tylko, ale doktorek powiedzial, ze na ten dzien cyklu jest ok. W poniedzialek nastepny monitoring i jak beda odpowiednie pecherzyki to dostane zastrzyk na pekniecie :D

Teraz pytanie ile mm musi miec idealny pecherzyk zeby wziac pregnyl?

f2w39jcgync8jov1.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Jestem juz w domu. Wszystko jest ok. Mam duzo malych pecherzykow kolo 1cm. Endometrium 5 mm tylko, ale doktorek powiedzial, ze na ten dzien cyklu jest ok. W poniedzialek nastepny monitoring i jak beda odpowiednie pecherzyki to dostane zastrzyk na pekniecie :D

Teraz pytanie ile mm musi miec idealny pecherzyk zeby wziac pregnyl?
    Mój miał 23mm.

• kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w pierwszym cyklu miał 22mm a w drugim 28mm...

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ