X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookiemonster niezły odlot na wizycie, spokojnie, jak ja byłam na pierwszym usg to też nie widziałam zarodka, uspokoiłam się, że pęcherzyk jest w jamie macicy w prawidłowym miejscu, także jeszcze chwilunia i zobaczysz swojego potomka/potomkinię;)

cookiemonster lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się laski przeraziłam bo dzwonił wczoraj mój gin z info ze mam cytologie 3 przez tego polipa wiec zaraz jedziemy po receptę na jakiś lek recepturowy bo jakiś mega stan zapalny jest ech,ale.mówił ze spokojnie w ciąży i przy polipie tym bardziej

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    A ja się laski przeraziłam bo dzwonił wczoraj mój gin z info ze mam cytologie 3 przez tego polipa wiec zaraz jedziemy po receptę na jakiś lek recepturowy bo jakiś mega stan zapalny jest ech,ale.mówił ze spokojnie w ciąży i przy polipie tym bardziej

Ania, dobrze, że reagujesz, trzeba trzymać rękę na pulsie! Ja trzymam kciuki za Was!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    No właśnie podobno w pierwszej ciąży się później czuje a w kolejnych wcześniej :)
    Jestem dowodem na to ze może być odwrotnie, w pierwszej ciąży czulam w 19 tygodniu w tej po 20. Wszystko przez umiejscowienie łożyska. Tym razem mam z przodu a wczesniej z tylu.

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, jakiś czas temu pisałam o cyklu z clo, którego gin mi nie monitorował, bo stwierdził, że mała dawka to i nie trzeba. kazał przyjść 20 dc. no i zgadnijcie co...

zachodzę do niego, rozwalam się na tym fotelu a on mi pokazuje na monitorze torbiel 7,5 cm!! po prostu załamka. powiedział, że się wchłonie, dał na to jakieś czopy ( moja k** ulubiona forma podawania leku) no ale cykl stracony niestety, a juz myślałam że na święta będziemy mieli się czym pochwalić. poszłam do niego naprawdę dobrej myśli, a dostalam takiego strzała. nie wiem czy kiedykolwiek to się skończy. kontrola za miesiąc, MIESIĄC!

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena88 wrote:
    cześć dziewczyny, jakiś czas temu pisałam o cyklu z clo, którego gin mi nie monitorował, bo stwierdził, że mała dawka to i nie trzeba. kazał przyjść 20 dc. no i zgadnijcie co...

zachodzę do niego, rozwalam się na tym fotelu a on mi pokazuje na monitorze torbiel 7,5 cm!! po prostu załamka. powiedział, że się wchłonie, dał na to jakieś czopy ( moja k** ulubiona forma podawania leku) no ale cykl stracony niestety, a juz myślałam że na święta będziemy mieli się czym pochwalić. poszłam do niego naprawdę dobrej myśli, a dostalam takiego strzała. nie wiem czy kiedykolwiek to się skończy. kontrola za miesiąc, MIESIĄC!
    Nie martw się, robuwiem co przezywasz,ja od torbieli zaczęłam jak poszliśmy do kliniki niepłodności i takie info dostałam na 2 wizycie,myślałam że mnie szlag trafi ale uwierz mi gorzej jest usłyszeć ze masz się nie starać 3 miesiace ...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem na 1 cyklu z clo, oczywiście z monitoringiem, bo bardzo się boję. Wyhodowałam 7 pęcherzyków (6dc dziś) i są równej wielkości tzn. mają w granicach 8-9 mm... endometrium ma 6,4 mm. Powiedzcie mi czy to ok? Lekarz jest zadowolony, we wtorek mam kolejne usg i zastawiam się ile z nich może być dojrzałych do pęknięcia...Aha, mam miec zastrzyk z Ovitrelle

• Malowanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem na 1 cyklu z clo, oczywiście z monitoringiem, bo bardzo się boję. Wyhodowałam 7 pęcherzyków (6dc dziś) i są równej wielkości tzn. mają w granicach 8-9 mm... endometrium ma 6,4 mm. Powiedzcie mi czy to ok? Lekarz jest zadowolony, we wtorek mam kolejne usg i zastawiam się ile z nich może być dojrzałych do pęknięcia...Aha, mam miec zastrzyk z Ovitrelle
    Na pierwszym monitoringu miałam dużo pęcherzyków, lekarz był aż zdziwiony ze za dużo i nawet wspomniał o miesiącu przerwy, na kolejnym monitoringu były już tylko dwa. Miałam pregnyl. Powodzenia.

SusannaDean lubi tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Na pierwszym monitoringu miałam dużo pęcherzyków, lekarz był aż zdziwiony ze za dużo i nawet wspomniał o miesiącu przerwy, na kolejnym monitoringu były już tylko dwa. Miałam pregnyl. Powodzenia.
    Dzięki, mam nadzieję, że we wtorek się więcej wyjaśni. Moja ciąża była po dong quai i duphastonie, po dongu wyhodowałam 3 pęcherzyki (zazwyczaj 1 był tylko) pękł jeden i się udało - niestety na krótko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowanka wrote:
    Dzięki, mam nadzieję, że we wtorek się więcej wyjaśni. Moja ciąża była po dong quai i duphastonie, po dongu wyhodowałam 3 pęcherzyki (zazwyczaj 1 był tylko) pękł jeden i się udało - niestety na krótko.

• Tuuuuuucha Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Hej. Jak stosowalas dong quai? do owulacji? ile tabletek dziennie bralas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 06:49

SusannaDean lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    No jak na zwykly cykl stymulowany to trochu za duzo,ale wazne by byly dobrej jakosci,wtedy wieksze szanse na ciàze.Powodzenia.
    Jesli ten cykl sie nie uda to moim zdaniem trzeba obnizyc dawke,szkoda twoich rezerw,lepiej by byly np.dwa ale dobrej jakosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 09:40

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Marlena88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w pierwszym cyklu z clo chyba nic się nie zadziało, bo nie miałam zadnych dolegliwosci, nic. a na usg w połowie drugiego cyklu na lewym jajniku pęcherzyki odpowiedniej wielkości do dnia cyklu, a na prawym ta nieszczęsna torbiel. zastanawiam sie ile czasu potrwa aż sie wchłonie. kolejny cykl nie bedzie stymulowany, i jak ta torbiel zniknie to może jest szansa.

początek starań sierpień 2014
    początek leczenia sierpień 2015- bromergon, cyclo-progynova, clo, ovarin, suplementy. Jajowody drożne.
    Lipiec 2017 ruszamy z duphastonem
    Październik 2017 aromek-duphaston
    Co dalej???
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja w 1 cyklu z clo miałam 3 jajka, w 2 już tylko jedno...także to chyba reakcja organizmu po raz pierwszy na clo, potem się przyzwyczaja

w sierpni miałam cystę, ale wchłonęła się bez większych interwencji, nawet lekowych, a a październiku zaszłam w ciążę, także spokojnie!

f2w3skjotzzbwk43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuuuuuucha wrote:
    Hej. Jak stosowalas dong quai? do owulacji? ile tabletek dziennie bralas?
    Hej kupiłam proszek w zielarskim i jadłam pół łyżeczki x2 popite duuużą ilością wody, piłam/jadłam to ok 5 dc aż do 11 dc wtedy owulacja była za 5 dni tj,. 16 dc i zaszłam

Tuuuuuucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    No jak na zwykly cykl stymulowany to trochu za duzo,ale wazne by byly dobrej jakosci,wtedy wieksze szanse na ciàze.Powodzenia.
    Jesli ten cykl sie nie uda to moim zdaniem trzeba obnizyc dawke,szkoda twoich rezerw,lepiej by byly np.dwa ale dobrej jakosci
    Jeśli teraz się nie uda to kolejny cykl z clo będzie koło kwietnia 2017 więc moze też ok w miare zareaguje organizm. Myślisz, że dużo? Kurde też tak pomyślałam..ale to jescze 8-9 mm może niektóre przystopują.. fakt, zawsze stopowały i nie rosły przy 6 mm...a jeden wybijał

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:

Czesc!
    Ja brałam w tym cyklu clo i biore dodatkowo donga. W 8 dc mialam pecherzyki po 10mm, w poniedziałek monitoring i prawdopodobnie pregnyl :)

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Czesc!
    Ja brałam w tym cyklu clo i biore dodatkowo donga. W 8 dc mialam pecherzyki po 10mm, w poniedziałek monitoring i prawdopodobnie pregnyl :)
    ile ci urosło ? dong jest super, teraz go nie brałam bo nie wiedziałam jaka reakcja na clo ale jak coś potem spróbuję

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    ile ci urosło ? dong jest super, teraz go nie brałam bo nie wiedziałam jaka reakcja na clo ale jak coś potem spróbuję

Nie powiedział mi konkretnie ilości tylko , że jest dużo małych. Ja na swoją rękę biorę donqa. Jestem ciekawa ile będzie tych pęcherzyków w poniedziałek.

Doczytałam wtorek Masz kontrolę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 11:06

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meli92 wrote:
    Nie powiedział mi konkretnie ilości tylko , że jest dużo małych. Ja na swoją rękę biorę donqa. Jestem ciekawa ile będzie tych pęcherzyków w poniedziałek.

Doczytałam wtorek Masz kontrolę:)
    No tak u mnie 7 było zmierzalnych (8-9mm) ale coś tam było z drobizny jeszcze, już na usg to widzę jak mi lekarz pokazuje nauczyłam się...fakt, nadszarpuje to moją rezerwę za kilka miesięcy..taka prawda. Ale może dzięki temu się uda? Amh miałam ok 2,5 więc normalne ok.
    W którym dniu miałaś monitoring? A jakie endo?

‹‹ 2176 2177 2178 2179 2180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ