X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już po laparoskopii, okazało się, ze to jednak endometrioza, tak miedzy I a II stopniem i jeden jajowód był niedrożny (chociaz w sierpniu robiłam hsg i oba niby byly drożne)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    był, czyli udrożnił się po zabiegu? Dacie radę :D

Klara Wysocka, Olciaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przepchali mi go :-) mam nadzieje ze to pomoże:-)

Klara Wysocka, cookiemonster lubią tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe, że TSH tak szybko mi spadło z 2,92 do 0,8 po 10 dniach brania pół tabl euthoryxu 25??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak przepchali mi go :-) mam nadzieje ze to pomoże:-)

Teraz trzeba tylko zakasać rękawy i do roboty! ;)

Olciaaa lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny czy to mozliwe, że TSH tak szybko mi spadło z 2,92 do 0,8 po 10 dniach brania pół tabl euthoryxu 25??
    Jest możliwe, znaczy, ze tu było podwyższone i nie spowodowane niedoczynnością typową, super wieści ! :) Co do dalszego dawkowania poradź się lekarza, bo za niskie też nie moze być

cookiemonster lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Cookie, to teraz masz git tsh, jak należy, ale faktycznie, że szybko na Ciebie ta dawka podziałała, zazwyczaj potrzeba około 2 tygodni i większej dawki niż 12.5, może po prostu dobrze reagujesz na ten lek? brałaś o wcześniej?
    dla świętego spokoju za tydzień znów zrobiłabym badania, oczywiście w tym samym lab;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już po laparoskopii, okazało się, ze to jednak endometrioza, tak miedzy I a II stopniem i jeden jajowód był niedrożny (chociaz w sierpniu robiłam hsg i oba niby byly drożne)

Olciaaaa - no to masz odpowiedź może nawet stymulacja nie będzie potrzebna jak się z endocholerą uporasz! Owocnych starań! I przyjemnych;)

Olciaaa lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to jednak 12 dni. Też mi się wydaje, że szybko...ale! Z prolaktyna miałam to samo. Spadła po minimalnej dawce bromka w ciągu niecałych 2 tyg, a potem odbiła znowu. Także na pewno sprawdzę, a we wtorek pogadam z lekarzem na temat dawki. Dzięki Dziewczyny!
    Olcia,ja tak właśnie słyszałam o hsg, że jednak laparo daje tylko 100% pewności co do drożności. To super, że już jesteś drożna i dobrze, że endomenda została wykryta na tym etapie!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam wczoraj przed 17 podany ovitrelle i się boję , ze nie pękną bo nic nie czuje, a zawsze mam bolesną owu

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może lek oddziałuje także w taki sposób, że zmniejsza odczuwalność owulacji? Łagodzi? Może tak być?

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ja gdzies wycztalam, ze na początku tsh może tak skakac. Z 2 miesiące trwa stabilizacja

cookiemonster lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Może lek oddziałuje także w taki sposób, że zmniejsza odczuwalność owulacji? Łagodzi? Może tak być?
    Nie wiem, ja mam od roku bolesność przy owulacji, teraz też mnie pobolewa, ale nie tak jak zawsze :) To nie jest reguła, ale mam nadzieję że pękły / pękną....oba.

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nic nie czuje przy owulacji :(

Z innej beczki - jak wykrywa sie endometrioze? Na usg czy tylko przy laparoskopi?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Testosteron wyszedł 0,31 FSH 5,87 a LH 16,87 zna ktoś interpretację
    co za lekarz zleca FSH i LH w 35 dniu cyklu,chetnie chciałabym sie dowiedziec co mu to zobrazuje,bo jakos nic nie przychodzi mi do głowy..

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    a ja miałam wczoraj przed 17 podany ovitrelle i się boję , ze nie pękną bo nic nie czuje, a zawsze mam bolesną owu
    nie jest powiedziane ze musisz czuc,ja na 6 cykli dwa razy czułam bóle ovulacyjne,na 6 cykli 1 torbiel mi sie trafiła po ovitrelle...i jedna ciąza(niestety poroniłam)Bedzie dobrze,nie ma co swirowac,po ovu dieta wysokobiałkowa dobra dla lepszego zagniezdzenia,cierpliwosci i powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja nigdy nic nie czuje przy owulacji :(

Z innej beczki - jak wykrywa sie endometrioze? Na usg czy tylko przy laparoskopi?
    czasem tylko na usg,ale wiekszosci przypadków lekarz cos przypuszcza i wychodzi w trakcie laparo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna potrzebuje twojej rady na prv

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    czasem tylko na usg,ale wiekszosci przypadków lekarz cos przypuszcza i wychodzi w trakcie laparo
    Czyli gdybym ja miala to lekarz by to zauwazyl? Mam dylemat....bo w grudniu mija 3 mies od leczenia meza i mam sie pojawić u ginekologa i będziemy przygotowywac sie do sonohsg, a zastanawiam sie czy to juz nie czas isc do kliniki. Od maja mialam minitoringi i 3 stymulacje. Isc jeszcze na sonohsg gdzie koszt to tylko ok 200 zl a potem do kliniki? Doradzi mi ktos?;) bo ja jestem zagubiona... Obecnie chodze do poradni rozpozbawania nieplodnosci

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym została w tej poradni bo zaproponowali ci jednak leczenie, od maja to nie ejst długo szczególnie, ze wnioskuję, że coś nie tak z nasieniem więc niekoniecznie ty potrzebujesz inwazyjnych zabiegów i kosztownych badań, bo w klinice takie będą :) Co macie na poprawę nasienia? Mój mąż stosował profertil (w ciemno, potem były badania okazały się dobre) za 2 miesiące byłam w ciąży tylko, ze nieszczęśliwie się skończyło.

‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ