Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

CLO

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja już po laparoskopii, okazało się, ze to jednak endometrioza, tak miedzy I a II stopniem i jeden jajowód był niedrożny (chociaz w sierpniu robiłam hsg i oba niby byly drożne)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    był, czyli udrożnił się po zabiegu? Dacie radę :D

Klara Wysocka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przepchali mi go :-) mam nadzieje ze to pomoże:-)

Klara Wysocka, cookiemonster lubią tę wiadomość

• cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe, że TSH tak szybko mi spadło z 2,92 do 0,8 po 10 dniach brania pół tabl euthoryxu 25??

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak przepchali mi go :-) mam nadzieje ze to pomoże:-)

Teraz trzeba tylko zakasać rękawy i do roboty! ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Dziewczyny czy to mozliwe, że TSH tak szybko mi spadło z 2,92 do 0,8 po 10 dniach brania pół tabl euthoryxu 25??
    Jest możliwe, znaczy, ze tu było podwyższone i nie spowodowane niedoczynnością typową, super wieści ! :) Co do dalszego dawkowania poradź się lekarza, bo za niskie też nie moze być

cookiemonster lubi tę wiadomość

• mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:

Cookie, to teraz masz git tsh, jak należy, ale faktycznie, że szybko na Ciebie ta dawka podziałała, zazwyczaj potrzeba około 2 tygodni i większej dawki niż 12.5, może po prostu dobrze reagujesz na ten lek? brałaś o wcześniej?
    dla świętego spokoju za tydzień znów zrobiłabym badania, oczywiście w tym samym lab;)

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja już po laparoskopii, okazało się, ze to jednak endometrioza, tak miedzy I a II stopniem i jeden jajowód był niedrożny (chociaz w sierpniu robiłam hsg i oba niby byly drożne)

Olciaaaa - no to masz odpowiedź może nawet stymulacja nie będzie potrzebna jak się z endocholerą uporasz! Owocnych starań! I przyjemnych;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • cookiemonster Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to jednak 12 dni. Też mi się wydaje, że szybko...ale! Z prolaktyna miałam to samo. Spadła po minimalnej dawce bromka w ciągu niecałych 2 tyg, a potem odbiła znowu. Także na pewno sprawdzę, a we wtorek pogadam z lekarzem na temat dawki. Dzięki Dziewczyny!
    Olcia,ja tak właśnie słyszałam o hsg, że jednak laparo daje tylko 100% pewności co do drożności. To super, że już jesteś drożna i dobrze, że endomenda została wykryta na tym etapie!

3cb, 24 cykle starań o Młodą
    3i49uay3wi97o5xz.png
    nqtktv731lxj1cxm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam wczoraj przed 17 podany ovitrelle i się boję , ze nie pękną bo nic nie czuje, a zawsze mam bolesną owu

• Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może lek oddziałuje także w taki sposób, że zmniejsza odczuwalność owulacji? Łagodzi? Może tak być?

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cookiemonster wrote:
    Ja gdzies wycztalam, ze na początku tsh może tak skakac. Z 2 miesiące trwa stabilizacja

cookiemonster lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Może lek oddziałuje także w taki sposób, że zmniejsza odczuwalność owulacji? Łagodzi? Może tak być?
    Nie wiem, ja mam od roku bolesność przy owulacji, teraz też mnie pobolewa, ale nie tak jak zawsze :) To nie jest reguła, ale mam nadzieję że pękły / pękną....oba.

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nic nie czuje przy owulacji :(

Z innej beczki - jak wykrywa sie endometrioze? Na usg czy tylko przy laparoskopi?

5djypc0zkgziy9mr.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Testosteron wyszedł 0,31 FSH 5,87 a LH 16,87 zna ktoś interpretację
    co za lekarz zleca FSH i LH w 35 dniu cyklu,chetnie chciałabym sie dowiedziec co mu to zobrazuje,bo jakos nic nie przychodzi mi do głowy..

moniaaa_1988 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    a ja miałam wczoraj przed 17 podany ovitrelle i się boję , ze nie pękną bo nic nie czuje, a zawsze mam bolesną owu
    nie jest powiedziane ze musisz czuc,ja na 6 cykli dwa razy czułam bóle ovulacyjne,na 6 cykli 1 torbiel mi sie trafiła po ovitrelle...i jedna ciąza(niestety poroniłam)Bedzie dobrze,nie ma co swirowac,po ovu dieta wysokobiałkowa dobra dla lepszego zagniezdzenia,cierpliwosci i powodzenia

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia1990 wrote:
    Ja nigdy nic nie czuje przy owulacji :(

Z innej beczki - jak wykrywa sie endometrioze? Na usg czy tylko przy laparoskopi?
    czasem tylko na usg,ale wiekszosci przypadków lekarz cos przypuszcza i wychodzi w trakcie laparo

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna potrzebuje twojej rady na prv

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    czasem tylko na usg,ale wiekszosci przypadków lekarz cos przypuszcza i wychodzi w trakcie laparo
    Czyli gdybym ja miala to lekarz by to zauwazyl? Mam dylemat....bo w grudniu mija 3 mies od leczenia meza i mam sie pojawić u ginekologa i będziemy przygotowywac sie do sonohsg, a zastanawiam sie czy to juz nie czas isc do kliniki. Od maja mialam minitoringi i 3 stymulacje. Isc jeszcze na sonohsg gdzie koszt to tylko ok 200 zl a potem do kliniki? Doradzi mi ktos?;) bo ja jestem zagubiona... Obecnie chodze do poradni rozpozbawania nieplodnosci

5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym została w tej poradni bo zaproponowali ci jednak leczenie, od maja to nie ejst długo szczególnie, ze wnioskuję, że coś nie tak z nasieniem więc niekoniecznie ty potrzebujesz inwazyjnych zabiegów i kosztownych badań, bo w klinice takie będą :) Co macie na poprawę nasienia? Mój mąż stosował profertil (w ciemno, potem były badania okazały się dobre) za 2 miesiące byłam w ciąży tylko, ze nieszczęśliwie się skończyło.

‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ