X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba następnym razem poproszę o ovitrell :)

201602111680.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    domięśniowego zastrzyku to sobie po krótkim przeszkoleniu sama raczej nie zrobisz, pregnyl można tez podawać podskórnie, pytałam mojego gina i położne, moja rada: kup sobie w aptece albo igły insulinówki, albo najlepiej takie ampułkostrzykawki do insuliny, przelejesz tak rozmieszany pregnyl i podasz banalnie łatwo i bezboleśnie, dzięki temu ja przeżyłam stymulację.....

acha i kup zapas gazików do steryzlizacji skóry, takich na spirytusie, ja o tym nie pomyślałam za pierwszym razem i odkażałam białym rumem, niestety zewnętrznie;)

aaaaaa, obejrzyj sobie jakiś filmik na youtube jak podawać pregnyl;) większość z nas tak się edukowała, nawet taki cykor jak ja...
    Co lekarz to co innego mówi :) ja podaję albo w tyłek albo w ramię, jeżeli podajesz powoli to nic nie boli

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelkamodo wrote:
    Co lekarz to co innego mówi :) ja podaję albo w tyłek albo w ramię, jeżeli podajesz powoli to nic nie boli

szacun izabelkamodo! w zyciu nie podałabym sobie zastrzyku domięśniowego...no chyba gdyby miał i ratować życie w awaryjnej sytuacji;) miałam dylemat czy podskórnie czy domięśniowo i specjalnie pytałam doktorka i położne;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    szacun izabelkamodo! w zyciu nie podałabym sobie zastrzyku domięśniowego...no chyba gdyby miał i ratować życie w awaryjnej sytuacji;) miałam dylemat czy podskórnie czy domięśniowo i specjalnie pytałam doktorka i położne;)
    Może faktycznie, jeżeli ktoś nie miał styczność z takimi rzeczami może mieć problem. Ja po prostu swojego czasu nie miałam wyjścia i musiałam się tego nauczyć. Możliwe że można podawać i podskórnie i domięśniowo. Lekarze pewnie wiedzą lepiej.

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuchy jesteście nieocenione!! Dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:11

201602111680.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Dziewuchy jesteście nieocenione!! Dziękuję!

Spox, oprócz tego jesteśmy piękne i skromne nadzwyczajnie;) Skądinąd podziwiam Cię natalica06, że mając 9mczne dziecko już podejmujesz starania o kolejne, ja pamiętam, że dopóki moja młoda nie skończyła 2 lat przez myśl mi nie przeszło, żeby działać w kierunku drugiego....

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko to anioł nie dziecko, śpi całą noc, bawi się samo, b. ładnie je wszystko łyżeczką, śmieje się od rana do wieczora, a jak płacze to znaczy, że zeby idą, może gdybym miała bardziej wymagające dziecko to bym się nie zdecydowała. Poza tym mam już 30 lat i problemy z zajściem, a łatwiej z wiekiem nie będzie. Jest też kwestia finansowa, że to dobry czas no i jestem tak zakochana w naszej córce, że na zdrowie nam obu wyjdzie jak pojawi się ktoś jeszcze :) zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie, ale jak nie będę sobie mogła poradzić to poproszę kogoś o pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:24

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Mala dam Ci znac za kilka godzin czy mi bedzie potrzebny. Jak gin tutaj nie przepisze to bede pisala do Ciebie :)

Nawet jeśli przepiszę to ja oddam za darmoszkę :) Mi niepotrzebny a komuś może się przydać więc szkoda mi wyrzucać

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna mamakejti nie nie nie ja nie odchodzę tylko się trochę wycisze☺ nigdy nie brałam clo tylko letrozole a mimo wszystko tu siedziałam☺
    No i w sumie nie mam o czym pisać właściwie to mam teraz ale to głównie temat ivf i jakoś tak no wiecie. ...☺☺☺☺

Ale zaczęłyście pisać o zastrzykach nigdy tego wcześniej nie robiłam a jak trzeba było to serce pod gardłem i banan na twarzy ☺ że coraz bliżej coraz bliżej mojego bejbusia☺

No i sluchajta!
    Tydzień temu środa! Wizyta u lekarza ostatnia przed punkcją jaja to myślałam że ciągnę za sobą tak już mnie ubieramy i decyzja lekarza że zamiast ovitrelle jakiś inny zastrzyk muszę wziąć i to dzisiaj (wtedy w środę ) na szczęście dostałam go od lekarza a pielegniarka pokazała jak go zrobić.
    Otwiera to gów.....a tam igła wielkosci dlugopisa!
    -pani chyba żartuje że ja mam to sobie sama zrobić!
    -ależ oczywiście sama i do tego o 19:30 równo! Ale nie ta igłą zastrzyk ta tylko pani nabierze a ta drugą kuje....
    - ufffffff jeeeesuuuu już myślałam ☺
    Godz 16 wychodzę z pracy. ..zasypany cały Stockholm! Samochody w rowach opuszczone wjazd do tunelu gdzie jest jedyną drogą do domu zamknięty!
    Kur. ...w głowie nie to jak wrócę tylko czy zdążę z zastrzykiem. 2.5godziny stoję w miejscu.Wszyscy stoją.Telefon 1% baterii zajebiscie!
    W końcu ruszyło jadę! Godz 18.30.jadę5km/h.
    Nie zdążę! Cała męka na darmo.
    Godz 19:30 wciąż w samochodzie w głowie "zrób zastrzyk" ale jak?! Bez gazików? Wszyscy w korku z nudów patrzą się na siebie.
    Trudno muszę!
    Wyciagnelam to!Jadac pomalu ale nabieram.Zmieniam igłę.Wywylam brzuch na wierzch i strzał. ....UŚMIECH. ...
    Miny ludzi w sąsiadujących samochodach bezcenne ☺☺☺☺

Także ten dla chcącego nic trudnego ☺

roma, mamakejti, agnes87 lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Jagna jak sytuacja U ciebie?
    Czysto na szczescie,za to cisnienie daje mi popalic

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    mam pytanie, lekarz zapowiedział, że dostanę pregnyl na pęknięcie i czy ja go będę mogła zrobić sama? Bo tam się miesza jakieś 2 składniki, a musi być w lodówce to nie mam jak go wziąć z sobą do lekarza. Idę 15 dc na wizytę i się zastanawiam czy go brać czy nie
    Spokojnie zrobisz sama ewentualnie zapakuj do torebki termicznej(dostepne w aptece).Jesli bedziesz robic sama to potrzebujesz nieduzej strzykawki i igle do niej i jeszcze jedną igle insulinówke.W aptece powinny wiedziec jesli powiesz ze do pregnylu,wazne by dali igle zwyklą a drugą insulinówke

natalica06 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 31 wrote:

No i sluchajta!
    Tydzień temu środa! Wizyta u lekarza ostatnia przed punkcją jaja to myślałam że ciągnę za sobą tak już mnie ubieramy i decyzja lekarza że zamiast ovitrelle jakiś inny zastrzyk muszę wziąć i to dzisiaj (wtedy w środę ) na szczęście dostałam go od lekarza a pielegniarka pokazała jak go zrobić.
    Otwiera to gów.....a tam igła wielkosci dlugopisa!
    -pani chyba żartuje że ja mam to sobie sama zrobić!
    -ależ oczywiście sama i do tego o 19:30 równo! Ale nie ta igłą zastrzyk ta tylko pani nabierze a ta drugą kuje....
    - ufffffff jeeeesuuuu już myślałam ☺
    Godz 16 wychodzę z pracy. ..zasypany cały Stockholm! Samochody w rowach opuszczone wjazd do tunelu gdzie jest jedyną drogą do domu zamknięty!
    Kur. ...w głowie nie to jak wrócę tylko czy zdążę z zastrzykiem. 2.5godziny stoję w miejscu.Wszyscy stoją.Telefon 1% baterii zajebiscie!
    W końcu ruszyło jadę! Godz 18.30.jadę5km/h.
    Nie zdążę! Cała męka na darmo.
    Godz 19:30 wciąż w samochodzie w głowie "zrób zastrzyk" ale jak?! Bez gazików? Wszyscy w korku z nudów patrzą się na siebie.
    Trudno muszę!
    Wyciagnelam to!Jadac pomalu ale nabieram.Zmieniam igłę.Wywylam brzuch na wierzch i strzał. ....UŚMIECH. ...
    Miny ludzi w sąsiadujących samochodach bezcenne ☺☺☺☺

Także ten dla chcącego nic trudnego ☺
    o jezu :D

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Spokojnie zrobisz sama ewentualnie zapakuj do torebki termicznej(dostepne w aptece).Jesli bedziesz robic sama to potrzebujesz nieduzej strzykawki i igle do niej i jeszcze jedną igle insulinówke.W aptece powinny wiedziec jesli powiesz ze do pregnylu,wazne by dali igle zwyklą a drugą insulinówke
    znalazłam już na you tubach jak to się robi, tylko gapa ze mnie bo jak kupowałam mogłam powiedzieć, że chcę do tego igłę i strzykawkę, a torebkę termiczną pani dała mi w aptece, żebym miała na transport do domu

201602111680.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    chyba następnym razem poproszę o ovitrell :)
    Tylko jest duza róznica w cenie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak, ale czasem lepiej mieć święty spokój i na pewno dobrze to zrobić

201602111680.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie tez tak mialam,tyle ze pierwszy zastrzyk do stymulacji..po wizycie poszlismy na spacer po Krakowie,na kawe do cukiernii..a ze lekarz kazal po powrocie z wizyty zrobic pierwszy zastrzyk to cóz..zrobilam go w samochodzie bo nie chcialam tachac calej torby termicznej na miasto a byla spora bo bylo kilka pudelek w niej zastrzyków.Wiec wyciąglam slonine na wierzch i po problemie.Wtedy mój maz widzial poraz pierwszy i ostatni jak robie zastrzyki w brzuch hi hi

Angie 31 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój prawie codziennie widzi, jak kłuję się w brzuch - no chyba, ze zaśpi :P to goomija :P

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz w domu. Wszystko jest ok. Mam duzo malych pecherzykow kolo 1cm. Endometrium 5 mm tylko, ale doktorek powiedzial, ze na ten dzien cyklu jest ok. W poniedzialek nastepny monitoring i jak beda odpowiednie pecherzyki to dostane zastrzyk na pekniecie :D

Teraz pytanie ile mm musi miec idealny pecherzyk zeby wziac pregnyl?

f2w39jcgync8jov1.png
  • izabelkamodo Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Jestem juz w domu. Wszystko jest ok. Mam duzo malych pecherzykow kolo 1cm. Endometrium 5 mm tylko, ale doktorek powiedzial, ze na ten dzien cyklu jest ok. W poniedzialek nastepny monitoring i jak beda odpowiednie pecherzyki to dostane zastrzyk na pekniecie :D

Teraz pytanie ile mm musi miec idealny pecherzyk zeby wziac pregnyl?
    Mój miał 23mm.

• kasia2903 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w pierwszym cyklu miał 22mm a w drugim 28mm...

ciągłanadzieja
    ajnr79d.png[/url]
    w4sq0dw4gz8fxpcs.png

‹‹ 2174 2175 2176 2177 2178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ