CLO
-
WIADOMOŚĆ
-
mamakejti wrote:domięśniowego zastrzyku to sobie po krótkim przeszkoleniu sama raczej nie zrobisz, pregnyl można tez podawać podskórnie, pytałam mojego gina i położne, moja rada: kup sobie w aptece albo igły insulinówki, albo najlepiej takie ampułkostrzykawki do insuliny, przelejesz tak rozmieszany pregnyl i podasz banalnie łatwo i bezboleśnie, dzięki temu ja przeżyłam stymulację.....
acha i kup zapas gazików do steryzlizacji skóry, takich na spirytusie, ja o tym nie pomyślałam za pierwszym razem i odkażałam białym rumem, niestety zewnętrznie;)
aaaaaa, obejrzyj sobie jakiś filmik na youtube jak podawać pregnyl;) większość z nas tak się edukowała, nawet taki cykor jak ja...ja podaję albo w tyłek albo w ramię, jeżeli podajesz powoli to nic nie boli
-
izabelkamodo wrote:Co lekarz to co innego mówi
ja podaję albo w tyłek albo w ramię, jeżeli podajesz powoli to nic nie boli
szacun izabelkamodo! w zyciu nie podałabym sobie zastrzyku domięśniowego...no chyba gdyby miał i ratować życie w awaryjnej sytuacji;) miałam dylemat czy podskórnie czy domięśniowo i specjalnie pytałam doktorka i położne;)"nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
mamakejti wrote:szacun izabelkamodo! w zyciu nie podałabym sobie zastrzyku domięśniowego...no chyba gdyby miał i ratować życie w awaryjnej sytuacji;) miałam dylemat czy podskórnie czy domięśniowo i specjalnie pytałam doktorka i położne;)
-
natalica06 wrote:Dziewuchy jesteście nieocenione!! Dziękuję!
Spox, oprócz tego jesteśmy piękne i skromne nadzwyczajnie;) Skądinąd podziwiam Cię natalica06, że mając 9mczne dziecko już podejmujesz starania o kolejne, ja pamiętam, że dopóki moja młoda nie skończyła 2 lat przez myśl mi nie przeszło, żeby działać w kierunku drugiego...."nie spoczniemy, nim zajdziemy..."
-
moje dziecko to anioł nie dziecko, śpi całą noc, bawi się samo, b. ładnie je wszystko łyżeczką, śmieje się od rana do wieczora, a jak płacze to znaczy, że zeby idą, może gdybym miała bardziej wymagające dziecko to bym się nie zdecydowała. Poza tym mam już 30 lat i problemy z zajściem, a łatwiej z wiekiem nie będzie. Jest też kwestia finansowa, że to dobry czas no i jestem tak zakochana w naszej córce, że na zdrowie nam obu wyjdzie jak pojawi się ktoś jeszcze
zdaję sobie sprawę, że łatwo nie będzie, ale jak nie będę sobie mogła poradzić to poproszę kogoś o pomoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 12:24
Klara Wysocka lubi tę wiadomość
-
Jagna mamakejti nie nie nie ja nie odchodzę tylko się trochę wycisze☺ nigdy nie brałam clo tylko letrozole a mimo wszystko tu siedziałam☺
No i w sumie nie mam o czym pisać właściwie to mam teraz ale to głównie temat ivf i jakoś tak no wiecie. ...☺☺☺☺
Ale zaczęłyście pisać o zastrzykach nigdy tego wcześniej nie robiłam a jak trzeba było to serce pod gardłem i banan na twarzy ☺ że coraz bliżej coraz bliżej mojego bejbusia☺
No i sluchajta!
Tydzień temu środa! Wizyta u lekarza ostatnia przed punkcją jaja to myślałam że ciągnę za sobą tak już mnie ubieramy i decyzja lekarza że zamiast ovitrelle jakiś inny zastrzyk muszę wziąć i to dzisiaj (wtedy w środę ) na szczęście dostałam go od lekarza a pielegniarka pokazała jak go zrobić.
Otwiera to gów.....a tam igła wielkosci dlugopisa!
-pani chyba żartuje że ja mam to sobie sama zrobić!
-ależ oczywiście sama i do tego o 19:30 równo! Ale nie ta igłą zastrzyk ta tylko pani nabierze a ta drugą kuje....
- ufffffff jeeeesuuuu już myślałam ☺
Godz 16 wychodzę z pracy. ..zasypany cały Stockholm! Samochody w rowach opuszczone wjazd do tunelu gdzie jest jedyną drogą do domu zamknięty!
Kur. ...w głowie nie to jak wrócę tylko czy zdążę z zastrzykiem. 2.5godziny stoję w miejscu.Wszyscy stoją.Telefon 1% baterii zajebiscie!
W końcu ruszyło jadę! Godz 18.30.jadę5km/h.
Nie zdążę! Cała męka na darmo.
Godz 19:30 wciąż w samochodzie w głowie "zrób zastrzyk" ale jak?! Bez gazików? Wszyscy w korku z nudów patrzą się na siebie.
Trudno muszę!
Wyciagnelam to!Jadac pomalu ale nabieram.Zmieniam igłę.Wywylam brzuch na wierzch i strzał. ....UŚMIECH. ...
Miny ludzi w sąsiadujących samochodach bezcenne ☺☺☺☺
Także ten dla chcącego nic trudnego ☺
roma, mamakejti, agnes87 lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
natalica06 wrote:mam pytanie, lekarz zapowiedział, że dostanę pregnyl na pęknięcie i czy ja go będę mogła zrobić sama? Bo tam się miesza jakieś 2 składniki, a musi być w lodówce to nie mam jak go wziąć z sobą do lekarza. Idę 15 dc na wizytę i się zastanawiam czy go brać czy nie
natalica06 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Angie 31 wrote:
No i sluchajta!
Tydzień temu środa! Wizyta u lekarza ostatnia przed punkcją jaja to myślałam że ciągnę za sobą tak już mnie ubieramy i decyzja lekarza że zamiast ovitrelle jakiś inny zastrzyk muszę wziąć i to dzisiaj (wtedy w środę ) na szczęście dostałam go od lekarza a pielegniarka pokazała jak go zrobić.
Otwiera to gów.....a tam igła wielkosci dlugopisa!
-pani chyba żartuje że ja mam to sobie sama zrobić!
-ależ oczywiście sama i do tego o 19:30 równo! Ale nie ta igłą zastrzyk ta tylko pani nabierze a ta drugą kuje....
- ufffffff jeeeesuuuu już myślałam ☺
Godz 16 wychodzę z pracy. ..zasypany cały Stockholm! Samochody w rowach opuszczone wjazd do tunelu gdzie jest jedyną drogą do domu zamknięty!
Kur. ...w głowie nie to jak wrócę tylko czy zdążę z zastrzykiem. 2.5godziny stoję w miejscu.Wszyscy stoją.Telefon 1% baterii zajebiscie!
W końcu ruszyło jadę! Godz 18.30.jadę5km/h.
Nie zdążę! Cała męka na darmo.
Godz 19:30 wciąż w samochodzie w głowie "zrób zastrzyk" ale jak?! Bez gazików? Wszyscy w korku z nudów patrzą się na siebie.
Trudno muszę!
Wyciagnelam to!Jadac pomalu ale nabieram.Zmieniam igłę.Wywylam brzuch na wierzch i strzał. ....UŚMIECH. ...
Miny ludzi w sąsiadujących samochodach bezcenne ☺☺☺☺
Także ten dla chcącego nic trudnego ☺ -
Jagna 75 wrote:Spokojnie zrobisz sama ewentualnie zapakuj do torebki termicznej(dostepne w aptece).Jesli bedziesz robic sama to potrzebujesz nieduzej strzykawki i igle do niej i jeszcze jedną igle insulinówke.W aptece powinny wiedziec jesli powiesz ze do pregnylu,wazne by dali igle zwyklą a drugą insulinówke
-
Angie tez tak mialam,tyle ze pierwszy zastrzyk do stymulacji..po wizycie poszlismy na spacer po Krakowie,na kawe do cukiernii..a ze lekarz kazal po powrocie z wizyty zrobic pierwszy zastrzyk to cóz..zrobilam go w samochodzie bo nie chcialam tachac calej torby termicznej na miasto a byla spora bo bylo kilka pudelek w niej zastrzyków.Wiec wyciąglam slonine na wierzch i po problemie.Wtedy mój maz widzial poraz pierwszy i ostatni jak robie zastrzyki w brzuch hi hi
Angie 31 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
Jestem juz w domu. Wszystko jest ok. Mam duzo malych pecherzykow kolo 1cm. Endometrium 5 mm tylko, ale doktorek powiedzial, ze na ten dzien cyklu jest ok. W poniedzialek nastepny monitoring i jak beda odpowiednie pecherzyki to dostane zastrzyk na pekniecie
Teraz pytanie ile mm musi miec idealny pecherzyk zeby wziac pregnyl? -
Meli92 wrote:Jestem juz w domu. Wszystko jest ok. Mam duzo malych pecherzykow kolo 1cm. Endometrium 5 mm tylko, ale doktorek powiedzial, ze na ten dzien cyklu jest ok. W poniedzialek nastepny monitoring i jak beda odpowiednie pecherzyki to dostane zastrzyk na pekniecie
Teraz pytanie ile mm musi miec idealny pecherzyk zeby wziac pregnyl?